Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 - Genel Bilgi Başlığı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muğlalı

You are not allowed to view links. Register or Login
şimdilik acil ihtiyaç olarak turbo borusu ve arka stop lazım..temiz çıkma olarak bulursam ilk işim bunlar..bütçemi son kuruşuna kadar sahibinin eline tutuşturduğum için triger yağ filtre vs klasik bakım ve masraflar için önümüzdeki ayın 15ini bekleyecem..haftasonu kuaförü bitsin resimleri paylaşıp başlığımı açarım.
arka stobu sahibinde falan çıkma bulursunda turbo hortumunda uzak dur önemli bir parça çıkmaya girilmez zaten sıfırı 300 tl gibi birşey direk orj. sıfır tak
Alfa yedek parça satan tüm sitelere baktım yok..turbo hortumu değil aslında,gaz kelebeğinden çıkan boru,gaz kelebeğine bağlanan kısımda bir vidası kırık olduğu için sızıntı izleri var
sızıntı dediğiniz motorun sol arka tarafındaki borulardan çıkan yağ mı?

ArinFırat

Gaz kelebeğine bağlanan büyük bir boru.kaputu açtığınızda motorun sağ üst köşesinde su deposu haznesinin 1 karış önünde kalıyor.

muğlalı

Gaz kelebeğine bağlanan büyük bir boru.kaputu açtığınızda motorun sağ üst köşesinde su deposu haznesinin 1 karış önünde kalıyor.
evet tam benim dediğim yer gaz kelebeğini temizleticem bende ozaman gider demişlerdi sıkıntısı olmazmış gidince tekrar baktırayım hortuma

ArinFırat

evet tam benim dediğim yer gaz kelebeğini temizleticem bende ozaman gider demişlerdi sıkıntısı olmazmış gidince tekrar baktırayım hortuma
Vida yeri kırık olduğu için 1 vida eksik ve Ordan yağ gibi bişeyler akmış,hatta su ve direksiyon yağı haznesine kadar püskürtme izleri var..belliki turboya yüklenildiğinde sızdırma yapıyor.alttaki inve borularada sıçramış.değişmezse çürütür..ustam ve zeki usta aciliyeti yok demesine rağmen ilk işim ve aciliyet olarak yenileyecem.

ArinFırat

Özür dilerim resim eklemeye çalışırken hata yapmışım :) bahsettiğim şu büyük hortum,resmi büyütüp bakarsanız eğer gaz kelebeğine bağlanan kısımda vidalardan biri kırık ve sızıntı var

alperuzi

Hidrolik direksiyonunu değiştirmesi gereken ve Tutela GI/R arayanlar için şunu buldum:

Aynı özelliklere sahip. Datasheetine şuradan ulaşabilirsiniz:

Aslında şu olsa daha iyiymiş, biri sentetik, diğeri mineral bazlı ama özellikler nerdeyse aynı:

francobaresi

Bravo alper. Simdi bu yagdan kullancak arkadaslar lazim:) tugrul, pompayi degistirmeden once bi dene istersen, belki masrafsiz kurtulursun

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

alperuzi

Denemek isteyen olursa İkinci linktekini sorsun önce, varsa veya getirtilebiliyorsa ondan alsın :)

İlki Citroen'in meşhur hidrolik sistemleri için tasarlanmış :D

sabrican

Benim direksiyon kutusunun tamire ihtiyacı vardı. Direk bunu denesem mi
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

muğlalı

Bravo alper. Simdi bu yagdan kullancak arkadaslar lazim:) tugrul, pompayi degistirmeden once bi dene istersen, belki masrafsiz kurtulursun

deneyeceğim de koca ankarada bu yağı satan yer yok mu acaba hiç :)

alperuzi

Şuraya bir sorun isterseniz:

belki listedekilerden biri veya başka bir marka vardır ellerinde.

Direksiyon için Citroen veya Mercedes hidroliği olarak sorarsanız belki daha açıklayıcı olabilir.

Ben şanzıman yağını almıştım onlardan, hakkaten çok değişik ve ilginçler :) Giderseniz içerdeki oto aksesuar koleksiyonuna bakmayı ihmal etmeyin :D

wolkanku

bu direksiyon hidroliğinin bulunduğu hazne değişmeden, hidrolik değişimi bir fark yaratıyor mu tam anlayamadım açıkçası.

yarattığına dair bir bilgi var ise , ben bu cumartesi değil ancak 14 Mart cumartesi günü değiştirebilirim hidroliği.

Şanzıman yağını değiştirirken aldığım yerde sormuştum yeşil direksiyon hidroliğini, adam direkt olarak citroen'inkini gösterdi, üstünde de yazıyor citroen için diye.
yanlız hidroliği değiştirince citroen gibi hissiz boktan bir direksiyon sahibi olmayalım  :haydi:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

muğlalı

bu direksiyon hidroliğinin bulunduğu hazne değişmeden, hidrolik değişimi bir fark yaratıyor mu tam anlayamadım açıkçası.

yarattığına dair bir bilgi var ise , ben bu cumartesi değil ancak 14 Mart cumartesi günü değiştirebilirim hidroliği.

Şanzıman yağını değiştirirken aldığım yerde sormuştum yeşil direksiyon hidroliğini, adam direkt olarak citroen'inkini gösterdi, üstünde de yazıyor citroen için diye.
yanlız hidroliği değiştirince citroen gibi hissiz ***tan bir direksiyon sahibi olmayalım  :haydi:
ben bu kutu olayını anlamadım benim  yağ kutu değişmiş bu sesten, direksyon kutusuda revize oldu ama hırıltı ve titreme hala var yani power bozuk bu zamana kadar kırmızı yağ ile çalıştıysa sadece yağ değişimi ile sorunun çözülmesi zor powerın garantili tamirini yapan yerler var yada çıkma power alıp takacağım.

wolkanku

yanlız hidroliği değiştirince citroen gibi hissiz ***tan bir direksiyon sahibi olmayalım  :haydi:
ben bu kutu olayını anlamadım benim  yağ kutu değişmiş bu sesten, direksyon kutusuda revize oldu ama hırıltı ve titreme hala var yani power bozuk bu zamana kadar kırmızı yağ ile çalıştıysa sadece yağ değişimi ile sorunun çözülmesi zor powerın garantili tamirini yapan yerler var yada çıkma power alıp takacağım.
bende hırlama yok titreme yok.
sadece arabayı 1 saat dur kalk trafikte kullanırsam otoparka geldiğimde manevra yaparken çok hızlı çevirirsem cııııırrk şeklinde ciyaklıyor. genelde soğuk havalarda böyle, sıcak havalarda çok nadiren.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

sabrican

Araba dururken direksiyonu çevirmeye çalıştığımda çok sert oluyor ve manevra yaparken titreme oluyor. Şimdi Carium'dayım. Yağ kutusu değişecek. Sadece parça 102TL. Sonucu yazarım buraya.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

sabrican

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

alperuzi

francobaresi

Takipci sayin artiyo +2 :) yesil sivi derde derman olacak mi bakalim

Cuore sportivo

ES53

Arkadaslar direksyon benimde ses yapiyorsu kutuyu degistirdim 100 lira duzeldi

ES53

Bu arada 159 unda double din kullanan var mi direksiyon fonksiyonlariyla uyumlu halde ?

ArinFırat

Araba dururken direksiyonu çevirmeye çalıştığımda çok sert oluyor ve manevra yaparken titreme oluyor. Şimdi Carium'dayım. Yağ kutusu değişecek. Sadece parça 102TL. Sonucu yazarım buraya.
Aynı durum benim 159 da var.yağ kutusu dediğiniz siyah hazneden mi bahsediyorsunuz?

sabrican

Aynı durum benim 159 da var.yağ kutusu dediğiniz siyah hazneden mi bahsediyorsunuz?

Evet o siyah hazne. Üzerindeki valfler bozuluyormuş. Bozulunca direksiyon kutusu yağsız kalıyormuş.

Benimki bugün değişmedi. Volant ve debriyaj da değişecek haftaiçi. O zaman onu da değiştiririz dedi usta. Haftaiçine kaldı o iş.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

francobaresi

sabrican haftaici rezervuaru degistirip yesil hidrolik mi kullancaksin? Arac kac kmdeydi ?

Cuore sportivo

sabrican

2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

francobaresi

km de iyiymis, havalarda isindi heralde sorunsuz bi gecis yasarsin

Cuore sportivo