Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Varyatör ve Debimetre

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onur

bir daha alfa alırsam varyatorlü birşey almıcam :) jts de varyator yok diye biliyorum ama bakalım onda neler çıkacak :)

master

Birisi bu Motor Silk'i tornavidanın ucunda denemiş ve hakkaten de tornavidayı oraya buraya sürtünce ısınmadığını söylüyordu.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Alfadanadam

Valla Önder'cim kim ne derse desin, ben kullandım ve ihtiyacım olduğu anda da ihtiyacımı gördü..Motor yağsız bir şekilde ciddi bir mesafe gitmiş..Durduğunda karterde kalan yağ bir su bardağı kadardı...Eğer yağ lambası yanmamış olsa gene anlaşılmazdı çünkü hararette hiç bir yükselme aracın gidişinde herhangi bir gariplik yoktu...

Ben şahsen tavsiye ediyorum..Hatta bu son olayda bir miktar sürtünmeden dolayı azalmış olduğunu varsayarak bir sonraki değişimde tekrar eklemeyi düşünüyorum...Ayrıca motor silk'ten midir bilmem ama arabanın yağ yakma miktarı ciddi oranlarda düşmüştü...Arabayı aldığım arkadaşım Kayhan bile çok şaşırmıştı miktara..Ben ne yaptıysam çözememiştim sen becermişsin dedi...

Tufan

Şimdiiiii,

Hatırlarsanız benim varyatörüm 17,000 km gibi bozulmuş ve 20,000 km de değiştirmiştim. O değişim sonrasında da belki faydası dokunur diye motorsilk koymuştum...Sessizlik konusunda övgüyü hakeden bir ürün. Ancak, arabam 26,000 km'de iken yağ eksiltme aynen devam ediyordu, gereken miktarı koydum. Bu dönem içinde de arabamı  zorlamadan kullandım. Şu an arabam 30,000 km oldu. Malesef son bir haftada iki kez o sevimsiz sesi duydum gene.

Sözün özü, motorsilk iyi güzel ama varyatöre çare değil.

Alfadanadam

Tufan'cım ben zaten motor silk ile ilgili daha önce yazdığım yorumlarımda özellikle varyatörü korumak için koydğumu söylemiştim..Tabi o zamanlar 145'in motoruna koymuştum. Seste azalma olmuş ancak varyatöre pek bir faydası olmamıştı...Şimdi de beklemiyorum zaten....Varyatörün ömrünü uzatabilmenin en temel yollarından biri o kötü sesi ilk duyduğunuz anda eğer motor yağını çok yakınlarda değiştirmediyseniz hemen değiştirin..

SeriousAlfaManiac

quote:

Onur wrote:

:) tabi öyle istiyorsan mutlaka motora birşeyler yapman lazım, benim taktıgım green marka daha çok performans içinmiş daha çok , ses için K&N tak dediler bakalım birde onu denicez :) ama en güzelini hem de hiç para harcamadan arkadaşın arabada yaptık, normal filtresinin kutusunu açtık bir miktar boşluk bıraktık kapağı o şekilde sabitledik :) çok güzel ses alındı o şekilde ama zararı  var mıdır bilmem ki bana göre yakın zamanda birşeyler elinde patlıcak ama ne?Register or Login"/>

Edited by - Onur on 19/03/2006 15:12:52

yakındır o arkadaşın motoru eline alması,arabaya yapılacak en kötü işkencedir açık boğazla gezmek hani zevk için serviste fln bir iki gösterirler fln da öylede gezilmez be abi :)

SeriousAlfaManiac

bu arada bugün gidip kutu içi alıyorum.Ya green ya kn artık hayırlısı.

Tufan

Buyrun size meşhur varyatörün resimleri. Bütün belayı yaratan bu basit parça işte:

Register or Login" border=0>
Register or Login" border=0>

CuoreSportivo

Beceriksiz alet

n/a

Valfi neresine takmışlar aceba : )

Alfadanadam

Benim duyduğum valf bunun üstünde değil..bu alete yağ basan hat üzerinde..gerçi bu durumda değişen varyatör olmuyo..çıkamadım bu işin içinden..

n/a

ne valfi?varyatörün üzerinde valf mi  var?

Alfadanadam

Halilcim varyatörler değişti artık bir valf var deniyor ama ben de tam çözemedim. Benim sorduğum yerde varyatöre yağ besleyen hatta bir valf takıldığını söylemişlerdi, ama Tufan varyatörde tasarım değişikliği olduğunu ya da en azından ona benzer birşey olduğunu ve artık bu yeni varyatörlerin takıldığını söyledi...Dağıtılmış varyatör birçok defalar gördüğüm için bunlarda valf takacak biryer olmadığını biliyorum...Şu işi kesin olarak bilen varsa bi anlatsa çok iyi olacak...

n/a

varyatör emme eksantriğinin ucunda.bir taraf eksantrik miline bağlı,diğer tarafta eksantrik kayışının takılı olduğu dişliye.bunun neresine valf takacaklar.yağlaması eksantrikleri yağlayan sistem varyatörüde yağlıyor.

Alfadanadam

Varyatörün devreye girmesi için belli devirden sonra içine bir hatta ekstra yağ basılıyor, bu sayede iç kısımda bir hareket olarak dişli oranı değişiyor..

Onur

varyator 3500 falan gibi mi giriyor? o devirden sonra motorun karakteri ve sesi çok değişiyor çünkü..

Alfadanadam

Evet Onur...
Emme süresi uzuyor..mono faz varyatör var bizde..emme egzantriğine bağlı sadece, o yüzden sadece emme sürelerine müdahale edebiliyor
Ama JTSler çift faz varyatöre sahip. Belli devirlerde hem emme hem de egsoz subaplarının bağlı olduğu sübapların açık kalma sürelerine müdahale yapabiliyor...

n/a

156 2.0 lardaki varyatör bu değil

n/a

hava filtreleri ile ilgili ben 2.0 156da yaklaşık 21bin km kn marka kullanıyorum
arkadaşım ise 1.6 147de 6000km dir fk marka açık filtre kullanıyo. ikimizdede hiç bir problem yok şimdilik

bu işler konu alfa olunca şans işi arabam 77bin km oldu 99model ve hala ilk varyatör ümü kullanıyorum debimetre aldığımda bozuktu. bozuk debimetreye filtre taktım 5000km kullandım debimetre değiştirdim yeni filtre aldım taktım yine kn 16bin km dir kullanıyorum

n/a

quote:

Halilcim varyatörler değişti artık bir valf var deniyor ama ben de tam çözemedim. Benim sorduğum yerde varyatöre yağ besleyen hatta bir valf takıldığını söylemişlerdi, ama Tufan varyatörde tasarım değişikliği olduğunu ya da en azından ona benzer birşey olduğunu ve artık bu yeni varyatörlerin takıldığını söyledi...Dağıtılmış varyatör birçok defalar gördüğüm için bunlarda valf takacak biryer olmadığını biliyorum...Şu işi kesin olarak bilen varsa bi anlatsa çok iyi olacak...

Benim aracımda bu valflerden kullandık, Valfler daha önce (yanlışım olabilir) brava vs.. bazı fiat modellerinde kullanılıyormuş, Bildiğim kadarıyla Bu valfler motor kapağı açılıp monte ediliyor. Normal sistemde motor stop edince yağ kartere geri süzülüyor, araç çalıştırıldığında motor kısa bir süre yağsız çalışıyor bu yüzden motordan dizelmiş gibi bir ses alınıyordu. Bu valfler yağın geri kaçmasını engelliyor.. Bu sistem varyatörün ömrünü de uzatıyormuş, Benim aracımda varyatörü değiştirmek yerine tamir edip bu valflerden kullanmayı tercih ettik, uzun vadede sonucunu görücez..

gurcell

quote:

2.0 ie tempra, tipo ve marealarda var bildiğim kadarıyla...

Tipo-Tempra 2.0 ie 8v dohc ve Tempra 2.0 i.e 16v Dohc makinelerde varyatör yoktur.

Onur

Varyatör ün artık soğukken ciddi sinir bozmaya başladı. yakın zamanda orj. sevisinde varyatör değiştiren oldu mu? veya fiyattan haberi olan varsa bilgi verirse sevinirim

n/a

arkadşlar bu varyatörün bozulduğunu nasıl anlıyosunzu ? benim araç alt devirlerde dizel gibi ses çıkarıyor 1.6 120 hp lik 147 varyatörümü bozuk

alfa146

quote:

arkadşlar bu varyatörün bozulduğunu nasıl anlıyosunzu ? benim araç alt devirlerde dizel gibi ses çıkarıyor 1.6 120 hp lik 147 varyatörümü bozuk

dediğin gibi dizel gibi çalışıp ama benzin yakan o motor sesinden anlıyorsun.

n/a

hadi ya bozuk yani