Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

41 K 9803 Kocaeliden selamlar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ssg

BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

esatay

Geçmiş olsun altını vurduktan sonra gitmediyseniz sorun olmaz karteli deldiniz yağ boşaldı büyük ihtimal . Kartele kaynak yapılacak yağ koyulacak yola devam

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2004 147 distinctive
2014 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2015 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2016 Giulietta JTDM süper tct

Koful

Geçmiş olsun..
Yolda kalmak çok kötü, Allah kimsenin başına vermesin. Hele aileyle birlikteyken olması çok daha kötü.
Neyseki zor da olsa evinize varmışsınız.

Alfadanadam

O şekilde hiç kullanmadıysanız hiçbirşey olmaz dert etmeyin.
Olabiliyorsa kartere kaynak, olmuyrsa çıkma bir karter kapağı ve yeni yağ bitti gitti.

antihero

145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

Recep Küçük

You are not allowed to view links. Register or Login

Geçmiş olsun dilekleriniz ve bu konuda verdiğiniz bilgilendirmeler için hepinize çok çok teşekkür ederim. resimde görülen hasar oluşmuş. ben altı sürttüğü anda arabayı olduğu yerde durdurdum ve kurtarıcıyı çağırdım. Sanayi de karteri söküp kaynak yapıp taktılar yağı eklediler şimdilik bir sorun gözükmüyor. Allah daha beterinden hepimizi korusun inşallah. Mutlu kalın..

41 K 9803  147 1.6 ts progression 3K

Tolga033

Geçmiş olsun,müthiş yollarımız işte.  :(

Recep Küçük

Geçmiş olsun,müthiş yollarımız işte.  :(

Çok teşekkür ediyorum. Tamamen katılıyorum

Recep Küçük

Kardeşlerim hayırlı geceler. İnternetten ölçüsünü kontrol etmeden aldığım jant göbeklerini uyan bir alfista kardeşimde çıkmayınca bizim jantlara uyarlamaya çalıştım. Şuanlık hoş duruyor gibi geldi. artık ileride maddiyatı düzeltince bakarız çaresine diye düşündük.

Recep Küçük

You are not allowed to view links. Register or Login aykut kardeşim sunroof tamirine İzmit'e geldi. Küçük bir buluşma yaptık. Hoş, kaliteli ve güzel bir muhabbet ettik. kırmızı rosso yu yakından görme fırsatım oldu. Kocaman bir maşallah. :nazar:

İlk defa yüzyüze görüştk ama sanki senelerdir birbirimizi tanıyor gibiydik. :arkadasim: İşte bu forum böyle güzel ve nadide insanları barındırıyor bünyesinde. :alfisti:
Ve ayrıca Rossonun orjinal teyibini denemek için hiç tereddüt etmeden bana verdiği için Kendisine buradan tekrardan teşekkür ediyorum.
Muhabbete dalınca foto işi geceye kaldı ortaya bu resimler çıktı ne yapalım sağlık olsun :D

DcD-Semih

Far karartmaları yeni gördüm, mk1 147 nin ilacıdır benim gözümde, 3k olması daha öncede dediğim gibi ayrı bir çekici kılıyor. Maşallah keyfiniz bozulmasın hocam çok beğeniyorum aracınızı  :nazar:
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Recep Küçük

Far karartmaları yeni gördüm, mk1 147 nin ilacıdır benim gözümde, 3k olması daha öncede dediğim gibi ayrı bir çekici kılıyor. Maşallah keyfiniz bozulmasın hocam çok beğeniyorum aracınızı  :nazar:

üstad epeydir göremedim seni buralarda keyfin iyidir inşallah. Bu arada far karartmayı yapamadım karanlık diye öyle gözüküyor :'( ama aklımda ilk fırsatta inşallah. Bu arada sizin 156 yı da ayrı beğendiğimi belirteyim :nazar:

DcD-Semih

Çok şükür abi iyiyim buralardayım aslında pek yazmadım sadece, resmen far karartma var gibi durmuş resimlerde demek ki yapsan ne kadar yakışacak işte jant göbekleri de gelmiş bir eksik o kalmış. Gerçekten mk1 147 de en beğendiğim uygulamalardan biri far karartma. Güzel gözünden görüşün hocam o teşekkür ederim  :)

Recep Küçük

Çok şükür abi iyiyim buralardayım aslında pek yazmadım sadece, resmen far karartma var gibi durmuş resimlerde demek ki yapsan ne kadar yakışacak işte jant göbekleri de gelmiş bir eksik o kalmış. Gerçekten mk1 147 de en beğendiğim uygulamalardan biri far karartma. Güzel gözünden görüşün hocam o teşekkür ederim  :)

Esatfurullah o senin kalbinin güzelliği. Dediklerin sürekli aklımda üstad ama işte maddiyat. İzmitte aslında birkaç yere sordum ama yanaşmadılar yapmaya bende Bostancı gezmesine sakladım. Bi de bizim kocaoğlan biraz nazlı motoruna bir el atmak lazım gibi artık. Şuanlık biraz beklemedeyim.

DcD-Semih

Maddiyat hepimizin elini kolunu bağlayan mesele hocam zaten aşağı yukarı işimiz gücümüz kazancımız belli elimizdeki imkanlarla birşeyler yapmaya uğraşıyoruz, alfistilik parayla olmaz demişler onunla avutuyorum ben kendimi :) Eski 145 imde farları camından kendim ayırmıştım silikonlayıp takmıştım sonra ufak bir kaza sonrası, aslında o kadar da korkulacak bir işlem değil. İnce bir işçilikle yapılmayacak gibi de değil. Tabi farları çöp etme riski büyük benim kaybedecek birşeyim olmadığı için sökmüştüm. 

Motorda ne problem var ki hocam üfleme falan yapmıyor inşallah ? Ayrıca Bostancı ya geldiğinde bir mesaja bakar müsait olursam damlar gelirim canlı görürüm bu güzelliği.

Recep Küçük

Maddiyat hepimizin elini kolunu bağlayan mesele hocam zaten aşağı yukarı işimiz gücümüz kazancımız belli elimizdeki imkanlarla birşeyler yapmaya uğraşıyoruz, alfistilik parayla olmaz demişler onunla avutuyorum ben kendimi :) Eski 145 imde farları camından kendim ayırmıştım silikonlayıp takmıştım sonra ufak bir kaza sonrası, aslında o kadar da korkulacak bir işlem değil. İnce bir işçilikle yapılmayacak gibi de değil. Tabi farları çöp etme riski büyük benim kaybedecek birşeyim olmadığı için sökmüştüm. 

Motorda ne problem var ki hocam üfleme falan yapmıyor inşallah ? Ayrıca Bostancı ya geldiğinde bir mesaja bakar müsait olursam damlar gelirim canlı görürüm bu güzelliği.

Valla bazen bende yapayım diyorum kendim ama elim ayarsız benim en büyük korkum da budur. Motora gelince benden önceki sahipleri çok bakımsız kullanmışlar ben elimden geldiğince ağır bakımını herşeyini yaptırdım ama işte. geçenlerde silkeleme yapmaya başladı motor. Galiba birazda yağ yakıyor. bostancıya gelemedim iş yüzünden izmitte bosch car service ye götürdü arkadaşım çünkü gaz yemiyordu ve su motoru gibi kesik kesik çalışıyordu tabiri caizse. ustayla telefonda konuştum bujilerin oraya hep yağ aldığını söyledi.Belki komple motor yaptırmaya kadar gidebilir dedi canım biraz sıkıldı. Ama ben her zamanki gibi zeki ustanın dediğine inanırım. bayramda uzun yola çıksam mı çıkmasam mı ikilemde kaldım. :duvar: Osmaniye ye gitmek istiyoruz hanımla çünkü otobüsler tamamen dolu. bostancı tarafına geldiğimde ilk seni arayacağım üstad aynısı senin içinde geçerli biliyorsun

DcD-Semih

Biliyorum tabiki de hocam yolum düşerse inşallah o taraflara görmeden gitmem. Zeki ustaya göstermeden canını sıkma derim en basitinden yağ dolum kapağını açıp üfleme var mı diye bir bakabilirsin en azından motorun seceresini çıkartmasa da ön fikir verir, can sıkıcı birşey çıkmaz inşallah. Emin olmadan uzun yola çıkmak meselesi beni hep korkutmuştur yolda kalmışsın bir kere abi zaten az buçuk ne kadar işkenceli bir durum olduğunu bilirsin heleki hanım yanındayken. Konuyu da sohbete çevirdim baltaladım biraz kusuruma bakma üstad.

Recep Küçük

Biliyorum tabiki de hocam yolum düşerse inşallah o taraflara görmeden gitmem. Zeki ustaya göstermeden canını sıkma derim en basitinden yağ dolum kapağını açıp üfleme var mı diye bir bakabilirsin en azından motorun seceresini çıkartmasa da ön fikir verir, can sıkıcı birşey çıkmaz inşallah. Emin olmadan uzun yola çıkmak meselesi beni hep korkutmuştur yolda kalmışsın bir kere abi zaten az buçuk ne kadar işkenceli bir durum olduğunu bilirsin heleki hanım yanındayken. Konuyu da sohbete çevirdim baltaladım biraz kusuruma bakma üstad.

Üstad konu baltalamak ne demek sakın öyle bir şey düşünme lütfen. Aynen de söylediğin gibi iki defa kaldığım için korkuyorum gerçektende.İnşallah çıkmaz çünkü böyle nazlar çıkınca sesler çıkmaya başlıyor satma ile ilgili.benimde işime gelmiyor açıkçası. kapağı açıp üfleme olayına bir bakacağım üstad söylediğin çok iyi oldu.

DcD-Semih

Abi dediğim gibi ön fikir verir sadece ama bakılacak en kolay yöntemlerden biri görmekte fayda var. Yağ çubuğunu çekip dip gaz yapıp devir çevirtip duman atıyor mu diyede bak hazır girmişken yağ yakma durumunun ne seviyede olduğunu müdahalelik mi değil mi anlamanı sağlar oda. İnşallah ters bişey yoktur keyfin bozulmasın da gerisi önemli değil hocam.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

escape

You are not allowed to view links. Register or Login kardeşim güzel sohbetin için bende sana teşekkür ederim,muhabbetimiz daim olsun  :) bizde sonunda senin Romeo'yu gördük maşallahı var :nazar: biraz naz yaptı sana ama olsun duruşu bile yeter onun.Teyp de sana feda olsun lafı bile olmaz  ;) En kısa zamanda tekrar görüşürüz inşallah :yukari-ok:
I ♥ YOU ALFA ROMEO

Recep Küçük

You are not allowed to view links. Register or Login kardeşim güzel sohbetin için bende sana teşekkür ederim,muhabbetimiz daim olsun  :) bizde sonunda senin Romeo'yu gördük maşallahı var :nazar: biraz naz yaptı sana ama olsun duruşu bile yeter onun.Teyp de sana feda olsun lafı bile olmaz  ;) En kısa zamanda tekrar görüşürüz inşallah :yukari-ok:

Eyvallah kardeşim sağolasın :arkadasim: her zaman beklerim

escape

You are not allowed to view links. Register or Login tabi her zaman gelirim lakin sıra sende bende seni bekliyorum  ;) ;)
I ♥ YOU ALFA ROMEO

Alfadanadam

Valla bazen bende yapayım diyorum kendim ama elim ayarsız benim en büyük korkum da budur. Motora gelince benden önceki sahipleri çok bakımsız kullanmışlar ben elimden geldiğince ağır bakımını herşeyini yaptırdım ama işte. geçenlerde silkeleme yapmaya başladı motor. Galiba birazda yağ yakıyor. bostancıya gelemedim iş yüzünden izmitte bosch car service ye götürdü arkadaşım çünkü gaz yemiyordu ve su motoru gibi kesik kesik çalışıyordu tabiri caizse. ustayla telefonda konuştum bujilerin oraya hep yağ aldığını söyledi.Belki komple motor yaptırmaya kadar gidebilir dedi canım biraz sıkıldı. Ama ben her zamanki gibi zeki ustanın dediğine inanırım. bayramda uzun yola çıksam mı çıkmasam mı ikilemde kaldım. :duvar: Osmaniye ye gitmek istiyoruz hanımla çünkü otobüsler tamamen dolu. bostancı tarafına geldiğimde ilk seni arayacağım üstad aynısı senin içinde geçerli biliyorsun

Direk mevzuya gireyim: Bujilerin oraya yağ alıyor derken, bujilerin takılı olduğu çukurlara yağ doluyor anlamında mı söyledi usta yoksa silindirlere yağ doluyor mu dedi?

Recep Küçük

You are not allowed to view links. Register or Login  üstad görmediğim için bilmiyorum telefonda söyleyip geçti. bujilerin olduğu çukurlara galiba çünkü spreylemişler iyice temizlemişler. Eve geldiğinde çekiş çok güzeldi. Ama zaman geçtikçe ince ince silkelemeler başladı ama eskisi kadar değil.

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login  üstad görmediğim için bilmiyorum telefonda söyleyip geçti. bujilerin olduğu çukurlara galiba çünkü spreylemişler iyice temizlemişler. Eve geldiğinde çekiş çok güzeldi. Ama zaman geçtikçe ince ince silkelemeler başladı ama eskisi kadar değil.

Bujilerin takılı olduğu yerlere yağ doluyorsa en basit arıza. Hiç dert edecek bir durum yok, külbütör kapağı contası diye adı geçen bir lastik conta var. Uygun fiyatlı ve işçiliği de zor olmayan bir parçadır. Değiştirirsiniz biter derdiniz.