Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

brkvrl

You are not allowed to view links. Register or Login ,

11' Mito QV
Ebat: 215/45/17

Hava basıncını hem kendi orjinal değerlerinde hemde çeşitli varyasyonlarla denedim. Sonuç çok farklı olmadı maalesef. Bu 4 lastiğin yanaklarının içten çatlaması sanırım asıl sorun. Fabrikasyon hatası olduğu bir kaç yerde gözüme çarptı TR'de de baya kullanıcı şikayeti var bu konuda.
Alfa Romeo Mito QV Beyaz (2011)

erk1n

En çok memnun kalınan lastiklerden birisi:

Mito kullanıcılarının kullandıkları lastikler hakkındaki yorumları ve puanlamaları:
You are not allowed to view links. Register or Login

Michelin Pilot Sport 3 PS3 kullanıcılarının yorumları ve puanlamaları:

Lastikleri en başından beri siz ve doğru hava basıcı ile mi kullanıyorsunuz? Biraz önce dediğim bana düşük hava basıncı ile (inip) kullanılmış gibi geldi anlattıklarınızdan. Dediğiniz gibi üretim hatasıysa garantiden değişim talebinde bulundunuz mu?

Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

brkvrl

Daha önce farklı markaları kullandığım için aradaki farkı kıyaslayabilirim ıslak zemin tutuşu özellikle Continental'in çok uzağında.
Basınç ile ilgili problem yok sürekli kontrol ederim. Eagle As. 2 için baya iyi bir kullanıcı dönüşü olmuş. Ancak Continental CPC5 hakkında değerlendirme baya kötü görünüyor. :D

ar.159

Goodyear Efficientgrip Performance gerçekten konfor sunan sessiz bir lastik.

Hem sportif karakteri olsun (direksiyon  hem de diğer sportif lastiklere göre daha sessiz ve konforlu olsun derseniz Nokian ve Michelin.
Ustad bu Mesajı tam olarak anlayamadım
Şimdi konfor için Michelin mi Goodyear mi diyorsun?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

erk1n

Daha önce farklı markaları kullandığım için aradaki farkı kıyaslayabilirim ıslak zemin tutuşu özellikle Continental'in çok uzağında.

Başından beri siz mi kullanıyorsunuz lastikleri doğru basınç ile? Şu sebepten soruyorum: Sizden önce başka birisi düşük basınç ile kullandıysa, yanakları çatlatıp bozmuş olabilir. O lastiğin anlattığınız kadar kötü olması mümkün değil.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erk1n

Hem sportif karakteri olsun (direksiyon  hem de diğer sportif lastiklere göre daha sessiz ve konforlu olsun derseniz Nokian ve Michelin.

Amaç maximum konfor, maximum sessizlik ise:
Hankook Ventus Prime2
Goodyear EfficientGrip Performance

Sportif karaktere sahip olsun ama diğer spor lastiklerine göre daha sessiz ve konforlu olsun derseniz:
Nokian zLine
Michelin Pilot Super Sport
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

brkvrl

Evet başından beri ben kullanıyorum lastik basıncı ile ilgili Sorun olduğunu düşünmüyorum her yakıt aldığımda kontrol ediyorum yanı haftada en az 1 kez kontrol etmiş oluyorum. Canım çok sıkıldı bu duruma açıkçası. Ama dediğim gıbı bu model île ılgılı bazı fabrikasyon hatalar olduğuna dair yorumlar var aynı durumla karşılaşmış olabılırım.
Sonuç olarak aslında konu Mıchelın kötü olması degıl benım lastiklerin artık ömrünü doldurmuş olması yeni lastık seçimi yapmam gerekiyor uygun bulursam tekrar denerım kesinlikle almayacagım gıbı bır durum yok ama ılk tercıhım degıl açıkçası.

erk1n

2012 üretimi 22 000km yapmış bir lastiğin aşırı agresif bir kullanım tarzınız varsa bitmemiş olması gerekiyor. Diş derinliği kaç mm?

Bu arada o lastikleri 7 derecenin altında kullanıyorsanız yolu tutmaması normal.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

ealprsln

bunlardan daha dayanıklı bir lastik istiyorsanız, sessizlikten ve konfordan ödün vermeniz gerek bence ki ne lastik içinde çatlak oluşsun nede yanakta balon yapsın ki bu durumda Pirelli daha optimum bir seçenek galiba.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

ar.159

Amaç maximum konfor, maximum sessizlik ise:
Hankook Ventus Prime2
Goodyear EfficientGrip Performance

Sportif karaktere sahip olsun ama diğer spor lastiklerine göre daha sessiz ve konforlu olsun derseniz:
Nokian zLine
Michelin Pilot Super Sport
bu açıklayıcı oldu teşekkürler ben konforda michelini hep tek zannederdim hankok için ise yorumlar genelde vasat bu durumda benim için goodyear iyi bir alternatif olacak
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

chao

Hankook'da konfor için Ventus Prime 2 ilk lastiktir,
Hankook'un hem performanslı hem konforlu lastiği Ventus S1 Evo 2'dir.
V12 Evo 2 ise sert bir performans lastiğidir. Sert lastik sevmeyenler hiç tercih etmesin :)
vasat yorumlarına gelince, asla vasat bir lastik değildir. Bazen görüyorum kumho ile falan karşılaştırılıyor forumlarda, alakaları yok yani.
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

brkvrl

2012 üretimi 22 000km yapmış bir lastiğin aşırı agresif bir kullanım tarzınız varsa bitmemiş olması gerekiyor. Diş derinliği kaç mm?

Bu arada o lastikleri 7 derecenin altında kullanıyorsanız yolu tutmaması normal.

Kar yağışı olduğunda aracımı çıkarmıyorum İstanbul'da olduğum için çok fazla 7 derece altında kullanmıyorum 22 bin km yolu 2 senede yaptı agresif kullanımım yok 5-7 bin km arası ön arka lastiklerin yerini değiştirtiyorum aracımı olabildiğince özenli kullanan biriyim bu lastikler kullanılmayacak durumda değil ama içim rahat olmadığından değiştirmek istiyorum yakın zamanda.
Muayene olduğundan beri diş derinliğini ölçtürmedim ancak 10 gün önce bakımda bakıldı diş derinliğine sorun yok dendi ama kaç mm sormadım çatlak olayı ve balans olmadığını duyunca.
Ancak kullanım hatası olup olmadığını bilmiyorum belki olmuştur.

krm1983

You are not allowed to view links. Register or Login,

Michelin Pilot Sport 3 215/45/17 2012 40. hafta üretim lastiklerim. Yol tutuş beklediğim çok düşük yolda fazlasıyla salınım yapıyor. Fren performansını ciddi anlamda etkiliyor. Hiç güven veren bir lastik değil benim için ayrıca en son balans ayarı için götürdüğümde 4 lastiğin yanaklardan çatlama yaptığını öğrendim ve balans ayarı yapamadık. Araştırınca oldukça fazla bu sorundan müzdarip kullanıcı olduğunu ve Michelin bu konuda herhangi bir yardımda bulunmadığını söylemişler.

Daha önce Continental kullanmıştım çok memnundum CSC5 ile yola devam mı etsem yoksa Eagle F1 gibi bir lastiğe mi geçsem diye tereddütteyim. Ama kesin olarak lastikleri değiştireceğim.

Eagle f1 kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye ediyorum

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

brkvrl

You are not allowed to view links. Register or Login ;

215x45x17 GoodYear Eagle F1 Asy. 2 için en uygun 280 TL buldum. Sizce fiyat durumu nasıl?

krm1983

215x45x17 GoodYear Eagle F1 Asy. 2 için en uygun 280 TL buldum. Sizce fiyat durumu nasıl?

225-40 R18 ini 3 ay önce 310 tl ye aldım

brkvrl

Bişey daha sorayım size tabanı 225 olarak seçebilir miyim? Yakıt tüketimini biraz arttırır diye düşünüyorum. Onun dışında sıkıntı yaşar mıyım?

mrbkmz

225 50 r17, Kumho ecsta ku 31 aldım bir ay önce. Lastik sert değil,çok yumuşakta da değil. kuru performansı gayet tatmin edici. Sessiz bir lastik aynı zamanda. setine 1000 tl verdim,continental almaya gücüm yetmedi çekine çekine aldım ama şu an bi kötü yanını görmedim. Düşünen arkadaşlara yardımcı olabilirim.

Kumho beklentilerin üzerinde bir marka. Belli başlı markalar kadar olmasa da alındığında pişman etmeyecek bir marka olduğunu biliyorum. Peder'in 86 model 300sel'inde de uzun zamandır var. Güzel bir lastik ama ıslak performansı o kadar memnun etmeyebilir.

156ımda conti premium contact 5 vardı,ıslak performansı müthişti. Lastik sanki ıslak zeminde daha iyi yol tutuyordu. Kumho spt ku31 kesinlikle yanına yaklaşamaz ama kötü bir lastik değil. Dün ıslakta sürdüm biraz güvensiz değildi açıkcası. Sanırım lastiğin eksiğini 159 kapatıyor. 159 cidden müthiş yol tutuşu konusunda. Benim arkadaşlara lastik tavsiyem kesinlikle conti sport contact 5 olur. Daha iyisinin olduğunu sanmıyorum. Benim gibi kısıtlı bütçesi olan arkadaşlar da kumhoyu tercih edebilir. Şu an için sıkıntı yok. Keyifli forumlar
2006 159 1.9 JTDm
2004 156 1.6 TS

muğlalı

225 50 r17, Kumho ecsta ku 31 aldım bir ay önce. Lastik sert değil,çok yumuşakta da değil. kuru performansı gayet tatmin edici. Sessiz bir lastik aynı zamanda. setine 1000 tl verdim,continental almaya gücüm yetmedi çekine çekine aldım ama şu an bi kötü yanını görmedim. Düşünen arkadaşlara yardımcı olabilirim.

Kumho beklentilerin üzerinde bir marka. Belli başlı markalar kadar olmasa da alındığında pişman etmeyecek bir marka olduğunu biliyorum. Peder'in 86 model 300sel'inde de uzun zamandır var. Güzel bir lastik ama ıslak performansı o kadar memnun etmeyebilir.

156ımda conti premium contact 5 vardı,ıslak performansı müthişti. Lastik sanki ıslak zeminde daha iyi yol tutuyordu. Kumho spt ku31 kesinlikle yanına yaklaşamaz ama kötü bir lastik değil. Dün ıslakta sürdüm biraz güvensiz değildi açıkcası. Sanırım lastiğin eksiğini 159 kapatıyor. 159 cidden müthiş yol tutuşu konusunda. Benim arkadaşlara lastik tavsiyem kesinlikle conti sport contact 5 olur. Daha iyisinin olduğunu sanmıyorum. Benim gibi kısıtlı bütçesi olan arkadaşlar da kumhoyu tercih edebilir. Şu an için sıkıntı yok. Keyifli forumlar
orası öylede işte cs 5 in fiyatı ortada hele benim gibi 18 kullananların yanına yaklaşmazı zor, bende kumho ku 39 a baktım 31 in yerine çıkmış daha yumuşak daha iyi yol tutuşa sahipmiş katalog değerleride daha iyi yada petlas pt41 2 si arasında tercih yapıcam kışlıklar çıkınca yada 2.el ama iyi markalar.

brkvrl

Konuşmanıza giriyorum ama benim anlatmak istediğimi anlatmışsınız. Conti kullandım ıslak zeminde kuru zeminde gidiyor gibi kullanıyordum aracı Michelin o hissi vermedi bana. Tekrar dönüş yapsam mı diye kafam karışık. Sizin araçlar yol tutuş açısından lastiğin açığını kapatabilir ancak benim gibi küçük araç kullanıcıları için lastik daha önemli bir hal alıyor.

muğlalı

estafirullah hocam ne demek burda amaç birbirimize yardımcı olmak.bundan önceki aracımda(2012 megan kupe)cs 3 ler vardı cs3 ler cs5 e göre daha iyi ancak daha pahalıydı zaten firmada daha sonraki serilere cs 5 taktı cs 3 yol tutuşta kesinlikle 1 numara bunu kefilim ömür olarakta ben 60 bin km kullandım düşün ve sert kullanmassan halada gidecekti michelim ise adı çıkmış bence ama konfor olarak continentalden iyidir ona bir şey demem ama araç sporsa continentali tek geçerim.

krm1983

Bişey daha sorayım size tabanı 225 olarak seçebilir miyim? Yakıt tüketimini biraz arttırır diye düşünüyorum. Onun dışında sıkıntı yaşar mıyım?

Yanak küçüleceğinden çukurları ve tümsekleri daha fazla hiisedeceksiniz.

brkvrl

Yanak 45 olarak devam edeyim diye düşünüyorum.
215x45x17 -> 225x45x17 oran 1.43 çıkıyor %3 sınırı içinde kaldığından problem olmaması lazım. Ancak yol tutuşa etkisi olur mu? gereksiz mi olur?

halil

Yanak 45 olarak devam edeyim diye düşünüyorum.
215x45x17 -> 225x45x17 oran 1.43 çıkıyor %3 sınırı içinde kaldığından problem olmaması lazım. Ancak yol tutuşa etkisi olur mu? gereksiz mi olur?

%3 sınırını kim belirliyor.hiç ,bir lastik firmasının internet sayfasında böyle bir orandan bahsedildiğini gördünüz mü ?orjinal ebat 215*45*17. 225*45*17 takarsanız sürtme olabilir,yakıt tüketimi artar,süspansiyon,aktarma organları ve direksiyona ilave yük biner.aracın performansı düşer.yani gereksiz olur.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

brkvrl

Evet dediğiniz gibi bende bu şekilde ibrae bulamadım ancak bi kaç yerde buna bağlı hesap yapıldığı için örnek olarak aldım. Zaten sormamın nedeni bu koşullarda problem olmaması lazım ancak riske atılacak bir konu değil.
Bende gereksiz olur fikri ağır basıyor ama başkasından duymam lazım tabi.:)
CSC5
F1 EAGLE 2 Arasında karar vereceğim. Fiyat olarak uygun bulduğumu alacağım. Yokohama performans lastikleri iyi gibi duruyor ancak yeterli veri bulamadığımdan riske atamadım. Daha bilindik markalara devam.

halil

Evet dediğiniz gibi bende bu şekilde ibrae bulamadım ancak bi kaç yerde buna bağlı hesap yapıldığı için örnek olarak aldım. Zaten sormamın nedeni bu koşullarda problem olmaması lazım ancak riske atılacak bir konu değil.
Bende gereksiz olur fikri ağır basıyor ama başkasından duymam lazım tabi.:)
CSC5
F1 EAGLE 2 Arasında karar vereceğim. Fiyat olarak uygun bulduğumu alacağım. Yokohama performans lastikleri iyi gibi duruyor ancak yeterli veri bulamadığımdan riske atamadım. Daha bilindik markalara devam.

benim söylediklerimi unut ,git sen 225 hatta 235 You are not allowed to view links. Register or Login adamlar var ortalıkta....
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A