Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yetkili Servis beğeni ve eleştirilerimiz...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ufuksrl

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login
geçen x bir alfa servisindeyim.99 model bir 156 geldi.sanırım dizeldi.çok gürültülü çalışıyordu.arkasında t-spark yazıyordu.araç dizel mi yoksa turbo spark mı  :S eğer turbo sparksa neden dizel gibi çalışıyordu  :S acaba yatak mı vuruyordu  :S  aydınlatın beni ey alfistiturkey :(
dizeldir o ,turbo olsa anlardın  :)
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ozoozo

geçen x bir alfa servisindeyim.99 model bir 156 geldi.sanırım dizeldi.çok gürültülü çalışıyordu.arkasında t-spark yazıyordu.araç dizel mi yoksa turbo spark mı  :S eğer turbo sparksa neden dizel gibi çalışıyordu  :S acaba yatak mı vuruyordu  :S  aydınlatın beni ey alfistiturkey :(
dizeldir o ,turbo olsa anlardın  :)

Büyük ihtimalle nadir bulunan limited editonlardan alt devirlerde turbo beslemeli dizel , üst devirlerde ise atmosferiğe dönüyor , bildiğim kadarı ile türkiye de sadece 5 adet var.

milano 75

kısmetse altıncısını biz yapcaz forum olarak,o kadar olmuşuzdur artık canım,yapabilmemiz lazım  :haydi:
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

koroglubrk

bu yüzden çok değerli zamanımı sonucu zaten belli olan bir battle için harcayamayacağım.

Birde böyle araya ingilizce bir şeyler serpiştirmeler. Bak işte tam olarak bunun bizim dilimizde  bir cevabı var. Beğenmiyorsan, sevmiyorsan istemiyorsan .... git diye. Bu araya sen serpiştir birşeyler :)

10 AHU 04 Jarama Black Mk2 147
10 ABK 64 Jarama Black Mk2 156 SS

koroglubrk

bu yüzden çok değerli zamanımı sonucu zaten belli olan bir battle için harcayamayacağım.

Yine de biz terbiyemizi bozmayalım. İnsanlara bu kadar yukarıdan bakmaya gerek yok.

"Demliğin burnu ne kadar yukarıda olursa olsun , bardağın önünde eğilmeye mahkumdur."

Mevlana
10 AHU 04 Jarama Black Mk2 147
10 ABK 64 Jarama Black Mk2 156 SS

Lbe

Boş başak cidden dik duruyormuş

LBE..!!!

tolga_ozhan

Tiplemenin yazdıklarına bakarsak, bir özel servis bunu yazan. Açık açık yazacak cesaret de var mı kimliğini bakalım?
Sizi nasıl bulabiliriz. Bir adres bir telefon var mı?
Korkmadan yazabilecek mi bakalım, bizlerin arabaları nerede elinden geçmiş :)

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login Panelin bilgileri neydi arkadaşın ip ye bakaceyik. Username : admin şifre : admin di dimi ?

Adza

You are not allowed to view links. Register or Login abi istedigin zaman atariz batak ayıp ediyosun :)

Ha bu arada, sayin MAKINE MUHENDISI Murat Bey,
bence benim aracin aynasini tasarlayan muhendis Ayrodaynemiks olarak bir hata yapmis uzerinize afiyet. Arac 180 den sonra (180,1 km/h) de ayna titriyor. Bunu napcez.
Arac 1.3 multiAir tspark Linea. Top speed 188 handling 45

Ben de makine muhendisiyim de, meslegi yanlis lanse ediyorsunuz topluma o oluyor yani...

ar.159

tabiki de kabul değil, şu ana kadar yeterince teknik bilgi sahibiyim diyen alfistiyle konuştum ve genelinin tavrı arkadaş da burdaysa hatırlar umarım;

"şu anda çok sinirlendim, sinirim kareydi yuvarlak oldu" şeklinde idi. istisnasız bir şekilde tümünüzün arabaları elimden geçti ve üzgünüm teknik bilgi yeterlilik seviyesi üst seviyede hafızama kazınacak bir kişi hatırlamıyorum.
yusuf yusuf   :lol:
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Adza

tabiki de kabul değil, şu ana kadar yeterince teknik bilgi sahibiyim diyen alfistiyle konuştum ve genelinin tavrı arkadaş da burdaysa hatırlar umarım;

"şu anda çok sinirlendim, sinirim kareydi yuvarlak oldu" şeklinde idi. istisnasız bir şekilde tümünüzün arabaları elimden geçti ve üzgünüm teknik bilgi yeterlilik seviyesi üst seviyede hafızama kazınacak bir kişi hatırlamıyorum.
yusuf yusuf   :lol:
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Gouki

Tiplemenin yazdıklarına bakarsak, bir özel servis bunu yazan. Açık açık yazacak cesaret de var mı kimliğini bakalım?

Zincirlikuyu Birmot abi sanırım. Yazık burada küçümsediği insanlar sayesinde hayatını devam ettiriyor.

ozoozo

Birmotun database i heklim mi ?  @Gouki

OZO..!!!

ar.159

Zincirlikuyu Birmot abi sanırım. Yazık burada küçümsediği insanlar sayesinde hayatını devam ettiriyor.
heee şu 159 un camları bazı modellerde kapanırken benim full 159 umda neden kapanmıyor diye sorduğumda bizim de bir fikrimiz yok diyen servis mi?
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

tolga_ozhan

Harbiden öyle ise ağlamaklı oldum be Özgün'üm. Bir kez daha şu markanın çok yanlış ellerde olduğunu düşünmeme sebep oldu. Arkadaşa gülüyoruz ama sanırım markanın sevenleri olarak ağlanacak halimize gülüyormuşuz.

eminpar

Öncelikle bir mühendis olarak sunu belirtmek isterim. Teknisyenlik ile mühendislik farklı disiplinlerdir. Ustadan mühendis mühendisten usta olmaz. Usta dedigin kişi uygulama ile kusursuzlaşır sorunun çözümünü bir muhendis bulur ama o çözümü en kusursuz usta uygular. Her ikiside  değerlidir. Makina mühendisliği demek otomobilden anlıyorsunuz demek değildir. Kaç makina mühendisi arkadaşım olduğunu unuttum hepside farklı alanlarda uzmanlaşmış. Birisi titreşim diğeri ısı transferi bir diğeri motor konusunda uzman. Ama hiç biri bir otomobil e komple hakim değil olamaz da. Hic bir ustada bir otomobil in herseyine hakim olamaz. Araç savrulmasına  yol tutumuna makina mühendisleri mi bakıyor ?  Lastik hamuru basıncı na makina mühendisleri mi bakıyor. Eco yı makina mühendisleri mi kodluyor... Konu uzar gider. Ama genel olarak arkadaşa çok espiri yapmışsınız çok güldüm sabah sabah

Adza

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Alfadanadam

Beni de yazın o buluşmaya.
Bizim seneler önce burada yazdığımız bakırlı gresi daha yeni keşfetmişler de salıncaklara sıkıp sıkıp gönderiyorlar.

Bu arada alfistiturkey, üyelerin diplomasının sorulacak son sitelerden biri, ilk başta bunu anlayabilmek gerekliydi aslında ama.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

master

Karşılıklı Alfa Romeo üzerine teknik konuşup maymun etmek isterdim bu arkadaşı ama.
İlk buluşmamıza davet ediyorum kendisini ısrarla. Söz acıtmadan sadece teknik bilgiye boğacağım :)

ashjakghdjas çok güldüm buna gerçekten. motorun sesini dinleyip ne güzel ibrahim tatlıses çalıyor diyen biriyle aşık atmam.

kulvarlarımız çok farklı, öncelikle mühendislik diplomanızı görelim.

İyi de hacı abi ben gerçekten makine mühendisiyim o ne olcek :)
Hatta bu işi meslek olarakta çok uzun süre yaptım.
E bir de hacı abi, geçtiğimiz aralık ayında kendi motorumu sıfırdan kendim topladım (hani kendi atölyesi olan adamları seversin ya) bu ne olcek :)
Teklif açık net, gel ilk buluşmaya (yol paran benden) herkesin ortasında teknik bilgi konuşalım.
Kabul mü değil mi?

Üstadım benim bugüne kadarki Alfa'ların hepsi sizin elinizden geçtiyse direk olarak geçmiştekileri de satın alıp şu andakilerle  birlikte ücretsiz size devredeceğim.

Nasıl bir ruh haliyle yazıyorsunuz çok merak ediyorum. Sürekli "ben şuyum, ben süperim, hepinizden iyiyim, siz bilmezsiniz" moduyla yazmak inanın ki hiçbir şey bilmediğinizi gösterir.

Bundan 5 sene öncesine kadar GTV ile ilgili derdi olan beni arardı, ben o zaman bile demezdim ki "GTV'yi benden iyi bilen yok" , yeri gelirdi başkasından fikir alırdım. Son yıllarda ise bilgi birikimim azaldı, arabayı unuttum, soranı forumdan daha iyi bilen arkadaşlara yönlendiriyorum. Bir oturup düşünün. Doğrusu "en iyi biliyorum" demek midir? Yoksa "karşımdakileri tanımıyorum, onların bana saygı duymasını istiyorsam, ben de onlara saygı duymalıyım" mı demektir?

Bakın ben de uzun süredir sadece Alfa Romeo kullanıyorum. Ve bu araçların sorunlarını, çözümlerini çevredeki birçok insandan, birkaç tanesini servislerden daha iyi biliyorum. Türkiye'deki servislerin bazılarının kurcalama fırsatı bulamadığı Alfa Romeo'ları kullandım çünkü. Ama ben demiyorum ki "arkadaş sen kimsin ki bu arabayı bileceksin, benim elimden geçti o araba". Karşıdakini tanımadan meydan okuyup aşağılamaya çalışmak aslında kendi yetersizliğinizi saklama girişimidir. Tolga'yla oturup yüzyüze konuştunuz mu? Ata'yla bir araba üstüne muhabbet ettiniz mi? Bu adamlar senelerdir Alfa Romeo'larına ne yapıyorlar, bilginiz var mı? Peki ikisinden birisi çıkıp "bu arabayı benden iyi bilen yok" diyor mu? Yeri geliyor onlar da soru sormak için foruma danışıyorlar. Çünkü her ne kadar araçlarını çok iyi bilseler de, diğer insanların fikirlerine de saygı duyuyorlar. Doğrusu budur.

Sallamak kolaydır "ben makine mühendisiyim, her şeyi bilirim" diyerek. Yahu makine mühendisi olmakla övünüyorsunuz da, burası da ilkokul 3 terk insanların doldurduğu dağın başındaki bir kıraathane değil farkında mısınız? Aramızda dünyanın en iyi üniversitelerinden mezun olanlar, oralarda master yapanlar, doktora yapanlar, mesleğinde çok başarılı olanlar var. Gerçekten, neyinize güveniyorsunuz?

Bu forumdaki toplam bilgi birikimi inanın ki dünyadaki en iyi Alfa ustasının tek başına bileceğinden fazladır. Siz neyinize güvenerek herkesten iyi olduğunuzu iddia ediyorsunuz? 90'lı yılların başına dönersek, belki SZ ve RZ hariç bütün modellerin kullanıcıları, onu geçtim kendi söküp takanı, onu geçtim servisi olanı var bu forumda. Gerçekten bu toplam bilgiden fazlası sizde mi var?

O zaman size teklifte bulunayım. Önünüze 5 tane farklı model, altyapısı birbirinden farklı Alfa Romeo koyacağım, eğer her birindeki problemleri gereksiz parça değiştirmeden tek seferde bulup düzeltebilirseniz çevremdeki bütün Alfa Romeo sahiplerine sizi önereceğim, isterseniz birlikte servis de açalım. Krediyi falan ben çekerim, para da vermezsiniz. %50 ortak oluruz, çevrem de iyidir, pazarlamayı da güzel yaparım, çok fena para kırarız.

Ama yapamayacaksanız lütfen şu forumdaki insanları küçümsemeyin. Çünkü 1 ay boyunca asgari ücretle çalışıp, ay sonunda çok zenginmiş gibi hissedebilmek için o 1 aylık maaşı yemeyip içmeyip gece kulubünde harcayan adamdan pek farkınız yok. Siz de bu forumdaki engin bilgi birikiminin karşısında durup durup "bakın ben süperim, nolur kabul edin, siz bir şey bilmiyorsunuz ama ben çok biliyorum. SAYGI DUYUN BANA!!!" diye çaresizce kendinizi birikimli sanmaya çalışıyorsunuz.

Burada ispatlayabileceğiniz bir şey yok. İspatlamaya kalkarken kullandığınız tarzdan dolayı zaten dünyanın en iyi Alfa Romeo birikimine sahip insan olsanız dahi sizi ciddiye alacak olan da yok.

Sevgiler, saygılar.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

tolga_ozhan

Bu arada yanlış anlaşılma olmasın. Ben kendim makine mühendisiyim, onu bunu bilirim diye yazmak istemezdim hiç bir zaman. Bu tip şeylerde böbürlenmek gereksiz ve faydasız olduğu için tarzım da değildir. Bu iki oluyor. Daha önce de karşısındakinin kim olduğunu bilmeyerek aşağılamaya çalışan birisine yazmak zorunda kalmıştım.

Arkadaş emmeye gelecekmiş gibi "diplomanı görelim" dedi. Tabii ki boş atayım belki dolu gelir dedi. Olmadığını görünce nerden sardıracağını da bilemedi :)

erk1n

Makina mühendisliği demek otomobilden anlıyorsunuz demek değildir.

Benim eşim yüksek makina mühendisi. Hemde İsveç'de Volvo'nun mühendislerini yetiştiren üniversiteden mezun. Arabanın kaputunu açtığımda "hhmmm güzelmiş" diyor. Ama o kadar, daha fazlası yok  :D
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

erdem1904

Başlık delinin biri kuyuya taş atmış şeklinde hızla ilerliyor.  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ArinFırat

Bu arada yanlış anlaşılma olmasın. Ben kendim makine mühendisiyim, onu bunu bilirim diye yazmak istemezdim hiç bir zaman. Bu tip şeylerde böbürlenmek gereksiz ve faydasız olduğu için tarzım da değildir. Bu iki oluyor. Daha önce de karşısındakinin kim olduğunu bilmeyerek aşağılamaya çalışan birisine yazmak zorunda kalmıştım.

Arkadaş emmeye gelecekmiş gibi "diplomanı görelim" dedi. Tabii ki boş atayım belki dolu gelir dedi. Olmadığını görünce nerden sardıracağını da bilemedi :)
:) arkadaşlar Ziraat Mühendisi olmam münasebetiyle bundan sonra QV logoyu yoncayı, neden 3 değilde 4 yaprak oluşunu bana sorun..ziraat mühendisiyim ya,yonva mera ve yem bitkisi olduğu için,çayır mera ve yem bitkilerinden anlarım.

fevkalbeser12

Başlık delinin biri kuyuya taş atmış şeklinde hızla ilerliyor.  :)
Tam bende bunu yazacaktım Erdem. Bence bu kadar cevap vermeye gerek yok. Muhatap almamak gerek bu tarz insanları.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson