Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yerli otomobilde sürpriz gelişme

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Erdinc küflü

Benim oğlanın yorumu iyi idi , Gta 5 gibi marka koymamışlar ama aynısını yapmışlar

kuti147

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben sizler kadar olumsuz düşünmüyorum.
Sonuçta yerli otomobil, bi yerden başlamalıyız. Kopya taklit vs. derken ortaya bir şeyler çıkar. Hatta güvenlik açısından yeterli olursa tercih etmeyi bile düşünürüm.

Şimdiden bu kadar "ti"ye alırsak, hor görürsek bebek zaten ölü doğar..

Sanıyorum kimse zaten alfa kadar iyi bir otomobil beklemiyor.. 100 senelik tecrübeden bahsediyoruz..

Biraz da milliyetçi duygularla destek olmamız gerek diye düşünüyorum  ;)

Ben aksini düşünüyorum aslında. Nice düzgün işler, başkaları yamuk-yumuk işlerine milliyetçi kılıflarla destek buldu diye kayboldu gitti bu ülkede. Bu da o şişirme işlerden biri ne yazık ki. Bu projeyi destekleyin, projeden çıkar sağlayanlar iyice güçlenip bu ülkede gerçekten iyi işler yapan başka projeleri sırf kendilerine rakip olur diye yerler. Düşünsenize, birisi Saab'ı gerçekten alıp Türkiye'ye getirseydi ve olduğu gibi sunsaydı, bu projenin arkasındakiler onu "Biz yerli yapıyoruz, onlar çakma, milliyetçi duygularla bizi destekleyin" diye işlerini bitireceklerdi.

Cadillac BLS'nin bir önceki neslinin üretim bantlarını söküp Türkiye'de bir Türk markası olarak üretmeye kimsenin itirazı olmaz diye düşünüyorum. Sonuçta böyle bir işten öğreneceğimiz çok şey olurdu. Ama bunu "on numara yerli araba yaptık!" diye duyurmak başka şey. Birisi gerçekten yerli otomobili başardığında ne diyeceğiz? Bu projeyi gösterip gölgede mi bırakılacak?

Kısacası dürüst olsunlar canımızı yesinler. :) Bu haliyle dalga geçilmesi müstehak.

Octinum son paragraf ile noktayı koymuş
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

agucba

Yerli otomobil için tren kaçtı. Bitti artık o hayaller. Dünyanın bu ekonomik düzeni içerisinde "Bir yerden başlayalım" demekle de olmaz. Bu işe en son adım atanlar G. Kore idi ve onlar yıllar yılı alay konusu ola ola başardılar. Ama çok kaybettiler ve HYUNDAI gibi muazzam bir parasal güçleri vardı.
Malezya denedi olmadı, Çin deniyor ama kolay değil. İsteseler yaparlar ama o zaman şimdiki maliyetler olmaz ve Çin malı gözü ile bakıldığı için yine hüsran olur.
Hem yüzde yüz yerli diye bir şey yok artık. Dünyanın önde gelen bir çok markasının tedarikçisi Türkiye'den. Ama Türkiye'deki tedarikçi de yine yurtdışından alıyor, çünkü Türkiye'de yok veya yetersiz veya pahalı.
En son üretilen Egea var. Yerli, İtalyan mı? Yerlilik oranı yükseltilmiş bir model.
Admin'in yazdığına katılıyorum. Bu konuda o kadar çok etmen var ki, ancak karşılıklı konuşularak tartışılabilir, hatta Fikir Işık'ın da olmasını isterdim (Ortaokul ve Lise'yi okuduğum Hereke'de lisenin fizik öğretmenlerinden biri idi ama bize derse girmemişti) o sohbette. Sonuç çıkar mı? Bana göre sonuç çıkmaz, çıkmayacağını ilgili ve yetkililer de biliyor ama emir büyük yerden.

///////////////

ykpogutcu

αℓƒα яσмєσ ιѕ ℓιƒє ѕтуℓє... HIZLI ARABALAR İÇİN TEŞEKKÜRLER ALLAHIM.

mahoretti

Herşeyimiz tamdı bir YERLİ OTO'muz eksikti.... Copy-Past oldu bitti. İlk baktığımda dedim 21.yy modellemesine göre biraz KABA olmuş. 2007 Cadillac olduğunu sonradan öğrendim. Teknoloji devrinde kamuflaj bir işe yaramıyor demek ki. Tübitak başına da bu işlerden anlamayan birisini geçirdiğinizde işte bu gibi komik YERLİ ÜRETİMLERE şahit oluruz. Yürür mü ? Biter mi ? Pazara çıkar mı ? Ne satar ? Sürekli olur mu ? BİLEMEM. Satışa çıkınca pek çok kişinin de alacağını şimdiden tahmin edebilirim. 100% yerli üretim demezlerse pek sıkıntı çıkmaz ülkemde. Mesela Tübitak logosu kesin yerli üretimdir. Gerisi de teknoloji transferi ile yapılmış olur. Yurdum insanı da koşarak almaya gider de 2007 modeli sahibinde 71000TL-76000TL... biraz pahalıymış. Pahalı teknolojiyi devşirme etmişler. Daha ucuz olaydı iyiydi...

Aşmış

Yani yurt dışından saman ithal edecek duruma düşmüş bir ülkeden gerçekten yerli araba üreteceğini düşünmek ve milli duygularla buna inanmak şu an için bir Türk vatandaşının yapmaması gereken en önemli şeydir diye düşünüyorum. Hele ki hayvanat bahçesi müdürünün yönettiği Tübitak'ın böyle bir başarıya ulaşacağını düşünmek. Üstelik bu arabayı üretebilecek yeterlilikte öğrenciler yetiştirilen üniversitelere ve öğrencilere yapılanları da görüp hala daha bir "yerli araba" hayaline kanmaya bir şey diyemeceğim.
Bu konuyu siyaset dışında tutarak irdelemek havanda su dövmekten farksız olacağından sanırım morallerin el verdiğince ti ye almak naçizane yapılacak en doğru hareket olur. :)
Artık internet var, eskisi gibi değil ve insanlar gerçeklere daha hızlı ulaşabiliyor, yemiyoruz yani. :)
He gerçekten yerli araba üretilirse yani ülkenin kalkınması, güçlenmesi hedefli olsa, dünya markalarını ve hükümetleri zenginleştirme amaçlı değil, kendi kendimize yetebilme hedefli bir araba üretilirse hemen satarım arabamı içime Alfa'dan bile daha fazla sinecek belkide Clio kadar tipsiz bir arabaya binerim.
Bu haberin gündem değiştirme amaçlı, aceleyle tam olarak markası açıkça belli olmayacak şekilde folyoyla kaplanıp test yapıyoruz, yerli araba üretiyoruz, büyüyoruz, gelişiyoruz imajı için hazırlanmış "magazin" değerinden başka hiç bir değer taşımadığına adım gibi eminim.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

ademirtas

"Her ne kadar TÜBİTAK ve bakanlıktan gün içinde bir başka açıklama yapılmadıysa da, bunun nedeni günün sonuna doğru anlaşıldı. TÜBİTAK'a yakın kaynaklar, her ne kadar doğrulanmaya muhtaç olsa da, kurumun Saab ve Cadillac gibi GM markalarıyla, Alfa Romeo'nun 159 modelinde de kullanılan GM'in Epsilon isimli platformunun fikri mülkiyet haklarını satın aldığını ve yerli otomobilin bu platform üzerinde inşa edileceği bilgisini paylaştılar."

kaynak : You are not allowed to view links. Register or Login
1996 - Alfa Romeo GTV
2008 - Fiat Grande Punto
1998 - Alfa Romeo 156
2000 - Alfa Romeo 156 SS
2006 - Alfa Romeo 159 JTDm
1999 - Alfa Romeo 156 2.5 V6

octinum

"Her ne kadar TÜBİTAK ve bakanlıktan gün içinde bir başka açıklama yapılmadıysa da, bunun nedeni günün sonuna doğru anlaşıldı. TÜBİTAK'a yakın kaynaklar, her ne kadar doğrulanmaya muhtaç olsa da, kurumun Saab ve Cadillac gibi GM markalarıyla, Alfa Romeo'nun 159 modelinde de kullanılan GM'in Epsilon isimli platformunun fikri mülkiyet haklarını satın aldığını ve yerli otomobilin bu platform üzerinde inşa edileceği bilgisini paylaştılar."

kaynak : You are not allowed to view links. Register or Login

Arkadaş Tüpütak'ı bu hale gelmiş ülkenin habercisinden de bu haber beklenir. :) 159 Epsilon üzerinde mi inşa edilmiş? FIAT/GM Premium Platform ne olmuş?

Doğrusu; GM normalde Premium platformda beklenen araçlarını Epsilon/Epsilon II ile üretti. Fiat da Premium platformu devam ettirip 159'u bunun üzerine oluşturdu.

Yani bu kadarına inanmak ve yanlış konuşup insanların günahına girmek istemiyorum ama, bunlara seçimden önce bir şey çıkarın haber yapılsın diye talimat gitti, bunlar da memlekette fazla bilinmeyen bir araba bulup yutturmaya çalıştı gibi geliyor artık iyice. Millet olaya uyanınca da kıvırtıyorlar yok platformu şeyettik, aman bunların kabini kaportası test amaçlı alındı ama esas motoru var ya üff diye.

Tekrar söylüyorum; Epsilon'u alıp üzerine araba inşa etmek, hatta birebir aracın eski üretim hatlarını alıp üretmek ayıp değil. Bunu millete sanki Almanya'nın 100 yıldır yaptığı işi üç yılda yapmışız gibi kakalamak ayıp ama.

admin

Aslında olaya biraz daha ciddi bakınca, ki Haber Türk'ün haberinin içinde ve özellikle okuyucu yorumlarında da bu karşımıza çıkıyor, yapılan bir yanlışlık yok diyebiliriz. TÜBİTAK'ın yaptığı açıklama da bazı şeylerin gün yüzüne yardımcı oldu.

GM-Fiat'ın Epsilon isimli platformunun kullanım hakkı satın alınmış ve bunun beraberinde üstündeki karoseri de ya Cadillac BLS ya Saab 9-3 ya Opel Insignia ya Alfa 159 ya da başka bir şey olacaktı. Nasıl ki Alfa Romeo Giulia için devamlı olarak Maserati Ghibli'nin kısaltılmış karoserisi kullanıldı ve İtalyanlar bu tip araçların karoserisine "Muletto" diyorlar zaten.

Aynısını TÜBİTAK'ın yaptığını düşünebiliriz. Kullanım hakkını aldıkları platform üstünde gelecekte kullanılması planlanan teknolojiyi denediklerini düşünebiliriz. Zaten ülkemizde elektrikli veya hibrid çalışmaları olduğunu az çok okuyabiliyoruz zaman zaman. Bunun bu modelde denendiğini düşünelim. Zaten Vestel, eğer doğru ise, elektrikli motor üretimi konusunda talip olmuş.

Ancak tamamen yerli demek yanlış, çünkü dünyada, özellikle geniş kitle seri otomobil üretiminde %100 yerlilik diye bir şey yok (Belki vardır da bilmiyoruz. Bilen varsa burada paylaşarak bizleri aydınlatabilir). Eğer 2020 yılında piyasaya çıkacaksa eski bir platformu kullanmak yanlış. Eski karoserinin altında yeni platform olması gerekirdi ki gelecek yatırımı olsun. İç piyasada Fiat, Renault, Toyota ve Hyundai son yıllarda çok büyük yatırımlar yaptılar ve yerli parça üretimini arttırdılar. Kolay kolay pazar payını yerliye vermek istemezler.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

max-ime

Herzaman yaptıklarını tekrarlamış bakan. Dünkü haberlerden gelen billur muhabbetinden sonra kendince mantıklı açıklamasını yapmış ama yemezler.

Yakında belirli bölgelerden de petrol, doğalgaz bulundu haberleri çıkar. Milli otomobilimizi milli benzinimizle kullanırız. Taaki 2 Kasım'a kadar..

milano 75

Nasıl ki Alfa Romeo Giulia için devamlı olarak Maserati Ghibli'nin kısaltılmış karoserisi kullanıldı ve İtalyanlar bu tip araçların karoserisine "Muletto" diyorlar zaten.

Aynısını TÜBİTAK'ın yaptığını düşünebiliriz. Kullanım hakkını aldıkları platform üstünde gelecekte kullanılması planlanan teknolojiyi denediklerini düşünebiliriz. Zaten ülkemizde elektrikli veya hibrid çalışmaları olduğunu az çok okuyabiliyoruz zaman zaman. Bunun bu modelde denendiğini düşünelim.
üstte yazdığınızı, konuyu ilk gördüğüm andan itibaren yazayım diyorum,sonra bi ferahlama geliyor,boşver diyorum.abi ne kadar meraklıyız direk vurmaya,beklemek,sabretmek  gibi bi huyumuz kesinlikle You are not allowed to view links. Register or Login ne biliriz,bizim yapcağımız iş bu kadar olur,elalem şöyle,elalem böyle.yav he he.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

radar54

Nasıl ki Alfa Romeo Giulia için devamlı olarak Maserati Ghibli'nin kısaltılmış karoserisi kullanıldı ve İtalyanlar bu tip araçların karoserisine "Muletto" diyorlar zaten.

Aynısını TÜBİTAK'ın yaptığını düşünebiliriz. Kullanım hakkını aldıkları platform üstünde gelecekte kullanılması planlanan teknolojiyi denediklerini düşünebiliriz. Zaten ülkemizde elektrikli veya hibrid çalışmaları olduğunu az çok okuyabiliyoruz zaman zaman. Bunun bu modelde denendiğini düşünelim.
üstte yazdığınızı, konuyu ilk gördüğüm andan itibaren yazayım diyorum,sonra bi ferahlama geliyor,boşver diyorum.abi ne kadar meraklıyız direk vurmaya,beklemek,sabretmek  gibi bi huyumuz kesinlikle You are not allowed to view links. Register or Login ne biliriz,bizim yapcağımız iş bu kadar olur,elalem şöyle,elalem böyle.yav he he.

+1  :yukari-ok:
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

driftking11

içeriğinde alfa 159 a atıf var:)))
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

halil

mutfak tüpü ile nükleer santrali bir tutan zihniyetten başka ne beklenir ki.eğer iş  gm'in platformunu satın almak ile bitiyorsa,yada yerli oluyorsa  en basitinden fiat ege de o zaman yerli.hemde yüzde yüz.tüm sınai ve mülki hakları tofaş'a ait.niye uğraşıyorlar ki.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

mahoretti

yahu ortada motor yok. kaporta yok. Altyapı yok. Karasör yok. Kaplama yapılmış 3 otomobil var. PROTOTİP ne demek ? Prototip denen araçların içi, kaportası, farları bu şekilde mi olur ? Soy arabayı koy siteye yapıştır fiyatı sat anında.... Kusura bakmayın ama yada bakın... Seçim öncesi böyle salakça beyin yıkama operasyonunu bu ülke haketmiyor.

Koful

Kendimize ve kültürümüze bakarak, bunun olamayacağını apaçık bir şekilde görebiliriz.
Kolay yoldan para kazanmayı, çakallığın bin türlüsünü meziyet edinmiş bir toplumdan çok şey beklemek yanlış olurdu. Avrupa'ya "devleti nasıl kandırırım, nasıl vergi kaçırırım" ı götüren bir ortadoğu halkından bahsediyoruz.
"Bir Türk dünyaya bedeldir"ler tarihte söylenmesi gereken ve motive edici etkisi olan kavramlardır, halbuki durumun hiç te öyle olmadığını görürken bunu dış unsurlara bağlamak ve buna inanmak, ancak yine aynı genleri taşıyan devlet büyükleri ve halkın ta kendisinden beklenir.

Malezya zamanında denedi, çünkü adamlar İngiliz sömürgesi, belli ki güzel bir yönlendirme olmuş.. Yönlendirme diyorum, çünkü Malezya halkı bizim şu anki cumhurbaşkanımızı bizden 10 kat daha fazla seven bir halk. Diktatörsüz sultansız yapamayan bir toplum, ama belli ki sömürünün az da olsa faydası olmuş...
Eğri oturup doğru konuşmak lazım, eloğlunun bundan 30 yıl önceki üretim kapasitesine ve çalışma kültürüne, bundan bırakın 4 yıl ya da 14 yıl sonrayı, 40 yıl sonra gelebilirsek ne mutlu...

Biz ne anlarızdan kasıt işin teknik tarafı değil, tamamen genlerle ilgili tarafıdır.
Rakı masası online...

ku2

Ben sizler kadar olumsuz düşünmüyorum.
Sonuçta yerli otomobil, bi yerden başlamalıyız. Kopya taklit vs. derken ortaya bir şeyler çıkar. Hatta güvenlik açısından yeterli olursa tercih etmeyi bile düşünürüm.

Şimdiden bu kadar "ti"ye alırsak, hor görürsek bebek zaten ölü doğar..

Sanıyorum kimse zaten alfa kadar iyi bir otomobil beklemiyor.. 100 senelik tecrübeden bahsediyoruz..

Biraz da milliyetçi duygularla destek olmamız gerek diye düşünüyorum  ;)

Evet..doğru bir yerden başlamalıyız..ama böyle değil.
TESLA da bir yerden başladı.
KOENIGGSEGG de bir yerden başladı.
Hepsi özgün başladı.
Hepsi tasarım ve yenilikçilik odaklı başladı.

"Ti" ye alınmak istemiyorsan, bu tarz uydur kaydır işlere girmiceksin.
Çıkıp o açıklamaları yaparsa bir bakan.. millet güler. Net..!

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

admin

Selim Bey'e katılmamak mümkün değil.

Tesla, o kadar başarılı bir spor otomobil üretmiş, arkasından çok başarılı bir sedan üretmiş ve şimdi de SUV'yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor olsa da her satışında ekside.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

blackgear

Uydur kaydır işle bu işin ne alakası var onu anlamadım. Olatformu alınmış bir mıdelden bahsediliyor.

Alfa SUV test sürüş fotoları yayınlandı geçenlerde, 500 mü SUV mi ne karoseri altında. Onda da kamuflaj vardı. Hiçbirimiz kopya yada fiat bu demedik, gülmedik nedense.

TR için tesla, koni gibi markalar sadece hayal olur şu aşamada. Etox Ertex tarafından denendi. Sonuç ortada. Daha doğrusu yok bir sonuç demek daha doğru :))

Keşke olsa, ama kendi markamız yok. Dolayısıyla bu tarz bir platforma ben sizler kadar şaşırmadım. Zaten yerli diye birşey de global pazarın hiçbir yerinde yok, olması da beklenemez. Varsa belki kuzey korede vardır, onlar da her yıl dünya kupasını kazandıkları masalları ile uyutuluyorlar.

Bu gün pazara girecek olsam, asla özel birşey yapmazdım, ucuz, ekonomik, heryerde servis ağı olan bir marka çıkarır, daha kolay para kazanır, 10 20 model sonra spor tarz üretirdim :)

OğuzCanAlantor

Yine iyiyiz Dacia Dusterda olabilirdi :) hiç yoktan cadillac

Kutay

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

ealprsln

Kendimize ve kültürümüze bakarak, bunun olamayacağını apaçık bir şekilde görebiliriz.
Kolay yoldan para kazanmayı, çakallığın bin türlüsünü meziyet edinmiş bir toplumdan çok şey beklemek yanlış olurdu. Avrupa'ya "devleti nasıl kandırırım, nasıl vergi kaçırırım" ı götüren bir ortadoğu halkından bahsediyoruz.
"Bir Türk dünyaya bedeldir"ler tarihte söylenmesi gereken ve motive edici etkisi olan kavramlardır, halbuki durumun hiç te öyle olmadığını görürken bunu dış unsurlara bağlamak ve buna inanmak, ancak yine aynı genleri taşıyan devlet büyükleri ve halkın ta kendisinden beklenir.

Malezya zamanında denedi, çünkü adamlar İngiliz sömürgesi, belli ki güzel bir yönlendirme olmuş.. Yönlendirme diyorum, çünkü Malezya halkı bizim şu anki cumhurbaşkanımızı bizden 10 kat daha fazla seven bir halk. Diktatörsüz sultansız yapamayan bir toplum, ama belli ki sömürünün az da olsa faydası olmuş...
Eğri oturup doğru konuşmak lazım, eloğlunun bundan 30 yıl önceki üretim kapasitesine ve çalışma kültürüne, bundan bırakın 4 yıl ya da 14 yıl sonrayı, 40 yıl sonra gelebilirsek ne mutlu...

Biz ne anlarızdan kasıt işin teknik tarafı değil, tamamen genlerle ilgili tarafıdır.
Rakı masası online...

+1907
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Aşmış

O fotoları Alfa mı yayınladı yoksa gerçekten test esnasında gizli saklı yakalayıp, başka birileri mi yayınları? Biz yeni SUV yapıyoruz diye Fiat 500'ü kaplayıp reklam mı yaptılar yani?
Dünyada hangi marka çıkaracakları yeni modelin temelini aldıkları arabayla şov yapmaya kasar ki?
Bunu ancak baaağzı siyasilerimiz kurnaz hamlelerle gündem değiştirmek için, kaybettikleri güveni kazanmak için, gelişiyoruz balonunu daha da büyütmek için yaparlar, daha da neler yaparlar..
Açıkçası daha önce de dediğim gibi magazin değerinde algı yönetimidir bu yaşanan. Öküz altında buzağa aramaya bile gerek görmüyorum.
Günümüz Türkiye'sinde yapılan projelere bakarak gerçek anlamda sakinleşmek gerektiğini söyleyebilirim (he tabi bütün o büyük projeleri bizlere hizmet için olduğunu hala sanıyorsak başka)
Bizler de yıllardır milliyetçilik masallarıyla uyutulup yönetiliyoruz mışıl mışıl.
Çin'de üretilen uyduyu "Türk malı" diye uzaya gönderen birilerini de hatırlıyorum yakın geçmişte.

Geçiniz! Gerçekten gururlanmak için önümüzde daha çook yol var, ben diyim en az 30 yıl var, şimdilik. Böyle giderse 10 yıl sonra 50 yıl var diyeceğiz  :)
Ki şu hamleye de bakınca bana hiç mümkün değilmiş gibi gelmiyor. :)
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

Kutay

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

ku2

Uydur kaydır işle bu işin ne alakası var onu anlamadım. Olatformu alınmış bir mıdelden bahsediliyor.

Alfa SUV test sürüş fotoları yayınlandı geçenlerde, 500 mü SUV mi ne karoseri altında. Onda da kamuflaj vardı. Hiçbirimiz kopya yada fiat bu demedik, gülmedik nedense.

TR için tesla, koni gibi markalar sadece hayal olur şu aşamada. Etox Ertex tarafından denendi. Sonuç ortada. Daha doğrusu yok bir sonuç demek daha doğru :))

Keşke olsa, ama kendi markamız yok. Dolayısıyla bu tarz bir platforma ben sizler kadar şaşırmadım. Zaten yerli diye birşey de global pazarın hiçbir yerinde yok, olması da beklenemez. Varsa belki kuzey korede vardır, onlar da her yıl dünya kupasını kazandıkları masalları ile uyutuluyorlar.

Bu gün pazara girecek olsam, asla özel birşey yapmazdım, ucuz, ekonomik, heryerde servis ağı olan bir marka çıkarır, daha kolay para kazanır, 10 20 model sonra spor tarz üretirdim :)

Şu alakası var Kadircim :)
Uydur kaydır derken..seçim malzemesi olarak 3 prototip yaptık, 4. yolda diye Cadillac BLS ye binip haber yapmaktan bahsediyorum..
Ayrıca Bakan Tübitak'ın tasarlayacağı, geliştireceği teknolojileri eklicez diyor. Neler bunlar..? Bunlardan bahset..dimi..?
Bence bunlar daha öncelikli olmalı...!!
Platformu aldılarsa ve bunun üzerine yerli araç kurgulanacaksa, bir tasarımcı olarak benim bir itirazım olmaz.. Neden..?
Çünkü mevcut bir platform, kendini kanıtlamış bir şasi, bunun üzerinden bir yerlere gitmek daha kolay..Hem işi öğrenirsin..Hem ileride kendi şasini, platformunu geliştirirsin.. Biz gece görüş cihazları yapmaya bir Amerikan firmasının lisansını alarak ve bu firmaya fason imalat yaparak girdik.. 10 sene sonra lisans anlaşmaları bitti..ve şu an kendi özgün cihazımızı geliştirir haldeyiz. Bu termal kameralarımız için de böyle.

Kızdığım nokta haberin yapılış şekli..
Alelacele yapılması, hiçbir şekilde bir bilgi aktarılmaması, samimi olunmaması, kim, nerede, nasıl yapıyor söylenmemesi..
Tübitak yapıyor..eee..? Ne yapıyor..?

Tesla örneği ise tamamen elektrikli ve özgün bir tasarım olması yüzünden verdim.

Koenigsegg ise supersport yapıcam diye yola çıkan, benim yaşımda bir adam. Adamların üretimini bir izlemeni tavsiye ederim.. INSIDE KOENIGSEGG serisini izle.. Hatta linki aşağıda veriyorum. Adam herşeyi, şase, süspansiyon, motor, jantlar, turbo..özgün yapıyor..yazılım, iç ve dış detaylar, aerodinamik yapı, araç dinamikleri.. Hepsi..
Bu başka bişey tabi..!! Herkese yönelik bir araç değil..ama adam rüyalarının peşinden koşan biri.. Tıpkı Elon Musk gibi..

INSIDE KOENIGSEGG

NATIONAL GEOGRAPHIC MEGA FACTORIES

Biz günü kurtaralım diye iş yapıyoruz şu anda.. Canımı sıkan bu.
Özensiz, aman canım, bişey olmaz gibi söylemlerle işimizi kotarıyoruz...
Canımı sıkan bu. Özetle.
:serefe:

Öpüyorum.

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785