Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 - Genel Bilgi Başlığı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

francobaresi

Oyleyse bravo Zeki ustaya, ankara da yetkili servisin bile haberi yok yesil koyulmasi gerektiginden. Hem de 2009 sonrasi kitapcikta da duzeltilmesine ragmen.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

francobaresi

Arkadaslar 159 dpf temizliginin mantiginda anlamadigim ters bisey var. aracimi laptopa bagladik %55 doluluk orani vardi dpfnin, programdan dpf rejenerasyonu baslattik , islem esnasinda biraz beyaz duman atti sonra bittiginde doluluk orani %69 gosteriyordu. Serviste ki usta temizlik sonrasi hep %69 gosterir dedi, bu durumda ben daha fazla tikamis mi oldum yoksa programda turkceye cevirinin azizligi mi var, yani deger sifira yaklastikca mi doluluk artiyor?Bilgisi olan arkadas varsa sevinirim

Cuore sportivo

alperuzi

Multiecuscan'de yazana göre %100 den önce yapılmasına gerek yokmuş ve %200'e kadar da gideri varmış o oranın. Yani 55'te bence boşuna yaptırma, gereksiz mazot harcaması. Ayrıca zannedersem sensör hortum ve bağlantıları da etkileniyor (yüksek ısı yüzünden). Rejenerasyon sonrası bir hata kodu gelmeye başlamıştı bende, sonra 1-2 hafta içinde kayboldu, bir daha da gelmedi.

francobaresi

Sirf merak ettigimden yaptirdim alper ama 55 ten 69 a cikinca sasirmadim degil:)

Cuore sportivo

Utku

Dpf yi komple iptal ettirmenin zararı varmı acaba bende bunu merak ediyorum.
İki 159 umdada iptaldi ve hiç sorun yaşamadım, aksine arabayı sanki arkadan çeken bi güçten kurtuluyorsun ve kafan da acaba tıkandımı tıkanacakmı gibi soru işaretleri olmuyor
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

francobaresi

You are not allowed to view links. Register or Login
Dpf yi komple iptal ettirmenin zararı varmı acaba bende bunu merak ediyorum.
İki 159 umdada iptaldi ve hiç sorun yaşamadım, aksine arabayı sanki arkadan çeken bi güçten kurtuluyorsun ve kafan da acaba tıkandımı tıkanacakmı gibi soru işaretleri olmuyor
Zararli gazlarin salinimi azaltip, kotu mazot kokusunu maskelemekten baska bir islevini duymadim dpfnin, bikac yerde kyoto protokolu nedeniyle dizel araclara dpf geldigini okumustum, kyotonun 2005te yururluge girdigini dusunursek dpfde o yillarda yayilmaya basladi galiba, bu bilgi destekli duruyo,buda akla sanki araca degil bitek dogaya zarar verebilcegini dusunduruyo dpf iptalinin:) ama teknik olarak baska ne gibi durumlara sebep oluyo bilmek lazim tabi, duz mantik yurutmeyle  dpf iptalinin araca teknik zarar vercegini sanmiyorum.

Cuore sportivo

ES53

Arkadaslar merhaba.Bir kac aydir nedense yasadigim bir sorun var.aracin icinden bagac acma dugmesinden bagaji acamiyorum calismiyor.Kumandadan basinca aciliyor.birkac elektrikciye gosterdim ama cozemediler cokta kurcalatmak istemedim acikcasi.fikri olan var midir neden yapabilir bunu ?

muğlalı

Arkadaslar merhaba.Bir kac aydir nedense yasadigim bir sorun var.aracin icinden bagac acma dugmesinden bagaji acamiyorum calismiyor.Kumandadan basinca aciliyor.birkac elektrikciye gosterdim ama cozemediler cokta kurcalatmak istemedim acikcasi.fikri olan var midir neden yapabilir bunu ?

Kronik arizalardan bir tanesi, tavan aydınlatması değişimi gerekiyor ama bence pratik bir çözümü mutlaka olmalı.

ES53

Kronik arizalardan bir tanesi, tavan aydınlatması değişimi gerekiyor ama bence pratik bir çözümü mutlaka olmalı.

Komple o aydinlatma paneli degismesi gerekiyorsa iyi masraf cikar.ins bi alternatif vardir

Doğa Tosun

Dün 1 saat ders boşluğumda 159'un kullanıcı el kitabını bayağı okudum. Aramadığım bi ton gereksiz bilgi öğrendim kendisiyle ilgili fakat genel olarak yazılanlar hep manuel şanzıman üzerine yazılmış. Otomatik şanzımanla ilgili bilgiye ihtyacım var. 2008 ikinci yarı bir qtronic ışıklarda beklerken N'ye alınmalı mı? D'de araba kavramayı dinlenmeye alana kadar çok kasılıyor gibi geliyor. Bi yandan da Sefa "N'de şanzımanın yağlama yapmadığını" sölüyor. Ben tam banyolu diye biliyorum qtronic'i.

Bir de şanzıman yağını akota'ya sordum, değiştirilmediğini söylediler? 166 bindeyiz şikayetim yok vites geçişleri özellikle şikayet edilen p-r geçişleri sarsıntısız.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ar.159

kronik arıza ile alakası yok menüde ayarı var güvenlik için yapılmış birşey menüden bagaj kapağı ayarına giri orda on off seçeneği olmalı onu dene çalışacağını göreceksin.
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ES53

kronik arıza ile alakası yok menüde ayarı var güvenlik için yapılmış birşey menüden bagaj kapağı ayarına giri orda on off seçeneği olmalı onu dene çalışacağını göreceksin.

Hemen deniyorum

ar.159

Dün 1 saat ders boşluğumda 159'un kullanıcı el kitabını bayağı okudum. Aramadığım bi ton gereksiz bilgi öğrendim kendisiyle ilgili fakat genel olarak yazılanlar hep manuel şanzıman üzerine yazılmış. Otomatik şanzımanla ilgili bilgiye ihtyacım var. 2008 ikinci yarı bir qtronic ışıklarda beklerken N'ye alınmalı mı? D'de araba kavramayı dinlenmeye alana kadar çok kasılıyor gibi geliyor. Bi yandan da Sefa "N'de şanzımanın yağlama yapmadığını" sölüyor. Ben tam banyolu diye biliyorum qtronic'i.

Bir de şanzıman yağını akota'ya sordum, değiştirilmediğini söylediler? 166 bindeyiz şikayetim yok vites geçişleri özellikle şikayet edilen p-r geçişleri sarsıntısız.
benim bildiğim kadarıyla q-tronic in en önemli özelliği d de bekleme yaparken kendini boşa alması bir araştır istersen
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Doğa Tosun

Hahahaha ya abi ben bunun için servise gitmiştim :D kolaymıymış o kadar lanet olsun :D keşke sorsaydım

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ES53

vallahi sagolun ya,dediginiz gibi yaptim oldu :)

ar.159

:yukari-ok: bizim servislere kalırsak alfanın zaten tamamı kronik arızalı ;)
34 AV 0020 COMING SOON!!

ES53

:yukari-ok: bizim servislere kalırsak alfanın zaten tamamı kronik arızalı ;)

Aynen oyle.3 aydir bozuk diye 3 farkli yere You are not allowed to view links. Register or Login tanesi de zaten dedigi sey "alfa alirsan bunlara ugrasirsin" oldu :)

Utku

Zaten q-tronic 5 saniye bekleme sonunda kendini n ye alıyor aslında.Diye biliyorum ?

Hiç bir koşulda n ye almamak lazım, sadece park edileceği zaman önce n ye sonra el freni çekme ardından p de bırakma haricinde.

Şanzıman yağını da değiştir bence doğa.Bizim servis değişim öneriyordu 100 bin civarında

2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

Doğa Tosun

Zaten q-tronic 5 saniye bekleme sonunda kendini n ye alıyor aslında.Diye biliyorum ?

Hiç bir koşulda n ye almamak lazım, sadece park edileceği zaman önce n ye sonra el freni çekme ardından p de bırakma haricinde.

Şanzıman yağını da değiştir bence doğa.Bizim servis değişim öneriyordu 100 bin civarında
Tamamdır abicim teşekkür ettim :)

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Rotweiler

Tam yazacaktım Mehmetali yazmış.
Bunun yanında o tuşu tutan t şeklinde üç tane tırnak var. Ve bu tırnaklar kağıt inceliğinde. Onlar kopunca tuşun basma yeri ile arasına mesafe giriyor basmış gibi hissetseniz de açılmıyor.
Her şeye kronik kronik yazmayın Tuğrul Allahınızı severseniz.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

Rotweiler

Doğa akota *** yemiş şanzıman yağı konusunda.
Açıp biraz bakarsan tüm ilgili forumlarda değiştirdiklerini göreceksin.
Aklın yolu zaten bir. Kimyasal bir maddenin özelliğini kaybedebilmesi ve artık görevini yapamaması lazım ki, yerine revize kimyasal konulsun.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

Doğa Tosun

Doğa akota *** yemiş şanzıman yağı konusunda.
Açıp biraz bakarsan tüm ilgili forumlarda değiştirdiklerini göreceksin.
Aklın yolu zaten bir. Kimyasal bir maddenin özelliğini kaybedebilmesi ve artık görevini yapamaması lazım ki, yerine revize kimyasal konulsun.
Ne biliyim abi ya birkac yabanci sitede vuruntu yoksa degisilmesi onerilmez gibi biseyler okudum. Birkac yerde de 200 bine kadar değişmezse bidaha degistirmeyin okudum. Amacim paradan kacmak degil onerilmez yazilarindan tirstim akota da oyle deyince.  Zaten bu ay sonunda 3 binlik olucam trigere 20 bin km kaldi kafam rahat etsin dibini zorlamadan. Krank kasnağı falan da degistiricem. O zaman gitmisken sanziman yagini da değiştiririm umarim bisey olmaz su an sifir vuruntu ve su gibi geciyo vitesler.

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

vozkol

Benim 159 133000'de. Önceki sahibi şanzıman yağını değiştirip değiştirmediğini bilemediğimden içim rahat olsun diye vites geçişlerinde hiçbir sorun olmamasına rağmen yağı değiştirttim geçen gün (4 lt). Tam kapasite 9 lt imiş ancak 4 lt'si değiştirilebiliyormuş. Servisteki bir usta her 35-40 bin km'de değişmesi gerektiğini söyledi ama bu bana biraz abartı geldi açıkçası. Alfaowner'da birçok kişi danıştıkları ustaların ''sealed unit - kapalı parça'' diyerek bir sorun olmadığı halde değişim gerekmediğini söylemiş. Ama artık sadece ustalarıma güveniyorum çünkü karşılaştığım her türlü sorunda kişisel merakımdan yurtdışı forumları araştırırım; bir iki istisna hariç sorunlarımın neredeyse tamamı yurtdışı forumlardaki çözüm önerileri ile alakasızdı ve ustanın koyduğu teşhis ile çözüldü. 
2004-2008 : 1997 145 1.6 Boxer
2010-2014 : 2006 156 1.6 TS Distinctive
2014-2016 : 2008 159 1.9 JTDM Distinctive plus
2016-....... : Giulietta 1.6 JTDM Super TCT

fatihcan

Ben 107.000 de almıştım, 112.000 itibari ile p-r vuruntusu ve vites küçültürken vuruntu yapmaya başladı. Otomatik şanzıman ustası ile baktık, yağ hiç değiştirilmemiş simsiyah. Beyinde ki Selenoid valflerde de kirlenme olmuş, valflerin bakımı temizliği yapıldı, burçları değişti ve yağ değiştirildi (9lt). Şu an sorunsuz. Yağ değişiminde Alttan eski yağ boşaltılırken üstten yeni yağ eklenerek yani devir daim yapılarak 9 lt yağın tamamının değiştirilmesi gerek. 60.000 de bir bu değişimin yapılması gerekiyor. Yağ ve selenoid valf bakımı işçilik ile birlikte 1700 tl. Yeni beyin alınırsa 3000 tl maliyeti var. Tabi benim araçta ki sıkıntı sadece yağ olduğu için, beyin pistonlarında aşınma varsa bakım yetersiz beyin değişimi gerekiyor. Özet olarak 60.000 km de bir otomatik şanzıman yağını tamamen (9lt) değiştirmekte fayda var.  :yukari-ok: 
2004 156 1.6 TS Distinctive (2012-2015)
2008 159 1.9 JTDM Distinctive (2015-2022)
2016 Giulietta 1.6 JTDM Super TCT (2022-....)

vozkol

Bende alttan akan şanzıman yağı yenisi gibiydi. Öyleyse eski sahibi yakın zamanda değiştirmiş olmalı.
2004-2008 : 1997 145 1.6 Boxer
2010-2014 : 2006 156 1.6 TS Distinctive
2014-2016 : 2008 159 1.9 JTDM Distinctive plus
2016-....... : Giulietta 1.6 JTDM Super TCT