Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Detailing, İç - Dış Kozmetik Bakım Hakkında Bilgiler-Sorular-Cevaplar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kemal_live

You are not allowed to view links. Register or Login Bu işlem 159 anahtarının çıkan gümüş renkli kısmı içinde olur mu? Ben boyuyorum sprey boya ile ama bir süre sonra tekrardan kararıyor. Acaba mat vernik atılınca üstüne korur mu boyasını?
You are not allowed to view links. Register or Login Uygulama sonrası fotoğraflarını bekliyoruz.  :)

francobaresi

Kemal  ben volkan anlattigi sekilde sokebildim parcayi ama beceriksizlik diyeyim boyayi hep puturlu attim, kisaca guzel olmadi. Parcayi yine sokup kozlar otoya goturup boyatcam, elim pek yatkin degilmis :))

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login Bu işlem 159 anahtarının çıkan gümüş renkli kısmı içinde olur mu? Ben boyuyorum sprey boya ile ama bir süre sonra tekrardan kararıyor. Acaba mat vernik atılınca üstüne korur mu boyasını?
You are not allowed to view links. Register or Login Uygulama sonrası fotoğraflarını bekliyoruz.  :)

You are not allowed to view links. Register or Login  olmaz tutmaz, orası sürekli temas eden,edilen bir nokta. ona nikelaj kaplama tarzında bir şey lazım.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

wolkanku

Kemal  ben volkan anlattigi sekilde sokebildim parcayi ama beceriksizlik diyeyim boyAti hep puturlu attim, kisaca guzel olmadi. Parcayi yine sokup kozlar otoya goturup boyatcam, elim pek yatkin degilmis :))

hayırlısı olsun diyelim :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

:) Tesekkurler volkan, bakalim  yapabilcek mi boyaci o da yapamazsa cikmasi yok bu parcanin, sifirina yonelcem gibi

Cuore sportivo

francobaresi

internnet gyeon bathe+ diye nano içerikli bi şampuan gördüm arkadaşlar, almayı düşünüyoum, tecrübesi olan var mı? okuduğum kadarıyla aracı önce bi yıkayıp duruluyoruz, sonra ıslakken şampuanlıyoruz ve tekrar duruluyoruz,basit bildiğimiz yıkama işlemiyle uygulanıyor, denemeyi düşünüyorum eğer olumsuz tecrübesi olan varsa meguiars mor şampuan alcam
Cuore sportivo

Brabus

Merhaba,
Bu güzel konu için teşekkürler. Eksik yanlış bilgilerimi tamamlamış oldum. Eksik ürünleri de kısa sürede temin edip M40 gibi deneyeceğim...

Ben de 2 ek yapmak istiyorum,

Camdaki yapışkan bant izi için. Normal bant izini WD40 çıkaracağına eminim ama bende farklı marka aracımın camında koli bandı vardı. Bandın da yarısı çıktı yarısı tamamen bant olarak duruyordu.
WD40, Mazot, Gaz Yağı denedim hiç etkisi olmadı. Sıcak Su ve Saç kurutmayla ısıtma sadece bant yapışkanına yardımcı oldu. Bir arkadaş cam jileti önerdi. Bizim nalburda da bu parça vardı ama hiç aklıma gelmedi. Ben de tıraş bıçağın ucunu kırarak çok dikkatli bir şekilde bant ve izlerden 30 sn'de kurtuldum. Bu tip durumda cam jiletini öneririm veya dikkatli bir şekilde benim gibi tıraş bıçağıyla yapabilirsiniz.

Haftasonu İzmir'deydim. Oradaki aracımı gece çamın altına bıraktım. Full reçine yumuşak olmasına rağmen çıkmadı. Reçine çıkarıcı da bulamadım. 1.5 gün sonra ılık suyla(hafif sıcak) denedim. 1 kere de çıktı. Bence ılık su Reçine için çok iyi seçenek. elime dokunduğumda reçineye kurumuştu.

Tekrar teşekkür ederim. Alfa Romeo'ma tekrar kavuşunca detailingle ilgili tüm mesajları okuyacağım
156 1.6. 05.10.04 - 05.10.09, 100K

francobaresi

M40 bulamayinca , chemical guys vrp  aldim, deri temizleme urunlerindeki cok basarili sonucu bu urunde de gordum. Beyazlamis klima ventilleri, gogus bolgesinin matlasmis hali, direksiyon gobegi, kol dayama ve dis plastikler sifir gibi oldu,2 haftayida gecti hala ilk gun yaptigim gibi tertemiz duruyo, cok memnun kaldim. Ayrica gyeon bathe+ diye nano icerikli bi sampuan aldim, o da gayet basarili is cikardi.

Cuore sportivo

Gouki

Onur'a ek olarak dış mekandaki plastikler ve lastikler için ben de Meguiar's All Season Dressing'i şiddetle tavsiye ediyorum.

wolkanku

iç mekanda m40'a göre uygulaması daha kolay olan bir ürün keşfettim..arkadaşımın ısrarı üzerine denedim ve acayip memnun kaldım. biraz pahalı ama m40'ım biter bitmez alacağım. chemical guys silk shine dressing.

lastikte ben her zaman meguiars all season dressing derdim ancak Gyeon Tire resmen nakavt etti.
lastik parlatıcıya 50 tl gömerim ama 4-5 gün cayır cayır yanan lastiklerle gezerim diyen duraksamadan alsın.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Alfadanadam

iç mekanda m40'a göre uygulaması daha kolay olan bir ürün keşfettim..arkadaşımın ısrarı üzerine denedim ve acayip memnun kaldım. biraz pahalı ama m40'ım biter bitmez alacağım. chemical guys silk shine dressing.

lastikte ben her zaman meguiars all season dressing derdim ancak Gyeon Tire resmen nakavt etti.
lastik parlatıcıya 50 tl gömerim ama 4-5 gün cayır cayır yanan lastiklerle gezerim diyen duraksamadan alsın.

Bir hevestir gidiyor bende de bu aralar. Alayım bunları bari :)
Bunları sıktık diyelim konsola, ne ile sileceğiz? direk mikrofiber bez mi yoksa başka bir aplikatör (!) mü lazım?

wolkanku

Bir hevestir gidiyor bende de bu aralar. Alayım bunları bari :)
Bunları sıktık diyelim konsola, ne ile sileceğiz? direk mikrofiber bez mi yoksa başka bir aplikatör (!) mü lazım?

abi bu silky shine dediğin ürünü ince süngere sıkıp,konsola yedirip, 2-3 dakika sonra mikrofiberle silip parlatıyorsun..geneli böyle uygulanıyor zaten dressinglerin.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Alfadanadam

Lastik? Direk mikrofiberle siliyoruz sanırım yada meg aplikatörle? Bu meguiars alpikatör de satılıyor sitede 8 lira. Ondan alayım diyorum 1-2 tane.

wolkanku

Lastik? Direk mikrofiberle siliyoruz sanırım yada meg aplikatörle? Bu meguiars alpikatör de satılıyor sitede 8 lira. Ondan alayım diyorum 1-2 tane.

sarı renk megi süngerleri ile güzel sürülüyor.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

Tamam aldım gitti :)

silk shine da konsolu before after fotolarını ve senin yüzünün oha ifadesini fotolu isteriz :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

Baya solgundu renkleri, oncesi de olsa fark iyi anlasilirdi fakat uyguladiktan sonra aklima geldi foto.  En son foto on cam onundeki plastik kisim, bir artisi da ,cok dayanikli , (chemical guys vrp urun)[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Cuore sportivo

ar.159

Arabayı aldığım ilk günden itibaren cg kullanırım gerçekten olağanüstü ürünleri var

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

fatihmehmet

@wolkanku

Abi havalar ısınmaya başladı. Yavaştan iç temizliğe başlıyorum ben de.

Elimde arabayı alırken aldığım Meg. Gold Class rich leather ve Supreme Shine var.

Ikisinden de öyle çok memnun degilim kısa bir süreliğine parlak bir görüntü veriyor. Son kez kullanıp bitirecegim ve Chemical guys' in deri için olanları alacağım.

Supreme shine dediğim gibi trimleri ve ön konsolu baya parlatıyor. Ama asıl sorunum ic ve dış trimlerin uzun sureli parlaklığının olmayışı.

Silk shine dressing alacağım ama konsolu oncesinde meg. APC veya vinet ile geçmeli miyim? Yoksa silk shine yeterli mi hem temizlenmesi hem koruması için?

Bir diğer sorum da silk shine iç dış trimler için uygun mudur uzun sureli?

Eğer sadece silk shine yeterli olursa APC veya vinet almayacağım. Koltukları da Arap sabunu ile temizleyip gold class rich i süreceğim.

Yeterli değilse APC veya vinet alıp hem konsola (ardından silk shine) hem koltuklara (ardindan gold class rich) girişip bitireceğim.

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

Kurzuk

Arkadaşlar daha önce CG kullanmadım. Genelde Meguiars ürünleri tercih ederim. Ama son konuşmalar ışığında CG ürünlerini inceledim.
Silk Shine Dressing ve V.R.P.Dressing ürünlerine baktığımızda V.R.P.'nin deriyi de kapsayan daha geniş bir kullanım alanı var. Uygulama sadeliği ve kolaylığı açısından tüm yüzeylerde kullanabilmek adına bunu mu alsam? Silk Shine + deri bakımı için başka bir ürün mü önerirsiniz?

Bu V.R.P.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

wolkanku

Abi havalar ısınmaya başladı. Yavaştan iç temizliğe başlıyorum ben de.

Elimde arabayı alırken aldığım Meg. Gold Class rich leather ve Supreme Shine var.

Ikisinden de öyle çok memnun degilim kısa bir süreliğine parlak bir görüntü veriyor. Son kez kullanıp bitirecegim ve Chemical guys' in deri için olanları alacağım.

Supreme shine dediğim gibi trimleri ve ön konsolu baya parlatıyor. Ama asıl sorunum ic ve dış trimlerin uzun sureli parlaklığının olmayışı.

Silk shine dressing alacağım ama konsolu oncesinde meg. APC veya vinet ile geçmeli miyim? Yoksa silk shine yeterli mi hem temizlenmesi hem koruması için?

Bir diğer sorum da silk shine iç dış trimler için uygun mudur uzun sureli?

Eğer sadece silk shine yeterli olursa APC veya vinet almayacağım. Koltukları da Arap sabunu ile temizleyip gold class rich i süreceğim.

Yeterli değilse APC veya vinet alıp hem konsola (ardından silk shine) hem koltuklara (ardindan gold class rich) girişip bitireceğim.

konsolda şu anda herhangi bir dressing varsa, az da olsa apc türevi bir şey ile çıkartmak iyi olur..
bazı dressingler o kadar kötü ki, nemli bezle bile çıkıyor.
mevcut yüzey orjinal çıplak haline döndüğünde cg silk shine çok güzel sonuç verecektir.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

Arkadaşlar daha önce CG kullanmadım. Genelde Meguiars ürünleri tercih ederim. Ama son konuşmalar ışığında CG ürünlerini inceledim.
Silk Shine Dressing ve V.R.P.Dressing ürünlerine baktığımızda V.R.P.'nin deriyi de kapsayan daha geniş bir kullanım alanı var. Uygulama sadeliği ve kolaylığı açısından tüm yüzeylerde kullanabilmek adına bunu mu alsam? Silk Shine + deri bakımı için başka bir ürün mü önerirsiniz?

Bu V.R.P.

vrp gördüğüm kadarıyla daha parlak..yani parlak konsol seviyorsanız güzel.
ben yarı parlak yarı mat görüntü seviyorum mesela..
eskiden sonax matt effect kokpit temizleyici kullanırdım ama artık o görüntüden sıkıldığımı fark edip meguiars m40'a dönmüştüm.
silk shine tüm fikrimi değiştirdi, denemez olaydım:D
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

Volkan dedigin gibi vrp paril paril:) ben yipranmis soluk goruntuden kurtulmak icin parlak sectim, memnun kaldim ama bir sure sonra mat , ipeksi gorunusu de isterim ve dedigin urunden alirim. Biraz parlak sıkılınca da  mat yaparim:)

Cuore sportivo

Kurzuk

Ben parlaklık özelliğini atlamışım. Şimdi birkaç video izledim vrp ile ilgili ve çok parlak :) deri göğüse de uygulamışlar ve o parlaklık bence de fazla. Silk shine uygun olacak bana.
Bu başlıkta yazanların detailing ve kozmetik konusunda çok hassas olduğunuzu biliyorum. Bana deri yüzeyler için önereceğiniz bir ürün var mı? Adana çok direk güneş ışığı alan ve sıcak bir yer. Gölge yerlere park etsem de ve güneşlik kullansam da deri göğüsü korumak gerek.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

cario

Şöyle bir fırsat var belki ilgilenenler olur diye paylaşayım dedim. Kalitesini, firmasını, vs hiç bir şey bilmiyorum.

Benim böyle birşeye çok ihtiyacım var. Bunu veya bu tarz bir alet tavsiye edebilecek olan var mı?

Arkadaşlar zamanında heves edip ben de almıştım. Gerçekten 5 para etmez bişey :) Bi kere çok basıncsız ve az miktarda su puskurtuyor. En fazla 15 dakika dayanmıştım. Sonra kapının önüne koydum aman diyim almayın.
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0