159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gouki

Alıntı yapılan: Fatihob - 29 Haziran 2015, 16:24:31
BMW fanı ama VW Transporter kullanıcısıdır ;)

Ahahaha ince görmüşsün panpa

Fatihob

..

EscC

Benim için Giulia doğuştan efsane mertebesine erişmiştir.Geçmiş yorumlara bakınca böylesine muhteşem bir tasarımın Alfa severler tarafından abuk sabuk şekilde eleştirilmesine çok şaşırdım.Aracın resimlerini gördüğüm ilk anda bu iş olmuş dedim.önü ,arkası,yan tarafı, vites topuzu, start-stop düğme konumlandırması vs. muhteşem olmuş.Hele ki 510 hp dediler paralel evrende gidip geldim :D  .Alfaya burun kıvıran birçok kişi Giulia yı görünce çirkin diyebileceğini sanmıyorum.Örnek olarak Alfa etiler nispetiye deki porsche nin eski yerine showroom açıp Giulia qv koysa beklenenden çok fazla sipariş alacağından emin olurdum.Bu aralar m3 sedan c63 bakıyor olsaydım Giulia yı görünce kesinlikle Alfa yı düşünürdüm.Lansmanı yapılan araç QV olunca giriş seviyesindeki halini merak ediyorum.

mertcancagla

Alıntı yapılan: Gouki - 29 Haziran 2015, 16:28:21
Alıntı yapılan: Fatihob - 29 Haziran 2015, 16:24:31
BMW fanı ama VW Transporter kullanıcısıdır ;)

Ahahaha ince görmüşsün panpa
markaların son harflerı aynı sonucta:D :alkis:

The Schuey

Alıntı yapılan: mertcancagla - 29 Haziran 2015, 19:04:02
Alıntı yapılan: Gouki - 29 Haziran 2015, 16:28:21
Alıntı yapılan: Fatihob - 29 Haziran 2015, 16:24:31
BMW fanı ama VW Transporter kullanıcısıdır ;)

Ahahaha ince görmüşsün panpa
markaların son harflerı aynı sonucta:D :alkis:
Shsjahdj [emoji4]

Sent from my Discovery using Tapatalk


depeche101



milano 75

delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Tolga033

Alıntı yapılan: milano 75 - 01 Temmuz 2015, 00:28:59
gündüz farı çok güzel
Bir de videolarda dahada güzel sanki.  :) :kahve:

Utku

Yeni QV logosu da güzel olmuş.
Bu sefer gömülü yapmışlar, sonradan takılanlar belli olacak
QV sahiplerinin kızdığı bir konuydu :)

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

tolga_ozhan

QV bu sefer logo dışında da QV olduğu için her yerden belli olacak :)

depeche101

Alıntı yapılan: Utku - 01 Temmuz 2015, 10:33:18
Yeni QV logosu da güzel olmuş.
Bu sefer gömülü yapmışlar, sonradan takılanlar belli olacak
QV sahiplerinin kızdığı bir konuydu :)



GiuliaQV ile diğer versiyonlar arasında bariz farklar olacak gibi görünüyor. Çamurluk , ön tampon , arka tampon difüzörü , iç donanım parçaları , tavan vb.

Tanıtımdan bir gün önce son renderlar diye gönderdiğim çizimlerde ipuçları vardı aslında.




max-ime


  Eğerki Koç grubunun saçma sapan uygulamaları ile karşılaşmaz customizasyon seçenekleri çok çeşitli olacak ve herkes istediği kombinasyonu seçebilecek gibi görünüyor.

ozoozo


Alıntı yapılan: depeche101 - 01 Temmuz 2015, 10:38:48
Alıntı yapılan: Utku - 01 Temmuz 2015, 10:33:18
Yeni QV logosu da güzel olmuş.
Bu sefer gömülü yapmışlar, sonradan takılanlar belli olacak
QV sahiplerinin kızdığı bir konuydu :)



GiuliaQV ile diğer versiyonlar arasında bariz farklar olacak gibi görünüyor. Çamurluk , ön tampon , arka tampon difüzörü , iç donanım parçaları , tavan vb.

Tanıtımdan bir gün önce son renderlar diye gönderdiğim çizimlerde ipuçları vardı aslında.



O zaman bildiğimiz RS,Amg ve M gibi body de farklılıklar olacak abi :)

Yani QV ye benzetme olayı ciddi nakit isteyecektir.


OZO..!!!

Utku

Olması gereken de bu zaten.
Giulietta QV ile normal spor paket arasında görünüş olarak neredeyse fark yoktu.
Hele Mito QV de direk olarak 170 lik giu motoru kullanılması daha da beter.


2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

ozoozo

Alıntı yapılan: Utku - 01 Temmuz 2015, 10:54:09
Olması gereken de bu zaten.
Giulietta QV ile normal spor paket arasında görünüş olarak neredeyse fark yoktu.
Hele Mito QV de direk olarak 170 lik giu motoru kullanılması daha da beter.

Hatta yanlış bilmiyorsam MiTo Qv hava filtresinin yerinden dolayı daha düşük çıkıyordu gücü , Giu ya göre :) yani tam 170 değildi 163 müydü neydi öyle bir şeydi.

@Gouki


OZO..!!!

agucba

Alfa Romeo'yu bilen veya bilmeyen, Giulia 2016'yı başka markalara benzetmekteler. Önden şuna, yandan şuna, arkadan şuna, stoplar şuna şuna şuna...

Motor kaputunun bombesi sebebi ile BMW 3 ve 4 serisine benzetiliyor. Bence o bombe sadece 3/4 serisine değil, Mercedes C serisi, daha bir iki gün önce tanıtılan Audi A4'de benziyor. Ama bu benzerlik artık kaçınılmaz bir son. Çünkü AB'de yürürlükte olan "yaya güvenliği sebebi ile" motor kaputlarının belli bir yükseklik ve açıda olması gerekiyor (tam teknik ayrıntısını incelemedim). Haliyle aracın önünü alçak tasarlamak istediğinizde (aerodinamik sebeplerden dolayı), ortaya Giulia'daki gibi bir kavis çıkmakta. Kaldı ki motor kaputu tasarlanırken, o kaputun altına sığacak motorlar hesap edilmekte. Bir de ön teker-araç başlangıç noktası arasındaki mesafeyi kısa tasarlamak arzusunda olursanız, bu bombe kaçınılmaz oluyor. Eğer ki tekerlek-araç başlangıç noktası arasını 159'daki gibi 1 metre olarak tasarlarsanız (motorun geride olması sebebi ile), o bombe de o kadar olmaz. Mesela aşağıda SilhouetteHistory'e bakarsanız, 159 ile Giulia'nın ön tekerlerinin birbirinden ne kadar farklı konumlanmış olduğunu görebilirsiniz. 

Ön farlar, arka stoplar, yan silüeti, arka kapının şekli, direksiyon, scudetto... Bunlar hepsi ilk aklıma gelen ve eski Alfa Romeo'lardan esinlenildiği düşündüğüm ayrıntılar ile dolu. Bu sebeple bazı fotoğrafları alt alta getirip bir karşılaştırma yapmak istediğim.

Başlayalım ön farların yapısı ile. 75'den başlayarak Alfa Romeo'nun orta sınıf temsilcilerinde farların üst çizgisi ile alt çizgisine dikkat edin. Üst çizginin içeri bakan uçları, alt çizginin içeri bakan uçlarından birbirine daha yakın. Bu zamanla biraz şekil değiştirmiş olsa da genel hatları ile aynı. Sadece MK2 156 ile 159 bu tanıma uymuyor. 159'da zaten alt üst çizgi yok. 3 tane daire mevcut. Ama yine de 159'daki, nerede ise herkesin olmazsa olmazı, kızgın bakışlar Giulia'ya adapte edilmiş.
Sırası ile modeller.
75


155


156


Giulia 2016


Arka stoplarda da yine aynı tarz hakim. Üst çizgi, alt çizgiye göre birbirine daha yakın. Tek istisna yine MK2 156 ile 159.
75


155 (75'teki gibi iki arka stopları birbirine bağlayan kırmızı çizgi bile mevcut)


156


Giulia 2016


Yan silüet de 75'ten beri gelen ve zamanın akışına uyarak gelişen bir yapıda. Zaten önceki sayfalardan buna ait bir görsel paylaşılmıştı. Hatta 146'yı da bunlara dahil edebiliriz.
Bunun haricinde kapının kavisinin de zamanla geliştiğini görebiliyoruz. Özellikle Giulia'da cam hizasından sonra bir çıkıntının daha olması, biraz da arka kapının arkaya biniş-çıkışları rahatlatmak ile ilgisi olduğunu düşünüyorum ki arka kapının genel yapısı (kapı kollarının olduğu yer özellikle) 159'un devamı gibi. Eğer cam hizasını düz bir şekilde, arkaya kadar çekmiş olsaydınız, kapının şekli bana göre fazla uzun olurdu. Mesela o konuda Jaguar XE'nin kapısı bana çok estetik gelmiyor.
75


155


156


159


Giulia 2016


Zaman tüneli


Bir de alakasız 146


Scudetto'yu ben Alfa Romeo 2600 SZ'ye benzettim doğrudan. Hatta Junior Zagato bile olabilir.
Junior Zagato


2600 SZ


Giulia


Direksiyon ise 1972 model Giulia'nın günümüzün modern anlayışına uyarlanmış hali gibi. 8C'den esintiler yok değil. Özellikle yere dik inen alt kolun sürücüye yakın tasarlanması.
Bu arada makyaj öncesi Giulietta direksiyonu da çok fazla 8C direksiyonu ile benzer. İki fotoğrafı yanyana koyarak görebilirsiniz.
Giulia 1972


8C


Giulia 2016


Son olarak aklıma gelen, arka stopların yanlara doğru uzayarak çamurluğa doğru taşması. Bu uzantı 159'dakinin biraz daha fazlası gibi görünse de (yukarıdaki silüet çizim ve fotoğrafında belli oluyor) aynı zamanda Alfa Romeo SZ/RZ'den de izler taşıyor. Bunu Volkan (@wolkanku) zaten belirtmişti. Aynı şekilde ön farların da çamurluklara doğru uzaması, SZ'den geliyor gibi.
SZ


159

Giulia 2016



Tüm bunlar benim tespitlerim. Katılırsınız veya katılmazsınız. Ama Giulia'nın başka markalara benzetilerek, dolayısı ile, bu projeyi hayata geçirenlerin fazla acımasızca eleştirildiğini düşünüyorum.

///////////////

depeche101

Benzerlik konusunda referans yazı olmuş.  :alkis:

erdem1904

Tespitler şahane  :yukari-ok: Sadece arka stop kısmında mk2 156 yı hariç tutup mk1 i dahil etmişsin. Stopları aynı abi .. Bir de silüete bakınca birçok kişinin eleştirdiği arka kapı kelebeği 75 de ve 155 de de varmış. Hiç dikkatimi çekmemişti :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

agucba

MK1 ile MK2'nin arka stopları aynı değil. İçeri bakan kısımlar tamamen ters yönde.

MK1


MK2

///////////////

rain man

Gerçek benzerlik bu o zaman :)

Detaycı gözlerin görebileceği kadar özel ve güzel :) Elinize sağlık.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Erdinc küflü

Başka markalara benzetilmesi , kötü anlamda olduğunu düşünmüyorum , (üst segment araçlar içinde ) sonuçta pazar payını yükselte bilmesi için  çok farklı bir araç cıkarmaları , sadece alfaromeo kullanıcılarını memnun edecek ve satış hedeflerine ulaşamıyacaklardı.
Ancak hedef kitlesini genişletmek için diğer marka sürücülerini düşünerek müşteri transferi (çalması[emoji2]) hedeflenen 400 bin satış rakamına cıkarmasını sağlayacaktır , kötü imajdan kurtulup eski günlerine dönmesi kacınılmaz , olacaktır .
Yüksek maliyetlere neden olsada arkadan itişli araç üretmesi , bunun sebeplerinden biri  olabilr , diye düşünüyorum ...

Tolga033

Mukemmel tespitler. Noktasina kadar katiliyorum. [emoji106] [emoji106]

Avea inTouch 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


ihsany

Güzel tespitler  :alkis:
Ayrıca arka stopların ince bir halde yandan görünmesi günümüz modellerinden GT'de de olan bir görünüm.

"Yeni Alfa Romeo gene kendisinden önceki Alfa Romeo modellerinden ilham alırken, günümüz taleplerini veya gerekliliklerini yerine getirmiştir" diyebiliriz..
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

agucba

Bu arada iç mekanda Alfa Romeo'nun hiç bir zaman belli bir çizgisi olmamıştır bana göre. Sadece belli başlı bazı unsurlar ön planda idi.
Mesela yuvarlak havalandırma ızgaraları.
Mesela göstergelerin yuvarlak olması veya göstergelerin üzerinde farklı şekillerde olmuş olsa da bir şapka olması.
Giulia 2016'nın göstergeleri tamamen geçmişten ve yakın zamandaki öncü modellerinden gelme.
En sağ ve soldaki yuvarlak havalandırma deliklerinde biraz Ferrari havası hakim.
Vites kolunun önündeki boşluğun sağ ve solundaki çıkıntılar, biraz 8C gibi geldi bana.
Orta havalandırma delikleri Giulietta.

///////////////