Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Değerli Tecrübelerinize İhtyaç Duyuyorum.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

can4242

Arkadaşlar mk2 156 aracım ile alakalı bir kaç sorum olacak sizlere.
1- Aracımı yaklaşık 2 ay kadar evvel aldım, ne yazık ki lpg vardı üzerinde ve bir senelik olduğu söylendi bana, yani garantisi halen devam ediyor. Fakat sorunum şu; aracı aldığım arkadaş, lpg takılırken, (ne biliyim ne memesi demişti, sanırım lpg memeleri demışti) bu parçaların yakıttan tasarruf için küçük takıldiğıni bunun da performansı bi nebze de olsa olumsuz etkilediğini belirtmişti. Lakin ben belirgin fark seziyorum her iki kullanım arasında. Arkadaşin söyledigi gibi, küçük meme takılması gibi bir durum mümkün müdür? Mümkün değilse de bu performans kaybı ile ilgili ne yapabilirim?

2- Diger sorum, daha önce de bir sohbet esnasında belirtmiştim; aracımdan bozuk,pütürlü asfaltta gelen trim sesleri ki ses yoğunluğu ön kapılar, torpido ve arka pandizot kısmında. Bununla ilgili sizden pratik bir çözüm alabilmeyi umuyorum, Önerebileceginiz bir malzeme, sprey v.s ya da ziebart gibi gidilinip, çare aranacak bir yer.(Eskişehirde yaşıyorum)

3-Aracıma sık sık cila,yıkama,iç dış temizlik yapıyorum, malum boş zamanım oluyor ve araca yöneliyorum. En güzel, en parlak ve dayanıklı, koruyucu, hızlı cila, pasta ve mümkünse iç temizlik malzemelerini ismen istiyorum, şurda şu marka gibi.

Simdiden verilen cevaplar ve tarafıma aktarmış olacagınız, güzel tecrübeleriniz için şükranları mı sunuyor,sağlıklı günler diliyorum.

can4242

Arkadaşlar,Eskişehir de ikamet eden, forum üyesi arkadaşlar varsa görüşmek,tanışmak, bilgi paylaşmak isterim.

octinum

Eh, elimizden geldiği kadar. :)

1. LPG sistemi BRC mi? Üç tip enjektörü (memeden kastı budur herhalde) bulunuyordu ben yaptırdığımda. Belirli bir regülatörle silindir başına güç şeklinde ölçüyorlardı. Mesela orta modeli X barlık regülatörle silindir başına 35 beygir olanı var, 4 silindirli için 140 beygir motorlara öneriyorlardı. Tabii bu kabaca bir formüldür herhalde. Yakıttan tasarruf için böyle bir şey yapmalarına gerek yoktu, ya işi bilmeyen bir LPG montajcısının hatası ya da ucuz enjektörü takmak için böyle demişler.

BRC ise kalibrasyonu bir değiştirtmeyi deneyin. Manifold basıncı ve devire göre enjektör açık kalma zamanlarını ayarlayıp üstüne offset koyabiliyorlar. Benim BRC'li aracımda yola çıkıp bu değerleri aldıktan sonra üstüne %15 kadar offset koymuşlardı. Performans farkı çok yüksek devirler hariç pek hissedilmiyordu. Forumda firma tavsiyesi yasak değilse Ankara'da memnun kaldığım bir BRC montaj firması var.

2. Kule gergisinin göğüsten gelen tıkırtılara yardımcı olduğunu duymuştum ama bu konuda araçla tecrübesi olan arkadaşların yorum yapması daha doğru olur. Nasıl tıkırtılar olduğunu da anlatın ama mutlaka.

3. Şu arkadaşı tek geçerim. :)
You are not allowed to view links. Register or Login

Yıllarca Turtle Wax Gloss Guard kullandıktan sonra, Gloss Guard'ın satıştan kaldırılmasıyla Turtle Wax'ın kendisine sordum, yerine bunu kullan dediler. :) Uygulaması kolay, boncuklanması ve parlaklığı çok iyi. Yalnız "derin" değil de cam gibi bir parlaklık veriyor. Boya koruması için kullanıyorum ben. Bunu direkt boyanın üstüne uyguluyorsunuz, üstüne tercihinize göre wax ekleyebilirsiniz kürlendikten sonra. Birkaç aylık boya koruması sağlıyor.

can4242

Hocam lpg atiker marka, önerdiğiniz ürünü değerlendireceğim, kule gergisi bilmiyorum hiç düşünmemiştim, olmazsa kapılari bi söküp birşeyler yapmaya çalışacağım, umarım kaş yapayım derken göz çıkarmam, elim pek yatkın degildir de bu tür ince işlere ;)

tunerviper

Lpg enjektörleri üzerindeki çıkışlarda farklı ölçülerde nozullar (nozzle) kullanılabilir. Bu ölçüyü büyültüp küçülterek birim zamandaki gaz akışı ayarlanabilir.
Ufak nozul kullanımında araç üst devirlerde benzine atması gerekir.

Turbo Twin Spark

can4242

Lpg enjektörleri üzerindeki çıkışlarda farklı ölçülerde nozullar (nozzle) kullanılabilir. Bu ölçüyü büyültüp küçülterek birim zamandaki gaz akışı ayarlanabilir.

Uzun yolda bir kaç kere denemek maksadı ile devir kesiciye soktum aracı, kesinlikle benzine atma gibi bir durum olmadı. Ben genelde uzun yolda lpg, şehir içinde benzinde kullanıyorum aracı ki motoru yormak istemiyorum dur kalk fazla olunca. Yardım için teşekkürlerl

tunerviper

Uzun yolda bir kaç kere denemek maksadı ile devir kesiciye soktum aracı, kesinlikle benzine atma gibi bir durum olmadı. Ben genelde uzun yolda lpg, şehir içinde benzinde kullanıyorum aracı ki motoru yormak istemiyorum dur kalk fazla olunca. Yardım için teşekkürlerl

Benzin enj süresi ile lpg enj süresi arasındaki fark çok olursa benzine geçmesi gerekli. Bu nozulda bir problem olacağını düşünmüyorum. En kısa yapılacak olan, kutup başını söküp 1 saat bekleyip takmak ve aracı yaklaşık 100 km benzinde kullanmak. Daha sonra lpg ayarını tekrar yaptırmak performansı biraz düzeltebilir.
Beyin ltft ve stft değerlerini sıfırlayıp tekrar oluşturmalı. Bu arada lpg ile fazla devir çevirmenizi önermem lpg 3000 devire kadar benzinden daha güvenli bir yakıttır fakat 3k devir üzeri avansı geri çekmek gerekir.
Turbo Twin Spark

can4242

Benzin enj süresi ile lpg enj süresi arasındaki fark çok olursa benzine geçmesi gerekli. Bu nozulda bir problem olacağını düşünmüyorum. En kısa yapılacak olan, kutup başını söküp 1 saat bekleyip takmak ve aracı yaklaşık 100 km benzinde kullanmak. Daha sonra lpg ayarını tekrar yaptırmak performansı biraz düzeltebilir.
Beyin ltft ve stft değerlerini sıfırlayıp tekrar oluşturmalı. Bu arada lpg ile fazla devir çevirmenizi önermem lpg 3000 devire kadar benzinden daha güvenli bir yakıttır fakat 3k devir üzeri avansı geri çekmek gerekir.
Saolun hocam, zaten performansı benzinde alabildiğim ve benzinde kullanmayı da sevdiğim için aracı, çogu zaman benzinde kullanıyorum, daha fazla keyif veriyor

vlkylmz

Merhaba,önceki alfamda atiker marka lpg kiti vardı ama performansı kötü idi ve sistem biraz eskiydi.Ustanında tavsiyesi ile lpg enjektor ve regulatoru değiştirdim.Fakat bu değişim öncesi akü kutup başını akşamdan söktüm ve ertesi sabah tekrar takıp toplamda yaklaşık 250 km (bir kaç gün)şehir içi şehir dışı benzinde kullandım.sonrasında lpg enjektor,regulator filtreler vs değişti ve lpg ayarları yapıldıktan sonra hissedilir derece bir perfomans artışı yaşadım.
Sizin dediğiniz gibi nozullar küçük olsaydı lpg'de max devire çıkamazdınız.Bence kutup başını sökün ve bi kaç saat sonhra tekrar takıp bir süre benzinde kullanın.Sonrasında lpg kalibrasyonunu tekrar yaptırın ve güvenilir yerlerden LPG alın.
kalite asla tesadüf değildir

can4242

Merhaba,önceki alfamda atiker marka lpg kiti vardı ama performansı kötü idi ve sistem biraz eskiydi.Ustanında tavsiyesi ile lpg enjektor ve regulatoru değiştirdim.Fakat bu değişim öncesi akü kutup başını akşamdan söktüm ve ertesi sabah tekrar takıp toplamda yaklaşık 250 km (bir kaç gün)şehir içi şehir dışı benzinde kullandım.sonrasında lpg enjektor,regulator filtreler vs değişti ve lpg ayarları yapıldıktan sonra hissedilir derece bir perfomans artışı yaşadım.
Sizin dediğiniz gibi nozullar küçük olsaydı lpg'de max devire çıkamazdınız.Bence kutup başını sökün ve bi kaç saat sonhra tekrar takıp bir süre benzinde kullanın.Sonrasında lpg kalibrasyonunu tekrar yaptırın ve güvenilir yerlerden LPG alın.
Hocam önerilerinizi dikkate alacagim, tesekkur ederim

can4242

Arkadaşlar, koyu renk, siyaha yakın lacivert denilebilecek mk 156 sahibiyim.

-Aracımın kaputunda bir kaç parça kuş pisliği kaynaklı yanıklar oluşmuş, bunun için boyatmak istemiyorum aracımı ve bütçem de elverişli değil su anda boya vs için. Bunun başka bir çözümü var mıdır? Yani pasta cila, zımpara ile bir şeyler yapılabilir mi? Lütfen bana önerebileceğiniz iç-dış temizlik ve pasta cila ürünlerinin isimlerini alabilir miyim, etkili ve kaliteli olanlarından, netten sipariş vereceğim link verirseniz de güzel olur dostlar.

Sizden bir kaç dknızı ayırıp, tecrübelerinizi paylaşmanızı istiram ediyorum, hafta sonuna aracımla biraz ilgilenmem lazım, o sebeple temin etmek istiyorum bir an önce ve sanırım bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen daha çok arkadaş mevcuttur forumumuzda, teşekkürler.

schumi

-Aracımın kaputunda bir kaç parça kuş pisliği kaynaklı yanıklar oluşmuş, bunun için boyatmak istemiyorum aracımı ve bütçem de elverişli değil su anda boya vs için. Bunun başka bir çözümü var mıdır? Yani pasta cila, zımpara ile bir şeyler yapılabilir mi? Lütfen bana önerebileceğiniz iç-dış temizlik ve pasta cila ürünlerinin isimlerini alabilir miyim, etkili ve kaliteli olanlarından, netten sipariş vereceğim link verirseniz de güzel olur dostlar.

Sizden bir kaç dknızı ayırıp, tecrübelerinizi paylaşmanızı istiram ediyorum, hafta sonuna aracımla biraz ilgilenmem lazım, o sebeple temin etmek istiyorum bir an önce ve sanırım bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen daha çok arkadaş mevcuttur forumumuzda, teşekkürler.
Yanık derecesi önemli burada. Çok ileri derece ise boyatmaktan başka çare yok. Kuş pisliği boya üzerinde ne kadar uzun kaldıysa yanığın boyutu o derece artar. Birde kuştan kuşa bile değişir... :)

can4242

Yanık derecesi önemli burada. Çok ileri derece ise boyatmaktan başka çare yok. Kuş pisliği boya üzerinde ne kadar uzun kaldıysa yanığın boyutu o derece artar. Birde kuştan kuşa bile değişir... :)
Çok büyük ve derin olmadığını görebiliyorum, kaliteli ve etkili bir pasta cila ile bir nebze iyileşme sağlayabilirim diye umuyorum.

TRSemih

Kuş pisliği maalesef verniğin altına hatta boyanın da altına geçerek saca kadar iniyor. Yapılacak zımpara, pasta vs gibi işlemler verniğe uygulanacağı için hiç bir faydası olmayacak. Aksine siz uygulamalarla verniği parlattıkça iz daha daha belirginleşecek. Boyanmasından başka çaresi yok.
Geçmiş olsun.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

can4242

Kuş pisliği maalesef verniğin altına hatta boyanın da altına geçerek saca kadar iniyor. Yapılacak zımpara, pasta vs gibi işlemler verniğe uygulanacağı için hiç bir faydası olmayacak. Aksine siz uygulamalarla verniği parlattıkça iz daha daha belirginleşecek. Boyanmasından başka çaresi yok.
Geçmiş olsun.
Pasta cila yardımı ile bu işin üstesinden gelenleri duyuyorum zaman zaman, şimdi sizde böyle söyleyince kararsız kaldım semih bey, lakin kaputu boyatmak son tercihim olur gibime geliyor, bu ülkede bu denli "boya takıntısı"oldukça.

TRSemih

En derin çiziklerin bile çaresi var ama bunun yok maalesef.

Kuş pisliği yeni ve araç gölgede ise bir ihtimal polisajla izden kurtulabilirsiniz ama pislik/iz güneşin altında günlerce kavrulmuşsa artık çok geç, geçmiş olsun.
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

can4242

En derin çiziklerin bile çaresi var ama bunun yok maalesef.

Kuş pisliği yeni ve araç gölgede ise bir ihtimal polisajla izden kurtulabilirsiniz ama pislik/iz güneşin altında günlerce kavrulmuşsa artık çok geç, geçmiş olsun.
Derin çiziklere boyatmaktan başka ne yapılabiliyor ki semih bey, eğer tırnakla hissedilecek kadar derin ise ?

TRSemih

Profesyonel doldurma yöntemiyle koyu renk boyalarda %90-95 olumlu sonuç almak mümkün. Gri, bej gibi açık metalik renkler için aynı şeyleri söylemek zor.
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

can4242

Profesyonel doldurma yöntemiyle koyu renk boyalarda %90-95 olumlu sonuç almak mümkün. Gri, bej gibi açık metalik renkler için aynı şeyleri söylemek zor.
Bunu ilk defa duyuyorum, bunu yapabilecek bildiğiniz yerler var mıdır peki, Ankara yahut İstanbulda?

TRSemih

Ankara DBY Detailing Berkay

İstanbul Glaze Garage - Soner Demirtaş
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Kaan

yukarıda bir arkadaşın dediği gibi gazın geçtiği enjektörleri genişletmek mümkün. ben de ateşlemede sorun yaşadığım için delikleri biraz genişletmiştim. sorun kısmen çözüldü. ayrıca yakıt sarfiyatına etkisi çok fazla değil. yine düşük devirlerde çekiş çok iyi değil özellikle yokuşlarda ama rahatsız ettiği de söylenemez.
son olarak genişletilen delikleri tekrar küçültmek mümkün olmadığı için dikkat etmekte fayda var  ;)
1 hayal
5 duyu
6.his

can4242

Ankara DBY Detailing Berkay

İstanbul Glaze Garage - Soner Demirtaş
Eyvallah semih bey