Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Selespeed elle vites atınca City modundan çıkar mı?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

Ya da hangi modeller niye çıkıyor, yazılım güncellemesi mi var? :)

Benim 2003 Mk1.5 156 Selespeed'de sürekli City modundayım. City modunda istediğim gibi vites yükseltip düşürüyorum ve araç City modundan çıkmıyor.

Yine forumda da bulunan bir arkadaşımızın 2004 model Mk2 156 Selespeed'i ise elle vites değiştirince City modundan çıkıyor ve tekrar City moduna alınması gerekiyor.

Bunun normali ne? Sizin Selespeed'lerde nasıl çalışıyor?

Doğa Tosun

2006 GT SS, elle vites değiştirince city'den çıkmıyor
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Muratözdemir

2001 156 ss çıkıyordu.

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DarknessHero

blackgear

2006 GT SS, elle manuele alana kadar istediğim kadar kurçalayayım, hep city...

octinum

Teşekkürler; şu halde Mk1'lerimizden en az birinde çıktığı, GT'lerimizde çıkmadığı bilgisi var. Benden de Mk1.5'larımızdan en az birinde çıkmadığı bilgisi var.

Fırsat bulabildiğim kadar kullanım kılavuzlarına baktım; Mk2'nin ve GT'nin kullanım kılavuzunda çıkmaz yazıyor. Muhtemelen arkadaşın SS'inde bir arıza var, onu takip edeceğiz artık.

Yine de SS'çiler kısaca yazarsa gelecekte başka arkadaşlara yardımı olur. :) Özellikle Mk1'i olanlar yazarsa teyidini yapmış da oluruz.

erdem1904

You are not allowed to view links. Register or Login

Yine forumda da bulunan bir arkadaşımızın 2004 model Mk2 156 Selespeed'i ise elle vites değiştirince City modundan çıkıyor ve tekrar City moduna alınması gerekiyor.

+1 benimkinde de durum aynıydı. Çıkması çok normal değil mi :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

octinum

+1 benimkinde de durum aynıydı. Çıkması çok normal değil mi :)

Kişisel fikir olabilir belki ama bence değil. :) 159 SS'in veya Lancia'ya ait bir dokümanda okumuş olabilirim ama City/otomatik moddayken yapılan vites değişimlerini "hint", ipucu kabul ediyor ve otomatik moddan çıkmadan değiştiriyor. Mesela ben 2000 deviri az geçtiğinde tık diye yükseltip en kısa zamanda son vitese geçmeyi tercih ediyorum ama benim unuttuğum, üşendiğim zamanlarda kendisi düşüp yükseltmeye devam etsin istiyorum.

erkan

Eski 156 mk1 mk2 ss kullanıcısı olarak ikiside city de koldan vites atınca cityden cikiyordu su anda kullandığım gt Ss  cityden çıkmıyor vites atışlar daha seri.. yazılımla alakalıdır diye düşünüyorum

Utku

Benim Mk2 156 da çıkıyordu.Çıksın zaten daha güzel bence :)
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

iskoc

Geçen hafta kullandığım 2001 model 156 ss de çıkıyordu.
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

blackgear

Aslında yeni versiyon çok daha kullanışlı bence You are not allowed to view links. Register or Login

Eğer F1 sonrası mod değişirse, tekrar city' ye geçmen gerekiyor. Butona basman gerek.

Ben sürekli City moddayım. Ama gerektiğinde direk müdehale edebiliyorum, city de olsa, F1 iptal değil, F1' i kullandığımda da SS City' de kalıyor ve ben işimi bitirdiğimde o kendi rutinine göre ayarlamalara devam ediyor. Kesinlikle tam olması gerektiği gibi bence :) City içerisinde manuel' i de barındırıyor yani aslında. Ama manuel mod, tümü ile kullanıcıya ait. Denemedim, manuel de maksimum devirde devir kesici mi giriyor, vites mi büyütüyor onu dahi bilmiyorum.

Manuel nerede kullanılır, açıkçası ben kestiremiyorum :) Henüz ihtiyacım olmadı. Belki karda, yada İstanbul Park' a çıkarsam belki :rock:

DarknessHero

Aslında yeni versiyon çok daha kullanışlı bence You are not allowed to view links. Register or Login

Eğer F1 sonrası mod değişirse, tekrar city' ye geçmen gerekiyor. Butona basman gerek.

Ben sürekli City moddayım. Ama gerektiğinde direk müdehale edebiliyorum, city de olsa, F1 iptal değil, F1' i kullandığımda da SS City' de kalıyor ve ben işimi bitirdiğimde o kendi rutinine göre ayarlamalara devam ediyor. Kesinlikle tam olması gerektiği gibi bence :) City içerisinde manuel' i de barındırıyor yani aslında. Ama manuel mod, tümü ile kullanıcıya ait. Denemedim, manuel de maksimum devirde devir kesici mi giriyor, vites mi büyütüyor onu dahi bilmiyorum.

Manuel nerede kullanılır, açıkçası ben kestiremiyorum :) Henüz ihtiyacım olmadı. Belki karda, yada İstanbul Park' a çıkarsam belki :rock:

Abi city hariç sport ve manuel modda kesiciye giriyor yani hiiiiii diye kaliyor ama manuel modla yani city veya sport seçili degilken sport mod arasindaki farki ne kılavuzda ne de internette bulamadim. Bilen varsa çok merak ediyorum açıkçası cok sey denedim bir fark göremedim

Doğa Tosun

Abi city hariç sport ve manuel modda kesiciye giriyor yani hiiiiii diye kaliyor ama manuel modla yani city veya sport seçili degilken sport mod arasindaki farki ne kılavuzda ne de internette bulamadim. Bilen varsa çok merak ediyorum açıkçası cok sey denedim bir fark göremedim
sport'ta kesiciye girmiyo 2006 ss. Manuelde denemedim ama sport modda kesiciye ramak kala bi üst vitese geçiyor
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

blackgear

Sanırım modların mantığı şu:

Manuel Mod: Tümü ile manuel kullanım. Vites kontrolü tümü ile pilota ait. Araç kesinlikle vites değişimi yapmıyor.

City Mod: Şehir içi akıllı kullanım. Devre ve ihtiyaca göre vites seçimini robot yapıyor. Gaz tepkisine göre vites geçişlerini gerçekleştiriyor. Direksiyon kontrolü aktif.

Sport Mod: Adından da anlaşılacağı üzere sport mod. Vites geçişleri robot tarafından yapılıyor ama yüksek devirlerde. Direksiyon kontrolü aktif. Manuel için destek modu denilebilir. Vites büyütme robot tarafından, düşürme manuel yapılıyor.

Sanırım :D

GT' yi alırken Mümtaz bey sport' da daha hızlı vites geçişi olduğunu söylemişti ama, açıkçası deneme yapmadım, çok da mantıklı gelmemişti :)

octinum

Yukarıdaki devir kesiciye girmeme muhabbetine katkım olsun: City de olsa Manuel de olsa 6500rpm civarında bir üst vitese geçiyor ve devir kesiciye hiçbir zaman vurmuyor 156 Mk1.5. Hatta bu devirde dip gazla yakalanırsam çift debriyaj yapıyor gibi hissediyorum. 6000 civarında gaz %60'ın üstünde ama dip gaz olmayacak şekilde, değişim sırasında da ayağımı sadece hafifleterek (belki milimetrik çekmiş olarak) değiştirdiğimde belirgin şekilde çabuk vites yükseltiyor.

OnurCangir

2004 mk2 156 kesiciye giriyor. Bir kere şahit oldum ama giriyor :) Bu arada sport mode GT-Brera-159 SS'lerde mi var sadece?

Alper

Ss kesiciler girmez arkadaşlar.
Senelerce kullandım ss.
7200 devir civarında bir üst vitese geçiş yapar.
Bence 6400 devirde kendiniz bir üst vitese geçerseniz size daha performanslı bir sürüş sağlar.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yekucur

2004 156 mk2 SS 'i mi ilk aldığım zamanlar Zeki usta ile bunun muhabbetini yapmıştık. Bizim modellerde city modda iken yapılan manuel müdahele ile city moddan çıktığını fakat GT lerde çıkmadığını söylemişti.Bir şekilde yazılımı farklı olabilir iki aracın. Ayrıca benim arabada kesiciye girmeden manuel modda 6500 devirlere doğru kendi bir üst vitese geçiyor. Ayrıca 5000 devirlerin üzerinde vites atış hızı çok daha hızlı oluyor. Yığılma yapmıyor.
2004 156 2.0 TS Selespeed Jarama Siyahı

blackgear

Ya bu sport ile ilgili çok bilgi var, ama net değil hiçbiri.

Bir kere hakikaten şu vites değişim hızı muhabbetidığruymuş sanırım. Saniyenin 0,7 si kadar kısalma oluyormuş anladığım kadarı ile vites değişim süresinde.

Ve galiba aslında ayrı bir mod değilmiş. 5500 rpm üzeri zaten her ss vites değişiminde hızlı vites geçişi uyguluyormuş. Bilmiyorum belki GT lerde sporta geçince alt devirlerde de hızlı değişim yapıyorsdur.

Q2 de sport tamamen farklı. Dizel ve manuel, sport tuşu aracın birnevi çiplenmiş hali gibi. Beygir gücü artıyor. Sürüş dinamiklerinde değişiklik olmuyor. Ss sport farklı.

Yine anladığım kadarı ile brera daki sport ise, dinamik mod gibi. Araç sürüş dinamiklerinde de değişiklik oluyormuş galiba.

Hepsi yabancı forumlarda okuduğum ve anlamlandırmaya çalıştığım bilgiler. Hatam varsa affola :)

octinum

Yahu konudaki tüm mesajları tekrar okudum da; City modunda elle vites değiştirince City modundan ÇIKMAYAN TEK 156 SS benimki mi?!? :D

Mk2 kullanım kılavuzu sayfa 142'de aynen şu ifade var:
Alıntı YapWith the gearbox in the CITY mode it is still possible to carry out manual gearshifting, both using the gear lever and the steering wheel controls. The gearbox remains in the CITY mode.
...yani diyor kiii :)
Alıntı YapVites kutusu CITY modundayken hem vites kolu hem de direksiyon kontrollerinden elle vites değişimi yine de mümkündür. Vites kutusu CITY modunda kalır.
Vites değişim sürelerini filan şu işi çözüme kavuşturduktan sonra konuşacağım. :) Birkaç kaynak da var, epeyce araştırmıştım.

tughan

Benim mk1 de mk2 yazılımı mevcut, yıllardır kullanıyorum city modundayken vites atınca city modundan çıkıyor. Bazen de kafasına göre çıkmıyor ve city modunda devam ediyor. Neden öyle bilinmez :) Bu arada manuel modda devir kesiciye giriyor benim ki.
Tuğhan.
156 Selespeed

nanotechmilas

mk 1 de cikiyordu mk1.5 umda cikmiyor...

SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Serkesh

octinum

nanotechmilas'la birlikte iki ettik elle kurcalayınca City'den çıkmayan. :)

Bu arada, Mk1'de ve Mk2'de çıkıp, Mk1.5'ta çıkmaması mümkün mü? Mk2'nin kullanım kılavuzunda çıkmadığı yazmasına rağmen?