Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 - Genel Bilgi Başlığı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

driftking11

You are not allowed to view links. Register or Login
stock 19 ti leylek görüntüsü  :)
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

leonheart

stock 19 ti leylek görüntüsü  :)

Böyle duruyorsa ben de taktırayım valla, gayet iyi  :yukari-ok:
159 JTDM Distinctive

ucarozcan

19' ,yay ve marşpiel.
Marşpiel olmazsa olmaz bence.
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

driftking11

19' ,yay ve marşpiel.
Marşpiel olmazsa olmaz bence.
Özcan bey sıze aracı bı turlu begendıremedım zaten..kaplamada kusur jantta marspiyel eksik falan :) saka bı yana hayalımdekı araca hayalımdekı kombınasyonla eksiksiz bı sekılde bındıgımı dusunuyorum.. You are not allowed to view links. Register or Login ile jant konusunu konusmustuk goruntuyu hatırlatma acısından koydum.. Ben sadece marspiyelin on ve arka tamponla yandan goruntusunun eksık kaldıgını dusunuyorum.. Camurluk lastık arası 2 parmaklık bosluk bana yeterlı goruntuyu verıyor.. Max 50000 tllik bı araca 1000 tlye marspiyel alıcagıma(tekrar solıyorum goruntuyu bnm için degıstırmeyecek) baskı balata volan degısım işlerine gırerım.. Nese detaylı olmus olabılır kusra bakmayın bıraz uzun yazdım..

driftking11

Bnde sıze katılıyordum havada kalır dıe ama sonuca bnde sasırdım taktıktan sonra.. Tesekkurler:))

francobaresi

Bnde sıze katılıyordum havada kalır dıe ama sonuca bnde sasırdım taktıktan sonra.. Tesekkurler:))
aslinda ben de  sizin aracin paylastiginiz resminden sonra iyice heveslenmistim 19 jantin stock yayla durusuna.  lastik isini arastiriyorum, ankarada aradigim hic bir goodyear bayisinde lastik yok, fabrikada da yok ve teslim tarihi belirsiz diyorlar. ancak conti sc 5 buldum da aklim goodyear f1 de.  jant almakla is bitse keske:) bu gibi detaylarida halledip yakin zamanda 19 icin gerekli girisimi yapma niyetimdeyim fakat benim soru kayboldu gitti :) kullanim klavuzunda 19 kullanabilecegim yazmiyor, max olcu 18 jantli verilmis, bunun olumsuzlugunu yasar miyim meraktayim

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

driftking11

aslinda ben de  sizin aracin paylastiginiz resminden sonra iyice heveslenmistim 19 jantin stock yayla durusuna.  lastik isini arastiriyorum, ankarada aradigim hic bir goodyear bayisinde lastik yok, fabrikada da yok ve teslim tarihi belirsiz diyorlar. ancak conti sc 5 buldum da aklim goodyear f1 de.  jant almakla is bitse keske:) bu gibi detaylarida halledip yakin zamanda 19 icin gerekli girisimi yapma niyetimdeyim fakat benim soru kayboldu gitti :) kullanim klavuzunda 19 kullanabilecegim yazmiyor, max olcu 18 jantli verilmis, bunun olumsuzlugunu yasar miyim meraktayim

O konuda bende tedırgındım ama kullanımda bı sıkıntı gormedım.. Bıde ozcan beyın aracı sanırım 35 yanak bnm arac daha mı basık duruo bana mı ole gelıo:) bnm kı f1 235/40/19

francobaresi

Anladım hocam bilgilendirme için teşekkürler  :)

Zamanında bu forumda bir orjinal TI paketli 159 konusu vardı 1.8 TBI... Arabanın konforunu arttırmak için sahibi olan arkadaş ya da arabanın önceki sahibi tam hatırlamıyorum TI paket ile gelen yayları çıkarıp bizim 159 daki yaylardan takmış ve araba gözle görülür şekilde yükselmişti. Hatta sahibi TI yaylara geri dönmüştü diye hatırlıyorum.

Forumda 159' una 19 jant uygulaması yapan arkadaşlar var, sanırım sıkıntı yaşamadılar hiç. Ayrıca TI paketin ben 2010 öncesinde de var olduğunu hatırlıyorum sanki, bizim ülkemize 2010 dan sonra gelmişti sanırım
bide ingilizcesine bakayim kilavuzun dedim, orda yaziyor ti versiyon bilgileri. turkce kilavuza koymamislar. gerci ingilizcesinde de 1.9jtdm16v icin yine opsiyon olarak 18 jant gorunuyor  en buyuk ebat olarak :)

Cuore sportivo

Koful

Onur internetten alabilirsin lastiği, neden bayi arıyorsun ki ille de?
Nette de mi yok yoksa?

francobaresi

Onur internetten alabilirsin lastiği, neden bayi arıyorsun ki ille de?
Nette de mi yok yoksa?

var tabi , kolayoto diye bi sitede gordum. netten daha once lastik almamistim bayiyi tercih ederim uretim tarihini filan gorup aldigm icin ama en olmadi netten bakicam

Cuore sportivo

tako74

Direksiyon kısmında kaplama yok.
Bu kaplama da malesef tam anlamıyla sıfıra sıfır mükemmel şekilde olmuyor.
Satılan kaplamada orta konsol, vites çerçevesi, (ha bu arada otomatik için var mı? sormak lazım.) kapı kolu tutacakları var. (Sadece kapı kolu tutacakları için bile alınır.  :) ) bence sen bu kaplama setini al.
Ben aynı adamdan iki farklı renk aldım. Ekrem'de aynı kişiden aldı. satıcıda sorun yok.

Folyo ile mükemmel işçilik olsa bile altında eğim büküm vs. darbe varsa yüzeye yansıttığı için tam anlamıyla mükemmel olmuyor. Konsol hatasız ise folyo da güzel durur.
Birde yıllardır sabit duran. Artık yerine kaynamış olan konsol trimini sökünce ses yapabilme ihtimali var.
Bahsettiğin kaplama benim konsolda var işte. Bir buluşmada bak istersen.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bu benim 159 um ve kaplama değil bota piano black

francobaresi

bugun ilginc bi bilgiye denk geldim, fikri , tecrubesi olan var mi merak ettim. bildiginiz uzere 2007 oncesi 159larin emme manifoldu aluminyum, 2007 sonrasi plastik.
plastik e. manifoldlarinin icinde paslanmaz celik kelebekler baya sorun yaratiyomus, kopup pistona kacip buyuk hasar veriyomus motora. yurtdisindaki bazi kullanicilar egr ile birlikte bu kelebekleride iptal ettiriyomus ve bunun suruse herhangi olumsuz etkisi olmadigi gibi egr iptal ve temiz bir emme manifolduyla birlikte yakita olumlu sonuclari varmis. ben tabi yakitinda degilim isin ama iptalini duyan yaptiran oldu mu hic?
ya da degistiren oldu mu bu bahsettigim kelebegi. ingilizcesi swirl flaps parcanin.
su linkte detayli bilgi var ;

Cuore sportivo

Doğa Tosun

bugun ilginc bi bilgiye denk geldim, fikri , tecrubesi olan var mi merak ettim. bildiginiz uzere 2007 oncesi 159larin emme manifoldu aluminyum, 2007 sonrasi plastik.
plastik e. manifoldlarinin icinde paslanmaz celik kelebekler baya sorun yaratiyomus, kopup pistona kacip buyuk hasar veriyomus motora. yurtdisindaki bazi kullanicilar egr ile birlikte bu kelebekleride iptal ettiriyomus ve bunun suruse herhangi olumsuz etkisi olmadigi gibi egr iptal ve temiz bir emme manifolduyla birlikte yakita olumlu sonuclari varmis. ben tabi yakitinda degilim isin ama iptalini duyan yaptiran oldu mu hic?
ya da degistiren oldu mu bu bahsettigim kelebegi. ingilizcesi swirl flaps parcanin.

Ben de birebir aynı şeyi e46 330d'lerin 2.nesil motorunda duymuştum. Flaplar düzgünce iptal ediliyor kafa rahat biniyorlar.  Herhangi bir olumsuzluk gözlemleyen olmamış. Herkes memnun. Bence denenebilir
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

francobaresi

Ben de birebir aynı şeyi e46 330d'lerin 2.nesil motorunda duymuştum. Flaplar düzgünce iptal ediliyor kafa rahat biniyorlar.  Herhangi bir olumsuzluk gözlemleyen olmamış. Herkes memnun. Bence denenebilir
doga dedigin gibi bmwde de baya bi sorun yaratmis bu parca. modern dizellerde kullanilmaya baslanmis

Cuore sportivo

Erkay KAHYA

Benim aracın flapları açıp kapatan motoru bozulmuştu. sıfır parça taktırmıştım.  :duvar:
Aslında sürekli açık durması motorun içine dışarıdan pis hava vs. alacağı için uzun vadede zarar kaçınılmazdır.
Bu hava mekanizması gaza basıldığında açılıyor.
Bunun bir de manifolda bağlantı yeri var. İnce bir plastik çubuk. O da çok hassas bir parçadır.

driftking11

oo kapakçıklar hava yakıt karısımını ayarlıyo die biliyorum ben.. arac kapaklar acıkken cok yakıcaktır.. çekişde de dengesizlikler olucaktır.. emme manifoldunu değiştirdiğimde yakıt azaldı çekiş arttı bende..

galipaa

Herkese selamlar öncelikle..
Arkadaşlar 2006 model manuel 159 var bende. ilk aldığımda baskı balata disk volan değiştirdim. aldığımda debriyaj sertti bu değişimler sonrası bir nebze yumuşasada çok fazla sürmedi bu yumuşaklık.Öğrenmek istediğim şey diğer 159 kullanıcılarının debriyaj sertlik derecesi ne. Tamam sportif araba debriyaj direksiyon vites geçişleri sert olabilir ama bu sertlik Ankara trafiğinde şu aralar belimin sadece sol tarafında ağrı ve aşırı debriyaj yapmaktan hamlama yapıyor :D Aracı sabah ve akşam işe gidip gelirken kullandığımdan bu trafiğede maruz kalmaya devam edecem. Araç sahibi olan arkadaşlar sizde durumlar nasıl ?

francobaresi

Herkese selamlar öncelikle..
Arkadaşlar 2006 model manuel 159 var bende. ilk aldığımda baskı balata disk volan değiştirdim. aldığımda debriyaj sertti bu değişimler sonrası bir nebze yumuşasada çok fazla sürmedi bu yumuşaklık.Öğrenmek istediğim şey diğer 159 kullanıcılarının debriyaj sertlik derecesi ne. Tamam sportif araba debriyaj direksiyon vites geçişleri sert olabilir ama bu sertlik Ankara trafiğinde şu aralar belimin sadece sol tarafında ağrı ve aşırı debriyaj yapmaktan hamlama yapıyor :D Aracı sabah ve akşam işe gidip gelirken kullandığımdan bu trafiğede maruz kalmaya devam edecem. Araç sahibi olan arkadaşlar sizde durumlar nasıl ?
159 vitesi sert, normal bir durum. En az 3lt, 75 w 90 mobil veya castrol  yağ koymak lazım şanzımana, böylece hem geçişler biraz daha yumuşar hem de şanzımanın ömrü için çok önemlidir.
Cuore sportivo

galipaa

159 vitesi sert, normal bir durum. En az 3lt, 75 w 90 mobil veya castrol  yağ koymak lazım şanzımana, böylece hem geçişler biraz daha yumuşar hem de şanzımanın ömrü için çok önemlidir.

Bu söylediğiniz vites için sanırım. Vites içinse vitesin sert olması önemli değil. Debriyaj önceliğim.

E.Ç.M. (MiTongin)

*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

TRSemih

2006 manuel var bende de. Kısaca Sert :)

Kemikli vites geçişlerini seviyorum o konuda şikayetçi değilim ama debriyaj daha yumuşak olsa iyi olurdu. Dur kalk trafiğe girmiyorum kullandığım güzergah dolayısıyla ama bir kaç tur manevra yapmam gerektiğinde sertliği yetiyor.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

galipaa

2006 manuel var bende de. Kısaca Sert :)

Kemikli vites geçişlerini seviyorum o konuda şikayetçi değilim ama debriyaj daha yumuşak olsa iyi olurdu. Dur kalk trafiğe girmiyorum kullandığım güzergah dolayısıyla ama bir kaç tur manevra yapmam gerektiğinde sertliği yetiyor.
Aynen bende vitesi seviyorum sürüş tarzıma daha uygun ama belim bu şekil giderse ne yapacağım bilmiyorum. Aracı satamam başka bir araç hiç düşünmedim alfa hastası değil 159 hastasıyım  :D

TRSemih

Aynen bende vitesi seviyorum sürüş tarzıma daha uygun ama belim bu şekil giderse ne yapacağım bilmiyorum. Aracı satamam başka bir araç hiç düşünmedim alfa hastası değil 159 hastasıyım  :D
Hiç olmadı otomatik 159 alırsın ;)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Koful

hocam dur kalk trafikte herhangi bir manuel vitesli araç yoracaktır. Belki 159'unuz sizi bir tık fazla yoruyordur tabiki. Ama manuel çekilir çile değil gerçekten, 5 sene İstanbul'da aynı durumu yaşadım 147 ile. Bence sizin ilacınız otomatik 159  :)

ArinFırat

vites geçişleri kemikli olduğu için çok zevkli bir sürüş sunuyor..ayrıca debriyajı sert,nasıl örneklesem bilemedim ama "kuş tüyü yastığa değilde koltuk kanepe süngerine basış kıvamında.. şanzıman yağı konusunda da You are not allowed to view links. Register or Login arkadaşın önerisini dikkate alın.