Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ku2

tabiki biliyorum ama o anda motor sökülmüşken takılsın istedim. çıkan filtre kirliydi. gönlüm el vermedi.
ankaradan aldım. 06FAK85 plakalı araç. 2011 82.000 km de şu an. bakımı yeni yapıldığını söyledi ama genel kontrol yaptırıcam.
[/quote]

Plaka yabancı değil :)
Bakım yapılmış ancak polen filtresi değişmemiş anladığım kadarıyla.
Bakım geçmişini, servis kayıtlarını al mutlaka.. Bundan sonra yapacağın bakımlar için referans olur.

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

E.Ç.M. (MiTongin)

You are not allowed to view links. Register or Login
tabiki biliyorum ama o anda motor sökülmüşken takılsın istedim. çıkan filtre kirliydi. gönlüm el vermedi.
ankaradan aldım. 06FAK85 plakalı araç. 2011 82.000 km de şu an. bakımı yeni yapıldığını söyledi ama genel kontrol yaptırıcam.

Plaka yabancı değil :)
Bakım yapılmış ancak polen filtresi değişmemiş anladığım kadarıyla.
Bakım geçmişini, servis kayıtlarını al mutlaka.. Bundan sonra yapacağın bakımlar için referans olur.
[/quote]

geçmişi ile alakalı bütün evraklari elinde imiş. Toparlayıp gondericek. Ama yinede ben genel kontrol yaptiricam dedigim gibi.
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

E.Ç.M. (MiTongin)

Selamlar

Aracımin uzerinde bulunan vogland 3.5 cm yaylari söktürdüm. Orjinal yaylarini taktirdim. ( cok guzeldi ama yapcak birsey yok ) firsat bulmusken 2 saat ugrasarak bütün jantlari iclerini / davlumbaz iclerini / kaliperlerini temizledim.

*Smiles per gallon*

E.Ç.M. (MiTongin)

Rot ayarimizda tamam... dogru kuaföre  :kahve:

*Smiles per gallon*

octinum

Bugün yeni jant ve lastikten önceki son uzun günümüzü geçirdik. Sevgili tolga_özhan jantları unutmadıysa tabii. :D

Önce Selespeed'i düzelttik. Geçen haftalardaki büyük bakımdan sonra clutch drain yapmamıştım, ertesi gün 2 ve 4. vitesleri kaybetmiştim. Şimdi hepsi çalışıyor.

Bu arada şaşı bakan sol farımı söktüm. Far kontrolcüsünü ("beyni"ni) birisi yemiş. Modül bozuk sanıyordum, modül komple yok. :D Mk1 için Xenon'lu sol far çıkması olan haber etsin. :)

Son olarak da ön alt ve üst kule gergilerini taktık. Bunları kırmızıya boyadım önce sprey boyayla (Alfa Rosso boya yaptıracak zamanım ve yerim yoktu :( ), kurumasını bekleyip taktım. Alt bir yerlere sürter diyordum sürtmedi, alt koruma FRP'sinden de taşmadı. Fotoğrafları paylaşırım.

burak_unsal

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Bugün ufak bi kaza sonrası servisin hatası sonucu takılan standart parlak ön armayı blackline için olan saten versiyonu alana kadar idare etmesi adına şeffaf plastidip ile saten görünümüne kavuşturdum..

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 147 / 1.6 TS Blackline..

radar54

Haftasonu antifiriz değişiminden sonra sızdırma yapan radyatörümüzü değiştirdik. Ayrıca APAÇİ tarzı xenonlardan da kurtuldum  :)

Eksikleri yavaş yavaş gideriyoruz  :clover:
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

harunk

1,5 ayda da olsa siparisim geldi gostergeler daha bi guzel olacak

Ford Focus 1.6ecoboost 180hp
Alfa Romeo 159 1.9jdm  10 HK 757  & Regal Raptor E350-6
Polo 2011 1.6tdi            10 HK 216
A4 2010 1.8tfsi             10 HR 358
A3 2010 1.4tfsi             10 HR 355 & Borelli Ledow 250cc
Golf 6 2011 1.4tsi         34 GT 5151

ku2

Detaylar.. Detaylar :)
Bagaj üstü yonca ve centro stile etiketlerim İngiltere ve İtalya'dan yola çıktı.. Geliyorlar. Onları da paylaşırım elime geçince.

Araba ile polar atkı gelmişti :) Şimdi polar bere ve polar kazak sipariş ettim ayrıca.

--

erdem1904

Bu arada şaşı bakan sol farımı söktüm. Far kontrolcüsünü ("beyni"ni) birisi yemiş. Modül bozuk sanıyordum, modül komple yok. :D Mk1 için Xenon'lu sol far çıkması olan haber etsin. :)

kolay kolay denk gelmez, dün bakınırken dikkatimi çekmişti ;) Set olarak al geç bence...

edit : yeni konu açıp bu ilanı orada paylaşmışsın :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

francobaresi

Detaylar.. Detaylar :)
Bagaj üstü yonca ve centro stile etiketlerim İngiltere ve İtalya'dan yola çıktı.. Geliyorlar. Onları da paylaşırım elime geçince.

Araba ile polar atkı gelmişti :) Şimdi polar bere ve polar kazak sipariş ettim ayrıca.

çok güzel görünüyolar, güle güle kullanın. Vites topuzundaki yeşil yoncayı nerden temin ettiniz ?
Cuore sportivo

Kurzuk

Selim çok güzel olmuş. Ben de bu yonca kafasındayım. Ama bilmeyen bir arkadaşım: " bu ne yahu araba, anahtarlık, bagaj... yonca tarlası gibi olmuş" deyince onun gözünden baktım. Adam haklı
Ama bendeki kafa değişmedi o ayrı

2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

octinum

kolay kolay denk gelmez, dün bakınırken dikkatimi çekmişti ;) Set olarak al geç bence...

edit : yeni konu açıp bu ilanı orada paylaşmışsın :)

Haha, hasbelkader aynısını mı önermişsin? :) Teşekkürler ilgilendiğin için, nanotechmilas'a danıştım bir, bi-Xenon dolduruşuna yeteri kadar gelemezsem ve senin gibi bir-iki dosttan daha gaz gelirse aynen öyle yapabilirim. :)

pathroon

Alfa'ma sağlam bir bakım onarım yaptım bu hafta.

Sarj dinamosu arızası
90 tl kollektör
10 tl rulman
40 tl elektrikçi
80 tl sökme takma servis işçiliği
Toplam:220 tl

Abs,esp beyni arızalıydı,debriyaj yayı kırıktı,kalorifer isitmiyordu,direksiyon araba ısınınca sertlesiyordu , soğutma sisteminin sıvısı komple yenilendi,klima kompresörünün motora sabitlenen birkaç vidası bostaydi sallaniyordu
300 tl esp abs beyin
50 tl kalorifer temizleme ilacı
25 tl debriyaj yayı
30 tl antrifiz
40 tl atf direksiyon yağı
250 tl işçilik
Toplam:695 tl

190 tl araç muayene +40 tl egzoz pulu
Toplam 230 tl

Genel toplam:1145 tl

Sonuç cüzdanda güzel bir hafifleme  :haydi:

ku2

Bırak desinler yonca tarlası :)) Bana garanti bankası diyen de var :))

GTde bagaja kırmızı yonca takmıştım. Şimdi aynısının yeşili sipariş ettim. Aynadaki kırmızı keçe GTdeydi Giu'ya aktardım. Vitese de yeşilini taktım.

Keçeleri Paşabahçe'den almıştım :)) Yeniyıl ağacı falan da var. Epey oldu ama.. Sanırım 3-4 yıl oldu. Belki bu kış da veriyorlardır :))

Ben de 1 tane var fazladan yollarım istersen..?
--

francobaresi

GTde bagaja kırmızı yonca takmıştım. Şimdi aynısının yeşili sipariş ettim. Aynadaki kırmızı keçe GTdeydi Giu'ya aktardım. Vitese de yeşilini taktım.

Keçeleri Paşabahçe'den almıştım :)) Yeniyıl ağacı falan da var. Epey oldu ama.. Sanırım 3-4 yıl oldu. Belki bu kış da veriyorlardır :))

cok sagolun dusunmeniz yeter,merak ettim acaba satiliyo mu biyerlerde diye,bi bulusmada denk gelirsek elinizde fazla olan duruyosa neden olmasin :)
Cuore sportivo

ku2

cok sagolun dusunmeniz yeter,merak ettim acaba satiliyo mu biyerlerde diye,bi bulusmada denk gelirsek elinizde fazla olan duruyosa neden olmasin :)

Elimdeki fazlayı arabaya alayım o zaman.. Buluşma olursa veririm. Hatırlatırsın sen de :)
--

kaan_ist

Alfa'ma sağlam bir bakım onarım yaptım bu hafta.

Sarj dinamosu arızası
90 tl kollektör
10 tl rulman
40 tl elektrikçi
80 tl sökme takma servis işçiliği
Toplam:220 tl

Abs,esp beyni arızalıydı,debriyaj yayı kırıktı,kalorifer isitmiyordu,direksiyon araba ısınınca sertlesiyordu , soğutma sisteminin sıvısı komple yenilendi,klima kompresörünün motora sabitlenen birkaç vidası bostaydi sallaniyordu
300 tl esp abs beyin
50 tl kalorifer temizleme ilacı
25 tl debriyaj yayı
30 tl antrifiz
40 tl atf direksiyon yağı
250 tl işçilik
Toplam:695 tl

190 tl araç muayene +40 tl egzoz pulu
Toplam 230 tl

Genel toplam:1145 tl

Sonuç cüzdanda güzel bir hafifleme  :haydi:
Ya zaten kafayi servise sok cikar 1000lik oluyorum ben. Dayanamiyorum onuda degiselik bunuda degiselik diyince cuzdani orada birakip cikiyoruz. Titiz ve kil adam olmaz zor is üstadim :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ArinFırat

Benim yoncalara da Garanti Bankası muhabbeti yapanlar vardı :)

AhmetCemre

Birmot ta 45.000 bakıma girdik 1.300 tl tuttu ve iyi durumda pirelli çıkma kış lastiği bulup taktırdık,kara hazırız :)

ufuksrl

Bugün itibarıyla 96 bin km oldu juljul. Yaklaşık 2 bin km önce komple bakım yaptırdım akotada. Triger kayış ve rulmanlar, 4 disk ve balatalar, devirdaim pompası, tüm hidrolikler fren vs. , filtreler, bujiler, turbo hortumu. Henüz ön takımda sorun olmaması hoşuma gidiyor. Hala orjinaller  :lol: herkese selamlar :alfisti:

h.t

Bugün itibarıyla 96 bin km oldu juljul. Yaklaşık 2 bin km önce komple bakım yaptırdım akotada. Triger kayış ve rulmanlar, 4 disk ve balatalar, devirdaim pompası, tüm hidrolikler fren vs. , filtreler, bujiler, turbo hortumu. Henüz ön takımda sorun olmaması hoşuma gidiyor. Hala orjinaller  :lol: herkese selamlar :alfisti:

Kardeşim hayırlı olsun. 147 den giu ya geçince insan en çok alt takıma şaşırıyor :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

ufuksrl

Kardeşim hayırlı olsun. 147 den giu ya geçince insan en çok alt takıma şaşırıyor :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sorma kanka ya  :)) neyse maşallah diyelim :nazar: :clover:

ATA

Aracın içini komple söktüm.
Ses yalıtımı yaptım.
Tavan döşemesi hasarlıydı, fiberglass ile tamir ettim.
Tavan döşemesini ve direkleri alcantara benzeri siyah süet kumaş ile kapladım.
Daha sonra kaplanabilecek bir sürü yeri aynı kumaş ile kapladım.
Arka pandizotun süngerleri eskimiş, onları yeniledim.
Sunroof perdesi gri flok kaplamaydı, bunu mecbur başkasına siyah flok kaplattım.
Tavan tutamağı, güneşlik siperlikleri ve sunroof fitilini siyaha boyadım.
Kırmızı emniyet kemerleri aldım ve onları söküp hazırlayıp, diktirdim. (makineleri satmasam onuda dikecektim >:D) Geri taktım.

Sırada kapı içlerindeki döşemeyi ph3 yapmak ve kırmızı taban halısı yapıp yeni paspaslar almak var.
Bakalım yılbaşından sonra devam... Her işi kendim yapmaya çalışınca biraz yavaş ilerliyorum.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

E.Ç.M. (MiTongin)

Aracın içini komple söktüm.
Ses yalıtımı yaptım.
Tavan döşemesi hasarlıydı, fiberglass ile tamir ettim.
Tavan döşemesini ve direkleri alcantara benzeri siyah süet kumaş ile kapladım.
Daha sonra kaplanabilecek bir sürü yeri aynı kumaş ile kapladım.
Arka pandizotun süngerleri eskimiş, onları yeniledim.
Sunroof perdesi gri flok kaplamaydı, bunu mecbur başkasına siyah flok kaplattım.
Tavan tutamağı, güneşlik siperlikleri ve sunroof fitilini siyaha boyadım.
Kırmızı emniyet kemerleri aldım ve onları söküp hazırlayıp, diktirdim. (makineleri satmasam onuda dikecektim >:D) Geri taktım.

Sırada kapı içlerindeki döşemeyi ph3 yapmak ve kırmızı taban halısı yapıp yeni paspaslar almak var.
Bakalım yılbaşından sonra devam... Her işi kendim yapmaya çalışınca biraz yavaş ilerliyorum.
elinize emeğinize sağlık  :yukari-ok:
*Smiles per gallon*