Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

24 AD 632 - 147 1.9 jtd 2009

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ES53

Normalde sticker tarzi hicbir seyi sevmem ama marspiyel ustundeki bu seritler asiri orjinal durmus ve canlandirmis araci

Sent from my iPhone using Tapatalk

koroglubrk

Keske benim olsaa  :)  maşallahı var ne eksik ne fazla. Cok sevindim boyle görünce Hayırlı olsun Güle güle kullan  :) spacer yazdığını gördüm. Ona da hic gerek yok abartı duracaktır
10 AHU 04 Jarama Black Mk2 147
10 ABK 64 Jarama Black Mk2 156 SS

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login
Normalde sticker tarzi hicbir seyi sevmem ama marspiyel ustundeki bu seritler asiri orjinal durmus ve canlandirmis araci

Ilk araştırırken ducati corse modeli hep dikkatimi çekmişti ama tr'de olmadığını öğrenince üzülmüştüm stickeri ebay'de görünce şimşekler çakmışti. Takmadan önce acaba apaçi derler mi diye korkarak taktım ama çok hoşuma gitti. Bir ara sökeyim dedim ama gönlüm elvermedi.

Bu arada buradan da söyleyeyim ducati corse janti satan olursa seve seve ulaşabilir bana
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

francobaresi

fotolara şimdi baktımda baya güzel görünüyor araç maşallah
Cuore sportivo

rain man

Keske benim olsaa  :)  maşallahı var ne eksik ne fazla. Cok sevindim boyle görünce Hayırlı olsun Güle güle kullan  :) spacer yazdığını gördüm. Ona da hic gerek yok abartı duracaktır

Tasarım konusunda üstad olan sensin bize taklit etmek düşüyor dostum :) Sağol varol.

fotolara şimdi baktımda baya güzel görünüyor araç maşallah

Eyvallah üstad. Elimizden geldiğince diyelim :)

Koful

:nazar: :nazar:
Çok güzel... Yaylardan sonra süper oldu bence...

jackoceans

Maşallahh.. Güzel günlerde kullanın..:)

Reha

Eklemeler çok güzel olmuş. Güzel günlerde kullanın. Kule gergisini Ebay'dan sipariş geçmişsiniz. Sanırım gelmesi 2 haftayı buluyor. Peki gümrüğe takılma durumu nedir?

rain man

:nazar: :nazar:
Çok güzel... Yaylardan sonra süper oldu bence...

Teşekkür ederim :) Bazı riskleri de göze alarak girdik bakalım şimdilik memnunum.

Maşallahh.. Güzel günlerde kullanın..:)

Hepimizin araçlarına maşallah, hep birlikte kazasız belasız üstad.

Eklemeler çok güzel olmuş. Güzel günlerde kullanın. Kule gergisini Ebay'dan sipariş geçmişsiniz. Sanırım gelmesi 2 haftayı buluyor. Peki gümrüğe takılma durumu nedir?

Teşekkür ederim.Satıcı ile irtibat kurduğumda bizdeki gümrüğe takılma ve kesinti durumundan söz ettim, ödemeyi olduğu gibi yapayım ama faturaya 75 euro altında bir değer yazabilir misiniz dedim onlar da kaç yazalım dediler kabul ettiler. Haliyle takılmadı. Sadece 1 tl ptt'ye teslimat sonrası verdim. 2 hafta falan sürdü maksimum. Daha kısa da gelebilir merkezi bir yere.

vieri

Maşallah Veysel çok tatlı alçalmış 147.  :nazar: app yapacağım demişsin yakışır ama pleksi plakalık da düşünmelisin bence.Ducati corse stickeri ile bir bütünlük sağlayabilir.
Konunu zevkle takip ediyorum.  :)

rain man

Maşallah Veysel çok tatlı alçalmış 147.  :nazar: app yapacağım demişsin yakışır ama pleksi plakalık da düşünmelisin bence.Ducati corse stickeri ile bir bütünlük sağlayabilir.
Eyvallah abi. Biraz dikkatli sürmek gerekiyor ama şimdilik çok birşey değişmedi. Yollardaki ani yaylanmalardan olayı ivmelenme halinde altı sürterim diye çok agresif kullanmıyorum ama sertliği rahatsız etmedi hoşuma gitti diyebilirim.

Plakalık meselesi de çözemediğim bir dünya. Bir arkadaşa sordum, sanırım pleksi denilen şu piyasada cam plaka diye bahsettikleri, onu çok yakıştıramıyorum ki zaten satıcı arkadaş da app siparişi verelim dedi. App biraz daha normal duruyor sanki ya diğeri çok abartı

Sen şimdi plakayı boşver de yeni bi vr görecek miyiz yakında

vieri

Eyvallah abi. Biraz dikkatli sürmek gerekiyor ama şimdilik çok birşey değişmedi. Yollardaki ani yaylanmalardan olayı ivmelenme halinde altı sürterim diye çok agresif kullanmıyorum ama sertliği rahatsız etmedi hoşuma gitti diyebilirim.

Plakalık meselesi de çözemediğim bir dünya. Bir arkadaşa sordum, sanırım pleksi denilen şu piyasada cam plaka diye bahsettikleri, onu çok yakıştıramıyorum ki zaten satıcı arkadaş da app siparişi verelim dedi. App biraz daha normal duruyor sanki ya diğeri çok abartı

App de tek başına yeterli olur.Maşallah arabayı baştan yarattın zaten.  :) Benim yeni alfa işine biraz daha zaman var Veysel ama 147'leri giu'ları gördükçe içim gidiyor. Zaten diğer markalara halen araba gözüyle bakabilmiş değilim.  :) Bakalım nasip kısmet.

rain man

App de tek başına yeterli olur.Maşallah arabayı baştan yarattın zaten.  :) Benim yeni alfa işine biraz daha zaman var Veysel ama 147'leri giu'ları gördükçe içim gidiyor. Zaten diğer markalara halen araba gözüyle bakabilmiş değilim.  :) Bakalım nasip kısmet.

Neredeyse öyle oldu abi :) Belki de bir başkasının yapmayacağı hamlelerdi ama sayıca bu kadar az olan bir meretin gönlümü kazanmış olması benim için yeterli bir sebepti.

Hem öyle oluyor abi. Çevredeki bir çok araba benim arabamdan daha pahalı ve sözde daha iyi (!) ama gel gör ki hiçbirisine araba gözüyle bakamıyorum. Ne bileyim bir astra j kasaya bindiğimde hantal, corolla'ya bindiğimde kütük gibiymiş golf'te ise ruhsuz hissi uyandırıyorlar. Belki daha konforlular ama yok abi olmuyor :)

Vakti ve zamanı geldiğinde güzel bir alfa ile seni tekrar görmek dileğiyle :)

Kurzuk

Veysel ne zamandır çok zaman bulamıyor, hep parça parça okuyordum konunu. Bu sabah son iki-üç sayfayı okudum. Yani 147 şanslı orası kesin :)) sen de titiz ve zevk sahibisin. Bence bir Alfa ve kullanıcısı arasındaki bağın güzel bir örneğisin. Güle güle kullan, iyi günlerde sağlıkla kardeşim.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

rain man

Veysel ne zamandır çok zaman bulamıyor, hep parça parça okuyordum konunu. Bu sabah son iki-üç sayfayı okudum. Yani 147 şanslı orası kesin :)) sen de titiz ve zevk sahibisin. Bence bir Alfa ve kullanıcısı arasındaki bağın güzel bir örneğisin. Güle güle kullan, iyi günlerde sağlıkla kardeşim.

Burak abi çok teşekkür ederim :) Muhtemelen ilk araç olarak 147 olması gençliğin verdiği istek ve ar'nin gerçekten bunları yaptıracak ruhunun olması hepsinde etken. Yine de ben öyle düşünmüyorum kendim için. Güzel düşüncelerin iyi niyetinden kaynaklanıyor :) Hepimiz alfalarımızı mutlulukla, sağlıkla, kazasız belasız kullanalım.  :alfisti:

rain man

Foruma dahil olduğumdan beri, tamamına yakınını büyük bir zevk ve merakla okuduğum ilk konu olmakla beraber, sizi alfanıza kattığinız güzellikler için ictenlikle kutluyorum. Şanslı bir 147 olsa gerek bu :haydi:

Tüm alfistilerin araçlarının olduğu kadar şanslı o da :) Tekrar hoşgeldiniz. Teşekkür ederim :)

rain man

Arkadaşlar selamlar tekrar. 3 - 4 günlük kullanım sonucunda yoldaki ani yükselme ve alçalmaları aşarken ön tekerler çamurluğua hafif sürtüyor. Biraz yavaşlayıp geçersem sorun yok ama. Amortisör işine de girmek gerekir mi ? Mesela yokuş aşağı inerken yolda aniden bir alçalma olduğunda ufaktan ön teker sürtüyor. Eğer normal hızımdan yavaşlayıp inersem sorun yok ama.

Bunu amortisörle çözebilir miyim? Bir çift ön amortisör blistein b4 için yaklaşık 500 lira çok mudur az mı?

ealprsln

Yay ve gergi uygulanmış bir Q2 için reçete zannedersen ne B4 tür ne de B6.

Reçete B8  :clover:

edit: önleri değiştireyin arkalar sabit kalsın olmaz.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

rain man

Yay ve gergi uygulanmış bir Q2 için reçete zannedersen ne B4 tür ne de B6.

Reçete B8  :clover:

edit: önleri değiştireyin arkalar sabit kalsın olmaz.

O zaman komple set gireyim o işe.

Tahminen spor amortisör ile vereceği tepki daha az olacak amortisör daha çok dayanacak ve sürtme azalacaktır?

Yanlış mıyım?

Bir soru daha. Chip uygulamasından sonra usta sadece asr'yi kapatıp bir kez kalkış denedi. O gün eve dönene kadar 10 bin km'deki baskı balatanın sanki kaçırdığını hissettim ufaktan. Sonrasında kullandığımda sorun yoktu. Normalde de agresif kullanmam en azından devri 2500'ün üstüne çıkarmıyorum fakat stok tork değerini bile zar zor karşılayan bir baskı balata var.

Şu satıcı ile konuştum. Baskı balatayı da üst seviyeye taşımak en azından ömürlü kullanım sağlamaz mı? Ne bileyim az biraz basacağım zaman da (kalkış deneyeceğimi sanmam) balata daha dayanıklı olsun isterim. Ne dersiniz?

master

Sadece chiple sürekli agresif kullanmadıkça gerek yok. Daha çok güç artırılacak olursa o zaman düşünülür.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

rain man

Sadece chiple sürekli agresif kullanmadıkça gerek yok. Daha çok güç artırılacak olursa o zaman düşünülür.

Bu haliyle erken veya gereksiz diyelim o zaman abi. Olur da baskı balata ömrümüz biterse böyle bir işlem yapayım o zaman.

kuti147

Arkadaşlar selamlar tekrar. 3 - 4 günlük kullanım sonucunda yoldaki ani yükselme ve alçalmaları aşarken ön tekerler çamurluğua hafif sürtüyor. Biraz yavaşlayıp geçersem sorun yok ama. Amortisör işine de girmek gerekir mi ? Mesela yokuş aşağı inerken yolda aniden bir alçalma olduğunda ufaktan ön teker sürtüyor. Eğer normal hızımdan yavaşlayıp inersem sorun yok ama.

Bunu amortisörle çözebilir miyim? Bir çift ön amortisör blistein b4 için yaklaşık 500 lira çok mudur az mı?

Veysel korktuğumuz başımıza geldi galiba :( arka tarafın sürtmelerine çok denk geldim fakat ön tarafın sürtmesi hiç başıma gelmedi. Ya q2 farkı var amortisorlerde. Ya amortisörlerin ömrü bitmiş yada takozlarda erime var.
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

TRSemih

Resimlerden çok düştüğü belliydi aslında. İlk hevesle insan göremiyor ama bu haliyle kullandıkça şikayetlerin bitmeyecek.

Senin lastikler 225 idi sanırım. 215e geçersen sürtme kalmaz. ..ya da eibach 3lüklere geçersen..
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

rain man

Kışlıklar 215 olacak. Takozların durumu ise pek iyi sayılmazdi. 3 ile 3buçuk arasında kurtarılacak fark değil gibi pek abi.

Amortisörler ise 8 ay önce değişti onları da Blistein yapma planım var. Belki o şekilde sorunu çözerim. Aslında boşluk hala yeterince var fakat bahsettiğim geçişlerde amortisörler fazla tepki veriyor. Yetersiz kalıyor gibi hissediyorum.

Reha

Bence sürtmenin tek sebebi 225 lastik olması. Zaten fabrika ölçüsü de 215 45 17. Ben 8 senedir bu lastikle birkez bile sürtme yaşamadım. Spor amortisör takman bir şey değiştirmez. Yol tutuşu artsın diyorsan o başka. Ama bu sefer çok sert olacak.