Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

24 AD 632 - 147 1.9 jtd 2009

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ssg

You are not allowed to view links. Register or Login
Aşağıdaki stickerları başka nereden temin edebilirim. Bir de siyah 147 'ye hangisini önerirsiniz. Sportivolu olan çok mu abartı olur?

Bence abartı olur gibi. Sade yonca daha şık durur.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

rain man

Aşağıdaki stickerları başka nereden temin edebilirim. Bir de siyah 147 'ye hangisini önerirsiniz. Sportivolu olan çok mu abartı olur?

güzel dursun diye uğraşırken apaçi arabasına çevirmeyelim di mi :) yoncaları sipariş ediyorum o zaman :)
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

vieri

güzel dursun diye uğraşırken apaçi arabasına çevirmeyelim di mi :) yoncaları sipariş ediyorum o zaman :)

Yok canım gayet güzel durur.Krom ayna kapağıyla uyum sağlar.  :) Yakışır, sitede örnekleri var.

rain man

Yok canım gayet güzel durur.Krom ayna kapağıyla uyum sağlar.  :) Yakışır, sitede örnekleri var.

Emre hocam sadece yonca için değil sözüm zaten. Sportivo yazılı yonca biraz abes kaçabilir. Onun için kullandım o tabiri :) Yoksa krom ayna kapağıyla krom-yeşil yoncanın uyumuna diyecek yok.

rain man

Viteslerin geçişinde normalden fazla sürtünme ve sertlik hissi oluşuyor bazen. Normalden fazla dediğimde ancak benim anlayacağım kadar. Yarın bir 75w90 sorup gideyim ustaya. Her ihtimale karşın baktırmakta fayda var. O ilk çalışma sonrası sürtünme biraz eksikliği düşündürüyor bu arada.

Bir de debriyajım en dipten kavramadığım sürece geri vitese geçmiyor. Diğer vitesler için neyse de geri vites için böyle bir durum var. Sanırım o da bundan kaynaklı olabilir. Ne zamandır aklımda onu da halletmek istiyorum açıkçası :)

ssg

Viteslerin geçişinde normalden fazla sürtünme ve sertlik hissi oluşuyor bazen. Normalden fazla dediğimde ancak benim anlayacağım kadar. Yarın bir 75w90 sorup gideyim ustaya. Her ihtimale karşın baktırmakta fayda var. O ilk çalışma sonrası sürtünme biraz eksikliği düşündürüyor bu arada.

Bir de debriyajım en dipten kavramadığım sürece geri vitese geçmiyor. Diğer vitesler için neyse de geri vites için böyle bir durum var. Sanırım o da bundan kaynaklı olabilir. Ne zamandır aklımda onu da halletmek istiyorum açıkçası :)

Bende Ford Focus var aynı sorun var geri vites bazen geçmiyor. Hafif gaz verip  tekrar geçiriyorum vitesi sıkıntısız devam ediyor. Hala çözemedim sorunu ama sanırım engel teşkil etmiyor çok :D
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

rain man

Bende Ford Focus var aynı sorun var geri vites bazen geçmiyor. Hafif gaz verip  tekrar geçiriyorum vitesi sıkıntısız devam ediyor. Hala çözemedim sorunu ama sanırım engel teşkil etmiyor çok :D

Aynen hocam. Benzer bir sorun. Engel teşkil etmiyor eski sahibine sorduğumda da debriyajı pompala demişti geçmezse. Dip debriyaj yaptıkça sorun olmuyor ama kafam rahat olsun diye baktıracağım yağına :)

ssg

Aynen hocam. Benzer bir sorun. Engel teşkil etmiyor eski sahibine sorduğumda da debriyajı pompala demişti geçmezse. Dip debriyaj yaptıkça sorun olmuyor ama kafam rahat olsun diye baktıracağım yağına :)

Ben dip yapsamda aynı sorun var. Ama çokta düşmedim üzerine :D
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

fatihmehmet

Hocam geri vites kronik bir sorun :) Giulietta'larda bile var :) Yağ olayına benimde baktırmam lazım gecen sene sorduğumda normal diyorlardı ama onceki sahibi değiştirdi mi hic bilgim yok. Siz de değiştirirseniz konuya yazar misiniz? Takipteyiz zaten :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

rain man

Hocam geri vites kronik bir sorun :) Giulietta'larda bile var :) Yağ olayına benimde baktırmam lazım gecen sene sorduğumda normal diyorlardı ama onceki sahibi değiştirdi mi hic bilgim yok. Siz de değiştirirseniz konuya yazar misiniz? Takipteyiz zaten :)

Hadi ya bu kadar yaygın olduğunu bilmiyordum.yarın değişeceğim göstertip.değişimi yazarım dostum.önceki sahibi debriyaj üst merkezin falan filan vitesle alakalı olabilecek herşeye baktırdığini ama çözemediğinı söylemişti.

@esg13 hocam normal kullanımda mesele değil ama mesela sıkışık bir trafikte o tarz birşey yapsa oldukça sıkıntılı olabilir.gerçi motor sıcakken olmadı hiç

ssg

Hadi ya bu kadar yaygın olduğunu bilmiyordum.yarın değişeceğim göstertip.değişimi yazarım dostum.önceki sahibi debriyaj üst merkezin falan filan vitesle alakalı olabilecek herşeye baktırdığini ama çözemediğinı söylemişti.

You are not allowed to view links. Register or Login hocam normal kullanımda mesele değil ama mesela sıkışık bir trafikte o tarz birşey yapsa oldukça sıkıntılı olabilir.gerçi motor sıcakken olmadı hiç
Yok hocam çok sorun yaşamadım öyle. Zaten küçük gaza dokunsam hemen düzeliyor :D

Aklıma geldi. Bazen yavaşlarken özellikle hafif eğimli yokuşlarda 2'den 1'e düşürürken geçmek istemiyor sanki vites. Sonra kendiliğinden düzeliyor.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

vieri

Emre hocam sadece yonca için değil sözüm zaten. Sportivo yazılı yonca biraz abes kaçabilir. Onun için kullandım o tabiri :) Yoksa krom ayna kapağıyla krom-yeşil yoncanın uyumuna diyecek yok.

Ben de sportivonun pek uyacağını düşünmüyorum.Oyumu sade olandan yana kullanıyorum.  :) Geri vitese gelince benimkinde bir sıkıntı yok ama eski arabam e12 kasa corollam da vardı aynı durum.Ustanın tavsiyesine uymuştum.Debriyajdan ayağı çekip tekrar yenileyince vites sıkıntısız geçiyordu.Belki bu durum 147 için de geçerlidir.

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login hocam o bahsettiğiniz normal bir durum ama. Hareket eden bir araç asla durmaya yakın kolay kolay 2den 1e geçmez bence o absürd bir durum değil :)

You are not allowed to view links. Register or Login haklısınız hocam. sadece yonca daha yakısır gibi. Bakalım o zaman en yakın zamanda görelim.

ssg

You are not allowed to view links. Register or Login hocam o bahsettiğiniz normal bir durum ama. Hareket eden bir araç asla durmaya yakın kolay kolay 2den 1e geçmez bence o absürd bir durum değil :)

You are not allowed to view links. Register or Login haklısınız hocam. sadece yonca daha yakısır gibi. Bakalım o zaman en yakın zamanda görelim.

İyi o zaman rahatladım :D
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

rain man

Alındığından bu yana yapılanlar:

-tamponda oluşan çatlak onarıldı + tampon boyandı

-boya koruma iç dış detaylı temizlik yapıldı

-Ön takım da revizyona gidildi. Ön amortisörler üst tablalar ve z rotları artı bir adet teker bilyası değişti, sonrasında yazlık lastiklere geçildi

-Krom bagaj çıtası ve shark anten takıldı, plaka boya kalınlaştırması yapıldı

-usb-aux-sd dönüştürücü aparat takıldı.

Sıradakiler:
-ön çamurluklara yonca setinin de takılmasıyla son süslemenin yapılması :)

-Farların xenonlatılması

-2. egzoz (pasif)

-jantların bir açık tona boyanması

-iç kapı tutacakların plastidip vs. ile boyanması

-bozuk olan mazot depo kapağının tamiri yahut yenilenmesi

-vites topuzu yenilenme veya değiştirilmesi

-koltuk kılıfı meselesinin gerekliliğine göre değerlendirilmesi.

Utku

Cok guzel masalah, iyi bakiyorsunuz Q2 ye..
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

rain man

Cok guzel masalah, iyi bakiyorsunuz Q2 ye..

Teşekkür ederim.Foruma üye olduğum andan itibaren ne yapabilirim deyip hep daha iyi kondisyonda tutmak için çabalıyorum :) Olur da yarın öbür gün satılınca sorun çıkmasın diye değil kendim keyifle sorunsuzca bineyim diye çabam. Ve tıpkı diğer alfistiler gibi ben de seviyorum aracımı.

vieri

Maşallah harika görünüyor.Özellikle 3. fotoğrafı çok beğendim.Shark anten de güzel olmuş.  :)
Bu depo kapağı sorunu kronik galiba benimkinin de kilidi bozuk.
Yalnız iç kısımlarda el değen yerlere plastidip pek tavsiye edilmiyor.Normal boya olursa daha kullanışlı olur.

rain man

Maşallah harika görünüyor.Özellikle 3. fotoğrafı çok beğendim.Shark anten de güzel olmuş.  :)
Yalnız iç kısımlarda el değen yerlere plastidip pek tavsiye edilmiyor.Normal boya olursa daha kullanışlı olur.

Eyvallah üstad ben de tavsiye ederim beklediğimden güzel durdu sırıtmadı :) en azından önceki büyük tel parçası çıktı daha kompakt göründü renkdaşım :)

Biraz daha mat olduğu için iç tutacaklar o yüzden mat plastidip düşündüm ancak uzun vadede yine benzer sorun olacaksa normal boya daha mantıklı o zaman.

Depo kapağı için de aradım bir iki yeri ama ses çıkmadı. Bir ara vaktim olduğunda sanayide gösterip sorduracağım. Biraz özel ilgi isteyen bu tarz şeyleri herkes yapmıyor :D Elektrikçiye mi kaportacıya mı yaptırayım bilemiyorum. Acelesi yok o yüzden.

vieri

Eyvallah üstad ben de tavsiye ederim beklediğimden güzel durdu sırıtmadı :) en azından önceki büyük tel parçası çıktı daha kompakt göründü renkdaşım :)

Biraz daha mat olduğu için iç tutacaklar o yüzden mat plastidip düşündüm ancak uzun vadede yine benzer sorun olacaksa normal boya daha mantıklı o zaman.

Depo kapağı için de aradım bir iki yeri ama ses çıkmadı. Bir ara vaktim olduğunda sanayide gösterip sorduracağım. Biraz özel ilgi isteyen bu tarz şeyleri herkes yapmıyor :D Elektrikçiye mi kaportacıya mı yaptırayım bilemiyorum. Acelesi yok o yüzden.

Eyvallah renkdaşım :)  genelde orijinalciyimdir ama shark antenleri seviyorum.
Aslında kapı kolları için sitede önerilen birçok farklı çözüm yolu var.Yine de en iyisi boyanması bence.
Depo kapağı için oto anahtarcılar bu işe bakıyorlar.Belki çözüm bulan olur.

rain man

Eyvallah renkdaşım :)  genelde orijinalciyimdir ama shark antenleri seviyorum.
Aslında kapı kolları için sitede önerilen birçok farklı çözüm yolu var.Yine de en iyisi boyanması bence.
Depo kapağı için oto anahtarcılar bu işe bakıyorlar.Belki çözüm bulan olur.

Ona da bi ara baktırayım o zaman hocam. Hem her ne kadar bmw'ye özgün gibi dursa da bizim araçlara da yakıştırıyorum :)

Mehmet Ulusoy

Maşallah, hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız keyifli sürüşler...

sarpgrey

Geçen gün youtube da gezinirken sizin 147 gibi dizel bir 147 yi modifiye edip 272hp ve 530nm torka çıkarmışlar, 0-100  6 sn  ..haberiniz olsun :)
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

Tolga033

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login eyvallah hocam :)

You are not allowed to view links. Register or Login abi kanıma giriyorsun yapma eyleme :D istanbulda olsam giricem o işe de rutin bakımlarını götürmeye çekindiğim yerlere bu tarz şeyleri danışmak istemiyorum bile. Yoksa buradaki ustalar bile laf arasında buna chip efsane gider falan diyorlar.

You are not allowed to view links. Register or Login Daha güzeli sizin olsun hocam varolun :)