Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 - Genel Bilgi Başlığı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ES53

You are not allowed to view links. Register or Login

Set olarak ebayden  şunları aldım ben, sorun çıkarmadılar:

Hatta o kadar uygun ki fiyatları, 2 set aldım, biri yedek duruyor şu anda :)

Aydınlatmadan şikayeti olanlara tavsiye ederim. 5-6 sene içinde xenon ampullerin parlaklığı baya azalıyor.

Bende de sıkıntı var. Bunların markası nedir?

Ben aliexpressten aldim osram d1s 5500k ciftini 60 dolara You are not allowed to view links. Register or Login de tanesi 160 tl cin mali degil sonradan sikinti yasamayin almisken tek fiyatina ciftini aldim

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sahibinden.com da çok uygun rakama orijinal sıfır osram d1s 4300 k yakaladım ve 1 çift aldım. Yalnız adamı 3-4 çift alayım diyerek uyandırdım ilanı kaldırdı :)

4300k almak istemedim hazir yeni aliyoken.ama burdan sifirini uyguna bulmaniz gercekten buyuk sans hayirli olsun

erdem1904

6000k daha mı iyi aydınlatıyor?
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

wolkanku

Kelvin isi değeridir
Lumen aydinlatma değeri
Kelvin yükseldikçe renk mavileşir lümen düşer
Lümen arttıkça kelvin azalır ışık sarı-beyaza çalar
4300k en optimum aydınlatmayı sunar

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

erdem1904

O zaman doğru malzemeyi almışım ;) orjinal görüntü benim için önemli... Mavi veya beyaz ışıktan zaten hoşlanmıyorum :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Deniz

Düzeltme yapalım
Kelvin ışığın sıcaklık değeri dir 2700 ile başlar 8000 e kadar yolu vardır.
Gün ışığına en yakın değer CRI  (color rendering index) yani renksel geri verim biraz daha açacak olursak renk tonunu algılamayı en iyi sağlayan Kelvin değeri 3000 dir ışığın Lumen değeri Kelvin değeri ile doğru orantılı CRI ile ters orantılıdır. 6500k aydınlatma olarak daha kuvvetli renksel geri verim olarak daha düşük bir değerdir.
4300 k ise naturel beyaz olarak tabir edilen  ne beyaz ne de sarı renkte olduğu ve CRI değeri 3000k değerine en yakın değerde olduğu için tercih sebebidir. Aslında kullanılması gereken değer 3000k olduğu fakat bu değerin Halojen ampullere en yakın kelvin değerinde olduğu için tercih edilmemektedir. 3000k olacaksa Halojen olsun mantığı güdülerek tercih dışı kalmıştır.

ar.159

Düzeltme yapalım
Gün ışığına en yakın değer CRI  (color rendering index) yani renksel geri verim biraz daha açacak olursak renk tonunu algılamayı en iyi sağlayan Kelvin değeri 3000 dir ışığın Lumen değeri Kelvin değeri ile doğru orantılı CRI ile ters orantılıdır. 6500k aydınlatma olarak daha kuvvetli renksel geri verim olarak daha düşük bir değerdir.
4300 k ise naturel beyaz olarak tabir edilen  ne beyaz ne de sarı renkte olduğu ve CRI değeri 3000k değerine en yakın değerde olduğu için tercih sebebidir. Aslında kullanılması gereken değer 3000k olduğu fakat bu değerin Halojen ampullere en yakın kelvin değerinde olduğu için tercih edilmemektedir. 3000k olacaksa Halojen olsun mantığı güdülerek tercih dışı kalmıştır.
Deniz bu durumda benim anladığım eve 3000-4500k aralığında ki uygun değer ama ne için uygun değer ışığın vurduğu renkleri tam ve doğru algılayabilmek için zaten bu sebepten konfeksiyon v.b vitrinleri hep gün ışığı yapıyorlar
ama araç kullanırken gördüğüm nesnelerin renginde ziyade ne kadar çok gördüğüm önemli olduğundan (şahsi görüşüm yani önümdeki araba kırmzımı kiremitmi bordo mu farketmez) kelvini biraz daha yukarı çıkarıp daha fazla görüş ama daha az doğru renk elde ederiz doğru mu anlamışım?
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

wolkanku

4300k sahibinin aracına, 8000k takın. kör oldum sanar
8000k kullanan birinin aracına 4300k takın , oh be meğer görmüyormuşum der.

özellikle yağmurlu havada bu daha da belirginleşir.

denemesi 300 TL, isteyen denesin :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ES53

8000 k coook maviye caliyor.ben 5500 k aldim bakalim gelecek

ar.159

açıklamalardan bende 5000-5500 değerinin hem aydınlatmada hem de görmede istediğini verecek kanaatine ulaştım sonuçları bekliyorum
nereden sipariş verdin link verebilir misin?
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Deniz

Düzeltme yapalım
Deniz bu durumda benim anladığım eve 3000-4500k aralığında ki uygun değer ama ne için uygun değer ışığın vurduğu renkleri tam ve doğru algılayabilmek için zaten bu sebepten konfeksiyon v.b vitrinleri hep gün ışığı yapıyorlar
ama araç kullanırken gördüğüm nesnelerin renginde ziyade ne kadar çok gördüğüm önemli olduğundan (şahsi görüşüm yani önümdeki araba kırmzımı kiremitmi bordo mu farketmez) kelvini biraz daha yukarı çıkarıp daha fazla görüş ama daha az doğru renk elde ederiz doğru mu anlamışım?
Abi ben zaten 3000k kullanılsın demiyorum sadece çalıştığım sektör gereği sahip olduğum bilgiyi aktardım.

ES53

açıklamalardan bende 5000-5500 değerinin hem aydınlatmada hem de görmede istediğini verecek kanaatine ulaştım sonuçları bekliyorum
nereden sipariş verdin link verebilir misin?

Aliexpressten aldim ben bircok ilan var linki kopyalayamadim uygulamadan ama girip bakarsaniz osram ve cin mali olmak uzere bircok ilan var.Cin mallarinin ciftini 20-30 dolara alabiliyorsunuz ben 55-60 dolar civarina osram You are not allowed to view links. Register or Login de fiyati 300

ar.159

Düzeltme yapalım
Abi ben zaten 3000k kullanılsın demiyorum sadece çalıştığım sektör gereği sahip olduğum bilgiyi aktardım.
ben öyle diyorsun demedin yanlış anladın
ben senin anlattığından en iyi renk dönüşü yani gerçeğe en yakın görüntüyü 3000k dan alırız
ama en fazla aydınlığıda 6000 k dan alırız diye anladım
ve sonuç olarak araç kullanımnda en iyi renge ihtiyaç olmayacağını düşünerek 4500-5500 k aralığının beklentiyi karşılayacağını düşündüm
34 AV 0020 COMING SOON!!

alperuzi

Orjinal HID ampuller ayrıca zaman içinde beyazlaşıyor, yani 4300K alıyorsunuz, 2 yıl içinde 5000, 5500K oluyorlar. Bunu da ben ekleyeyim :)

Yakup198520

arkadaslar alfa romeo 159 alicam fakat full 2006 mi alsam yoksa bos 2008 mi karar veremedim araba dizel ; ben belcikadayim burdaki makyajli kasa 2009 sonrasi alfalar 150 beygir olani yok dusurmusler 116 ve 120 ye

francobaresi

Turuncu parklar çok apaçi durur mu ne dersiniz :)
Cuore sportivo

ArinFırat

Arkadaşlar malumunuz 159um 2009 model ve xenon far..far yükseklik ayarlama seçeneği yok,dolayısıyla bu işi ön ve arkada bulunan ağırlık sensörleri görüyor.daha düne kadar da aydınlatma mesafesi gayet iyiyken bu akşam kullandığımda far ayarımın bozulduğunu gördüm max 5 metre aydınlatıyor,bütün yolu uzunları açarak gitmek zorunda kaldım..sensörler dışında ayar yapabileceğim veya baktıracağım bir yer varmı?

francobaresi

ingilizce altyazılı güzel bi inceleme, burda da değinmişler yanlış olan direksiyon hidroliğinin kırmızı olan olduğu ve yeşille değişmesi gerektiğini.
Cuore sportivo

alperuzi

Bunu izlemiştim,

Fiyatları 5000 euro'dan başlıyor dediği yerde küfredip kapatmıştım hatta :D

francobaresi

Bunu izlemiştim,

geçen bi ikinci el sitesinde 300 euroya 156 , 2750 euroya 159 görünce hissettiklerimi hissetmişsin :)
Cuore sportivo

sarpgrey

Bunu izlemiştim,

geçen bi ikinci el sitesinde 300 euroya 156 , 2750 euroya 159 görünce hissettiklerimi hissetmişsin :)
Biz başka gezegende yasiyoruz resmen. Benzin fiyatlarina bak ikinci ellere bak 0 km ye bak
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

vozkol

Bunu izlemiştim,

Biz başka gezegende yasiyoruz resmen. Benzin fiyatlarina bak ikinci ellere bak 0 km ye bak

Aynen. Sıfır araç vergisi, yıllık taşıt vergisi ve yakıt vergisini düşünürsek adamların duble yol değil altın kaplama yol yapması gerekir.
2004-2008 : 1997 145 1.6 Boxer
2010-2014 : 2006 156 1.6 TS Distinctive
2014-2016 : 2008 159 1.9 JTDM Distinctive plus
2016-....... : Giulietta 1.6 JTDM Super TCT

ES53

Arkadaslar bizim 159 larin jant gobeginin capi kac ? Yenilemem lazim ama yanlis almak istemiyorum

Utku

ingilizce altyazılı güzel bi inceleme, burda da değinmişler yanlış olan direksiyon hidroliğinin kırmızı olan olduğu ve yeşille değişmesi gerektiğini.
Ben bunu kacirmisim, tum 159 lar icin gecerlimi bu yesil degisimi?
Benm direksiyonda da hafif bir husurtu geliyor, etkisi oluyomu kullanima degisim?
Markasi modeli nedir bide bunun?
Bakim zamani degistireyim bende
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

francobaresi

Benim inceledigim kadariyla evet tum alfalar icin. Zaten kaputun altinda yesil koyun yaziyo, kitapcikta 2009 da duzletilmis yesil olarak. Hata olarak goruluyo 2008 e kadar kirmizi koyulmasini. Ama uzun kmler kirmiziyla calisan sisteme yesil koymak  sikintiyada yol acabilir deniyor.

Cuore sportivo

ES53

Zeki usta benim hidrolik kutusu degisiminde yesil koydu diye hatirliyorum.Aksama iner bakarim ne renk diye