Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Doğa Tosun

1.6 ts 147 ile son iki depodur rekorlarımı bayağı ilerlettim.
Şehiriçi(çok fazla trafiğe girdiğim söylenemez aslında)

82 liralık 36 litre lpg ile (shell) , tam 425 km yol yaptım. Yol bilgisayarı ortalamam bu 425 km'nin sonunda 8,4 lt gösteriyordu. Yine söylüyorum, hala 30 krş yakan 147 sahipleri ya dipgaz gitmesinler, ya yakıtı shell'den alsınlar, yada araçlarını kontrol ettirsinler.

159'un trafiği bol şehiriçi ortalama kullanım ortalaması da 8,4 litre. Biraz dikkat edince şehiriçinde rahatlıkla 7 buçuklu değerlere düşebiliyorum.

GT son çıkardığımda 11,2 ile garajdaki uykusuna geri döndü.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

faik

You are not allowed to view links. Register or Login
1.6 ts 147 ile son iki depodur rekorlarımı bayağı ilerlettim.
Şehiriçi(çok fazla trafiğe girdiğim söylenemez aslında)

82 liralık 36 litre lpg ile (shell) , tam 425 km yol yaptım. Yol bilgisayarı ortalamam bu 425 km'nin sonunda 8,4 lt gösteriyordu. Yine söylüyorum, hala 30 krş yakan 147 sahipleri ya dipgaz gitmesinler, ya yakıtı shell'den alsınlar, yada araçlarını kontrol ettirsinler.

159'un trafiği bol şehiriçi ortalama kullanım ortalaması da 8,4 litre. Biraz dikkat edince şehiriçinde rahatlıkla 7 buçuklu değerlere düşebiliyorum.

GT son çıkardığımda 11,2 ile garajdaki uykusuna geri döndü.
Ben 147 ts ile şehiriçi 30 kuruş yakıyorum biraz yüksek geliyor ama yüksek devirli kullanıyorum merak ettim kaç devirlerde vites değiştiriyorsun doğa ? Acaba yine de bi sorun mu varda bu kadar yüksek yakıyorum?

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kibitzer

Bu sabah depoyu doldurduk. 265TL'lik yakıt ile 1076km. Kuruş hesabı ile 24küsür kuruş, lt hesabı ile 6,5lt/100km. Sabah/akşam hınca hınç e5 trafiği için fena sayılmaz.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Asım Can Üner

Antalya 160 km de (60 km si sehirici) normal trafikte ortalamam 100 km de 4.6 litre.  1.6 diesel giulietta
8c

ES53

Cok guzel degerler masallah.Ben bu ara 159 ile 30 kurus yakmaya basladim bakimdan sonra daha fazla yakmaya basladi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ergi

1.6 dizel Giulietta ile Ankara şehir içinde 6.6 lt ortalama gösteriyor yol bilgisayarı, bana biraz fazla geliyor, ne dersiniz?

ozoozo

1.6 dizel Giulietta ile Ankara şehir içinde 6.6 lt ortalama gösteriyor yol bilgisayarı, bana biraz fazla geliyor, ne dersiniz?

Kullanıma bağlı olmakla beraber , normal.

rain man

Yaptığım km'nin yarısı tabiri caizse dirt 3 pisti olan yol olduğu için tüketimimi çok etkiliyor. Opette iken bir depo ile 800 km hesaplıyordum total ile 960 4 depodur shelldeyim 1200 km civarı çıkıyor. Geçen haftasonu malatya adıyaman arası vs şehir içi yaptım 25kuruş falan hesapladım. Gerçekten düzgün yollarda gidiyor olsam en azından bariz yükseltiler olmasa sanırım 1200 km civarını pratiğe de geçireceğim.

Gaz veya benzini nasıl bilmiyorum ancak ben shell'den çok memnunum.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

fatihmehmet

@Doğa Tosun

Doğa Ankara'da dedigin gibi 147 yakmıyor. 80 lira ile Kayseri'den Ankara'ya geldim Ankara'da gezdim oyle bitti. 430-440 civarı gitmiştim yanlış hatırlamıyorsam.
Gel gelelim Kayseri'de ortalama 11 den asagi inmiyor kolay kolay. Her yer yol yapım çalısması bir ışıktan kalkıp diğer ışıkta duruyorsun.

Ankara bu konuda cok iyi. Sabit hızla gidebiliyorsun çoğunlukla. Aynı sekilde Levent abi de Kayseri'de 10 litrenin altına düsemiyor yazılımlı 159 ile.

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

147BLACK

Bende 156 2.0 manuel var ve yoğun kullanımda 9.5-10 litre arası ama babamdaki 156. 1.6 çok rekor bir ortalamada. Uzun dönem ortalaması 6.5 litre. Çünkü babam sürekli 70-80 ile sürüyor arabayı ve hiç sıkıştırmıyor.
6.5 litre ortalama Alfa Romeo kullanıcıları arasında bir rekor. :-)
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

yavuzasci

Bende 156 2.0 manuel var ve yoğun kullanımda 9.5-10 litre arası ama babamdaki 156. 1.6 çok rekor bir ortalamada. Uzun dönem ortalaması 6.5 litre. Çünkü babam sürekli 70-80 ile sürüyor arabayı ve hiç sıkıştırmıyor.
6.5 litre ortalama Alfa Romeo kullanıcıları arasında bir rekor. :-)

Çok güzel değerler, 1.6 mk2 ile hız sabitleyici 80 km ile 5.7 lt. yakmıştım. Tekirdağ - İstanbul arasında.
2004 156 1.6 TS Distinctive
2006 GT 2.0 JTS Distinctive
2013 Giulietta 1.6 JtdM Distinctive
2006 159 1.9 JTS Distinctive Plus

ES53

50 TL mazot ile 198 km yol yapmisim 159 ile.Mazot fiyati 3.90.Sanirim 24 kuruslara filan denk geliyor.

Bu km nin 50 si yogun trafik,geri kalani uzun yol olmasada bos rahat yolda basmadan.

saskuran

159 otomatik dizel ile devamli yoğun trafikte okadar dilkatli kullanmama rağmen 10.0 lt ....

SAS....

ES53

50 TL mazot ile 198 km yol yapmisim 159 ile.Mazot fiyati 3.90.Sanirim 24 kuruslara filan denk geliyor.

Bu km nin 50 si yogun trafik,geri kalani uzun yol olmasada bos rahat yolda basmadan.

Bu arada yol bilgisayari 6 lt gosteriyor

ES53

159 otomatik dizel ile devamli yoğun trafikte okadar dilkatli kullanmama rağmen 10.0 lt ....

SAS....

Anormal degil aslinda surekli yogun trafikse sakin kullanmakta cok farketmez.bende tamamen yogun trafige kalirsam 8 civari yakar

saskuran

SAS....

Anormal degil aslinda surekli yogun trafikse sakin kullanmakta cok farketmez.bende tamamen yogun trafige kalirsam 8 civari yakar
düzmü vites seninkisi ?

SAS....

ES53

SAS....

düzmü vites seninkisi ?

SAS....

Düz vites ve yazilimli.ben hep sakin kullaniyorum uzun yol olmasada yolu bos gorursem hemen cruise aciyorum.Bu sekilde kullaninca 25 krs yakiyor

saskuran

SAS....

düzmü vites seninkisi ?

SAS....

Düz vites ve yazilimli.ben hep sakin kullaniyorum uzun yol olmasada yolu bos gorursem hemen cruise aciyorum.Bu sekilde kullaninca 25 krs yakiyor
valla reis ben ist dayim sabah akşam yogun trafik arabaninda hic keyfini süremiosun bu durumda ... dizel mitom vardi 6.5 tu bu 10 .... fazla ağir 159 en buyuk dezavantaji bu

SAS....

ES53

SAS....

düzmü vites seninkisi ?

SAS....

valla reis ben ist dayim sabah akşam yogun trafik arabaninda hic keyfini süremiosun bu durumda ... dizel mitom vardi 6.5 tu bu 10 .... fazla ağir 159 en buyuk dezavantaji bu

SAS....

Evet 159 gercekten agir bir araba.Bende yazilimsizken yakit can yakiyordu dikkat etsemde.cok basan biride olmadigim icin suan memnunum.ama manuel otomatik arasinda fark var gercekten

saskuran

SAS....

düzmü vites seninkisi ?

SAS....

SAS....

Evet 159 gercekten agir bir araba.Bende yazilimsizken yakit can yakiyordu dikkat etsemde.cok basan biride olmadigim icin suan memnunum.ama manuel otomatik arasinda fark var gercekten

bende cip var novitek ... iyiki var yani :)

SAS....

ealprsln

şehiriçi-dışı karışık kullanım 500TL = 1160 km
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

alperuzi

:o

159 ile trafiksiz şehir içi 230TL ~ 1100km

rain man

Uzun yol ara ara 160 170'i görmeli genel itibariyle 110'da sabit 560 km 120 tl.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

ES53

:o

159 ile trafiksiz şehir içi 230TL ~ 1100km

Arac manuel mi yazilim var mi.Cok iyi bir deger bence

alperuzi

Evet manüel ve yazilimli.