159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TRSemih

tavan aydınlatması biraz pavyon spec olmuş ama içine bayıldım resmen
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

coyote

Benim şahsi görüşüm, 159'un daha yakışıklı olduğu yönünde. 75, 155, 156, 159 diye giden süreçte hep estetik olarak bir öncekinin üzerine bir şeyler koyma, karakter olarak da diğer markalardan hep bir farklılık vardı. (Bu dediğimin bence tek istinası 156mk1'den 156mk2'ye geçiştir). Giulia'nın resimlerine ordan bakıyorum, burdan bakıyorum, ama nedense hep selefinden bir şeyler eksik kalıyor. Ha bu araç çirkin mi, elbette değil. Ama 159'un çıtayı yükselttiği noktaya bence ulaşamıyor. Ayrıca bir tek ben mi böyle düşünüyorum bilmiyorum ama, bu otomobin hatları "ben Alfa'yım" demiyor sanki. Tam zamanını hatırlamıyorum ama, sanırım 3-4 yıl önce Fiat başkanının, tasarımcılar tarafından önüne getirilen, 159'un devamı olacak araçın çizimlerini beğenmediği ve tasarımcıları tekrar çizim masasının başına gönderdiğine dair bir haber okumuştum. O haberde bir prototip model fotoğrafı verilmişti. Üstünkörü google'da arattım ama bulamadım. O prototip için link verebilecek bir arkadaş çıkarsa, şimdiki modelle karşılaştırmak isterim.

Bar35

Vallahi sıkıldım alamayacağım arabaya bakmaktan.

Neden bu kadar kastı bu adamları standart versiyonunu tanıtmaları, neden bu kadar uzun sürdü zaten araba yıllardır bekleniyor QV'yi tanıtıyorsun kaç ay oldu hala düz versiyon yok ortada.
"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

Gouki

Alıntı yapılan: TRSemih - 15 Eylül 2015, 16:47:21

B sutunundaki çubuklardan bahsediyorsan onlar fuar arabalarında oluyor genelde, fotoğraf için.

TRSemih

Alıntı yapılan: Gouki - 15 Eylül 2015, 18:37:26
Alıntı yapılan: TRSemih - 15 Eylül 2015, 16:47:21

B sutunundaki çubuklardan bahsediyorsan onlar fuar arabalarında oluyor genelde, fotoğraf için.
Hobaa
[emoji106]
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

DcD-Semih

İçine öldüm eridim resmen çok sade ve güzel de o siyah nasıl bir siyahtır nasıl bir renktir öyle yahu. 100 metre öteden simleri tek tek şeçebiliyosun resmen tam bir İtalyan boyası olmuş. Her anlamda çok güzel.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

shadycome

http://youtu.be/MkTh0RxnLmw

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

muğlalı

avrupa fiyatı 78 bin euro diye söylenti var vergiler ile 400-500 bini bulacak gibi qv nin fiyatı.

milano 75

abi 159 arabaların şahı özellikle ön tasarımı,farların dizaynı falan ama bitti gitti,yapacak bişey yok.159 makyajlanıp çıksa bu seferde bi değiştirin şu çizgiyi artık be kardeşim derdik,bende dahil eminim.araba çok güzel,eksikleri tabiiki çokdur,neticede alfa,hepimizin alfalarında emsallerine göre eksikler var(75 de yok pek  ;) ) özalı protesto için alışamadım yazılı tşört giyen g. tanere döncez vallaha.alışın en iyisi,en güncel alfa bu.siz bakmayın 3 senede 10 yeni model falan dediklerine,bayaa bi süre buna bakacaz
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

admin

66. Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Alfa Romeo Giulia

Frankfurt'taki IAA'daki en önemli konulardan biri de Alfa Romeo'nun yeni Giulia'sı. Frankfurt'taki fuarda bu sportif sedanın sadece Quadrifoglio isimli versiyonu tanıtıldı. Alfa Romeo Giulia markanın yeni yönünü tayin eden ilk model olmakla beraber duygulara hitap eden motor konseptini en iyi şekilde yansıtan model.

Yeni Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio'ya ilgi duyanlar hemen IAA çerçevesinde bu ilgilerini kağıt üstüne dökebilecekler, çünkü Alfa Romeo yeni Giulia için fuar esnasında satış sözleşmeleri imzalamak istiyor. Tanıtımı yapılan versiyon şimdilik en uçlarda konumlanmış olan bir model. 90.000 Euro'luk fiyat etiketine karbon seramik frenler ve karbondan üretilmiş bir çerçeveye sahip Sparco spor koltuklar da dahil. Bu top versiyonun İsviçre satış fiyatı 105.000 CHF olacak.

Alfa Romeo markasının yenilenmiş düşünce akımına Robilant Associati tarafından yeniden düzenlenen marka amblemi de katkı sağlayacak. Markanın karakteristik amblemi, onu dünyaca ünlü yapan stil ve tasarım elemanlarını kaybetmeden modernleştirilmiş oldu.

Yeni Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio için, Competizione Kırmızısı, Trofeo Beyazı, Vulcano Siyahı, Vesuvio Grisi ve Montecarlo Mavisi ile beş karoseri rengi sunulurken iç mekan için deri ve alcantara döşemelere sahip farklı kombinasyonlar uygulanabiliyor. Tanıtımı yapılan modellerde de dört farklı kombinasyon gösterilmekte.

Tanıtımı yapılanlar, bu model serisinin en üst motor seçeneği olan, Ferrari mühendisleri ile beraber geliştirilen, doksan derece açıya sahip V yerleşim düzenli altı silindir ve turbo beslemeli 510 BG (375 kW) motorludur. 2,9 litrelik motor 3,9 saniyelik bir 100 km/s saat hızlanması sağlarken azami sürati de 307 km/s. Bu kadar yüksek performans değerleri ve 600 Nm'lik bir torka rağmen yeni motorun çok ekonomik olduğu belirtiliyor. Kilometre başına 198 gramlık CO2 (ortalama 8,6 litre benzin anlamına gelir) salınım değeri, kendi sınıfındaki en iyi değer olarak verilmekte. Ayrıca frenleme esnasında yeni Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio çıtayı belirlerken 100 km/s'den yapılan frenlemede sadece 32 metrede durulabiliyor.

Yeni Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio'nun resmi olarak satış başlangıcı 2015'in dördüncü çeyreği olarak öngörülmekte ve Almanya için yaklaşık 72.000 Euro civarında olacak.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

can4242

Mükemmel bir tasarım, harika bir ergonomi,derin çizgiler ALFAŞK

can4242

Arkasını biraz A3 sedana benzettim, bilmiyorum bana mı öyle geldi

admin

Derviş Bey, konuyu ortalardan itibaren okursanız arkasının aslında Alfa Romeo'nun 1985 yılından beri var olan tasarım çizgisinin devamı olduğunu, aslında biraz zorlama ile Audi'nin Walter de Silva ve 147'nin tasarımcısı Wolfgang Egger tarafından alınarak Audi'ye uyarlandığını söyleyebiliriz.

Nasıl ki Seat İbiza, Walter de Silva'nın VW'ye transferi sonrasında hemen 147'ye benzetildi ise, de Silva ve Egger, Alfa Romeo'daki alışkanlıklarından hemen kurtulamayarak ve Ferdinand Piech'in Alfa Romeo'ya olan hayranlığı sebebi ile Alfa Romeo benzeyen değil, benzetilen marka olmuştur.

Olaya hangi yönden bakıldığı önemlidir.  ;)

can4242

Alıntı yapılan: admin - 16 Eylül 2015, 12:01:23
Derviş Bey, konuyu ortalardan itibaren okursanız arkasının aslında Alfa Romeo'nun 1985 yılından beri var olan tasarım çizgisinin devamı olduğunu, aslında biraz zorlama ile Audi'nin Walter de Silva ve 147'nin tasarımcısı Wolfgang Egger tarafından alınarak Audi'ye uyarlandığını söyleyebiliriz.

Nasıl ki Seat İbiza, Walter de Silva'nın VW'ye transferi sonrasında hemen 147'ye benzetildi ise, de Silva ve Egger, Alfa Romeo'daki alışkanlıklarından hemen kurtulamayarak ve Ferdinand Piech'in Alfa Romeo'ya olan hayranlığı sebebi ile Alfa Romeo benzeyen değil, benzetilen marka olmuştur.

Olaya hangi yönden bakıldığı önemlidir.  ;)
ben audinin arka tasarımını da çok seviyorum o açıdan sıkıntı yok, ayrıca aşık oldugum bir markanın benzeyen degil de kendisine benzetilen olması göğsümü kabarttı  :D

ucarozcan

Alfa Romeo Giulia satın almak herkese nasip olmayacak gibi gözüküyor. Yurt dışı fiyatlarını da görünce ...
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

murat

Aradan geçen yıllar birçoğumuza şunu öğretti: Tanıtılan bir Alfa modelinin gerçeğini kanlı canlı görmeden tasarımı ile ilgili kesin bir yorum yapma!

Her seferinde aynı oluyor, bazı modellere tasarımı ile ilgili pek olumlu bakmıyor, hatta beğenmiyor sonra da para biriktirmeye başlıyoruz  :serefe:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Rotweiler

Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

Wolfshade1989

Alıntı yapılan: coyote - 15 Eylül 2015, 17:19:02
Benim şahsi görüşüm, 159'un daha yakışıklı olduğu yönünde. 75, 155, 156, 159 diye giden süreçte hep estetik olarak bir öncekinin üzerine bir şeyler koyma, karakter olarak da diğer markalardan hep bir farklılık vardı. (Bu dediğimin bence tek istinası 156mk1'den 156mk2'ye geçiştir). Giulia'nın resimlerine ordan bakıyorum, burdan bakıyorum, ama nedense hep selefinden bir şeyler eksik kalıyor. Ha bu araç çirkin mi, elbette değil. Ama 159'un çıtayı yükselttiği noktaya bence ulaşamıyor. Ayrıca bir tek ben mi böyle düşünüyorum bilmiyorum ama, bu otomobin hatları "ben Alfa'yım" demiyor sanki. Tam zamanını hatırlamıyorum ama, sanırım 3-4 yıl önce Fiat başkanının, tasarımcılar tarafından önüne getirilen, 159'un devamı olacak araçın çizimlerini beğenmediği ve tasarımcıları tekrar çizim masasının başına gönderdiğine dair bir haber okumuştum. O haberde bir prototip model fotoğrafı verilmişti. Üstünkörü google'da arattım ama bulamadım. O prototip için link verebilecek bir arkadaş çıkarsa, şimdiki modelle karşılaştırmak isterim.

Size katılıyorum :yukari-ok:
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

admin

İtalyanca anlayanlar için. Audi S4 ve Giulia Q iç mekan karşılaştırması.

! No longer available

ar.159

Alıntı yapılan: admin - 16 Eylül 2015, 15:07:47

! No longer available
Audi passat Tasarımı olan boydan boya hava ventillerini kullanırken ne düşünüyor ya da ne hissediyor acaba ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

147BLACK

Alıntı yapılan: Wolfshade1989 - 16 Eylül 2015, 14:35:43
Alıntı yapılan: coyote - 15 Eylül 2015, 17:19:02

Size katılıyorum :yukari-ok:
Giulia, benim de içime sinmedi dış görüntü olarak bir türlü.
BMW 320 taklidi bir dış görüntü görüyorum ne zaman baksam. Alfa Romeo gibi gelmiyor... Bir şeylerin bulamacı gibi
dış görüntüsü.
Güzel ama sanki Alfa Romeo gibi değil...
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

coyote

Şimdiye kadar hiç sıfır otomobil almadım. Giulia da benim için istisna olmayacaktı. Benim yıllardır 159'un halefi olacak aracı heyecanla beklememin sebebi, ona bir an önce sahip olma arzusu değil, 159'dan sonra Alfa Romeo'nun, onun yerine yaratacağı şahesere duyulan meraktı. Bilmiyorum, yıllarca süren bekleyiş beklentilerimi çok mu yüksetti ama, Giulia'nın fotoğraflarını ilk gördüğümde hissettiğim ilk şey hayal kırıklığı oldu. Aracın kimi çizgileri gözüme güzel gözükürken, genelinde boyutsal bir orantısızlık hissediyorum. Adını koyamamakla birlikte, araç resimlerde gözüme küçük gözüküyor. Ama orantılı bir küçüklük değil, önü arkası, ortasına göre küçük gibi. Dahası, araç bir Alfa Romeo'ya göre fazla yumurta formunda (artık ne demekse?) Buradaki kimi arkadaşların Alfa Romeo'ları ile aralarındaki bağı görünce, kendimi Alfista diye tanımlamak, haddini bilmezlik olur, ancak ilk Alfa'sını 90'lı yıllarda satın almış bir otomobil ve özellikle Alfa sever olarak, keşke tasarımcılar dış görünüm üzerinde biraz daha çalışsalarmış diyorum. :(

coyote

Bu arada, forumu bir süredir takip etmeme rağmen bir türlü kendimi ve aracımı sizlere tanıtmaya fırsat bulamadım. Pek yeri değil ama, yukarıdaki mesajımı yazarken, ilk göz ağrım Sprint'im aklıma geldi. Eskilerden belki bir hatırlayan çıkar, CFD 57 kırmızı, 1,7'ye bor Sprint. Satın aldığım arkadaş, aracın Bahattin ustanın eski aracı olduğunu söylemişti. Saatlerce o aracın içinde oturup içini seyrettiğimi bilirim. Hey gidi günler. İşte, gönül istiyor ki, Alfa Romeo markası hep böyle insanı kendine aşık edecek otomobiller yaratsın  :clover:

Aranimas

Alıntı yapılan: admin - 16 Eylül 2015, 15:07:47

! No longer available

plastik kalitesinde sıkıntı var sanırım :)   Özellikle torpido bölgesindeki plastik malzeme iyi gözükmüyor :)
Üstelik bu en üst versiyon...

ArinFırat

3-5 yıl sonrası için forumdaki başlığı şimdiden hayal edebiliyorum. "giulia iç trim sesleri..ACİL YARDIM PLS" :)) iç dizayn görsel olarak kesinlikle mükemmel,malzeme kalitesi hakkında fikrimiz yok..dış görünüm ufak tefek makyajlarla daha çekici bir hal alabilir,,farların şeklini beğenmedim, ayrıca ön tampon,scudetto vs ön taraf ticari araçlar gibi petek petek ızgara plastiklerle dolu..