Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2005 Alfa 156 Geç Çalışma Sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onurro58

Arkadaşlar merhaba daha önce 2 saniye çalışan araba bu ara 5 saniyeye çıktı ve buji den diye düşünerek bujileri değiştirdim 375 tl karşılığı falat şuanda da 3.5 saniye çıvarı bobin mi benzin pompasımı daha önce yaşayan var mı?

Sent from my iPhone using Tapatalk

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaşlar merhaba daha önce 2 saniye çalışan araba bu ara 5 saniyeye çıktı ve buji den diye düşünerek bujileri değiştirdim 375 tl karşılığı falat şuanda da 3.5 saniye çıvarı bobin mi benzin pompasımı daha önce yaşayan var mı?

Akü veya marş motoruna bakardım ben, buji, benzin pompası ve bobinden önce.

onurro58

Marş sağlıklı basıyor yinede arızalı olabilirmi

tunerviper

Benzin pompası geri dönüşünde o ring kaçırıyor ise zor marş alabilir. orayı kontrol edin.
Turbo Twin Spark

ByAKINCI

Benzin pompası geri dönüşünde o ring kaçırıyor ise zor marş alabilir. orayı kontrol edin.
Benzer bir problemi ben yaşamıştım.Sizin dediğiniz gibi benzin pompası geri dönüşündeki o ring yırtılmış aşınmış galiba.Yerine orjinalini bulamadık benzerini bulmaya çalıştık.Aracın ilk çalışma sorunu düzeldi.Fakat o ring orjinal olmadığı için sanırım aşınmaya başladı.Zaman zaman benzer problemi yapmakta özellikle benzin göstergesi ışığı sarı olduğu zaman daha hassaslaşıyor.
147 Blackline Red

tunerviper

Benzer bir problemi ben yaşamıştım.Sizin dediğiniz gibi benzin pompası geri dönüşündeki o ring yırtılmış aşınmış galiba.Yerine orjinalini bulamadık benzerini bulmaya çalıştık.Aracın ilk çalışma sorunu düzeldi.Fakat o ring orjinal olmadığı için sanırım aşınmaya başladı.Zaman zaman benzer problemi yapmakta özellikle benzin göstergesi ışığı sarı olduğu zaman daha hassaslaşıyor.
O ringlerin benzine dayanıklı olanını kullanmak lazım. Kauçuk o ringler kısa zamanda erir yada kaçırır.
Turbo Twin Spark

ByAKINCI

O ringlerin benzine dayanıklı olanını kullanmak lazım. Kauçuk o ringler kısa zamanda erir yada kaçırır.
Haklısınız sanırım benim kullandığım o ringler plastikti ama galiba benzine dayanıklı değildi.İlçede olmanın dezavantajlarını yaşıyorum.Antalya merkeze gittiğimde sanayide kapı kapı gezip bulmayı düşünüyorum bu sorunu tamamem çözmek lazım.
147 Blackline Red

onurro58

Bugün sanayi ye gittim ve usta marşa basar basmaz benzin pompası değişcek dedi oring falan hikaye dedi acaba uğraşmak mı istedi bu oring bu kadar ciddi bi olaymı penzin pompasına 600 lira dedi

tunerviper

Bugün sanayi ye gittim ve usta marşa basar basmaz benzin pompası değişcek dedi oring falan hikaye dedi acaba uğraşmak mı istedi bu oring bu kadar ciddi bi olaymı penzin pompasına 600 lira dedi

O usta hikaye :)
Turbo Twin Spark

onurro58

Araç şuan başka bi ustada 400 liraya benzin pompası degişiyor

onurro58

Geç marş alma sıkıntısı yaşadığım aracımın bugün herşeyini yaptırdım yapılan işlemler

Benzin pompası 400 tl
Bujiler 370 tl
10-60w yağ ve filtreler 250
Termostat 150 tl
Ve işçilik 100 tl
Toplam:1270 tl
Biraz fiyat yüksek tuttu 7 aydır bakım yapmadığım aracımdan bugün ayrı bi zevk alarak bindim
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

onurro58

Eğer aracındaki servis zamanı geçti yazısını silmek isteyen arkadaşlar varsa bana dönsün çok basit bi işlem cihaza falan bağlamaya gerek yok

onurro58

Benzin pompasının barını ölçtük 0.50 çıkıyor normali 3 olması gerekirken

octinum

Kaçırıyorsa da basınç düşebilir, pompa normalde basıncı oluşturabiliyordur ama başka yerde basınç kaçıyordur.

Değişti mi pompa? Sorun çözülünce paylaşır mısınız? Aklımızın köşesinde bulunsun. Bu arada bunların benzin pompası öyle komple mi değişiyor yahu, İnternetteki 100 liralık Bosch pompa motorları değişse yetmiyor mu? :)

Geçmiş olsun tekrar.

nanotechmilas

bendede buna benzer bir sorun var... kontağı açar açmaz benzin bazen yarım depoya aniden fırlayıp sonra çeyreğe dönüyor... asla ışık yakacak kadar benzin bulundurmam hep çeyrek civarında olur veya gecer. genelde rampa aşağı bıraktığım zaman 5 6 marşta za zor çalışıyor, normaldede çoğu zaman 2 marşta anca. zaten ilk marşa basınca benzin gelmesi uzun sürüyor bende birkaç kez kontağı açıp kapatıyorum. acaba pompamı yoksa boruda biryerde basınçmı geri kaçıyor...

onurro58

Sorun çözüldü arkadaşlar yarım marş demiyor önceden sadece sabahları geç çalışıyordu tüp bitince silkeliyor stop etcek gibi oluyor sonra bnzine geçiyordu en sonda marş baya bi geç almaya başlamıştı çok moralim bozuluyordu usta dediki benzin pompası yetersiz çalışıyor regülatör bozukmuş bulamadık regülatör tek satılmıyormuş bizde 400 lira pompa 50 de işçlik ama araba şimdi marşa basar basmaxda sabahları çalışıyor tüp bitince benzine geçtiğini ötmese anlamıyorum alfam sonunda düzene geldi çok mutluyuz:)