Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ES53

Bu kadar guzel ve orjinal sekilde emek veren insanin o igrenc tarzda plakayi takmasina sasirdim

Sent from my iPhone using Tapatalk

147BLACK

Şu 166'ya hasta oldum.. günlerdir açıp açıp bakıyorum. 2.0 Turbo... TS motordan ve bitmek bilmeyen alt takım problemlerinden bıktığım için 166'lara bakıyorum ara sıra.
Ama 156'yı satıp alsam çok daha masraflı olur mu diye de düşünmeden edemiyorum.
Ama çookkk da güsel! :duvar:
You are not allowed to view links. Register or Login
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

milano 75

2.4
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

coyote

Şu 166'ya hasta oldum.. günlerdir açıp açıp bakıyorum. 2.0 Turbo... TS motordan ve bitmek bilmeyen alt takım problemlerinden bıktığım için 166'lara bakıyorum ara sıra.

166 harbiden yılan gibi.

octinum

Ah! O jantlar! Ne onların adı?
Ben de bir süredir arada açıp bakıyorum. Çok hoş ya.

rain man

Ah! O jantlar! Ne onların adı?
Ben de bir süredir arada açıp bakıyorum. Çok hoş ya.

Teledial jant :)

156 ve 166'ya gerçekten çok yakışıyor.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

octinum

Hmm Teledial'in varyantları da var tabi doğru. Ben de Teledial peşindeyim 156'ma da benim baktığım Teledial'ler bundan değildi. Bu ayrı bir güzelmiş.

sbk0655

Jant teledial degil.Alfa 166 super janti.

erdem1904

Kendini baya inandırmış... :)

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Utku

Bu nasıl bi zevksizliktir inanılmaz

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

ku2

Herşeyin yanına da kalem kalem şu fiyat yazmıyorlarmı..!!!
Ya ne alaka..!
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

blackgear

Herşeyin yanına da kalem kalem şu fiyat yazmıyorlarmı..!!!
Ya ne alaka..!

Ek donanım maliyetleri saçma oluyor ama, bence bakım maliyetlerini yazmak sağlıklı. Alacak adam, gerekli bakımlar için ortalama ne kadar masraf yapacak sonraki yıllarda bunu görebilmiş oluyor.

agucba

Deri döşeme renk seçimi tam bir fiyasko. İsterse 10.000 TL olsun, iç mekan ile hiç bir ilgisi olmayan bir renk.
Ayrıca 118 km/s sabit hız ile 1 litre mazotla 19,1 km gidilebileceğini söyleyebilen bir kafaya sahip bir satıcının yanından hemen uzaklaşırım.

///////////////

FB10ur

Deri döşeme renk seçimi tam bir fiyasko. İsterse 10.000 TL olsun, iç mekan ile hiç bir ilgisi olmayan bir renk.
Ayrıca 118 km/s sabit hız ile 1 litre mazotla 19,1 km gidilebileceğini söyleyebilen bir kafaya sahip bir satıcının yanından hemen uzaklaşırım.
+1 Renk kombinasyonu tamamen fiyasko olmuş

rain man

6. vites 120'de aracı sabitleyince dümdüz trafiksiz yolda yakalamak mümkün bu arada...

Manuel ve 147 için ben bunu yapabiliyorum en azından. Ama otomatik ve 200  kg daha ağır bir araçla onu yapabilmek bana da zor geliyor.

Belki yaptığı yazılım vs bilmem neden dolayı yol bilgisayarı yanlış gösteriyordur :)
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Koful

100 km'de 5.24 lt 'ye denk geliyor. Tamamen hayal 😊
Yokuş aşağıdır o.

TRSemih

GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

hi_cazz

Yokuş aşağıdır o.

Ben bir defa 110km CC ile 5.2lt trip verisi yakalamıştım. Yalnız pompada 5.6lt çıkmıştı.

Erkay KAHYA

Yokuş aşağıdır o.

Ben bir defa 110km CC ile 5.2lt trip verisi yakalamıştım. Yalnız pompada 5.6lt çıkmıştı.

110 sabit hızda ortalama 3.6 lt. yi yakalıyordum. Sürekli gittiğim yolda.  ;)
İmkansız değil yani.

agucba

Ben de Toyota Corolla ile 2,1 litre yakalamış, Peugeot 301 ile fabrika verisi olan 3,9'un bir tık altı olan "ortalama" 3,7 litre (200 km'nin sonundaki ortalama) ile gitmiştim. Ama nasıl ve nerede gittiğim önemli.
Yanılıyor olabilirim ama burada yazanların tecrübe ve yorumlarına bakarak 159 ile mümkün olduğunu düşünmüyorum.
Alfa Romeo sahibi olmayan başkaları ile konuşurken böyle rakamlar telafuz edilebilse de kendi aramızda konuşurken daha gerçekçi olabiliriz.

///////////////

Erkay KAHYA

Ben de Toyota Corolla ile 2,1 litre yakalamış, Peugeot 301 ile fabrika verisi olan 3,9'un bir tık altı olan "ortalama" 3,7 litre (200 km'nin sonundaki ortalama) ile gitmiştim. Ama nasıl ve nerede gittiğim önemli.
Yanılıyor olabilirim ama burada yazanların tecrübe ve yorumlarına bakarak 159 ile mümkün olduğunu düşünmüyorum.
Alfa Romeo sahibi olmayan başkaları ile konuşurken böyle rakamlar telafuz edilebilse de kendi aramızda konuşurken daha gerçekçi olabiliriz.

Bir üstteki yazım sizce gerçekçi değil mi?

fevkalbeser12

Bu da 159da benim verim Kütahya İstanbul arası son 80 kmsi İstanbul trafiği içerir.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

agucba

Sabit hızda yakalamak ayrı, ortalama yakalamak ayrı.

Öncelikle 2007 model Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 16V'nin kullanıcı el kitabı tüketim değerlerine bir bakalım.
Kullanıcı El Kitabı'nda bu model için verilen değerler sırası ile şehir içi için 7,8, şehir dışı için 4,8 ve ortalama tüketim olarak 6,0 şeklinde yazar. Ama unutulmamalı ki bu değerler manuel vitesli 159 1,9 JTDm 16V için geçerli. Ayrıca elde edilen bu değerlerin RL 1999/100/EC veya CE normuna göre ölçüldüğünü, yani laboratuvar ortamında elde edilen değerler olduğu bilgisini de eklememiz gerekir (internette ve kullanıcı el kitabında "resmi" olarak nasıl hesaplama yapıldığı yazar). Bunun haricinde 80/1268/EEC normu da bir öncekinin düzeltilmiş hali olarak ele alabiliriz (daha ayrıntılı yazar).
Kullanıcı El Kitabı'nda otomatik vitesli versiyonun değerleri yok, ancak farklı kaynaklarda 2007 model 159 1,9 JTDm 16V için verilen ortalama yakıt tüketimi değeri 7,1 litre, yani manuel vitesli versiyona göre 1,1 litre daha yüksek.
Gelelim bahsi geçen ve bunların sebep yazılmasına sebep olan ilana. İlan sahibi 1 litre motorin ile 19,1 litre gidildiğini yazmış ve yol bilgisayarında bu bilgilere ait fotoğrafı paylaşmış.
Birincisi, benim bildiğim kadarı ile 159'da bir litre yakıt ile kaç kilometre gidileceğini gösteren bir kriter yok. Varsa eğer, "Evet yanılmışım, özür dilerim" derim.
İkincisi, paylaşılan fotoğraftaki rakamlar 118 km/s ortalama sürat ve 19,1 lt. ortalama tüketimi göstermiyor mu? Ben mi yanılıyorum?
Bu değerleri veren birisinin sahip olduğu otomobili tanımadığı aşikar ve bu sebeple bu satıcının yanından hemen kaçılması tavsiyemde haksız mıyım?
Gelelim tekrardan 159'un değerine. Peygamber sabrı göstererek veya çok düşük hızlarda seyrederek 5'li rakamlara veya @fevkalbeser12/Kemal Bey'in yazdığı gibi 4,8 rakamına ulaşmak mümkün ama ne kadar gerçekçi?
Ben Toyota'da 2,1 litre yakalarkwn hafif yokuş aşağı bir eğimli yolda yaklaşık 140-150 km/s ile ileriyordum. Peugeot'ta ise oldukça yavaş gitmiştim. Hatta kendi 145 QV'miz ile 546 km'yi yaklaşık 33-34 litre (yaklaşık 6,0-6,2 litre yapar)ile kat ettim ama işte nasıl ve hangi şartlarda gittiğim önemli.
Bunları yazarken birisi veya birileri ile polemiğe girmek veya teknik değerleri vererek bilmişlik/ukalalık taslamak için yazmıyorum. 17-18 yaşında bir delikanlı iken Alfa Romeo konusunda tartışmışlığım oldu, ukalalık yapmışlığım da olabilir ama artık başkalarına bir şeyler kanıtlamak zorunluluğu hissetmiyorum.

///////////////

Doğa Tosun

Sabit hızda yakalamak ayrı, ortalama yakalamak ayrı.

Öncelikle 2007 model Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 16V'nin kullanıcı el kitabı tüketim değerlerine bir bakalım.
Kullanıcı El Kitabı'nda bu model için verilen değerler sırası ile şehir içi için 7,8, şehir dışı için 4,8 ve ortalama tüketim olarak 6,0 şeklinde yazar. Ama unutulmamalı ki bu değerler manuel vitesli 159 1,9 JTDm 16V için geçerli. Ayrıca elde edilen bu değerlerin RL 1999/100/EC veya CE normuna göre ölçüldüğünü, yani laboratuvar ortamında elde edilen değerler olduğu bilgisini de eklememiz gerekir (internette ve kullanıcı el kitabında "resmi" olarak nasıl hesaplama yapıldığı yazar). Bunun haricinde 80/1268/EEC normu da bir öncekinin düzeltilmiş hali olarak ele alabiliriz (daha ayrıntılı yazar).
Kullanıcı El Kitabı'nda otomatik vitesli versiyonun değerleri yok, ancak farklı kaynaklarda 2007 model 159 1,9 JTDm 16V için verilen ortalama yakıt tüketimi değeri 7,1 litre, yani manuel vitesli versiyona göre 1,1 litre daha yüksek.
Gelelim bahsi geçen ve bunların sebep yazılmasına sebep olan ilana. İlan sahibi 1 litre motorin ile 19,1 litre gidildiğini yazmış ve yol bilgisayarında bu bilgilere ait fotoğrafı paylaşmış.
Birincisi, benim bildiğim kadarı ile 159'da bir litre yakıt ile kaç kilometre gidileceğini gösteren bir kriter yok. Varsa eğer, "Evet yanılmışım, özür dilerim" derim.
İkincisi, paylaşılan fotoğraftaki rakamlar 118 km/s ortalama sürat ve 19,1 lt. ortalama tüketimi göstermiyor mu? Ben mi yanılıyorum?
Bu değerleri veren birisinin sahip olduğu otomobili tanımadığı aşikar ve bu sebeple bu satıcının yanından hemen kaçılması tavsiyemde haksız mıyım?
Gelelim tekrardan 159'un değerine. Peygamber sabrı göstererek veya çok düşük hızlarda seyrederek 5'li rakamlara veya You are not allowed to view links. Register or Login/Kemal Bey'in yazdığı gibi 4,8 rakamına ulaşmak mümkün ama ne kadar gerçekçi?
Ben Toyota'da 2,1 litre yakalarkwn hafif yokuş aşağı bir eğimli yolda yaklaşık 140-150 km/s ile ileriyordum. Peugeot'ta ise oldukça yavaş gitmiştim. Hatta kendi 145 QV'miz ile 546 km'yi yaklaşık 33-34 litre (yaklaşık 6,0-6,2 litre yapar)ile kat ettim ama işte nasıl ve hangi şartlarda gittiğim önemli.
Bunları yazarken birisi veya birileri ile polemiğe girmek veya teknik değerleri vererek bilmişlik/ukalalık taslamak için yazmıyorum. 17-18 yaşında bir delikanlı iken Alfa Romeo konusunda tartışmışlığım oldu, ukalalık yapmışlığım da olabilir ama artık başkalarına bir şeyler kanıtlamak zorunluluğu hissetmiyorum.

Abi yazdıklarına katılıyorum fakat 159'un ayarlar menüsünde km/l olan anlık ve ortalama tüketim gösterim şeklini l/km olarak görmek mümkün. Hatta 159 sahipleri bilirler yol bilgisayarı ekranda değil iken yol bilgisayarını açtığınızda ayarı km/l olmasına rağmen bi anlık önce l/km görürsünüz sonra anında km/l'ye geçer. Muhtemelen ilan sahibi bilerek yada bilmeden l/km'de kullanıyor aracını.

İlk başta yazıldığında 19,1'in 159 ile uzun yolda rahatlıkla yakalanacağını düşündüm çünki e36 320i'm ile uzun yolda bazen l/km ibresinde 18-20 km değerlerini görüyordum. (E36'ların hepsinde bulunan analog anlık tüketim ibresi km/l'dir çoğunda. Çok nadir araçlarda opsiyon olarak l/km gelir.)

Yukarıda yapılmış hesaplama doğruysa, yani ilandaki aracın 118 kmh ile giderken tüketimi km/l cinsine çevirdiğimizde yaklaşık 5,2 litre/100km çıkıyorsa bence değer gayet normal. Ben de Ankara'dan İzmir'e 3 kişi+full bagaj+klima ile gaz pedalından hiç çekinmeden 5,6 ile gitmiştim ki yolun çekilmeyen son 1 saatlik virajlı ve güneş altında geçen kısmında bayagı gazlamıştım da.

Dönüşte de daha kararlı ve yüksek hızda fakat ani hızlanma yapmadan aynı koşullarda 5,4 ile gelmiştim ve pompa da bunu doğrulamıştı.

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

agucba

Doğa, haklı olabilirsin. Önce l/km gösteriyor olabilir ama bu depodaki yakıt ile kaç kilometre gideceğini gösterir bir litre ile ne kadar gideceğini  göstermez.
Neyse, fazla uzatmaya gerek yok. 159 sahibi olmadığımız ve sadece kısa süreli kullanım bilgilerinden çok, 159 sahiplerinin bilgilerini dikkate almam daha doğru olacak.

///////////////