Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Deniz

Kaplamalı lastikleri kamyonlar kullanıyor artık fiyat farkından dolayı. Binek araçlarda kaplama mazide kaldı artık

chao

Bu lastiğin başına gelenin çok benzer bir test videosu vardı bizde izlemiştim zamanında. normal basınctan %30 daha düşük bir basınçla lastikle sürat yapıldığında lastik ısınma sonrası bu şekilde ayrılabiliyor. Düşük havaya dikkat :)
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
Ayrıca 159, 166'dan daha ağırdır.

Benim 166 'ım , 159'umdan daha ağır :)

Siz arabanızın içine ne koydunuz kimse bilemez. Yazdığınız yer forum ve verdiğiniz bilgi yanlış.
Yani sizin arabanızda ekstra yük taşımanız 166'yı 159'dan ağır yapmaz.

erk1n

Benim ruhsatımda 166 'mın 1600 küsü kilo olduğu, 159'un ise 1500 küsür kilo olduğu yazıyor.

159 'umda 235/45r18 kullanıyordum. Daha ağır ve büyük olan 166 'ımda 235/40r18 kullanıyorum ve memnunum.

Dolayısıyla 159 sahiplerine kullanıcı deneyimi ve yorumu olarak diyorum ki 18" den çekinmenizi gerektirecek bir durum yok.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

tolga_ozhan

Ruhsatta yazan her şeye inanmamak lazım.
Siz kitapçığa bakın, doğru bilgi orda.

erk1n

Beni de teknik speklerde yazan fabrika çıkışı araç ağırlığı ilgilendirmiyor.

Bu konu lastiklerle ilgili. 159 vs 166 değil konu.

159 'u olupta 18" kullanmaktan çekinen Alfisti dostlara örnekleme yapıyorum. Daha ağır ve büyük olan 166 'ımda daha ince yanak ölçülü lastik kullanıyorum ve memnunum diyorum. 159 'da kullanabilirsiniz diyorum.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erk1n

Ruhsatta yazan her şeye inanmamak lazım.
Siz kitapçığa bakın, doğru bilgi orda.

Ruhsattaki bilgi doğru. Daha ağır çünkü arkada LPG tankı var.

Şuanda sizinde 166 'nız muhtemelen 159 1.9 JTD 'den daha ağır.

Sizin söylemek istediğiniz 166 'ın genel olarak daha üst segment otomobil (daha büyük) olmasına rağmen 159 'dan daha hafif olduğu. Bu konuda haklısınız. 159'un en büyük zafiyeti bence bu ağırlık fazlası. (Performansa ve yakıt tüketimine etkisinden dolayı.)
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

tolga_ozhan

Erkin Bey ne kadar zor yanlış biliyormuşum demek.
Türkçe yazıyorum.
159, 166'dan daha ağırdır. Sizin bagajınızdaki lpg tankı diğer 166'ları daha ağır yapmıyor. (bahsedilen 159 JTDm ve 166 TB'dir)

Aşağıdaki 166 için olan klavuz 2001 yılına ait ve bu yüzden V6 TB yok fakat ( sizin ama orda V6 TB yok diyeceğinizi bildiğim için yazıyorum ağırlığı 2.5 ile aynı)
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Ama sizin bu resimlerden sonra bile hala bir karşı argümanınızın olacağına da eminim :)

erk1n

Gönderdiğiniz o iki katalogda bende var. O iki otomobili de kullandım.

Ruhsatınızın görüntüsünü burda paylaşabilir misiniz? Birde daha sonra 159 1.9 JTDM  ruhsatınının görüntüsünü paylaşsın :)

Benim bagajımdaki LPG tankı benim 166'ımı sizin bagajınızdaki LPG tankı da sizin 166 'nızı 159'dan daha ağır yapıyor.

Ben daha ağır ve büyük olan 166 'ımda 40 yanaklı lastiğimi İstanbul yollarında kullanıyorum ve memnunum. Benim 166 'ımdan daha hafif olan 159 1.9 JTDM sahibi 45 yanaklı lastiği gönül rahatlığıyla kullanabilir.

Benim lastik konusundaki kullanıcı yorumum, deneyimim bu şekilde.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

tolga_ozhan

Gönderdiğiniz o iki katalogda bende var. O iki otomobili de kullandım.

Ruhsatınızın görüntüsünü burda paylaşabilir misiniz? Birde daha sonra 159 1.9 JTDM  ruhsatınının görüntüsünü paylaşsın :)

Benim bagajımdaki LPG tankı benim 166'ımı sizin bagajınızdaki LPG tankı da sizin 166 'nızı 159'dan daha ağır yapıyor.

Ben daha ağır ve büyük olan 166 'ımda 40 yanaklı lastiğimi İstanbul yollarında kullanıyorum ve memnunum. Benim 166 'ımdan daha hafif olan 159 1.9 JTDM sahibi 45 yanaklı lastiği gönül rahatlığıyla kullanabilir.

Benim lastik konusundaki kullanıcı yorumum, deneyimim bu şekilde.

Size konu ne olursa olsun verdiğim her cevapta ayrıca üzülüyorum. Genel olarak size birşey anlatmak için harcanan emeğe üzülüyorum. Uzun süredir görmediğim kadar sabit fikirli ve yanlış bildiğinizi kabullenmekten kaçan bir yapınız var. Sadece bu konu değil diğer bir çok başlıkta gördük bunu.
Bizim için karakterinizi değiştirmenizi beklemiyorum. Sadece birisi yazdığınız hatayı düzeltiyorsa, o kişininde bir şeyler biliyor olabilme ihtimaline saygı duyun.
Ağırlık bilgisi ruhsatta yanlış yazan çok araba gördüm şimdiye kadar.

Konu sidik yarıştırmak değil.
Şimdi birisi çıksa 147'nin bagajına kurşun ağırlık dökse. Sonra da benim 147 diğer modellerden ağrı dese olur mu?
Lastik konusundan bahsetmiyorum ben, sizin görüş fikirleriniz de değil umrumda olan.
Sadece burası bir forum ve yanlış yazdığınız bir bilgiyi düzeltiyorum.
Kimseyi bağlamaz sizin bagajınızdaki lpg.

erk1n

Uzun süredir görmediğim kadar sabit fikirli ve yanlış bildiğinizi kabullenmekten kaçan bir yapınız var. Sadece bu konu değil diğer bir çok başlıkta gördük bunu.
Bizim için karakterinizi değiştirmenizi beklemiyorum.

Türkiye'deki Alfa Romeo seven insanları bir araya getiren en önemli platform olan bu forumda Moderatör olan birisinin bu tip platformlarda seviyeyi ve saygıyı korumaya yarayan "şahısları değil, fikirleri eleştirme" prensibini çiğnemesini üzüntüyle karşılıyorum.

Ben hiç kimsenin şahsına bırakın saygısızlığı, eleştiride dahi bulunmam. Fikirleri ve buraya yazılanları eleştririm, yazanları değil.

Ben benim şahsımı ve karakterimi değerlendirme hakkını kimseye verdiğimi hatırlamıyorum. Bununla ilgili aynı tarzda cevap verip kendimi aynı seviyeye indirmeyi ve bu seviye ile diğer forum kullanıcılarını rahatsız etmeyi doğru bulmuyorum.

Forumdaki konumuza geri dönersek;

Şuanda kullandığım Alfa Romeo 166 'nın ağırlığı eskiden kullanmakta olduğum Alfa Romeo 159 'dan daha fazla. Daha ağır ve büyük olan Alfa Romeo 166 otomobilimde 235/40r18 lastik kullanıyorum ve çok memnunum. Alfa Romeo 159 'un 18" deki standart lastik ölçüsünde yanak kalınlığı daha fazla olduğu için ( 235/45r18 ) bu otomobili kullanan Alfisti dostlar çekinmeden 18" inch kullanabilirler. Benim görüşüm bu şekildedir.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

agucba

Türkiye'ye biraz yabancı olan, ancak yurtdışında biraz daha tanınan ve kullanım alanı fazla, bu sebeple de artık ARGE'sine de daha fazla özen gösterilen DÖRT MEVSİM LASTİKLERİ hakkında bilgisi olan var mı?

Mesela Fiat 500L modellerinde bu lastiklerden kullanılıyor.

Yine yabancı yayınlarda takip edebildiğim kadarı ile oldukça iyi olanları da varmış.

///////////////

erk1n

Yaz lastikleri ile kış lastiklerinin desenlerinin farkı olmasının yanı sıra hamurları da farklı oluyor.

Yaz lastiklerinin daha sert kış lastiklerinin ise daha yumuşak hamurları oluyor.

Yaz lastikleri hava 7 derecenden daha fazla soğumaya başladığında gerektiğinden daha fazla sertleşip yolu iyi tutmamaya başlıyor.

Aynı şekilde kış lastikleride 7 dereceden yüksek sıcaklıklarda fazla yumuşak kalıyor ve yolu iyi tutmamaya başlıyor. Kış lastiklerinin yaz lastiklerinden farklı olarak ana desenin üzerinde kılcal desenleri oluyor. Bu karlı yollarda daha iyi yol tutuşu sağlıyor. Bazı kış lastiklerinde ise çiviler oluyor. Bu da bol karda ve buzda yol tutuşunu arttırıyor.

4 mevsim lastikler ise bu iki tip lastiğin ortasında, her koşulda nominal performans vermek üzere tasarlanıyor. Ne yaz lastiği kadar sert ne de kış lastiği kadar yumuşak oluyor. Bazılarının üzerinde kış lastiklerinde olduğu gibi kılcal desenler oluyor.

Yazın bir yaz lastiği sportif karaktere sahip olmasada güvenli bir sürüş sağlıyabiliyor. Kışın da bir kış lastiği kadar olmasa da soğukta ve karlı yollarda bir yere kadar güvenlik sağlayabiliyor. Yaz lastiklerine göre duvarlanma direnci yüksek olduğundan yazın yaz lastikleri kadar yakıt ekonomisi sağlayamıyor. Yaz lastiklerinde göre ekstradan kılcal dişleri olduğu için yine bir yaz lastiği kadar sessiz olamıyor.

Bu tip lastikler kışların çok aşırı soğuk olmadığı, yazları ise çok aşırı sıcak olmayan bölgelerde sürücüleri 2 ayrı lastik almaktan kurtarabiliyor. Tabii çok yüksek performansa dönük taleplerin olmaması gerekiyor. Daha çok Orta Avrupa ülkelerinde kullanılıyor. Çünkü burada kışın aşırı kış koşulları yazın ise çok yüksek sıcaklıklar olmuyor. Türkiye'de belki Doğu Karadeniz bölgesinde mantıklı bir seçim olabilir diye düşünüyorum. 

Örnek lastik modeli:

Nokian All Weather +
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

agucba

Erkin Bey, yukarıda yazdıklarınız zaten bildiğimiz ve ufak bir araştırma ile karşımıza çıkacak bir bilgilendirmedir. Dört mevsim lastiklerinin ikisinin arası olduğunu da biliyorum.

Benim kast ettiğim, bu lastikler ile tecrübesi olan var mı? Takip kullanan var mı? Test koşullarından ziyade gerçek kullanıcı yorumları nelerdir? Buna karşın Doğu Karadeniz'den ziyade İstanbul'da da kullanmak mantıklı olabilir.

Kendim için soruyorum, çünkü evlilik öncesi kullanımım ile evlilik sonrası kullanımım arasında dağlar kadar fark var. Eskiden nerede ise 200 km/s (bunu yazdığım için özür dilerim, özenilecek bir şey değil zaten) ile döndüğüm virajları şimdi 100 km/s ile dönüyorum. Yani performans beklentim yok.
Eskiden lastiğin sertliğine çok önem vermezken, şimdi kış lastiklerine geçince aradaki fark beni memnun ediyor (ailem sebebi ile).
Bir de yer sorunu olmamasına ve istediğim kışlık jantları bulamamam ayrıca bir etken. Çünkü kış lastiklerini sök tak yaparak bence gereksiz masraf yapıyormuşum gibi geliyor bana (kışın sağladığı güven unsurunu saymıyorum).

Tecrübesi olan varsa, tecrübelerini okumak isterim.

///////////////

alperuzi

Benim Nokian WR-G2 ile tecrübem var. Allweather'ın önceki modelidir.

Ancak bu lastiğe tam "4 mevsim" denebilir mi bilmiyorum. Çünkü Finlandiya çıkışlı olduğu için kış özelliği biraz daha ağır basıyor doğal olarak.

Normalde kış lastiklerini 15 dereceler veya üzerinde kullanınca fren mesafeleri dehşet uzar, hatta bu yüzden öndeki araca tosladığım bile vardır bir kere İstanbul Maslakta. Takip mesafesini de önemseyen biriyimdir, araba bildiğiniz en ufak sert frende metrelerce kaydı... (lastikler ultragrip 7 idi)

Neyse, WR-G2 lerde bu durum yok, yani yazın kendilerini bırakmıyorlar :)

Ammavelakin, kış performansları WR-D3 veya Ultragrip 7-8 kadar iyi değil, biraz daha dikkatli kullanım gerektiriyorlar. Tahminen yazın da yakıt ekonomileri ve aşınma değerleri çok iyi değildir, ama zaten bütün bu özelliklerin dört dörtlük olmasını da bekleyemeyiz.

Passione

Erkin Bey, yukarıda yazdıklarınız zaten bildiğimiz ve ufak bir araştırma ile karşımıza çıkacak bir bilgilendirmedir. Dört mevsim lastiklerinin ikisinin arası olduğunu da biliyorum.

Benim kast ettiğim, bu lastikler ile tecrübesi olan var mı? Takip kullanan var mı? Test koşullarından ziyade gerçek kullanıcı yorumları nelerdir? Buna karşın Doğu Karadeniz'den ziyade İstanbul'da da kullanmak mantıklı olabilir.

Kendim için soruyorum, çünkü evlilik öncesi kullanımım ile evlilik sonrası kullanımım arasında dağlar kadar fark var. Eskiden nerede ise 200 km/s (bunu yazdığım için özür dilerim, özenilecek bir şey değil zaten) ile döndüğüm virajları şimdi 100 km/s ile dönüyorum. Yani performans beklentim yok.
Eskiden lastiğin sertliğine çok önem vermezken, şimdi kış lastiklerine geçince aradaki fark beni memnun ediyor (ailem sebebi ile).
Bir de yer sorunu olmamasına ve istediğim kışlık jantları bulamamam ayrıca bir etken. Çünkü kış lastiklerini sök tak yaparak bence gereksiz masraf yapıyormuşum gibi geliyor bana (kışın sağladığı güven unsurunu saymıyorum).

Tecrübesi olan varsa, tecrübelerini okumak isterim.
Ben 4 mevsim lastigi 1 sene boyunca calistigim lastik firmasinin sirket aracinda kullandim. Size soyleyebilecegim tek sey var Serkan Bey, gereksiz masraf. Kisin kis lastigi gibi davranmiyor yazin da yaz lastigi gibi davranmiyor yani tamamiyla bir celiski icerisinde surus yapiyorsunuz. Ek olarak artik yaz lastiklerinin kis sartlarinda eskisinden cok daha iyi oldugunu soyleyebilirim. Tabi ki bu karli ve buzlu yol sartlari icin gecerli degil. Yagmurlu havalar icin gecerli. Gurultu konusuna gelince gercekten de aracin icinde ciddi sekilde yol gurultusu olusuyor 4 mevsim lastigin deseninden dolayi.

Biraz masrafli olacaktir ama 6 ay kis 6 ay yaz lastigi kullanmak en guvenli yontem olacaktir.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"centocinguantanove"

halil

epey önce eşimin corsa da goodyear'ın 4 mevsim modelini kullanmıştık.lastik 4 dilimli.ortadaki 2 dilim kış desenli,sağ ve sol kenardaki dilimler yazlık desenli idi.tabi hep şehiriçi ve kısa mesafe kullanılmıştı.bu iş bana biraz kandırmaca gibi geliyor.lastik sonuçta ne yaz lastiği ne kış lastiği.şehiriçi kullanımı için uygun olabilir.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

ar.159

@erk1n bey ve @tolga_ozhan ikinizede bilgiler için teşekkürler ederim tartışmanıza bende benim soruma verilen cevapta tartışmaya üzüldüm aslında tartismada nafile olmuş aslında ikinizde Haklısınız 2009 öncesi 159 için Tolga bey 2009 sonrası 159 için de erkin bey hakli :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

erk1n

You are not allowed to view links. Register or Login bey ve You are not allowed to view links. Register or Login ikinizede bilgiler için teşekkürler ederim tartışmanıza bende benim soruma verilen cevapta tartışmaya üzüldüm aslında tartismada nafile olmuş aslında ikinizde Haklısınız 2009 öncesi 159 için Tolga bey 2009 sonrası 159 için de erkin bey hakli :)

Konu haklı olup haklı olmama konusu değildi aslında. Bu gereksiz tartışmanın çok üzerinde durmaya gerek yok.

You are not allowed to view links. Register or Login en son 159 'unda 19" geçmişti :) . Onun yorumları sizi 18" konusunda ceseratlendirebilir belki.

Konu dışı olacak ama 2009 sonrasında 159 1.9 JTDM ne kadar hafifletildi?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

ar.159

50 kg kadar hafifledi
Wolkan ben konfor aramıyorum diyor birde o sadece hafta sonları çıkarıp cadde turu atıyor ben ise çok aktif kullanıyorum ve İstanbul yolları malum

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

muğlalı

stepneyi çıkarıp rft lastik kullanılırsa buna 25-30 daha eklenir 75-80 i bulur bende uygun fiyata rft bulursam çıkarmayı düşünüyorum petlasın 225 45 18 rft si yokmuş 225 50 17 de var o bile 1400 tl.

agucba

Dört mevsim lastik cevapları için teşekkürler.
Aslında eskiden dört mevsim lastiklerin ne yaz ne de kış lastikleri özellikleri göstermediklerini okuyordum. Ama bu lastiklerlastiklere talep artmaya başlayınca, üreticiler bunlara da daha fazla özen göstermeye başlamışlar. Bu sebeple sormak istemiştim.

///////////////

erk1n

stepneyi çıkarıp rft lastik kullanılırsa buna 25-30 daha eklenir 75-80 i bulur bende uygun fiyata rft bulursam çıkarmayı düşünüyorum petlasın 225 45 18 rft si yokmuş 225 50 17 de var o bile 1400 tl.

Petlas RFT yapmaya da başladı demek. Çok başarılı.

Birde uluslararası testlere lastiklerini gönderseler iyi olacak.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

chao

Dört mevsim lastik cevapları için teşekkürler.
Aslında eskiden dört mevsim lastiklerin ne yaz ne de kış lastikleri özellikleri göstermediklerini okuyordum. Ama bu lastiklerlastiklere talep artmaya başlayınca, üreticiler bunlara da daha fazla özen göstermeye başlamışlar. Bu sebeple sormak istemiştim.

Aslinda dunya genelinde bir pazar oldugu icin Turkiyede 4 mevsim lastik var. Yani sorana evet var diyor ureticiler. Ama hic bir lastik firmasi aslinda 4 mevsim lastik tavsiye etmez. Her marka da Turkiyede satmiyor zaten cok talep olmadigi icin. Hatta muhendislerine sorsaniz 4 mevsim lastik olmaz derler :) Bir de kis lastigi yasasini goz onunde bulundurursaniz gereksiz de bir masraftir Turkiyede..Ozellik olarak ne kisin kis lastigi gibi, ne de yazin yaz lastigi gibi degildir.
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

wolkanku

hiç bir araca kafanıza göre RFT takmayın.

borusanda çalışırken bir eğitimde bunu uygulamalı gösterdiler..Standart bir janta RFT lastik takılırsa yanakların sertliği jantı eğiyor.. bir de özellikle z4 forumlarında , RFT 'leri hemen çıkartıp standart lastik takıyorlar çünkü z4'ün sürüşü çok sert, bu değişim sonucunda kullanıcılar çok memnun.

159'a RFT takılırsa konfor yönünden sonuç hüsran olabilir. benden uyarması :serefe:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+