Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

MiTo (34MIT0 5)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login

Fatih diski tornalattığında veya taşlattığında, hiç alakasız iki operasyon olsada sonucunda diskin inceliyor. Olması gereken ölçünün altına iniyor. Sonuç olarak balata ile disk arasındaki mesafe micron seviyesinde de olsa artıyor. Hali ile uygulaman gereken basınç artıyor. Sadece sokakta kullanıyor olsan aradaki farkı anlamayabiliriz bile ama sen "track day" kasan adamsın.
Ciddi time trial falan denesen o tornalatmanın; fren performansının zamanla üstünde kesin etkisi olur.

Ama eninde sonunda herşey biryerde ekonomiye bakıyor; gönül ister Tarox 330mm tak geç ama gidip 6000TL fren kitine vermek ben istemezdim, sokakta kullanan birisi için çok yüksek bir upgrade; fren sistemi içinse son noktalardan biri. Shopalfisti'de Magneti Marelli discler var ben senin yerinde olsam maksimum disk+fren hortumuna girerdim ki bunlar bile hissedilir bir iyileşme ile sonuçlar tahminimce.

Tornalattığımızda 5 cmlik malı 2 ye düşürmüyoruz ki , çok küçük bir şeyle kabası alınıyor gibi yani öyle performansa,time trial e,track day e falan etki edecek veya hissedilecek bir şey değil. Sadece balata değişipte "iyi" durumdaki diskini tornalatmayan yoktur sanırım , bitik ise disk zaten değişmesi gerekir. Mesela benim balatalar bitmişti diskler iyiydi tornalattım balatayı yeniledim.

OZO..!!!

You are not allowed to view links. Register or Login  diskleri tornalatmak benimde işime gelirdi, nihayetinde daha maliyetsiz bir çözüm hemen tornalat yada taşlat 5 dakikada olsun. Ama ben de bu yolu izleyecektim sonrasında kime sorduysam ki bu insanlar satıcı değil, şu Emre'ye nasıl takarım da para kazanırım tavırında olan insanlar değil, aralarında bilgisine güvendiğim çok iyi mekaniker olan bir usta arkadışımda var. Tamamı "abi o işler çok eskide kaldı, eskiden yedek parça bulunmazdı insanlar mecbur kalırdı" diyen de oldu, "abi altındaki araç Alfa Romeo sen ne konusuyorsun" diyen de oldu, "kuşçumusun abi sen disk taşlatıyorsun" diyende oldu. Ben de taşlatalım biçiminde düşünürken güvendiğim usta taşlatma hiç bir sonraki balata değişiminde disk ile beraber değişitir dedi bende kabul ettim.

Kendi aracım olsa yinede düşünürüm de pist aracında ciddi kasılacaksa tornalatmak bana mantıklı gelmiyor. Pist bu işler biliyorsunuz, sonuna kadar performans lazım her anlamda.

Özdemir sende yukarıda yazdıklarımı sakın yanlış anlama tarafına söyleniyormuş gibi; etrafımdaki insanlar ile konuştuklarımdan derlediklerim, insanlar beni taşlatmamaya ikna etti bir sonraki balata değişimimde diskte değiştireceğim. Herkesin kendi kararıdır saygı duyarım ama şunu tekrar söyliyeyim yukarıda söylediğim gibi "micron" seviyesinde incelme olsada ki fark edilir inceliyor diskler bu performanslı kullanımda kendini hissettirir. Ayrıca taşlama sonrasında yüz kalitesinin ne derecede olacağını bilemiyoruz ( sürtünme katsayısı - döküm malzeme; yapısı homojen değil "forging" kadar malzemeninin derinine indikçe "dent" lerle karşılaşmak daha olasıdır ), bunun da etkisi oluyordur tahminimce.

Gittiği kadar da iyi durması gerekn bir araçtan bahsediyoruz, 155TB lerde 305mm disk var ki bu gayet yeterli bence çap olarak. İyi disk+hortum seti+balata ile çok iyi set-up olacağına inanıyorum. Eninde sonunda herşey bütçe meselesi. Ben aracımı You are not allowed to view links. Register or Login gibi kullanıyor olsaydım ve herhangi bir bütçe kısıtlamam olmasaydı güzel bir fren set-up'ı yapmayı düşünürdüm.

Abi bu dediklerin ve insanların söyledikleri eğer ki diskler bitipte,okeye dönüyorsa yapmak saçma yani sen ve çevrendekilerin söylediği doğru ki zaten ben bunu mesajımda da belirttim. Ancak disklerin durumu bitik değilse tornalatmanın bir zararı yok dediğim gibi tutupta 5 cmlik malı 2 ye çekmiyoruz. Micron olayında bile olsa hissettirir diyorsan performans konusunda ,  yani o kadar küçük şeyleri baz alıyorsak eğer o anki hava durumu,havadaki nem,lastik basıncı,asfalt,hava filtresinin gözenekleri vs gibi saçma ayrıntılar ne kadar etki ediyorsa bu diskte o kadar etki edecektir :) tekrar söylüyorum , 5 cmlik malı 2 cmye çekmiyoruz. Bitik diski biraz daha gitsin diye tornalatmıyoruz.

OZO..!!!

tunerviper

You are not allowed to view links. Register or Login  siz her balata değişiminde disk mi değiştiriyorsunuz ?
Turbo Twin Spark

Fatihob

Oki rodaj işi her zaman rutin yapılan şeymiş. İlk başlarda olabildiğince frene yüklenmemek ve alışmasını beklemek.

Şu fren hortumu işi hep bana sanki boşa paraymış gibi geldi. Sanki değiştirsemde öyle hissedilir bir atısı olmayacak düşüncesi vardı kafamda ama bu yazılanlardan sonra alıp denemek istdedim.

Tornalatma hakkında yazılanları okudum. 4 sene boyunca MiToyu Oem balata ve tornalanmamış ya Oem disk yada Brembo GT diskler ile kullandım. Son balata değişiminde, diskler tornalandı. O günden sonra Yılmaz abiye şiketimi hep dile getirdim " abi frene basıyorum ama hissiz, sanki hava var gibi". Bu şikayetimden sonra 2 kere farklı zamanlarda hava aldık ( hava çıkmadı sistemde), değişen bişi olmadı. Frene basınca araç duruyor ama dediğim gibi pedal hissiz, geç tepki veriyor.
Taşlanan diskten hayır gelir mi diye bu yüzden sordum. Baltaların içeriğinde bişi değişmediyse, sorun disklerden geliyordu. Mantıken Emre'nin dediğim gibi disk inceldi ve frene basmam gereken mesafe uzadı. Tabi Özdemir'in dediği gibide çok düşündüm, ne varki ya altı üstü bir kaç mm traşladık onu mu hissedicem, kesin balatalarda kanserojen veya doğaya zararlı bir madde vardı onu değiştirdiler :)

Sonuç olarak diskler bütçe el verdiği sürece taşlanmamalı. Peki şuan disk alıcak param yok, X marka balata alcam. Bana ne önerirsiniz? Diski taşlatmasam, direkt gelen balatayı taksam ne olur. Hani diskteki eski balata kalıntılarının bana ne gibi zararı varki?
..

tunerviper

Oki rodaj işi her zaman rutin yapılan şeymiş. İlk başlarda olabildiğince frene yüklenmemek ve alışmasını beklemek.

Şu fren hortumu işi hep bana sanki boşa paraymış gibi geldi. Sanki değiştirsemde öyle hissedilir bir atısı olmayacak düşüncesi vardı kafamda ama bu yazılanlardan sonra alıp denemek istdedim.

Tornalatma hakkında yazılanları okudum. 4 sene boyunca MiToyu Oem balata ve tornalanmamış ya Oem disk yada Brembo GT diskler ile kullandım. Son balata değişiminde, diskler tornalandı. O günden sonra Yılmaz abiye şiketimi hep dile getirdim " abi frene basıyorum ama hissiz, sanki hava var gibi". Bu şikayetimden sonra 2 kere farklı zamanlarda hava aldık ( hava çıkmadı sistemde), değişen bişi olmadı. Frene basınca araç duruyor ama dediğim gibi pedal hissiz, geç tepki veriyor.
Taşlanan diskten hayır gelir mi diye bu yüzden sordum. Baltaların içeriğinde bişi değişmediyse, sorun disklerden geliyordu. Mantıken Emre'nin dediğim gibi disk inceldi ve frene basmam gereken mesafe uzadı. Tabi Özdemir'in dediği gibide çok düşündüm, ne varki ya altı üstü bir kaç mm traşladık onu mu hissedicem, kesin balatalarda kanserojen veya doğaya zararlı bir madde vardı onu değiştirdiler :)

Sonuç olarak diskler bütçe el verdiği sürece taşlanmamalı. Peki şuan disk alıcak param yok, X marka balata alcam. Bana ne önerirsiniz? Diski taşlatmasam, direkt gelen balatayı taksam ne olur. Hani diskteki eski balata kalıntılarının bana ne gibi zararı varki?

Turbo Twin Spark

ealprsln

You are not allowed to view links. Register or Login , hayır her balata değişiminde disk değiştirmiyorum  tabi ki :)  45 gün kadar önce arka balataları değiştirdim ama
diskleri tornalatmadım. Bu balatalarım bittiğinde arka dsikleri de balatalar ile beraber değiştireceğim; kasttettiğim bu idi.

You are not allowed to view links. Register or Login , sen de baktığın noktadan 5'lik 2 olmuyor ki diyebilirsin senin düşüncendir kimse de birşey söyleyemez. Yazdıklarımın tamamı bana aittir, benim düşüncem ve tercihimdir. Hiç bir şekilde polemik olması niyetinde de değilim.

Edit: Ekonomik olarak yenisini alabliyorsam diskleri inceltmek hiç tercih etmiyeceğim bir yöntem benim adıma. You are not allowed to view links. Register or Login zaten yeni pad leri aldığın zaman çok kısa bir süre içerisinde padler balatanın kanal çizgilerine oturacaktır balatanın şeklini alacaktır. Her koşulda bitmiş balatalarına kıyas ile çok daha iyi performans alacağın kesin. Ben senin yerinde olsam iyi bir balata alıp diskleri birkez  daha  tornalatmazdım.  Bir sonrakinde güzel diskler ile beraber takım halinde değiştirirdim.
Abi son olarak fren hortumu değişimi konusunda şunu söylemek istiyorum; 4 sene boyunca 600CC lik motor kullanmış birisi olarak fren hortumu değişimi motorsiklette resmen fren sistemine çağ atlatıyor. Çok daha net tepkiler alıyorsun fren manetinden. Hiç fren hortumu upgrade'i almış otomobili önce vs. sonra şeklinde tecrübe etmedim yalan söylemiyeyim ama fren hortumu direk olarak fren sistemindeki basıncı nasıl transfer ettiğini etkileyen bir eleman. Motor ve otomobil fren sistemleri aynı sistem kapalı hidrolik sistem nihayetinde, bunun sonucunda da hortumların hertürlü pozitif etki yaratacağını düşünüyorum.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

tunerviper

You are not allowed to view links. Register or Login , hayır her balata değişiminde disk değiştirmiyorum  tabi ki :)  45 gün kadar önce arka balataları değiştirdim ama
diskleri tornalatmadım. Bu balatalarım bittiğinde arka dsikleri de balatalar ile beraber değiştireceğim; kasttettiğim bu idi.

You are not allowed to view links. Register or Login , sen de baktığın noktadan 5'lik 2 olmuyorki diyebilirsin senin düşüncendir kimse de birşey söyleyemez. Yazdıklarımın tamamı bana aittir, benim düşüncem ve tercihimdir. Hiç bir şekilde polemik olması niyetinde de değilim.

Herkesin kendi tercihidir saygı duyarım. Fakat fren disklerinde ısıl işlem uygulanmaz. Bu yüzden diskin belli bir kısım derinliği farklı sertlikte değildir.
Bu yüzden yapılan taşlama işlemi diskin yapısını bozmaz. Alınan kısım ise mikron boyutundadır.
Turbo Twin Spark

ealprsln

You are not allowed to view links. Register or Login , sen de baktığın noktadan 5'lik 2 olmuyorki diyebilirsin senin düşüncendir kimse de birşey söyleyemez. Yazdıklarımın tamamı bana aittir, benim düşüncem ve tercihimdir. Hiç bir şekilde polemik olması niyetinde de değilim.

Herkesin kendi tercihidir saygı duyarım. Fakat fren disklerinde ısıl işlem uygulanmaz. Bu yüzden diskin belli bir kısım derinliği farklı sertlikte değildir.
Bu yüzden yapılan taşlama işlemi diskin yapısını bozmaz. Alınan kısım ise mikron boyutundadır.

Herhangi bir OEM yada Aftermarket disk aldığımız zaman; bu diski ne kadar taşlıyabileceğimizi açıkçası "taşlama alt ve üst limitlerini" belirten bir "grinding operation sheet" yada taşlama process sayfası vesaire birşey bulabiliyor muyuz ?? Hiçbir disk üreticisinin bu tip bir spesifikasyon bilgisi sağladığını düşünmüyorum. Disklerin ne kadar taşlanacağını yoksa oradaki ustayamı bırakıyoruz. Bu ülkede aracın kullanma kılavuzundaki lastik basıncını göstermene rağmen abi o lastiğe 32 basılır 31 değil diyen bilimin "b" sine tekniğin "t" sine inanmayan insanlar ile iş yapıyoruz sürekli. O yüzden de çok makul gelmiyor diski taşlatmak adam kafasına göre taşlıyor, sonrasında ne ölçüm var ne de başka birşey.

Fren diskleri bildiğim kadarı ile döküm malzeme değil mi? Kendi kesitinde bile homojen görünüm yakalamak çok zor diye düşünmüştüm.

You are not allowed to view links. Register or Login kusura bakma abi, sayfanı biraz işgal gibi oldu.

ozoozo

Neyse kim whatever they want öyle kullansın boş muhabbet dönüyor yoksa :D ingilizce eklentilere ayrı bir bayılıyorum.

Replika jant muhabbetine döndü :p Fatih benim balatalar bitmesine yaklaştığı için diskin üzerini tahriş etmişti ufak ufak haliyle tornalatmak bu tip konularda faydalı oluyor hepsi bu.

Kimse bitik diski hacı 2 tur torna çevir accciiyip bişey oluyor tak kullan demiyor hala benim söylemek istediğim anlaşılmadı ondan 3. Tekrarım eğer ki disk sağlam ve hala ömrü varsa hani bir tozunu alayım,kabasını alayım tabiriyle üzerinden torna ile geçtirtebilirsin.

Fren konusunda üstad techturkey linki atmış orayı incele bence "dolu ve tecrübeli" bilgiler var. Kağıtta yazmayan.

OZO..!!!

Ormanci

Şu EBC'leri en kolay nereden buluruz, Giu için var mıdır :)
Ya da Ferodo DS2500 müydü... bi ara onu da bulmuştum, kaybettim :)

ealprsln

Neyse kim whatever they want öyle kullansın boş muhabbet dönüyor yoksa :D ingilizce eklentilere ayrı bir bayılıyorum.

Replika jant muhabbetine döndü :p Fatih benim balatalar bitmesine yaklaştığı için diskin üzerini tahriş etmişti ufak ufak haliyle tornalatmak bu tip konularda faydalı oluyor hepsi bu.

Kimse bitik diski hacı 2 tur torna çevir accciiyip bişey oluyor tak kullan demiyor hala benim söylemek istediğim anlaşılmadı ondan 3. Tekrarım eğer ki disk sağlam ve hala ömrü varsa hani bir tozunu alayım,kabasını alayım tabiriyle üzerinden torna ile geçtirtebilirsin.

Fren konusunda üstad techturkey linki atmış orayı incele bence "dolu ve tecrübeli" bilgiler var. Kağıtta yazmayan.

OZO..!!!

You are not allowed to view links. Register or Login kardeşim bende senin ingilizce alıntılarından yaptığın çevirilere bayılıyorum. Sevgiler  :serefe:

ozoozo

OZO..!!!

You are not allowed to view links. Register or Login kardeşim bende senin ingilizce alıntılarından yaptığın çevirilere bayılıyorum. Sevgiler  :serefe:

Abi o tek kişiye özel lütfen :) makarasına yazdığımı fark etmene çok sevindim sana karşı kastım yoktu yukardaki postta yani :)

OZO..!!!

ealprsln

Yok You are not allowed to view links. Register or Login  kardeşim, amacımız keyif ile güzel vakit geçirmek  :arkadasim:   :serefe:

EHY

bende mito qv sahibi olarak konuyu takipteyim geçen bakımda yeni balatalar takıp disk tornalatmıştım bende ama aracın fren performansından açıkçası hiç memnun değilim yeni sayılacak pzero lar ile bile frenlenemede güven vermiyor bana aracım sert kullanımda kaçıracakmış gibi hep. Yaz bakımında orijinal diskler takmak yada upgrade edip brembo,ebc vs. takmak arasında kararsızım.

Fatihob

Beyler okudum cevaplarınızı. Teşekkürler.

Şurda okuduklarıma göre kafamda ne yapacağımı az çok netleştirdim. Kaliteli fren balatası alıp, diski taşlatıp takıcam. Bakalım fren hissiyatımda daha fazla düşüş olucak mı.
..

Fatihob

Arkadaşlar alttaki resimdeki 2 nolu burç ile,

Bu alttaki resimdeki 61469 nolu parça aynı burç değil mi :)

Üsteki powerflex, alttaki strongflex.
İnternet sitesi satış fiyatları (eğer aynı burçsa ki bence aynı burç)
Powerflex : 62,95Sterlin x 2 = 125,9Sterlin = 503,6TL
Strongflex : 21,32Euro x 2 = 42,64Euro = 124TL

Şimdi Strongflex için yapılan yorumları araştırıcam, eğer azda olsa araca sertlik, rijitlik katıyorsa hem 61469 hemde 61549nolu parçayı sipariş vericem.

..

wolkanku

o şanzımanın oraya takılan bir burç fatih.
tam adını unuttum şu an, benim 1999 audi tt'ye takmıştık aynısından.
şanzıman geçişlerinde bir boşluk vardı, o takıldıktan sonra inanılmaz fark etmişti, ok gibi oturuyordu vitesler ve hızlanmam bariz iyileşmişti.
techturkeyde birisi satıyordu 100 lira gibi komik bir fiyata, meraktan alıp takmıştım. kırmızı renkteydi, yüksek ihtimalle strongflex markaydı ve taktığın ilk anda farkı anlıyordun.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Alfadanadam

Üst fotoda 2 numara dikkat edersen yere dik bir burç. Alt resimde numaralandırılmamış olan yani. 61549 nolu burç ilk fotodaki 1 nolu burç.

wolkanku

o şanzımanın oraya takılan bir burç fatih.
tam adını unuttum şu an, benim 1999 audi tt'ye takmıştık aynısından.
şanzıman geçişlerinde bir boşluk vardı, o takıldıktan sonra inanılmaz fark etmişti, ok gibi oturuyordu vitesler ve hızlanmam bariz iyileşmişti.
techturkeyde birisi satıyordu 100 lira gibi komik bir fiyata, meraktan alıp takmıştım. kırmızı renkteydi, yüksek ihtimalle strongflex markaydı ve taktığın ilk anda farkı anlıyordun.

fatih ben burda bir dünya yazmışım da ben 20 numaralı burcu anlatmışım :D
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Can Çimir

You are not allowed to view links. Register or Login ben de powerflex'e bakıyordum. Strongflex siparişi geçersen birlikte geçelim, kargo maliyetimiz de düşer. Ben gelir İstanbul'da taktırırım, benimki 1.6 jtd ama alt takım değişmiyor bildiğim kadarıyla
MiTo 1.6 Jtd - 34 FY 433

916GTV

You are not allowed to view links. Register or Login ben de powerflex'e bakıyordum. Strongflex siparişi geçersen birlikte geçelim, kargo maliyetimiz de düşer. Ben gelir İstanbul'da taktırırım, benimki 1.6 jtd ama alt takım değişmiyor bildiğim kadarıyla

75 eur kargo limitine dikkat.

Fatihob

Aynen Volkan senin anlattığın 20nolu " Lower Rear Engine Mount Insert " adındaki burç :) Ama TT'de kullandığın Strongflex ise memnun kaldığına göre, bu markaya bakmaya devam edeyim.

Bülent abi, 61469nolu burçta yere dik duruyor, ben ondan aynıdır diye düşündüm ama arada dünya fiyat farkı olduğundan dolayıda burdada bi sorayım dedim. Bide şöyle bişi var,
Strongflex 61469 nolu parçanın adı:"Front wishbone rear bush",
Powerflexte 2 numaralı parçanın adı: "Front Arm Rear Bush"
İsimleri aynı gibi.

Googlela MiTo wishbone yazınca bu görsele ulaştım. Mavi kare içine aldığım burcun hangisi olduğunu yazdım. Şimdi Bülent abi Strongflex 61469 nolu burç kırmızı kare içinde olanmıdır, turuncu yuvarlak içindekide Powerflex 2 nolu burç mudur?

Can birlikte sipariş verirsek Kerem'in dediği gibi 75€ sınırına takılırız, gümrükte %18 öderiz. Kargo avantajımız gider, hemde uğraş olur.
Bu site 19€ shiping alıyor.
Kişi başı 2 burçun toplamı 43€. KDVsi 7.75€ falan ediyor. Yani shippingden avantajlı aslında ama gümrüğe takılırsa uğraşı olur işte o işin. Ben zaten kendi sitesinden almayabilirim, daha araştırıcam. Kule gergilerimi falan Polonya sitelerinden getirttim. Zloty ile alırken daha avantajlı olabiliyor. Eğer aklıma yatan bir fiyatlı site bulursam sorarım, bütün burçları alsak shipping dahil 75€ altı fatura kesermisiniz diye. O şekilde onaylarlarsa senin içinde sipariş veririm ;)
Gerçi o zamanda bir faturada aynı üründen 4 adet alınmış gözükücek. Aslında yasada 75€ altında ama aynı üründen 2 adetten fazlaysa yine Kdv tabi tutulur tarzında bişi vardı diye hatırlıyorum. Belli olmaz belki onuda çözerim, faturaya 2 adet yazdırıp, 4 adet alırız :D Avrupalı adamları zorla yoldan çıkartcam valla >:D
..

Alfadanadam

Strongflex 61469 burç, bu fotoda Oval olan burçtur. Anı şekilde PF'de de 2 numara ile adlandırılan burçtur.

Yani oval olan PF'de 2, SF'de 61469

PF'de 20 ile adlandırılan bambaşka bir burçtur. Salıncaklarla hiç ilgisi yok. O burçla ilgili sizin kendi aranızda bir muhabbet var karışmasın (TT)

Can Çimir

Can birlikte sipariş verirsek Kerem'in dediği gibi 75€ sınırına takılırız, gümrükte %18 öderiz. Kargo avantajımız gider, hemde uğraş olur.
Bu site 19€ shiping alıyor.
Kişi başı 2 burçun toplamı 43€. KDVsi 7.75€ falan ediyor. Yani shippingden avantajlı aslında ama gümrüğe takılırsa uğraşı olur işte o işin. Ben zaten kendi sitesinden almayabilirim, daha araştırıcam. Kule gergilerimi falan Polonya sitelerinden getirttim. Zloty ile alırken daha avantajlı olabiliyor. Eğer aklıma yatan bir fiyatlı site bulursam sorarım, bütün burçları alsak shipping dahil 75€ altı fatura kesermisiniz diye. O şekilde onaylarlarsa senin içinde sipariş veririm ;)
Gerçi o zamanda bir faturada aynı üründen 4 adet alınmış gözükücek. Aslında yasada 75€ altında ama aynı üründen 2 adetten fazlaysa yine Kdv tabi tutulur tarzında bişi vardı diye hatırlıyorum. Belli olmaz belki onuda çözerim, faturaya 2 adet yazdırıp, 4 adet alırız :D Avrupalı adamları zorla yoldan çıkartcam valla >:D

Fark etmez Fatih, benim çok zamanım olamıyor araştırmak için. Sen daha fazla araştırıyorsun, eğer kafana yatan bir şey varsa aynı üründen ayrı ayrı isim ve adreslere satın alırız  ;) Ben şu magnetti marelli'nin delikli disklerini merak ediyorum, EBC ve fren hortumları ile alabilirim bu aralar. Aracı güçlendirmeden altını doldurayım istiyorum. Sende Brembo var sanırım, bahsettiğim disklerle ilgili bilgin var mı? You are not allowed to view links. Register or Login
MiTo 1.6 Jtd - 34 FY 433

Fatihob

[[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

..

Fatihob

Ne ara 48bini gectim hic anlamadim.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

..