Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

coyote

You are not allowed to view links. Register or Login
Abilerim basit bir şey için konu açmayayım buradan sorayım dedim, benim aracın panjur taş izi içinde uzun yoldan geldiğimde farkettim baya bi kötü olmuş ve gözüme batıyor. Panjuru plastidip ile siyaha çevireyim dedim bazen gözüme hoş görünüyor bazen de scudetto ya hiç dokunmamak en güzeli diyorum ama nasılsa geri çevirebileceğim bir uygulama. Yalnız sorum şu olacak üzerindeki nikelajı plastidip tutar mı yoksa nikelajı kazımam mı gerekicek. Kazırsam da geri çevirme şansım olmayacak. Deneyen var mı hiç ?

Scudetto üzerindeki kaplama nikelaj değil, plastiğin üzeri metal kaplanmış, sanırım bu tekniğin adı metalize. Ben kazıdım, ancak çok zor oldu. Ayrıca altındaki plastik yüzeyi zedelemeden metal tabakayı çözemiyorsunuz. Kazıdıktan sonra mat siyah plastik boyasıyla boyadım. Önceden bilseydim, kesinlikle kazımazdım, doğrudan üzerine boyardım.

DcD-Semih

Abilerim basit bir şey için konu açmayayım buradan sorayım dedim, benim aracın panjur taş izi içinde uzun yoldan geldiğimde farkettim baya bi kötü olmuş ve gözüme batıyor. Panjuru plastidip ile siyaha çevireyim dedim bazen gözüme hoş görünüyor bazen de scudetto ya hiç dokunmamak en güzeli diyorum ama nasılsa geri çevirebileceğim bir uygulama. Yalnız sorum şu olacak üzerindeki nikelajı plastidip tutar mı yoksa nikelajı kazımam mı gerekicek. Kazırsam da geri çevirme şansım olmayacak. Deneyen var mı hiç ?

Scudetto üzerindeki kaplama nikelaj değil, plastiğin üzeri metal kaplanmış, sanırım bu tekniğin adı metalize. Ben kazıdım, ancak çok zor oldu. Ayrıca altındaki plastik yüzeyi zedelemeden metal tabakayı çözemiyorsunuz. Kazıdıktan sonra mat siyah plastik boyasıyla boyadım. Önceden bilseydim, kesinlikle kazımazdım, doğrudan üzerine boyardım.

Yönlendiren herkese teşekkür ederim, yarın şirkette boş boş otururken kapalı alan da varken hazır deneyeyim bakalım. İnşallah yakışır far karartmalarla birlikte güzel durur tekrar sökmek zorunda kalmam. Boya kaplama işlerine elimde hiç yatkın değil ama hayırlısı artık  :)
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

KUY65

Yönlendiren herkese teşekkür ederim, yarın şirkette boş boş otururken kapalı alan da varken hazır deneyeyim bakalım. İnşallah yakışır far karartmalarla birlikte güzel durur tekrar sökmek zorunda kalmam. Boya kaplama işlerine elimde hiç yatkın değil ama hayırlısı artık  :)
kağıt bandi alin. gazeteyle destekleyerek boyamiycaginiz heryeri kaplayin scudetto etrafinda. sprey sisesini bas asagi degil duz tutun ve "fis fis fis fis" seklinde araliklarla elinizi sabit tutmadan yani spreyi sikarken sabit biyere sikmadan yapin. cin ali cizemeyen ben neler yaptiysam. herkes yapar :D
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

DcD-Semih

kağıt bandi alin. gazeteyle destekleyerek boyamiycaginiz heryeri kaplayin scudetto etrafinda. sprey sisesini bas asagi degil duz tutun ve "fis fis fis fis" seklinde araliklarla elinizi sabit tutmadan yani spreyi sikarken sabit biyere sikmadan yapin. cin ali cizemeyen ben neler yaptiysam. herkes yapar :D
Araç üstünde boyamam hocam hayatta sökerim 2 dakikada öyle boyarım bantla uğraşmaktansa daha kolay söküp takmak :)
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

coyote

Araç üstünde boyamam hocam hayatta sökerim 2 dakikada öyle boyarım bantla uğraşmaktansa daha kolay söküp takmak :)

Ben scudetto'yu araçtan söktüm. Ayrıca, scudetto'nun çerçevesini de scudetto'dan söktüm. Hatta logoyu da çerçeveden söktüm. Ondan sonra boya aktı koktu derdi olmadan fas fus boyadım :)

Sercan Keklik

19 yasındaki kız cocuguna (Yeni Reşit Olmuş Sayılır benim gözümde) Tecavüz eden insan denilen varlığın iki adet cocugu olması endişe edici..

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ihsany

19 yasındaki kız cocuguna (Yeni Reşit Olmuş Sayılır benim gözümde) Tecavüz eden insan denilen varlığın iki adet cocugu olması endişe edici..

Eğitim zaten yetersiz ama cezalar da o kadar yetersiz ki, memleketin en işlek caddelerinde dahi, bu mahluklar tecavüze kalkışabiliyor malesef.
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

milano 75

herşey bir yana,tecavüzün cezası kesinlikle en az yapılan fiil kadar acımasız olmalı.bunun hiçbir hafifletici sebebi olamaz,olmamalı.azıcık aklı varsa kişinin,niyetini bozamamalı,başına gelecek şey daha korkunç olmalı.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ssg

Caydırıcı cezalar gelmesi şart. Çoğu tecavüzcü ceza dahi almadan beraat ediyor. En mantıklısı hadım etmek bunları. Boy boy resimlerinide bastıracaksın insan içlerine çıkamayacaklar
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

tughan

İşin daha da endişe verici tarafı, bu adamın bir çok sebepten(uyuşturucu, dolandırıcılık, hırsızlık) poliste kaydı olması ve üstüne üstük servis şoförü olması, böyle bir adama nasıl servis, insanlar(belki de çocuklar) teslim ediyorlar anlaşılır değil. Sabah haberi okuduğumda kanım dondu, Bostancı gibi bir yerde hele, yıllardır rahat dolaşabildiğimizi düşündüğümüz yerde bunun yaşanması korkutuyor artık beni. Büyük cezalar getirilmesi şart, umarım iki gün sonra iyi hal falan deyip sokaklara salıvermezler.  :(
Tuğhan.
156 Selespeed

blackgear

En güzel çözüm -bence-, sağlık sektörü için kobay olarak kullanılmaları. Canlı canlı kessinler, biçsinler, diksinler, yüz nakilleri yapılsın mesela, birinin yüzünü diğerinin yüzü ile değştirsinler... Tıp fakülteleri kadavralar ile, ilaç sanayileri deney hayvanları ile çalışıyor... Versinler onlara, her türlü testi yapsınlar üzerlerinde... Ömürleri boyunca da bu çileyi çekeceklerini bilsinler...

Doğa Tosun

En güzel çözüm -bence-, sağlık sektörü için kobay olarak kullanılmaları. Canlı canlı kessinler, biçsinler, diksinler, yüz nakilleri yapılsın mesela, birinin yüzünü diğerinin yüzü ile değştirsinler... Tıp fakülteleri kadavralar ile, ilaç sanayileri deney hayvanları ile çalışıyor... Versinler onlara, her türlü testi yapsınlar üzerlerinde... Ömürleri boyunca da bu çileyi çekeceklerini bilsinler...

çok güzel fikir.

Cezalar caydırıcı değil. Öyle ki bazı olaylarda tecavüze yeltenen kişi, tecavüze uğrayan kadın tarafından öldürülüyor yada yaralanıyor ki bundan daha doğal birşey yok bence. Birinin canına veya namusuna saldırırsan elbette kendini korumak durumunda, davanın sonunda kadın dar pantolon giydi diye adama ceza yok, kadın adamı darp etti veya öldürdü diye kadına yıllarca hapis.

Adaletin başındaki insanlar örümcek kafalı olduktan sonra yapacak hiçbir şey yok. Adam eşini fuhuşa zorluyor, fuhuş için darp ettiği sırada eşi kendisiyle ilişkiye girecek adamı yaralayıp oradan kaçıyor. Yani başka bir deyişle canını/namusunu kurtarıyor. Mahkeme kadına cinayete teşebbüs 22 yıl veriyor. Erkekler tutuksuz yargılama.

Türkiye'de tecavüz-taciz konularında en güzel adalet mahkemelerde değil, zanlının olası ceza alma durumunda ceza evlerinde oluyor. Tecavüzden içeri girenler genelde çıkabilirse eğer bayağı "genişlemiş" oluyor.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

krm1983

Kadını 2. sınıf insan olarak gören zihniyet hakim olduktan sonra. Bu olay ne ilk ne de son olur. Sadece istatistik olarak kalır. İş ceza da değil zihniyette kendimizi boşa kandırmayalım.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

agucba

"Baş"ların değişmesi gerek. Başka yolu yok.

///////////////

rain man

Bunları tartışıyor konuşuyor olmamız bile üzücü.

Artık bu tarz durumlar dahi insanlara normal gelmeye başladı. Her güne gelen ölüm haberini, suçu, kaçakçılığı, hırsızlığı, tacizi-tecavüzü, uyuşturucu ve türevlerini normalleştirir olduk. Tepki bile veremiyoruz.

Cezalar, denetimler yetersiz. Bugün herhangi bir sebeple, adam öldürmediği sürece, kimse doğru düzgün yargılanmıyor bile. Aylar öncesinde telefon ile taciz eden bir sapıkla başsavcılığa şikayet sonucu davalık olduk. En son dava takipsizlikten düştü. Çok anladığım işler değil ama bu ülkede adalet sistemine de hırsızlara da yakalanmayacaksın elinden geldiğince.

Suçluya gereken, maktüle sabır diliyorum.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

balesanist

"Bilmem kaç ayrı suçtan sabıkası olduğu öğrenildi" illa birini öldürecek, tecavüz edecek ki tutuklanacak.Adamın 17 kaydı var senin benim gibi rahat You are not allowed to view links. Register or Login zaman atacaksın içeri? İçerdeki katilden, hırsızdan adalet umar olduk.Allah yardım etsin.
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

agucba

Kendisini korumak için çantasında biber gazı taşıyan kadınları bunları AVM girişlerinde güvenliğe emanet olarak veya tamamen bırakmak zorunda kalırken, Polis bu cismi çantada yakalarsa yakaladığı kişiye suçlu ve hatta terörist muamelesi yaparken, karısının başını çekiçle dövüp öldüren kişi (bugünün güncel haberlerinden) 5 sene (!) sonra çıkıyorsa, orada ters giden bir şeyler vardır.

///////////////

Doğa Tosun

"Bilmem kaç ayrı suçtan sabıkası olduğu öğrenildi" illa birini öldürecek, tecavüz edecek ki tutuklanacak.Adamın 17 kaydı var senin benim gibi rahat You are not allowed to view links. Register or Login zaman atacaksın içeri? İçerdeki katilden, hırsızdan adalet umar olduk.Allah yardım etsin.
bu aynı bilinen canlı bombaları eylem yapmadan tutuklayamayız gibi birşey.

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Adza

Erkeğin elinin kiri, kadının boğaza geçirin ipi... Var mı böyle adalet?

rain man

Arkadaşlar onbeş günden fazladır kapalı da olsa yarı açık garajda elimizden geldiği kadar korunmaya çalıştık ama yakıt filtrem veya ona ait hortum donmuş. Aküye takviye yaptık elektrik geldi, tabi bir kaç sensör hatası verdi ilk ekranda, sonrasında marş çevirsek de tık diye bir ses geldi sadece. Çözüm olarak ne yapabiliriz?

Bugün veya yarın hafiften güneş var. Dışarı çıkardım ısınsın diye. Yarın çalıştırmak için ne deneyebilirim.

erdem1904

Bu haberler ve çözümsüzlüklerinden dolayı psikolojimi bozması sebebiyle gazete okumayı bıraktım. Şimdi burada okuyunca Hürriyeti açtım sırf başlıklarından yine sıkıntı bastı.

Korkunç cinayetin yeni görüntüleri , anneden çocuğuna akıl almaz işkence vs....

Gidişatımız kesinlikle çok kötü, cezaları tez elden ağırlaştırılması lazım...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Doğa Tosun

Arkadaşlar onbeş günden fazladır kapalı da olsa yarı açık garajda elimizden geldiği kadar korunmaya çalıştık ama yakıt filtrem veya ona ait hortum donmuş. Aküye takviye yaptık elektrik geldi, tabi bir kaç sensör hatası verdi ilk ekranda, sonrasında marş çevirsek de tık diye bir ses geldi sadece. Çözüm olarak ne yapabiliriz?

Bugün veya yarın hafiften güneş var. Dışarı çıkardım ısınsın diye. Yarın çalıştırmak için ne deneyebilirim.
abi dikkatlice sıcak su dök mazot filtresinin etrafına. Gecen sene Özdemir Abi öyle açtı diye hatırlıyorum. JTD 147'de tam nereye dökmek gerek onu yetkili abilerim yazacaktır

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Doğa Tosun

Ben anlamadım ki ruh halimizi. Öyle tahammülsüz bi toplum olduk ki otopark kavgasına insan öldürecek düzeyde hassasız, ama böyle tecavüz gibi işkence gibi cinayet gibi olaylara artık tepki vermeyecek kadar aciziz. Enteresan..

Gitgide yaşanmaz bir hal alıyor bu güzel ülkem ya, hayırlısı

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

rain man

abi dikkatlice sıcak su dök mazot filtresinin etrafına. Gecen sene Özdemir Abi öyle açtı diye hatırlıyorum. JTD 147'de tam nereye dökmek gerek onu yetkili abilerim yazacaktır

Kardeşim çok teşekkür ederim nette aratınca bu ve bunun gibi bir çok şey çıktığı ama yıllar öncesinden kalma eski tip dizeller için tavsiyeleri de yapmışlar hangisini yapmak gerekir bilemedim. Yarın bir pet şişeye su kaynamış şekilde götürüp mazot filtresinin etrafında dökeyim. Sonra o donmasın diye sararım bezle filtreyi. Tahminen olması gerekir ama bakalım. Eyvallah :)  :serefe:

misket

tecavüz-tecavüze yeltenme vb. suçlar için itlaf veya kısasa-kısas gerekir. (şahsi fikrim) Ancak idam kalktığına, kısasa-kısasta linç denileceği için hadım edilerek ağırlaştırılmış müebbet hapis en uygunu görünüyor.

Diğer yandan yıllardır malesef olan durumlar bunlar, kadın dövme taciz tecavüz vs. şimdi gözümüze batmasının sebebi nüfusun şehirlere doğru kayması yaşam alanlarımızın birbirine daha da yaklaşması, olayların kayıt altına alınması, iletişim imkanlarının çoğalması vb. bir takım sebeplerden artık daha çok haberdar oluyoruz bu durumlardan.

Bu nasıl düzelir dersek, kısa vadede caydırıcı cezalar ve önlemler uzun vade de erkeklerin kafasında kadın kavramını değiştirmesi, kadınlarında kendi haklarının güçlerinin birey olarak insan olarak kendilerinin farkına varmaları gerekir.

Bu olduktan sonra gerisi kendiliğinden gelir.

Ya olmaz ise?

Bir sonraki levele geçeriz bir kaç seneye kalmadan.

Yani artan suça rağmen adalet yerini bulmuyor ise herkes kendi adaletini şuçluda daha da sonrası o şuçluya ceza vermeyende de arar-bulur-sağlar.

Hatırlayanınız varmı bilmem Adanada idi sanırım bir insansı, eski karısını kaldırımda 6 saatte 22 yerinden bıçakladı polisi askeri kısaca bir Allahın kulu 2 vurumluk canı olan insansıya "yapma etme" dışında müdahele etmedi. Neden sonra insansı insafa? geldi de kadın yaralı kurtuldu.

Peki olayın sonu ne oldu? Bu insansı 2 yıl yattı sonra mahkemede karımı seviyorum pişmanım dedi içeride iyi hal gösterdi ıvırdızıvırdı çıktı dışarı...

Diğer yandan karısını rehin alana kurşun sıkıldığını gördünüzmü? İnsansı bıçağı dayamış/bıçaklamış kadını can çekişiyor/pencereden atacak/silahı dayamış vs. polis hala ikna çabasında, ha ikna tabiki olur da kardeşim pöh de 2km den ne hedefler vuran adamlar var bir tanesine de deyinki "ateş".

Uzun oldu biraz ama hepimizin eşi çoluğu çocuğu var, düşünceme göre  yakın döğüş, savunma sporları, hatta reşit olunca silah kullanma, panik eğitimi vb. gerekli alt yapıyı çoluk çocuğumuza yaşı gelince vermeliyiz.

Şahsen sopa silah ya da benzeri cisimler yerine biber gazı bulunduruyorum arabada, memleket halidir bir köşede dursun polis sakınca görür ise yazsın cezayı razıyım.

Kendim şiddeti sevmem şiddeti son çare olarak görürüm.Şiddet ile alakamda street fighter dan öteye gitmez bu ama caydırıcılığa ve önlemeye inanırım. İkisi ya da biri eksik ise ne kadar eğitirsek eğitelim ayar tutmayacaktır.

memleket halleri böyle malesef...
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]