Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta 1.4 MA - 1.6 JTD Hangisi Daha İyi Bir Tercih Olur?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

furkan_topay

Hali hazırdaki 1.4 MA Giumu satışa koydum onay sürecinde, bende dizele geçmek istiyorum. Çocuğun okul yükü felan başlıyor ama MA nın tadı bi başka derim.  :D
Alfa Romeo 147       2007 1.6TS  Blackline
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Collezione
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive SP2
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive SP2
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Distinctive
Alfa Romeo 147       2006 1.6TS  Blackline

Koful

Bildiğim kadarıyla üreticiler süspansiyonlardaki yayları aks başına düşen yüke göre seçiyor. Amortisör tuning'i de yine aks başına düşen ağırlığa göre yapılıyor. Bu da demek oluyor ki, bırakın dizel-benzinli motor farkını, aynı motora sahip fakat farklı trim seviyesindeki iki aracın stock yayları birbirinden farklı olabilir.

Dolayısıyla Alfa'nın Giu'yu sadece 1.4MA üzerine kurgulaması kulağa mantıklı gelmiyor. Eğer dizel ve 1.75 benzinli kafadan kayıyorsa, 1.4MA'nın da kayıyor olması gerekir. Eğer öyle değilse, arada gerçekten tune edilemeyen bir ağırlık farkı olmalı akslar arasında.

Serhat59

Bence benim fikrim;

Şehir içinde bütün arkadaşların dediği gibi işin içine yakıt giriyor ki o yüzden dizel.

Şehir dışında ise, otoyolda muhtelif araçlarla yarış yapmayacaksan yine dizel.

0 km alımda ya da 2. el alımda ödediğiniz para toplu olacağı için göze pek yazla görünmez ama pompa başında ödediğiniz her her kuruş gözünüze batar.

Bütçeniz rahat ise tüm arkadaşların dediği gibi 1.4 MA ama benim gibi araç değiştirmek istiyorsunuz ve tek atışlık merminiz varsa 1.6 Jtdm.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

Reha

You are not allowed to view links. Register or Login
Ailemizde her ikisinden de kullanıldı ki hali hazırda dizele sahibiz. Her ikisinin de kendince avantajları var, yakıt ve gelecekteki satış değeri avantajını dikkate almıyorsanız ben de benzinli TCT öneririm. ancak kullanım şartlarınız bunda esas belirleyici olacaktır. Örneğin her sabah marşa basıp 10 km. den az mesafeler gidiyorsanız ve hele ki yoğun trafikler varsa MA-TCT, yok ben uzun uzun giderim, uzun yollara yüklü çıkarım diyorsanız Diesel iyidir.

Performans bakımından yine ikisinin de güzellikleri var, benzinli olanın motor sesi keyfi başka ama yüksek tork da başka bir şey  ;)

Benim sorum önden kayma eğilimi ve sürüş dinamikleri üzerine. Siz ikisine de sahip olmuşsunuz. Limitlerde kullandığınızda bariz bir fark var mıydı?

Reha

Bildiğim kadarıyla üreticiler süspansiyonlardaki yayları aks başına düşen yüke göre seçiyor. Amortisör tuning'i de yine aks başına düşen ağırlığa göre yapılıyor. Bu da demek oluyor ki, bırakın dizel-benzinli motor farkını, aynı motora sahip fakat farklı trim seviyesindeki iki aracın stock yayları birbirinden farklı olabilir.

Dolayısıyla Alfa'nın Giu'yu sadece 1.4MA üzerine kurgulaması kulağa mantıklı gelmiyor. Eğer dizel ve 1.75 benzinli kafadan kayıyorsa, 1.4MA'nın da kayıyor olması gerekir. Eğer öyle değilse, arada gerçekten tune edilemeyen bir ağırlık farkı olmalı akslar arasında.
Evet haklısınız, amortisörler farklı olabilir. Ama motor ağırlıklarının farklı olması ön-arka ağırlık dağılımını mutlaka etkileyecektir. Bunu dengelemek için ekstra bir çalışma var mıdır acaba? Mesala aküyü arkaya almak gibi. Alfa Romeo'nun mühendisliğine hiç şüphem yok. Yine de bu konu beni meraklandırıyor.

rain man

Kafadan kayma diyerek bahsettiğiniz önden kapma (understeer) durumu ise mantıken daha hafif bir ön ağırlığa göre araç viraj içinde daha eylemsiz kalacaktır. Ama bu sürüş kalitesini ne kadar etkiler veya sırf bu yüzden dizel olan alınmaz demek bence yanlış olacaktır.

Zaten piste sokmayacağımız araçlar için (kendim de dahil) biraz fazla hesap yapıyor gibi geliyor. Eğer her dizel motor benzer şeylere ÇOK BARİZ sebep oluyor olsaydı bence hiç tercih edilmezlerdi. Kaldı ki yukarıda da bahsedildiği gibi ön ve arka aks ortalama ağırlıklarına göre üretilen süspansiyon sistemi bunu tolere ediyor. En azından bana göre.

Yoksa bahsi geçen konuyu bir çok kez kendi aracımda da hissettiğim oldu. 1.6 atmosferik benzinli kasaya göre understeer olayı mevcut ama bu bence ihmal edilebilir ölçüde.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

dr_eros

Çok güvendiğim Otopark'ın bir Giulietta testini izledim. İstanbul Park'ta aracın sürüş dinamiklerini incelemişler. Çıkan sonuç şu: 1.Dizel Giulietta kesinlikle yeterli performans vermiyor (Bunda hepimiz hemfikiriz. Performans arayan Multiair alacak. 1.4 Multiair ile 1.6 jtdm arasındaki fark, örnek vermek gerekirse bir f30 320d ile 320i arasındaki farka hiç benzemiyor) 2.Giulietta kafadan kayma yapıyor. Benim asıl merak ettiğim bu ikinci sonuç. Giulietta'nın şasesinin 1.4 ile daha uyumlu olduğunu, 1.4'ün ön arka ağırlık dengesinin daha iyi olduğunu söyleyebilir miyiz? Yani sürüş dinamikleri açısından 1.4 daha mı iyidir? Önden kayma denildiğinde  benim aklıma dizelin motor ağırlığının dengede ufak da olsa bir sapmaya sebep olabileceği geldi. Top model olan 1.75'in motor ağırlığının da dizelden farklı olacağını sanmıyorum. Yapılan testlerde onun da önden kaymaya meyilli olduğu söyleniyor. Siz ne dersiniz, 1.6 jtdm ile 1.4 Multiair arasında sürüş dinamikleri açısından fark var mıdır?
Motor ağırlığından kaynaklanan fark fizik kanunu gereği elbet önden kayma eğilimini artıracaktır. Ancak bu farkı ancak pistte süre kasarken anlarsınız diye düşünüyorum.  Sürüş zevkini bozacak düzeyde olmaz. Giu bence aşırı kafadan kayan bir araç da değil. 1.4 ma aracımda önceki aracım olan 1.4 tsi leondan çok daha az understeer yaşıyorum. You are not allowed to view links. Register or Login'a gelince güvenilir olduklarına kesinlikle katılmıyorum. Bariz olarak VAG grubunu tutuyorlar. Golf dizele binince BMW M5'ine binmek istemediğini iddia eden editörleri mevcut. Giulietta testleri de en kötü yaptıkları testtir.

Ugur55

1.5 yıl MA son 4 aydırda jtdm gıu kullanan biri olarak surus dinamikleri acısından bence fark yok.limitlerde kullanırsanız MA dizele gore daha agresif hızlı tepkileri var.ama jtdm de bence testte dendiği gibi performanssız değil.tabiki karar You are not allowed to view links. Register or Login surusuyle daha net karar verebilirsiniz.
2012 Giulietta 1.4 MA Distinctive Mk1
2015 Giulietta 1.6 JTDM Distinctive Mk2
2015 Giulietta 1.4 MA TCT Distinctive Mk2
,,

Darkboys10

MA şehir içi ortalama yakıt tüketimi nedir?

Sent from my iPhone using Tapatalk

max-ime

Benim şahsi fikrimde Jtd'nin ince ayarlarıyla fazla uğraşılmadığı şeklinde. 2.0 jtdm yürüyeni üzerine koyup göndermişler gibi.

İmkanlar dahilinde yakıta ayırabilecek bütçe fazlaysa, Jtd ile hiç işim olmaz, Ma  'dan da şaşmazdım.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ugur55

Kullanım tarzına gore 8-10 civarı tuketimi var.
2012 Giulietta 1.4 MA Distinctive Mk1
2015 Giulietta 1.6 JTDM Distinctive Mk2
2015 Giulietta 1.4 MA TCT Distinctive Mk2
,,

muğlalı

Çok güvendiğim Otopark'ın bir Giulietta testini izledim. İstanbul Park'ta aracın sürüş dinamiklerini incelemişler. Çıkan sonuç şu: 1.Dizel Giulietta kesinlikle yeterli performans vermiyor (Bunda hepimiz hemfikiriz. Performans arayan Multiair alacak. 1.4 Multiair ile 1.6 jtdm arasındaki fark, örnek vermek gerekirse bir f30 320d ile 320i arasındaki farka hiç benzemiyor) 2.Giulietta kafadan kayma yapıyor. Benim asıl merak ettiğim bu ikinci sonuç. Giulietta'nın şasesinin 1.4 ile daha uyumlu olduğunu, 1.4'ün ön arka ağırlık dengesinin daha iyi olduğunu söyleyebilir miyiz? Yani sürüş dinamikleri açısından 1.4 daha mı iyidir? Önden kayma denildiğinde  benim aklıma dizelin motor ağırlığının dengede ufak da olsa bir sapmaya sebep olabileceği geldi. Top model olan 1.75'in motor ağırlığının da dizelden farklı olacağını sanmıyorum. Yapılan testlerde onun da önden kaymaya meyilli olduğu söyleniyor. Siz ne dersiniz, 1.6 jtdm ile 1.4 Multiair arasında sürüş dinamikleri açısından fark var mıdır?
Motor ağırlığından kaynaklanan fark fizik kanunu gereği elbet önden kayma eğilimini artıracaktır. Ancak bu farkı ancak pistte süre kasarken anlarsınız diye düşünüyorum.  Sürüş zevkini bozacak düzeyde olmaz. Giu bence aşırı kafadan kayan bir araç da değil. 1.4 ma aracımda önceki aracım olan 1.4 tsi leondan çok daha az understeer yaşıyorum. You are not allowed to view links. Register or Login'a gelince güvenilir olduklarına kesinlikle katılmıyorum. Bariz olarak VAG grubunu tutuyorlar. Golf dizele binince BMW M5'ine binmek istemediğini iddia eden editörleri mevcut. Giulietta testleri de en kötü yaptıkları testtir.
Bu yazdığınıza katılmıyorum editörlerden biri zaten 156 sahibi, övülebilecek her noktayı övüyorlar kusur gördülermi de yerin dibine sokuyorlar tarzları bu şekilde Golf(yeni astra k ile) her ne kadar çok itiraz edilsede bu sınıfın hala en iyi aracı 16 bin km giulietta kullanmış biri olarak bunu çok net söyleyebilirim totale bakıldığında dengeyi çok iyi kurmuş vw, alırmıyım almam orası ayrı ama gerçek bu özellkle mk1 giu da süspansiyon,yalıtım, malzeme kalitesi rakiplerinin gerisinde bunu sadece otopark ın değil eren tekininde testte belirttiği bir şey.

krm1983

Bu yazdığınıza katılmıyorum editörlerden biri zaten 156 sahibi, övülebilecek her noktayı övüyorlar kusur gördülermi de yerin dibine sokuyorlar tarzları bu şekilde Golf(yeni astra k ile) her ne kadar çok itiraz edilsede bu sınıfın hala en iyi aracı 16 bin km giulietta kullanmış biri olarak bunu çok net söyleyebilirim totale bakıldığında dengeyi çok iyi kurmuş vw, alırmıyım almam orası ayrı ama gerçek bu özellkle mk1 giu da süspansiyon,yalıtım, malzeme kalitesi rakiplerinin gerisinde bunu sadece otopark ın değil eren tekininde testte belirttiği bir şey.

Malzeme kalitesi ve yalıtım konusuna katılmakla beraber; süspansiyon konusuna katılmıyorum. Giulietta sınıfında en iyi yol tutan araçlardan biri.

Malzeme kalitesi ve yalıtım konusunda kullanılan malzeme eksikliğini yol tutuş konusunda telafi ediyor.

1.5 senede 19 bin km Türkiye'de 4 coğrafi bölgede kullanmış bir giulietta sahibi olarak yazıyorum bunları.

Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

muğlalı

You are not allowed to view links. Register or Login  süspansiyondan kastım konfor anlamında, yol tutuş olarak giu tabii ki sınıfında en iyi ama bunu yaparken kütür kütür olmadan olmuyor özellikle çukurlarda bunu iyi bilirsin.(spor paket için konuşuyorum). :)

ArinFırat

Bahara doğru 159 umu satıp giulietta almayı düşünüyorum..süper bir başlık olmuş,giu kullanan tecrübeli arkadaşların yorumlarını dinledikçe başlığı daha çok sevmeye başladım.sıkı takipteyim

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Reha

You are not allowed to view links. Register or Login  süspansiyondan kastım konfor anlamında, yol tutuş olarak giu tabii ki sınıfında en iyi ama bunu yaparken kütür kütür olmadan olmuyor özellikle çukurlarda bunu iyi bilirsin.(spor paket için konuşuyorum). :)
Alfa-yedek'te veya başka sitelerde Giu için amortisör arattığımda spor paket gibi bir opsiyon göremiyorum.  Spor paketin yaylarının farklı olduğunu biliyorum ama.  Bu sertlik acaba sadece yaydan mı? Bunu ne için soruyorum. Dizel alırsam mk1 spor paket ile mk2 boş distinctive arasında pek fark yok. Spor paket mk1 alacağıma 2014 boş distinctive alıp maşbiyel, yay filan ekleyeyim diyorum.

Sercan Keklik

Alfa-yedek'te veya başka sitelerde Giu için amortisör arattığımda spor paket gibi bir opsiyon göremiyorum.  Spor paketin yaylarının farklı olduğunu biliyorum ama.  Bu sertlik acaba sadece yaydan mı? Bunu ne için soruyorum. Dizel alırsam mk1 spor paket ile mk2 boş distinctive arasında pek fark yok. Spor paket mk1 alacağıma 2014 boş distinctive alıp maşbiyel, yay filan ekleyeyim diyorum.

Sadece yay farklı arkadaşlar.

Yay ıda orjinal spor pakette alsanız, almasanızda giu nin yayları çok sert. Çare H&R ama çok indiriyor. 5-8 cm indirme sağlıyor.

5-8 nasıl bi ölçü? :) Motor ağırlığı ve aracın amortisör ömrü ile alakalı.

Eibach 3-3,5 indiriyor fakat sert kafa inmiyor, arka iniyor falan saçma bir huzursuzluk
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

muğlalı

Kesinlikle mk 2, bana daha yumuşak geldi spor paketten sonra ayrıca yalitim bariz daha iyi.

Reha

Bütün sorularımın cevabını aldım. Ben çekiliyorum  :)) Hepinize teşekkür ederim :alfisti:

Sercan Keklik

Kesinlikle mk 2, bana daha yumuşak geldi spor paketten sonra ayrıca yalitim bariz daha iyi.

aslında hiç bir fark yok, motor gürültüsü biraz daha az euro 5 oldugu icin. Onun haricinde yürüyen ve izalasyon aynı. (İç Kasa İzalasyonunda Farklılıklar Olabilir Malzeme değişikliği vs.)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

E.Ç.M. (MiTongin)

Örneğin her sabah marşa basıp 10 km. den az mesafeler gidiyorsanız ve hele ki yoğun trafikler varsa MA-TCT, yok ben uzun uzun giderim, uzun yollara yüklü çıkarım diyorsanız Diesel iyidir.

heh bizde 10 km ki cok bile yoğun trafik olan cinsten MA ama manuel :)
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

E.Ç.M. (MiTongin)

iyimser oldu biraz sanki :) 10.dan aşağı düşsün ki kullanim sakinin sakini  :haydi: cekerim  :lol:
*Smiles per gallon*

krm1983

Yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum. Maalesef sportif olunca konfor düşük 18'' jant takımlarıyla özellikle :)

Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

ArinFırat

iyimser oldu biraz sanki :) 10.dan aşağı düşsün ki kullanim sakinin sakini  :haydi: cekerim  :lol:
1.6 dizel 100km/ 6-6,5lt ortalama yakıyor ise 1.4 MA 8-10 lt çok fazla gibi.. kullanım tarzınızı bilmiyorum ama bi yanlışlık yok değil mi? düşünsenize dizelde 100 km yolu 6lt dizel ile 20TL ye (1km=0,2 krş) gitmek varken, 1.4 MA ile 9lt ve 38TL ye ( 1km:0,38krş) gideceksiniz..neredeyse 2 katı..benim 159 bile yazın ort.7,5lt , kışın ise 8,9 lt..yani bundan çıkardığım sonuç şu; 1.4 MA yakıt masrafı-tüketimi, 1.9 jtd'den daha fazla ,yanılıyor muyum?

E.Ç.M. (MiTongin)

Simdi baktim 11.1 lt bir haftanin ortalamasi. Dedigim gibi sıkışık trafik ve ev ile iş arası 6 km falandir. Normal zamanda da sikistirmadan kullanimda ise 10.5 den aşağı düşemedim. Bastığım zamam da 12.5 lt lerde gezdim. Mito qv araştırırken fabrika verilerine göre polo manuel 1.4 benzinli 85 ps den daha az yaktığı idi :) hadi fabrika verileri tutmaz onu biliyoruz. Ama aradaki fark nerdeyse 4 lt. Çıkamadım ben içinden. Açıkçası 156 sahipleri 11 ltlerde gezdiğini görünce çokta dert etmemeye başladım. Ben çok büyütüyorum sanirim

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*Smiles per gallon*