Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sarpgrey

You are not allowed to view links. Register or Login
artık basmaya korkar oldum zaten  :D
Çok km yapmadığım için lpg düşünmüyorum olurda şartlar değişirse belki düşünürüm. Birazda arabaya kiyamiyorum daha 26080 km de.
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

Alper

Dün istanbul eyüp ten çıkıp izmit Körfezi dönerek feribot kullanmadan Bursa ve Çanakkale üzerinden geçerek Çorlu ya uğrayıp istanbul a geldim.
Benzin ışığı arada bir yanıp söndü tekrar fullediğim de 260 tl benzin aldı 875 km lik yolda.
Bu arada otobanda pek de yavaş gitmedim 140 150 civarında izmite kadar sonrasında 120 nin altına hiç düşmedim diyebilirim yol çalışmaları hariç.
Birde Keşan dan sonra fırtınaya yakalandım dur Kalk şeklinde çok yol aldık 3 kez ciddi kaza atlattım tam arkamda ağaç devrildi salise ile kaçtım gazlayarak bildiğiniz hortum çıktı önümde 2 farklı zaman da bir otobüs ve bir tır yan yattı 164 ün ne kadar sağlam bir araç olduğunu bir kez daha anladım.
Çünkü çoğu araç yolda gidemez durumdaydı.
Birde lastik faktörü çık önemliymiş onu gördüm. 110 kö hız civarı 3 araç su birikintisine girdik 2 si sağa bildiğiniz kayarak gitti ki bunlardan biri mercedes C serisi idi yeni kasa diğeri Opel insignia 164 şöyle bi titredi ama sapma bile yapmadı devam etti önümdeki ve arkamdaki yoldan çıktı son anda tekrar yola girdiler  ilerde durduk 3 ümüz de ama ciddi korkmuşlardı araçtakiler.

takahara

10000 bakımı ve gaz filtresi değişimi, gaz ayarı yeni yapıldı. 32 lt gaz ile istanbul şehir içinde 280 km yaptım en son. 300 km'nin üstüne çıkamıyordum zaten son  zamanlarda. Bakım esnasında bujilerin kurum yaptığını söylediler, halbuki değişeli 20.000 km oldu(orijinalleri ile). Lastiklerin 17" olmasının da etkisi vardır tabi bi miktar ama, sizce bu gittiğim menzil normal mi?  :-X
Debriyaj ve termostatım da değişeli 10-15k oldu bu arada.
2006 147 1.6 distinictive

kaan_ist

1.6 156 lpg ile Sehir ici sakin kullanim 22-25kr agrasif 35-40kr :duvar: . Ş.disi sakin 18kr  :alkis: agrasif 25kr.

ES53

159 a 100 Tl mazot aldim depo tamamen bostu.Full sehir ici kullandim hic bos yola cikamadim 310 km yol yapmisim.24-25 lt geliyo galiba 100 liraya.O da 8 lt yani 32 kurus ediyo.Sehir ici iyi bir deger aslinda

Sent from my iPhone using Tapatalk

radar54

1.6 156 lpg ile Sehir ici sakin kullanim 22-25kr agrasif 35-40kr :duvar: . Ş.disi sakin 18kr  :alkis: agrasif 25kr.

Ben o zaman hep agresif kullanıyorum :D şehir içi 50 liralık gazla 150 km bile yapamıyorum  :(
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

iskoc

Kaba hesap 100 TL LPG şehir içi 250 km şehir dışı(100-120 sabit) 400 km.

Not:Sakin kullanım ve LPG nin litresi 2.05 TL
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

Alper

Bugün canım bi iskender çekti ve soluğu arkadaşım ile bursa da aldık :)
Gittim geldim arada 170 180 arada 110 arada dur Kalk şeklinde gelince de fullediğim tekrar 100 km de ort 7.8 litre yakmış.
Tabii lpg li olsa keyfini daha bir sürerek gidebilirim ama olsun buna da şükür :)

ali kaynak

Dün istanbul eyüp ten çıkıp izmit Körfezi dönerek feribot kullanmadan Bursa ve Çanakkale üzerinden geçerek Çorlu ya uğrayıp istanbul a geldim.
Benzin ışığı arada bir yanıp söndü tekrar fullediğim de 260 tl benzin aldı 875 km lik yolda.
Bu arada otobanda pek de yavaş gitmedim 140 150 civarında izmite kadar sonrasında 120 nin altına hiç düşmedim diyebilirim yol çalışmaları hariç.
Birde Keşan dan sonra fırtınaya yakalandım dur Kalk şeklinde çok yol aldık 3 kez ciddi kaza atlattım tam arkamda ağaç devrildi salise ile kaçtım gazlayarak bildiğiniz hortum çıktı önümde 2 farklı zaman da bir otobüs ve bir tır yan yattı 164 ün ne kadar sağlam bir araç olduğunu bir kez daha anladım.
Çünkü çoğu araç yolda gidemez durumdaydı.
Birde lastik faktörü çık önemliymiş onu gördüm. 110 kö hız civarı 3 araç su birikintisine girdik 2 si sağa bildiğiniz kayarak gitti ki bunlardan biri mercedes C serisi idi yeni kasa diğeri Opel insignia 164 şöyle bi titredi ama sapma bile yapmadı devam etti önümdeki ve arkamdaki yoldan çıktı son anda tekrar yola girdiler  ilerde durduk 3 ümüz de ama ciddi korkmuşlardı araçtakiler.
Aman  diyeyim  dikkat et  Allah  korusun  ..
okurken  bile  heyecanlandim
Lancia delta III

Deniz

Kaba hesap 100 TL LPG şehir içi 250 km şehir dışı(100-120 sabit) 400 km.

Not:Sakin kullanım ve LPG nin litresi 2.05 TL

Bizim corci (1.4 otomatik) benzinde 37-40kr arası yakıyor tüpü hayal bile edemedim şimdi.

blueoyester

50 tl lpg (23lt) şehir içi şehir dışı sakin kullanım 280 km yaptım geçen hafta.
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

Murad

Gittim geldim arada 170 180 arada 110 arada dur Kalk şeklinde gelince de fullediğim tekrar 100 km de ort 7.8 litre yakmış.
Tabii lpg li olsa keyfini daha bir sürerek gidebilirim ama olsun buna da şükür :)
Bu adamın kullandığı Gtv ise, bizimki ne?  :p
Ne güzel değerlerin var Alper'cim. Yakmıyor kokluyor maşallah Gtv :)

Edit: Gtv ile gittiğini varsayıyorum.

Alper

Bu adamın kullandığı Gtv ise, bizimki ne? 

Gtv ile tabii ki :) keyif sürmek için Gittim kaç zamandır çıkarmıyordum gtv yi.
164  bi yanda Volvo bi yanda gtv ye hiç binmiyorum neredeyse.
Dedim gel keyif yapalım arkadaşa :)

Valla Murat sende çok güzel işler çıkardın.
Hakkını vermedin diyemez kimse gtv nin.
Ilk halini hatırlıyorum birde şimdiki :)

Murad

Sagolasin Alper. Daha isimiz yok. Yavas yavas ilerliyoruz da. Su senin yakit olayina nasil yetisicem bilmiyorum. Ben Malkara'ya gidip geldim yanlis hesaplamadiysam 12 Lt civari yakti :)

Alper

Sagolasin Alper. Daha isimiz yok. Yavas yavas ilerliyoruz da. Su senin yakit olayina nasil yetisicem bilmiyorum. Ben Malkara'ya gidip geldim yanlis hesaplamadiysam 12 Lt civari yakti :)
Uuu baby :)

O ne öyle :)

Ama sana şöyle de bir örnek vereyim.
Aracı aldığım ilk zamanlar eski motor üzerinde daha sandık motor falan yok ortada yani birde yazılım var o zaman araç üzerinde.
Maslak Sanayiden çıktım Opet te fulledim.
Tam gaz 200 altına düşmeden Çorlu ya doğru gittim ve 140 ıncı km de ışık yandı 150 km olduğunda kendimi zor attım benzinliğe :)
Ama hakkını veriyor o yaktığı benzinin :)

erim

Uuu baby :)

O ne öyle :)

Ama sana şöyle de bir örnek vereyim.
Aracı aldığım ilk zamanlar eski motor üzerinde daha sandık motor falan yok ortada yani birde yazılım var o zaman araç üzerinde.
Maslak Sanayiden çıktım Opet te fulledim.
Tam gaz 200 altına düşmeden Çorlu ya doğru gittim ve 140 ıncı km de ışık yandı 150 km olduğunda kendimi zor attım benzinliğe :)
Ama hakkını veriyor o yaktığı benzinin :)

1.5 dci sandık  motor takmış alper gtv ye 7.8 diyor   :)) 

KUY65

mito 1.4 155 lpgyle abimin sürüşüyle 21.4 kuruş :o benim sürüşümle 24.7... :duvar: :duvar:
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

vieri

147'imle şehir içinde 13 litrenin altına düşersem kutlama yapacağım.Dizel araçların yakıt tüketimi gerçekten imrendirici.Ciddi ciddi lpg düşünmeye başladım.

Kibitzer

147'imle şehir içinde 13 litrenin altına düşersem kutlama yapacağım.Dizel araçların yakıt tüketimi gerçekten imrendirici.Ciddi ciddi lpg düşünmeye başladım.

Ben 156 ile 8-9lt yakıyordum. Sizinkinde bir gariplik olmasın? Çok kısa mesafe kullanıyorsanız belki ama 13lt...  :o :S
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

rain man

Abi dur kalk trafiğin çok fazla mı ki? 11 zaten şehir içi ortalaması, fabrika verisinin ortalama değerinin üzerine 1-2 lt koymak mümkün ama bu şekilde çok gerçekten. Neredeyse bir depoyla 400 km yapamamak...

Her ne kadar araç yeni de olsa iyi bir lpg kiti düşünülmeli bence :)
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

ali kaynak

156 2.0ts ss ile deneme  için  gazı bitirdim  20 tl  doldurup şehir  içinde normal kullanimda 80km gittim  hâlâ gaz bitmedi  :o şaşırtıcı ama  gerçek
Lancia delta III

vieri

Ben 156 ile 8-9lt yakıyordum. Sizinkinde bir gariplik olmasın? Çok kısa mesafe kullanıyorsanız belki ama 13lt...  :o :S
Trafikte çok fazla dur kalk yapıyorum.Sanırsınız küçük İstanbul.Belki de sebebi odur.Fabrika verileri 11 litre civarı. Çok da bir fark yok aslında.Ama işte o 2 litre büyük fark yaratıyor.Çok geliyor.13'ün altına inilir bir şekilde ama çok kasmak lazım.Hiçbir şekilde gaza gelmeden kullanmak gerekiyor.  :) Şehir dışında ise tüketim değerlerim çok çok iyi ortalama 6.5 litre yakıyorum.O da doksanı geçmezsem.  :-[

Abi dur kalk trafiğin çok fazla mı ki? 11 zaten şehir içi ortalaması, fabrika verisinin ortalama değerinin üzerine 1-2 lt koymak mümkün ama bu şekilde çok gerçekten. Neredeyse bir depoyla 400 km yapamamak...

Her ne kadar araç yeni de olsa iyi bir lpg kiti düşünülmeli bence :)

Sanırım bir lpg kiti şart oldu artık.Ya da dizele geçeceğiz.Böyle olacak gibi değil çünkü.  :) Allahtan  araya şehir dışı falan karışıyor da 400 km'yi çok rahat geçiyoruz.  :)

rain man

Abi lpg sistemleri ciddi olarak eskisi gibi değil, hangi kit hangi servis bilgim yok ama eminim bilenler kullananlar vardır.akaryakıt böyle olduğu sürecemaliyeti sorun olacağından 7ltden fazla yalan tüm benzinlilerde düşünülmeli bence.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

vieri

Abi lpg sistemleri ciddi olarak eskisi gibi değil, hangi kit hangi servis bilgim yok ama eminim bilenler kullananlar vardır.akaryakıt böyle olduğu sürecemaliyeti sorun olacağından 7ltden fazla yalan tüm benzinlilerde düşünülmeli bence.

Kesinlikle haklısın.Sıkıntı çıkmadan uzun kilometreler kullanan birçok kullanıcı var.En iyisi lpg konusunu en başından bir daha okumaya başlayayım.  :)

cihattun

156  1.6  TS aracımla bursa şehir içi trafiğinde : 9.0 - 9.5 Lt arasında değişiyor. bu değerin altını ve üstünü henüz okuyamadım yol bilgisayarında . Şehir dışında ise hız sabitleyici ile 100 km ile giderek : 5.5 Lt yi gördüm. çok şaşırdım bu değere ama. uzun yolda gerçekten çokta can sıkmıyo aracım bu çok sevindirici.