Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Doğa Tosun

gy eagle f1 Assy2'lere geçtim sezonu açtım. Islakta muhteşem bi performansı var. İlk defa yağmurda araba kullanmak bu kadar keyili. 159'u bükecek gibi oluyor. . 159'un yol tutuş karakteriyle çok uyumlu geliyor bana. 4. f1 setim, memnuniyetle kullanmaya devam ediyorum. Assy 3 çıktı onu denerim bidahakine, onun dışında başka lastik kullanacağımı sanmıyorum. Spor bi lastik olduğu için optimize kullanım sıcaklığına ulaşması birkaç kilometreyi buluyor.

f1 assy 3 deneyen var mı? veya yorum duyan?
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

h.t

F1 asym3 ü 225/45 17 de giu ya almayı düşünüyorum.. Csc 5 ile az fiyat farkı var aralarında , değer diye düşünüyorum.. Haftaya büyük ihtimalle takmış olurum bakalım nasıl çıkacak

Sent from my iPhone using Tapatalk

OytunB

Merhabalar. Ben de 2 hafta önce aldığım 2012 Giulietta 1.4 MA 170 TCT aracıma yeni lastik arayışındaydım. Goodyear Eagle F1 Assy. 3'de karar kıldım ve siparişimi geçtim. Yarın da lastikleri taktıracağım. Okuduğum yorumlara göre Assy. 2'den daha iyi bir lastik olduğu söyleniyor ve Assy. 2 çok beğenilen bir lastikti. CSC5 yerine tercih etmemin sebebi de her ne kadar Tyrereviews'daki 2016 225/45/17 testinde 1. çıksa da yorumlarında çok çabuk aşındığının belirtilmesiydi. Zaten testte de 2. sırada Assy. 3 geliyordu. Umarım güzel bir tercih olmuştur.

engin uzun

Eger ki ses hassatiyetiniz varsa ben size Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 225/45 R17 91V öneririm..Gerci almıssınız ama diğer arkadaslara faydası olur belki..Eski pirelli rosso lastiklerime göre araba cok cok güzel değişmişti..Detaylı bilgi için

You are not allowed to view links. Register or Login

Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

nazamarya

225 40 18 Pzero'larıma talip var mı ben de Goodyear'a geçmeye özendim  :D
2015 - 2012 Model  Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive TCT
2017 - 2012 Model Urban Line BMW 1.16 Otomatik

ku2

Merhaba herkese,

Dizel Giulietta sahipleri 18" lastik olarak ne önerirler?

Özellikle tavsiye edecekleri lastik marka/modeliniz var mıdır?

Tşk.

Ben 18 olarak Pirelli p zero kullanıyorum. Memnunum.
Daha önce de 18 p zero kullandım GT de
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

octinum

Bir de Nokian zLine tavsiye ve karşılaştırması rica edelim madem. :)

Evin diğer arabasının kışlıkları Nokian WR D3, yazlıkları Nokian H. Özellikle aquaplaning dirençlerinden çok memnunum.

156 için 215/45 R17 Pirelli pZero Nero ile Nokian zLine arasında kaldım. Aynı fiyata hangisini önerirsiniz, ikisini de bilenimiz var mı?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

necati_jr

Siz bu lastikleri nereden satın almayı tercih ediyorsunuz birde?
Kampanya vs yakalamak adına nereden bulabiliriz bu orijinal lastikleri en uygun fiyatlarda?

octinum

Kampanya vs yakalamak adına nereden bulabiliriz bu orijinal lastikleri en uygun fiyatlarda?
Ben genelde hepsiburada ve kliksa kullanıyorum. Değişim zamanının bir önceki sezonunda kampanya oluyor çoğu kez.

OytunB

Ben You are not allowed to view links. Register or Login diye bir siteden aldım yeni Assymetric 3'lerimi. Hepsiburada da vardı hatta yanında 1 sene yol yardım hizmeti veriyordu kampanya olarak ancak kolayoto'da taksit imkanı daha fazla diye orayı tercih ettim. İkisi de benzer fiyatlardaydı. Çarşamba gecesi sipariş verdim ertesi günü kargoya verdiler, dün seçtiğim montaj noktasına teslim edildi, bugün gidip taktırdım. Memnun kaldım alışverişten genel olarak tavsiye ederim. Ancak üretim tarihi konusunda sorunlar yaşayanlar olduğunu okumuştum şikayetvar'da. Benim aldığım lastik daha 2016'da piyasaya çıktığından hepsi Ocak 2016 üretim geldi. Eski lastiklerden alırken yine bir okuyun yorumları ki sorun yaşamayın derim.

oridilbo

Ben You are not allowed to view links. Register or Login diye bir siteden aldım yeni Assymetric 3'lerimi. Hepsiburada da vardı hatta yanında 1 sene yol yardım hizmeti veriyordu kampanya olarak ancak kolayoto'da taksit imkanı daha fazla diye orayı tercih ettim. İkisi de benzer fiyatlardaydı. Çarşamba gecesi sipariş verdim ertesi günü kargoya verdiler, dün seçtiğim montaj noktasına teslim edildi, bugün gidip taktırdım. Memnun kaldım alışverişten genel olarak tavsiye ederim. Ancak üretim tarihi konusunda sorunlar yaşayanlar olduğunu okumuştum şikayetvar'da. Benim aldığım lastik daha 2016'da piyasaya çıktığından hepsi Ocak 2016 üretim geldi. Eski lastiklerden alırken yine bir okuyun yorumları ki sorun yaşamayın derim.

225/45/17 91Y mi yoksa 94Y XL mi aldiniz?
Giulietta 1.6 JTD Distinctive

OytunB

225/45/17 91Y mi yoksa 94Y XL mi aldiniz?
225/45/17 91Y aldım.

sbk0655

Bir de Nokian zLine tavsiye ve karşılaştırması rica edelim madem. :)

Evin diğer arabasının kışlıkları Nokian WR D3, yazlıkları Nokian H. Özellikle  **uaplaning dirençlerinden çok memnunum.

156 için 215/45 R17 Pirelli pZero Nero ile Nokian zLine arasında kaldım. Aynı fiyata hangisini önerirsiniz, ikisini de bilenimiz var mı?

P zero nero normal p zero lara gore daha sert ve konforsuz bir lastik o yuzden ya p zero alin yada p zero nero yerine nokian z line alin.Nokian daha yumusak ve konforludur , omru biraz daha kisa olabilir yada yarilma vs durumunda yedegini bulmak zor olabilir.

nazamarya

2 adet Pzero'm 2012 tarihliydi. Goodyear F1 Asm 3 ile degistirdim. Aksam takilacak. İnsallah pisman olmam  :)

iceberg156

2 adet Pzero'm 2012 tarihliydi. Goodyear F1 Asm 3 ile degistirdim. Aksam takilacak. İnsallah pisman olmam  :)

Kesinlikle pişman olmazsınız  :yukari-ok:

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

nazamarya

Kesinlikle pişman olmazsınız  :yukari-ok:

Az önce denemeler yaptım. Yol tutuşunu hem ıslak hem normal zeminde denedim. PZero ya da Asymmetric3 daha iyi diye ayrım yapamam. Ama ses konusunda ciddi fark ettirdi. Lastik etiketinde olduğu gibi 67dp Asymmetric3, 72db PZero'ya göre oldukça iyi. Dayanıklılık konusunu da ilerleyen zamanlarda göreceğim.

Arka lastiklerim 2014/45 5000km ve 2015/25 1000km olduğu için onları değiştirmedim. Pek sevmediğim bir durum ama lastikler yeni olduğu için sıkıntı olacağını sanmıyorum.

kuti147

Az önce denemeler yaptım. Yol tutuşunu hem ıslak hem normal zeminde denedim. PZero ya da Asymmetric3 daha iyi diye ayrım yapamam. Ama ses konusunda ciddi fark ettirdi. Lastik etiketinde olduğu gibi 67dp Asymmetric3, 72db PZero'ya göre oldukça iyi. Dayanıklılık konusunu da ilerleyen zamanlarda göreceğim.

Arka lastiklerim 2014/45 5000km ve 2015/25 1000km olduğu için onları değiştirmedim. Pek sevmediğim bir durum ama lastikler yeni olduğu için sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Daha bugün takılan lastiğin verdiği tepkilerden sonra ayrım yapamıyorsanız assy3 ler rodajdan sonra sizi çok rahat memnun edecektir bence :)
Pzero dan assy2 ye geçmiş biri olarak konuşuyorum bu arada.
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

octinum

Nokian zLine alındı. :) haftasonu taktırıp uzun yola gideceğim, ilk birkaç yüz kilometreyi geçeyim izlenimlerimi aktarırım. Allah vere de dönüş yolunda yağmur yağsa.

mahoretti

muhtemelen biliyorsunuzdur da yinede uyarmış olalım. İlk 100-200KM lastik sınırlarını deneme, kontrol etme, ani fren vb. şeyler yapmayın.

octinum

muhtemelen biliyorsunuzdur da yinede uyarmış olalım. İlk 100-200KM lastik sınırlarını deneme, kontrol etme, ani fren vb. şeyler yapmayın.
Tabi tabi, çok teşekkürler yine de tavsiye için. O yüzden uzun yola sevindim.  Konyaya gidip geleceğim, giderken sakin gidip lastiği alıştıracağım niyetim o. Dönerken bakacağız hanımı bebeği kayınvalideyi bıraktıktan sonra.

nazamarya

Yaklasik 100km sehir ici, 100km uzun yoldan sonra lastikleri Gemlik ve bursa cevreyolunda deneme firsatim oldu. Ozellikle Gemlik yokuslarinda Yol tutusunda en kucuk bir guvensizlik hissetmedim. Arkalarim yeni olmasa onlari da f1 asym3 ile degistirirdim.  Yol sesi ve rahatlik yonunden kesinlikle tavsiye ederim..

vieri

146'ya nokian i-Line almayı düşünüyoruz.Nasıl bilirsiniz.Beklentim sessizlik ve konfor.Bir de sormak istediğim 146'nın orijinal ebatı 185/60/14 82H midir? Tereddütte You are not allowed to view links. Register or Login data da bu şekilde yazıyor ama emin olmak istiyorum.

octinum

217/45 R17 zLine üzerinde 500km'ye yakın yol yaptım, lastikler artık olması gereken performanslarına ulaşmıştır diye tahmin ediyorum. Bundan sonra gerçek denemeler başlayacak.

Ne yazık ki 156 üstünde başka düzgün lastik deneyimim yok. 15" jantlar üzerinde 2012 üretimi eski Michelin bilmemnelerime göre hiç konfor kaybı yok, hatta daha konforlu hissettirdi lastikler. Yani evet eski lastik sert ve sanırım Michelin'in ekonomik seviye lastiği ama 15" lastiklerden 17" boyutuna geçtikten sonra epeyce konfor kaybı yaşarım diyordum, yaşamadım. Sessizliği de çok daha başarılı geldi.

Yol tutuştaki farkı saymıyorum tabii. :) Onu belki gelecekte karşılaştırabilecek bir şeyler bulabilirsem paylaşırım.

Bu arada kullandığım basınçlar dört lastikte 38psi şu anda.

Alfadanadam

İ-line bir tanıdığım kullandı farklı ebat. Durduk yerde komple çatlamıştı lastikler 1 senenin sonunda. Denk gelmiş te olabilir tabi.

vieri

217/45 R17 zLine üzerinde 500km'ye yakın yol yaptım, lastikler artık olması gereken performanslarına ulaşmıştır diye tahmin ediyorum. Bundan sonra gerçek denemeler başlayacak.

Ne yazık ki 156 üstünde başka düzgün lastik deneyimim yok. 15" jantlar üzerinde 2012 üretimi eski Michelin bilmemnelerime göre hiç konfor kaybı yok, hatta daha konforlu hissettirdi lastikler. Yani evet eski lastik sert ve sanırım Michelin'in ekonomik seviye lastiği ama 15" lastiklerden 17" boyutuna geçtikten sonra epeyce konfor kaybı yaşarım diyordum, yaşamadım. Sessizliği de çok daha başarılı geldi.

Yol tutuştaki farkı saymıyorum tabii. :) Onu belki gelecekte karşılaştırabilecek bir şeyler bulabilirsem paylaşırım.

Bu arada kullandığım basınçlar dört lastikte 38psi şu anda.
Teşekkür ederim.

İ-line bir tanıdığım kullandı farklı ebat. Durduk yerde komple çatlamıştı lastikler 1 senenin sonunda. Denk gelmiş te olabilir tabi.

Abi teşekkür ederim bilgi için. Durduk yere oluyorsa bir kez daha düşüneceğiz o zaman.