Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 - Genel Bilgi Başlığı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alperuzi

pedal arkasında bir yay var, eskiyince sertleşip saçmalayabiliyor, isterseniz değiştirtin diyecem ama sökmesi takması baya zormuş duyduğuma göre.

ArinFırat

You are not allowed to view links. Register or Login
pedal arkasında bir yay var, eskiyince sertleşip saçmalayabiliyor, isterseniz değiştirtin diyecem ama sökmesi takması baya zormuş duyduğuma göre.
Aldığımda debriyaj baskı balata yeni değişmişti ve pedal sert olduğu için sertliği böyle diyerek kabullendim.aynı durumu bir çok 159 kullanıcısıda dillendirdiği için üstelemedim..yaydan sonra yumuşayacağını bilsem 1 dkka durmam değiştiririm..eşimin aveosu tüy gibi yumuşak,1 defalık 159umu kullandırttım ona,gün boyu bilekleri  ağrımıştı.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ucarozcan

Az kaldı bakıma gireceğim.
Nelere el atayım neleri değiştireyim derken bir yerden başlamak gerek.
Direksiyon kutu yağ haznesini ve yağı değiştireyim diyorum. Araba sıcak olunca geri manevra hareketlerin de hafif ses yapıyor. Yorumlara bakınca sonradan direksiyon kutusunu kitlemeyelim.  :)
Yağ olarak kitapçıkta TUTELA GI/E kullan diyor.
Kaputun altında TUTELA GI/R kullan diyor.
GI/R piyasada pek yok.
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

ArinFırat

Az kaldı bakıma gireceğim.
Nelere el atayım neleri değiştireyim derken bir yerden başlamak gerek.
Direksiyon kutu yağ haznesini ve yağı değiştireyim diyorum. Araba sıcak olunca geri manevra hareketlerin de hafif ses yapıyor. Yorumlara bakınca sonradan direksiyon kutusunu kitlemeyelim.  :)
Yağ olarak kitapçıkta TUTELA GI/E kullan diyor.
Kaputun altında TUTELA GI/R kullan diyor.
GI/R piyasada pek yok.
Yerinde beklerken direksiyonu sağ sol yaptığımda vıngırdıyor.sizin yaşadığınız korkunun aynısını yaşıyorum o yüzden bende direksiyon yağına bulaşmaya korkuyorum.deneyip tecrübe eden var mı acaba?

sabrican

Yağ haznesini (100TL) ve yağı değiştirdim. Kırmızı yerine yeşil yağ koyduk. Çok fark olmadı. Sanırım direksiyon kutusunun tamire gitmesi gerekiyordu.

Yalnız biz yanlış yağı tam boşaltamadık galiba. Sonradan farkettim ki kutunun altında tahliye tıpası varmış. O tıpadan eski yağı tamamen boşaltıp yerine yeşil yağ koyarak deneyebilirsiniz. Yağın litresi 20 tl zaten, tamirden önce denemeye değer. Citroen için yeşil hidrolik yağı diye bulabiliyorsunuz. Hatta yeşil yağın birazını döküp tekrar tahliye ederek durulama da yapabilirsiniz daha iyi olur. Mümkün olduğu kadar eski yağ temizlensin.

Yağın fotoğrafı şu: You are not allowed to view links. Register or Login
Görünmezse tekrar paylaşabilirim.

İşe yarayıp yaramayacağını ben de merak ediyorum.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

ucarozcan

peki kaç lt yağ gerekir komple değişimde.
kullanıcı el kitabında göremedim.

ArinFırat

Yağ haznesini (100TL) ve yağı değiştirdim. Kırmızı yerine yeşil yağ koyduk. Çok fark olmadı. Sanırım direksiyon kutusunun tamire gitmesi gerekiyordu.

Yalnız biz yanlış yağı tam boşaltamadık galiba. Sonradan farkettim ki kutunun altında tahliye tıpası varmış. O tıpadan eski yağı tamamen boşaltıp yerine yeşil yağ koyarak deneyebilirsiniz. Yağın litresi 20 tl zaten, tamirden önce denemeye değer. Citroen için yeşil hidrolik yağı diye bulabiliyorsunuz. Hatta yeşil yağın birazını döküp tekrar tahliye ederek durulama da yapabilirsiniz daha iyi olur. Mümkün olduğu kadar eski yağ temizlensin.

Yağın fotoğrafı şu: You are not allowed to view links. Register or Login
Görünmezse tekrar paylaşabilirim.

İşe yarayıp yaramayacağını ben de merak ediyorum.
ben ilk kalkıştaki titremeyi ustaya sorduğumda"kutuda bi sorun yok,kasa ağır olduğu için ilk hareket anında titretiyor o kadar" acaba sizdeki sorunda benimkiyle aynı mı?You are not allowed to view links. Register or Login arkadaşında belirttiği gibi kitapçıkta GI/E kaput altında ise GI/R kullanın diyor..bu arada benim 159 2009 makyajlı versiyon ama 2006-2011 dahil indirdiğim tüm 159 kitapçıkları 2006 kitapçığıyla aynı.dolayısıyla bence kitapçıktan ziyade kaput altında belirtilen GI/R kullanmak daha mantıklı.Tutela GI/R bulamazsak eğer GI/R nin diğer markalardaki karşılığı nedir acaba?

sabrican

peki kaç lt yağ gerekir komple değişimde.
kullanıcı el kitabında göremedim.
Benimkini tam boşaltamadık 2 litre yetti. Size 3 veya 4 yetecektir durulama ile beraber. Usta net bilgi verir.

You are not allowed to view links. Register or Login konu alfa olunca etiketler de kitapçık da yetkili servis de yanılabilir. Bu konuda You are not allowed to view links. Register or Login araştırma yapıp doğrusunun yeşil yağ olduğunu bulmuştu. Kendisi daha detaylı bilgi verebilir.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

alperuzi

Yukarıda sabrican'ın verdiği linkte valvoline marka muadili mevcut, ben aradığımda bir iki tane daha bulmuştum, bulursam link eklerim.

edit:
LHM veya CHF diye aratırsanız çıkıyor,

CHF'ler VW, BMW ve merso direksiyonlarında da kullanılıyormuş galiba.

Şu Motulun:

Şu da Liqui Moly'nin:

mertalikaymak

Benim aracim çok dpf temizlemesi yapıyor bunu illa iptallemi kesebiliriz

francobaresi

Benimkini tam boşaltamadık 2 litre yetti. Size 3 veya 4 yetecektir durulama ile beraber. Usta net bilgi verir.

You are not allowed to view links. Register or Login konu alfa olunca etiketler de kitapçık da yetkili servis de yanılabilir. Bu konuda You are not allowed to view links. Register or Login araştırma yapıp doğrusunun yeşil yağ olduğunu bulmuştu. Kendisi daha detaylı bilgi verebilir.
selamlar, alfaownersta arastirdigim kadariyla yesil hidrolikte mutabik kalinmis. 2008in belli bir uretimine kadar kaput altinda yesil yazmasina ragmen kirmiZi hidrolik konmus ve soguk havalarda kirmizinin kopurdugu, gerekli akiskanligi saglayamamasi sonucunda da direksiyon kutusunu bozdugunu belirtmisler. yesile gecip erkenden sorunu cozen cok kisi olmus, benim sordugumda arabam 135 bin kmdeydi, o kmnin riskli oldugunu, uzun kmler boyunca kirmiziyla calisan sistemin yesile nasi tepki vereceginin bilinmeyecegini soylediler. ben yesil koymaya cesaret edemedim ama dogru olan yesil hidrolik. zaten 2009 sonrasi kitapcigida duzelttiler.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

ArinFırat

İndirmeler bölümünden tüm yıllara ait kitapçıkların hepsini indirdim ama farklılık göremedim..

alperuzi

ATF (kırmızı) ile LHM/CHF (yeşil) arasındaki fark çok az. Sıcak iklimlerde muhtemelen hiç fark oluşmayacaktır hatta. Değiştirmeyi düşünenler yazın değiştirsin bence, Haziran veya Temmuz gibi.

iceberg156

Arkadaslar merhaba,
Dun 159'um ile cok hafif bir su birikintisenden gectikten sonra park sensoru hatasi (parking
help not available) hatasi almaya basladim. Ne tür bir sorunla karsi karsiyayim? Park sensoru mu degisecek yoksa baska turlu cozum mumkun olacak mi?

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

TRSemih

Arkadaslar merhaba,
Dun 159'um ile cok hafif bir su birikintisenden gectikten sonra park sensoru hatasi (parking
help not available) hatasi almaya basladim. Ne tür bir sorunla karsi karsiyayim? Park sensoru mu degisecek yoksa baska turlu cozum mumkun olacak mi?

Soketler su mu aldı acaba diyeceğim ama sudan etkilenmemeleri lazım. Benim önerim tüm sensörlerin soketlerini çıkartıp kontak spreyi ile temizleyin, hava tutun ve takın. Oksitlenme ya da soket gevşemesi gibi geldi bana.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

iceberg156

Birkac yabanci forumda, soguk ve yagmurlu havalarda benzer durum ile karsilasildigi soylenmis. Su alacak tarzda bir su birikintisi de degildi. Ancak sicramasindan olmus olabilir diye dusundum ama o kadar sudan da etkilenmemesi lazim. Dediginiz gibi yapip bir deneyim @TRSemih tesekkur ederim. Umarim bu sekilde hallederim.

TRSemih

Arkadaşlar selam,

Alarm konusunda fikir ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Aracıma ilk alındığında yetkili serviste orijinal alarm olarak taktırılan bir alarm taktırılmış. Siren hemen akünün önüne konumlandırılmış. Elektrik bağlantısı da akünün sağındaki sigorta kutusu üzerinden yapılmış. İç direklerde de ultrasonic sesnsörler var. Sorum şu ki; alarm nasıl çalışıyor anlamadım. Kapılar kilitliyken darbe, kapı kolu açma hareketi gibi girişimlerde ötmüyor. Yine camları açık bırakıp ultrasonic sensörlere elimi uzatıyorum ı ıhh. Bir kaç kez aracı ilk çalıştırdığımda hatta bir seferinde seyir halindeyken öttü ve kafasına göre sustu. Kumandadan aç/kapa yaptığımda alarm sesi kesilmiyor. Birde şoför kapısındaki "caydırıcı led" çalışıyorken şu sıralar yanıp sönmüyor. İkisi arasında bir bağ var mıdır anlam veremedim.

Varken çalışsın mantığıyla dün baya kurcaladım ünitenin elektriğini kestim, bağladım. Bağlantıları kontrol ettim ama bir yol alamadım. Yaşam belirtisi yok. Bana alarmım ünitesinde bir problem var gibi geldi. Bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlar varsa yardımlarını rica edeceğim. Nokta atışı bir müdahelesi varsa, yapalım.

Şimdiden teşekkürler.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

iceberg156

Soketler su mu aldı acaba diyeceğim ama sudan etkilenmemeleri lazım. Benim önerim tüm sensörlerin soketlerini çıkartıp kontak spreyi ile temizleyin, hava tutun ve takın. Oksitlenme ya da soket gevşemesi gibi geldi bana.

Sorun çözüldü You are not allowed to view links. Register or Login :yukari-ok:

TRSemih

Sorun çözüldü You are not allowed to view links. Register or Login :yukari-ok:
Süper çok sevindim.
Geçmiş olsun.
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

iceberg156

Süper çok sevindim.
Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim  :arkadasim:

ucarozcan

Herkese selam, :alfisti:

Havalar soğuduktan sonra benim 159 da şanzımandan sesler gelmeye başladı. Forumda aramalardan sonra gelen sesin You are not allowed to view links. Register or Login 'nin yıllar önce başına gelen durum olduğunu gördüm. :)
Bakınız:

Bendeki olayda tam olarak budur.

You are not allowed to view links. Register or Login Mobil 75w-90, 2lt şanzıman yağı kullanıyor.
You are not allowed to view links. Register or Login Castrol 75w-90, 2,5lt kullanıyor.
ben ise Castrol 75w-90 2,5lt larak 2 yıl önce değişim yapılmış olarak kullanıyorum.

Bende 2 yıl sonra videodaki gibi ses yapmaya başladı.
Yağ değişimi ile bu işi çözeceğimi düşünüyorum. Buradaki asıl sorun hangi yağla devam etmeli? :kahve:
75w-90 bende bir işe yaramamış gibi görünüyor.
Yukarıdaki web sayfasında (anladığım kadarıyla) m32 şanzımanlar için  TITAN SINTOFLUID SAE 75W-80 kullanılması öneriliyor.
Yağın özellikleri:
Türkiye'deki tedarikcisi Opet görünüyor.

alperuzi

Bendeki durumu güncelleyeyim, 3 litre var içinde :) 2 litre tam çözmedi, hızlı sola doğru virajlarda ses gelmeye devam etti.

Titan bulmaya çalışmayın, çok aradım ben de, ama yok, Opet getirmiyor, veya farklı bir isimde toptan getiriyor, piyasada bulamıyorsunuz. Bir de yurtdışında titan kullanan kadar (belki daha çok) 75w-90 kullanan da var. Ben memnunum Mobil 1 den, tavsiye ederim. 1 buçuk yıldır kullanıyorum.

francobaresi

Herkese selam, :alfisti:

Havalar soğuduktan sonra benim 159 da şanzımandan sesler gelmeye başladı. Forumda aramalardan sonra gelen sesin You are not allowed to view links. Register or Login 'nin yıllar önce başına gelen durum olduğunu gördüm. :)
Bakınız:

Bendeki olayda tam olarak budur.

You are not allowed to view links. Register or Login Mobil 75w-90, 2lt şanzıman yağı kullanıyor.
You are not allowed to view links. Register or Login Castrol 75w-90, 2,5lt kullanıyor.
ben ise Castrol 75w-90 2,5lt larak 2 yıl önce değişim yapılmış olarak kullanıyorum.

Bende 2 yıl sonra videodaki gibi ses yapmaya başladı.
Yağ değişimi ile bu işi çözeceğimi düşünüyorum. Buradaki asıl sorun hangi yağla devam etmeli? :kahve:
75w-90 bende bir işe yaramamış gibi görünüyor.
Yukarıdaki web sayfasında (anladığım kadarıyla) m32 şanzımanlar için  TITAN SINTOFLUID SAE 75W-80 kullanılması öneriliyor.
Yağın özellikleri:
Türkiye'deki tedarikcisi Opet görünüyor.
ozcan 75w -90 yagdan 3 lt koydugun vakit baski balatasi yenilenmis 159 dan bile daha guzel bir vites gecisli 159a kavusursun:)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cuore sportivo

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login ben kaç litre koydum hatırlamıyorum.

benim arabanın eski konusundan aratıp bir baksana abi mutlaka yazmışımdır.
kaç litre aldığımı yazmamışım ama 130 TL'ye almışım. bu da bugünkü fiyatla 3 litre ediyor.

ancak 3. şişeyi tamamen koymamıştım.
sanırım 2 litreden biraz daha fazla..
sen 1 litrelik castrol 75w90 syntrans castrol alıp 3 litreye tamamlayacak şekilde ekleyeceksin.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Ahmetumit

Merhabalar aranıza antalyadan yeni katılma aşamasındayım
yıllardır hayran olduğum 159 bakıyorum bir kaç tane antalyada var tercih etmeme yardım ederseniz çok sevinirim. Hasar kaydı boya değişen takıntım yoktur araç düzgün görünüyorsa farklı renklere boyanmamış trimleri cok yıpranmamışsa. mekanik olarak yormayacaksa o araç benim için uygundur.
1. 190000 km dist. 1.9 jtdm şanzıman değişmiş. 5000 verdim 0 şanzıman aldım dedi. biraz garip geldi 5000e sıfır otomatik şanzıman. yüzeysel boyalar mevcut 50000 tl gibi bir fiyatı var. benim bütçemi zorlayacak kredi çekmem gerekecek. bu adam esnaf
2.270000 km de 1.9 jtdm manuel onun da değişenleri var 37000 tl gibi bir fiyat var. kmnin bu kadar yüksek olması ve manuel olması canımı sıkıyor. fiyat makul ölçülerde.
3. 230000 km de 32000 tlye bitirebileceğim ve şu an kullandığım aracı satana kadar vade yapabilecek sahibini uzaktan tanıdığım bir araç var.  egr, kat. iptali yazılım vs var 200 bg falan dedi ölçtürmedim bilmiyorum ama gayet iyiydi çekişi (2.0 tdi passat kullandım ondan falan çok daha iyi) araç kalkanda olduğu için bir alfa servisi ile telefonda konuştum şanzıman geçişleri vuruntulu değilse ön düzenden ses gelmiyorsa motora da kanaat getiriyosan canını sıkan trimleri boyatır bi kaç kozmatik bakım yaparsın binersin dedi. baktığım bütün araçlarda trim sorunu maalesef var. ancak son baktığım araçta tıkırtı ses falan oldukça azdı kasislerden falan çılgınlar gibi geçti sahibi tık demedi araba. ayrıca araç sahibi şanzıman motor garantisi veriyor bir sıkıntı olursa ben de diyor.
bu arada araçlarının 3ü de alfisti değil :)
sonuca gelecek olursak bebek de bekliyoruz 1. seçenek oldukça zorlar beni fiyat olarak.
2. seçenek manuel olması ve aradı 40000 km fark 2 yıllık yaptığım kmye denk geliyor.
3. en makul geleni fiyat olarak vw, honda, ford, seat olsa 3. aracı gözüm kapalı alırdım. mekanik sorunlarına yabancı olduğum bir araç o yüzden korkutuyor.
çok beğendiğim bir araba zaman içinde sağını solunu toplayarak uzunca zamanlar binerim hatta satmam hanıma ya da babama bırakırım diye bir düşüncem var.
anladığınız üzere 3. aracı almak taraftarıyım bu araç beni pişman eder mi masrafı 2-3 binde tutup kısa vadede binmem mümkün mü başıma bela alırmıyım 10 15 masraftan bahseden arkadaşlar olmuş nedir bu masraflar. ilginize şimdiden teşekkürler