Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 Mk1 Xenon lenslerini değiştirmek: Ne kullanacağız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

Konu: Önümü göremiyorum. :D
Mk1.5 156'mın Xenon farlarının içindeki lensleri değiştirmek istiyorum. Muhtemelen lens temizliği de kurtarır ama birincisi Adana'da bu işi düzgün yapacak kimseyi bilmiyorum, ikincisi şehir dışında yapan arkadaşlara göndersem iki gün kargo gidiş, iki günde yapsa, iki gün de dönüşü, 1 hafta farsız kalacağım. Kendim yapabileceğime inanıyorum.

Ama hangi lensi kullanmam gerektiğini bilmiyorum. Bu konuda tecrübesi olan var mı? 156 Xenon farın lensini çıkarıp yerine cuk diye oturan lens hangisi (Bosch galiba orijinali ama?)? Hatta 156 Xenon farın lensini söküp cuk diye oturacak Bi-Xenon lens var mı? :)

Teşekkürler şimdiden.

Ormanci

Selam :)

Lensler mi kirli, yoksa ampuller mi ömrünü doldurdu acaba? Ona da bakmak lazım, bazen ampul değişimiyle bile kendine gelebiliyor, emin olmak lazım.

Bildiğim kadarıyla bahsettiğin şekilde var, çıkarıp diğerini "cuk" diye takma şeklinde olabilenler. Ama ölçüyü, ayakların yerleşimini falan filan bilmek gerekiyor galiba. O konuda detaylı bilgim yok maalesef :)

octinum

Ampul değil. :) Üstünde eski 8000K gibi bir şey vardı, onların yerine Çin malı 4300K taktım. Özellikle sol far bariz farketti. sağ far da iyileşme gösterdi ama uçuk değildi.

Sol far Allahlıktı, tamir görmesi muhakkak gerekiyor. Kontrolcüsü yoktu, yerine Çin malı dandik Xenon balastı takılmış dışarıdan bağlanmış. Kontrolcüyü buldum (Mercedes'ten çıkma, işe yaradı). Ateşleyicisi içinde ve çalışıyor görünüyor şimdilik. Ama şaşı bakıyor (sola), ayar yapılamıyor ve her halükarda aydınlatma çok iyi değil.

Ampul olmadığına göre lens temizliği için bile olsa farın açılması gerekiyor. E açmışken lensi komple değiştireyim diyorum, fiyatları uygundu galiba. :d

fatihmehmet

Benim de aklımda soru işaretidir bu. Mk2 orijinal xenonların aydınlatmasından memnun değilim. Belki ampul degisimi ile sorunum çözülür ama konuyu takipteyim. Merak ettiğim diğer husus ise mercek degisimi yapıldığında orijinal far yükseklik ayarı düzgün çalışacak mı konusu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

KAKIRMAN

Öncelikle aracınızın xenon kiti orijinal mi yoksa sonradan modifiye tabir edilen değişim mi? Sonradan modifiye ise bişey diyemeyeceğim. Ama orijinal xenon ise ve bu işlere eliniz yatkın ise işe öncelikle xenon ampulleri değiştirmekle başlayınız. Vakt-i zamanında bizim kara yılan mahlaslı (takma ad) 156 SS Sportwagon da bu işe ampulle girişmiştim. Her ne kadar sağda solda yok mercek kirlidir mercek değişecek deselerde... Risk almaktan hoşlanırım ve aldım. Aydınlatma 10 numara olmuştu. Şu var xenon ampulü değiştirmek zahmetlidir. Tamponu sökmeniz gerekebilir. Ben sökmüştüm. Hatta hazır farlar elimde iken bir güzel de temizlik yapmıştım. Kolay gelsin.

HTC One max cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

octinum

Genel bir 156 orijinal Xenon memnuniyetsizliği var galiba. :) Oldukça da pahalı bir opsiyonmuş çıktığında.

Ben durumu incelediğim için lens sonucuna vardım. Yoksa elbette ampullerden başlamalı. Çin'den çifti 5 dolara alıp deneyin, fark yaratıyorsa Philips, Osram gibi kaliteli bir markadan alıp Çin mallarını yedek yaparsınız. Bu arada dikkat edilecek şey; renk sıcaklığı (o K denen şey) yükseldikçe görüşünüzün azalacağı. Orijinali 4300K galiba. Ben arabayı aldığımda 8000K filan gibi bir şey vardı, Çin malı 4300K'lara geçince ciddi fark yarattı.

You are not allowed to view links. Register or Login : Farlar orijinal. :) Yani lens modifikasyonu bile yok. O olsa kolaydı zaten, piyasada reflektörlülere uygun olduğu bilinen lensler var. Reflektörlü fara Xenon zaten düşünülmemeli bile. Çirkin, verimsiz ve ayıp.

Şimdi forumdan bir dostumuzun yardımıyla biXenon'a geçme araştırması yapıyorum. Farın içini açacağız madem, geliştirme olsun.

fatihmehmet

@octinum

Hocam bi xenon olunca far yükseklik ayarı Çalışacak mi bilginiz var mi :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

tunerviper

Orjinal mercekler bunlar.
You are not allowed to view links. Register or Login

Ben daha önce açıp temizledim ve ampulü değiştirdim baya fark etti.
Şimdi elimde alttaki model mercekler var ama boyut olarak kasaya sığar mı bilmiyorum denemek lazım.
Turbo Twin Spark

octinum

Hocam bi xenon olunca far yükseklik ayarı Çalışacak mi bilginiz var mi :)

Çalışır bence. :) Yükseklik ayarı lensi (projektörü) değil, onun bağlı olduğu kaideyi/ayağı oynatıyor. Yapılacak iş lensi çıkarıp biXenon lensi oraya yerleştirmek. Tadilat gerekiyormuş gerçi delik yerleri karşılamayınca.

Yalnız tabi elimin ayarı yoktur pek, umarım düzgün şekilde oturturum. Şaşı olmasın da. :)

octinum

Orjinal mercekler bunlar.

Ben daha önce açıp temizledim ve ampulü değiştirdim baya fark etti.
Şimdi elimde alttaki model mercekler var ama boyut olarak kasaya sığar mı bilmiyorum denemek lazım.

Teşekkürler hocam. E46 mercekleriyle aynı yani, bu iyi haber seçeneğimiz arttı eğer biXenon işi olmazsa. Aynı zamanda, netten E46'ya biXenon yapanların tecrübeleri de bize ışık tutar.

Aynı lenslere bakayım. Nereden almıştınız, oemxenonshop'tan mı?

Büdüt: Pardon yahu, E46 lensin model numarası mı? Yani BMW 3 serisi E46 değil? Vay sazan ben.  :haydi:

tunerviper

Teşekkürler hocam. E46 mercekleriyle aynı yani, bu iyi haber seçeneğimiz arttı eğer biXenon işi olmazsa. Aynı zamanda, netten E46'ya biXenon yapanların tecrübeleri de bize ışık tutar.

Aynı lenslere bakayım. Nereden almıştınız, oemxenonshop'tan mı?

Büdüt: Pardon yahu, E46 lensin model numarası mı? Yani BMW 3 serisi E46 değil? Vay sazan ben.  :haydi:

Yok e46 lensleri yanlış değil. Yani bmw e46. Onlarda da bu aydınlatmama problemi çok. Bunun ilk nedeni araçlar artık 10 yaşını geçtiği için mercek+ lamba ömrü doluyor. Ve merce kaşırı kirleniyor. İkinci neden ise bizdeki bu xenon kit ilk çıkan xenon far kitlerinden ve teknolojisi baya eski.

Ben mercekleri kırık bir fardan çıkardım ama ilker kemal de falan vardır. Bulması çok zor değil.(bi-xenon için)
Turbo Twin Spark