Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2000 Alfa Romeo 156 - 35 HN 291 - Mutluluk

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yigitekimdemir

You are not allowed to view links. Register or Login
Buyrunuz hocam tam olarak bu bağlantı, diğer ucu motorun üzerindeki plastik kapağı çıkarınca bobinlerin orda bi yerden şase alınmış olarak görünecektir kablo demetinin arasında mücadele verme boşuna :) Dediğim gibi denemekten zarar gelmez, eski Fiat Bravo Marea da benzer problemler yaşayanlar bu yöntemi kullanıyor fabrika çıkışı yok onlarda, hatta yanlış bilmiyorsam 75 lerde de aynı problem olacaktı. Olursa ne mutlu diyelim.

Gaz teline sebep yolda kalmak koyar insana bende en kısa zamanda değiştiricem mutlaka korka korka gaza basıyorum aklıma geldiğinde :)

Semih hocam bugün indim aracın başına, aletleri falan aldım yanıma, bir de baktım ki sendeki o şase kablosu bende başka bir vidaya bağlı, o da 8li yıldız gibi bişi bendeki aletler onu açmaya yetmedi :)

Üstünden wd40 sıktım güzelce üstü temizlendi ama tabii altını bilemiyorum şu anda ne alemde.

Tüm elektrikli aksamları açıp da bir de fren yapınca rölantinin aşağı doğru kaçması sorunu var bi de araç bilhassa soğukken, ona da belki etkisi olabilir demiştim bunun ama elleyemedim şimdilik. (rölanti ayarlayıcım 1 yıllık daha, sıkıntı ondan değildir diye düşünüyorum ama parçayı ilk aldığımda da bu kadar yapmıyordu ona da eminim)
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

DcD-Semih

Torx uçlu civata sanırım Ecu kablosu sökersen daha rahat görürsün diye düşünüyorum hocam, bende ki problem daha önce sökülüp takıldığında arasına o kadar pislik girmişti ki şase almasına imkan yoktu oradan o yüzden giriştim zaten. Bir ara sökersin hocam çok dert değil dediğim gibi, plastik kapağı sökünce de karşına benzer civatalar çıkacak bagajda boşuna tam teşkilatlı alet takımıyla dolaşmıyorum ben :)

Rolantinin diğer problemi ile ilgili bir şey söyleyemeyeceğim envayi çeşit sebebi var, zaten rolantinin derdi o nokta atışı arıza tespiti imkansız gibi bir şey. Deneye deneye en sonunda çözüme ulaşılıyor. Bir çok kişi gördüm o halde kabullenip devam eden. Koysalarmış bir rolanti motoru çiçek gibi olurmuş o potansiyometre var ya asıl sıkıntı çıkartan o. Rolanti motorunu sök temizle tak hiç bir şey olmadı değiştir ucuza geliyor çoğu araçta, ama bizimkilerde potansiyometre denen alet hem gaz kelebek konumunu ölçüyor hem de rolanti de kelebeğin az bir miktar açık kalmasını sağlıyor küçük bir elektrik motoru gibi, onun dışında kelebek ile potansiyometrenin birbine alışma duruma var, kelebeğin kenarlarının aşınıp normalden fazla hava alma durumu var, var da var yani. :)
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

yigitekimdemir

Semih hocam orijinal gaz teli buldum You are not allowed to view links. Register or Login  sağolsun, hala değiştirmediysen ona bir ses edebilirsin :)

Geldiği zaman taktırıcam, bir forumda denk geldim, gaz teli ayarı diye bi nane varmış bizim araçlarda hoplama zıplamaları o da yapabiliyormuş zaman zaman gevşeklik yaptığında. Onu değişirken kelebeği de bi temizlicem senin şase ile birlikte ustanın yanında, bakalım ne faydasını görücez :)

Torx uçlu civata sanırım Ecu kablosu sökersen daha rahat görürsün diye düşünüyorum hocam, bende ki problem daha önce sökülüp takıldığında arasına o kadar pislik girmişti ki şase almasına imkan yoktu oradan o yüzden giriştim zaten. Bir ara sökersin hocam çok dert değil dediğim gibi, plastik kapağı sökünce de karşına benzer civatalar çıkacak bagajda boşuna tam teşkilatlı alet takımıyla dolaşmıyorum ben :)

Rolantinin diğer problemi ile ilgili bir şey söyleyemeyeceğim envayi çeşit sebebi var, zaten rolantinin derdi o nokta atışı arıza tespiti imkansız gibi bir şey. Deneye deneye en sonunda çözüme ulaşılıyor. Bir çok kişi gördüm o halde kabullenip devam eden. Koysalarmış bir rolanti motoru çiçek gibi olurmuş o potansiyometre var ya asıl sıkıntı çıkartan o. Rolanti motorunu sök temizle tak hiç bir şey olmadı değiştir ucuza geliyor çoğu araçta, ama bizimkilerde potansiyometre denen alet hem gaz kelebek konumunu ölçüyor hem de rolanti de kelebeğin az bir miktar açık kalmasını sağlıyor küçük bir elektrik motoru gibi, onun dışında kelebek ile potansiyometrenin birbine alışma duruma var, kelebeğin kenarlarının aşınıp normalden fazla hava alma durumu var, var da var yani. :)
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

DcD-Semih

Semih hocam orijinal gaz teli buldum You are not allowed to view links. Register or Login  sağolsun, hala değiştirmediysen ona bir ses edebilirsin :)

Geldiği zaman taktırıcam, bir forumda denk geldim, gaz teli ayarı diye bi nane varmış bizim araçlarda hoplama zıplamaları o da yapabiliyormuş zaman zaman gevşeklik yaptığında. Onu değişirken kelebeği de bi temizlicem senin şase ile birlikte ustanın yanında, bakalım ne faydasını görücez :)
Abi evet var öyle bir ayar ben dokundum o ayara kaşındım biraz benim sirkeleme ufaktan tekrar baştığı için (şaseyi düzelt hocam sen yine ama sirkeleme ile çok bağlantılı değil demekki tekrar başlamasından anladığım kadarıyla, bir şeyden emin olmamı sağladı sorun gaz kelebeğinde istavrozdan değil), mahvettim resmen çok kötü durumda şuan araba. Sallantı sirkeleme rolanti dengesizliği ne ararsan var soğuttu baya beni. Gaz telini değiştirmeye fırsatımda olmadı bir türlü Sercan abiyle görüşürüm bende madem.

Sportivo ya geçer teli değiştirtirim Sercan abiden de elden almış olurum teli, o ayarla birlikte rolanti sıfırlaması da yaptırırım bi Yılmaz usta derdimden anlar benim anca :) Şu sallantı cidden insanı soğutan bir şey yanlız gazdan ayağımı çekesim gelmiyor. Sen benden önce yaptırırsın hocam muhtemelen haberdar et benide madem işe yarayıp yaramadığını.

yigitekimdemir

Tamamdır ben de baya kurcalicam haftaya sanayide, inşallah mevcut halinden daha kötü hale gelmez :D

Abi evet var öyle bir ayar ben dokundum o ayara kaşındım biraz benim sirkeleme ufaktan tekrar baştığı için (şaseyi düzelt hocam sen yine ama sirkeleme ile çok bağlantılı değil demekki tekrar başlamasından anladığım kadarıyla, bir şeyden emin olmamı sağladı sorun gaz kelebeğinde istavrozdan değil), mahvettim resmen çok kötü durumda şuan araba. Sallantı sirkeleme rolanti dengesizliği ne ararsan var soğuttu baya beni. Gaz telini değiştirmeye fırsatımda olmadı bir türlü Sercan abiyle görüşürüm bende madem.

Sportivo ya geçer teli değiştirtirim Sercan abiden de elden almış olurum teli, o ayarla birlikte rolanti sıfırlaması da yaptırırım bi Yılmaz usta derdimden anlar benim anca :) Şu sallantı cidden insanı soğutan bir şey yanlız gazdan ayağımı çekesim gelmiyor. Sen benden önce yaptırırsın hocam muhtemelen haberdar et benide madem işe yarayıp yaramadığını.

yigitekimdemir

Yeni deneyimlerle geldim semih hocam :)

Gaz telini henüz taktıramadım dün tatil günümde ustanın başı doluydu, ama kendi kendime yeni bir şey uydurdum, bugün faydasını da gördüm.

Şu 90 saniye kontak aç, 90 saniye kontak kapa, sonra 90 sn çalıştır ve kapat mevzusu var ya kelebek adaptasyonu için, ben onu ara ara yapardım ama beklediğim kadar faydasını göremezdim genelde, bilhassa kerkinmeler ve klima far açınca rölanti düşmesi gibi şeylerde beklediğim kadar iyi duruma gelmezdi.

Dün bu işlemi araç sıcakken yaptım ve aracın tüm elektrik aksamlarını da açtım. farlar, ön arka sisler, klima kompresörü, hava üfleme 4. seviye hepsini açtıktan sonra işlemleri tamamladım, ciddi anlamda fark etti. kerkinmeler çok az miktarda kaldı ve elektrikli şeyleri açınca da eskisi gibi rölanti düşer gibi yapmıyor.

anladığım kadarıyla aracın o anki durumuna göre adaptasyon yapıyor, motor soğuk ve elektrik aksamlar kapalıyken de ona göre davranıyor tabii ki. bir deneyebilirsin bence vites atarken falan eskisine göre çok stabil oldu şu anda :)

DcD-Semih

Yeni deneyimlerle geldim semih hocam :)

Gaz telini henüz taktıramadım dün tatil günümde ustanın başı doluydu, ama kendi kendime yeni bir şey uydurdum, bugün faydasını da gördüm.

Şu 90 saniye kontak aç, 90 saniye kontak kapa, sonra 90 sn çalıştır ve kapat mevzusu var ya kelebek adaptasyonu için, ben onu ara ara yapardım ama beklediğim kadar faydasını göremezdim genelde, bilhassa kerkinmeler ve klima far açınca rölanti düşmesi gibi şeylerde beklediğim kadar iyi duruma gelmezdi.

Dün bu işlemi araç sıcakken yaptım ve aracın tüm elektrik aksamlarını da açtım. farlar, ön arka sisler, klima kompresörü, hava üfleme 4. seviye hepsini açtıktan sonra işlemleri tamamladım, ciddi anlamda fark etti. kerkinmeler çok az miktarda kaldı ve elektrikli şeyleri açınca da eskisi gibi rölanti düşer gibi yapmıyor.

anladığım kadarıyla aracın o anki durumuna göre adaptasyon yapıyor, motor soğuk ve elektrik aksamlar kapalıyken de ona göre davranıyor tabii ki. bir deneyebilirsin bence vites atarken falan eskisine göre çok stabil oldu şu anda :)

Abi o sıfırlama işini kontak ile belki milyon defa denemiştim, ben de stabil olması için herşeyi kapatıyordum cam dahi aç kapa yapmıyordum. Akşam bir denerim mantığını çözemedim işin ama denemekten zarar çıkmaz. Yarın Sportivo da fren balatası değişimine gidicem bir mani çıkmazsa examiner a falan bağlatıp sıfırlatmayı düşünüyordum rolantiyi, öyle yaparım düzelmezse senin yöntemi de denerim üzerine :)

yigitekimdemir

Bugün eskimiştir artık diyerekten gaz telini değiştirdim, orijinal parça olarak.

Gaz kelebeğini söküp güzelce bir de temizledik, çok bir farkı olmasa da temiz dursun :)

Yanlara Llumar ATC serisi 1 numara film, ön cama da Llumar Air serisi renksiz cam filmi çekildi.

Artık bir süre bişi yapmam gibi duruyor arabaya, biraz dinlenmem lazım ekonomik olarak 2 senedir parayı ona gömdük :)

yigitekimdemir

You are not allowed to view links. Register or Login Semih hocam 2 haftadır kurcalaya kurcalaya baya bir sorunu çözdüm.

Bizim motorların hemen yanında aşağıdaki kırmızı kareye aldığım yerde bir hava giriş borusu var:

O borunun motordaki kısmını değil alttaki kısmını açıyorsun, içinde bir sibop ve yay var. sibopu ve çevresini elden geldiğince temizliyorsun, yayı da şöyle bir elinle gerdiriyorsun ama fazla değil, hafifçe. bir kaç defa yap bunu.

sonra parçaları olması gerektiği gibi geri tak, rölanti olması gerektiği gibi boşta hareket halindeyken 1000-1100 arası, durunca da 850 olacak, ve asla bir daha aşağı düşmeyecek.

ayrıca, adaptasyon ve kelebek temizliğinden sonra bile ciddi miktarda yumuşama daha yaşayacaksın.

o yayı sırf denemek için bir gün komple söktüm arabayı öyle sürdüm, rölanti inanılmaz şekilde bozuldu, araba sertleşti. yayla biraz oynayıp da yerine takınca ne kadar fark ettiğini gördüm.

bilgin olsun :)

DcD-Semih

You are not allowed to view links. Register or Login Semih hocam 2 haftadır kurcalaya kurcalaya baya bir sorunu çözdüm.

Bizim motorların hemen yanında aşağıdaki kırmızı kareye aldığım yerde bir hava giriş borusu var:

O borunun motordaki kısmını değil alttaki kısmını açıyorsun, içinde bir sibop ve yay var. sibopu ve çevresini elden geldiğince temizliyorsun, yayı da şöyle bir elinle gerdiriyorsun ama fazla değil, hafifçe. bir kaç defa yap bunu.

sonra parçaları olması gerektiği gibi geri tak, rölanti olması gerektiği gibi boşta hareket halindeyken 1000-1100 arası, durunca da 850 olacak, ve asla bir daha aşağı düşmeyecek.

ayrıca, adaptasyon ve kelebek temizliğinden sonra bile ciddi miktarda yumuşama daha yaşayacaksın.

o yayı sırf denemek için bir gün komple söktüm arabayı öyle sürdüm, rölanti inanılmaz şekilde bozuldu, araba sertleşti. yayla biraz oynayıp da yerine takınca ne kadar fark ettiğini gördüm.

bilgin olsun :)

Hocam o hortumu yaklaşık 7-8 ay önce söküp o işlemi yapmıştım hatta rolanti problemi olan bir çok arkadaşa da önerdim. Kelebeğin arkasında ki pvc valfi denen valfe bağlanıyor. Dediğin gibi yay var içinde yayı gerdirmektense değiştirmiştim ben o daha güzel bir çözüm olmuştu. Benim rolanti çok dert değil şu sirkeleme işini çözsek seninle çok güzel olucak abi, gazdan ayağımı çekesim gelmiyor özellikle 2 ve 3 vites düşük devirlerde, gaz telini değiştirmen bir şey farkettirdi mi soracaktım ne zamandır aklımdaydı o da :) Teşekkür ediyorum bu arada her defasında beni hatırladığın için  :serefe:

yigitekimdemir

rica ederim unutmam öyle şeyleri :)

açıkçası, yaptığım işlemlerin hiç biri tek başına muazzam bir silkeleme çözümü olmadı.

ama hepsini yaptıktan sonra çok ciddi oranda düzelmeler var. eskiden 1. viteste debriyaja basınca bile bazen şanzıman vurması yapardı, artık onu bile hiç yapmıyor, bir şekilde nasılsa kelebekle alakalı şeyler başka yerlerde de belirti veriyormuş. gazdan çekip basınca hafifçe silkeleme yapabiliyor ama eskisine oranla neredeyse yok diyeceğin kadar hafif oluyor. kendi kendine yumuşakça devirlenmeyi daha fazla yapıyor. ancak bir sebepten bas çek bas çek falan yaparsan hoplamaya başlıyorsun.

yalnız kelebeği söktürünce telin bağlandığı o kelebeği hareket ettiren yaylı bi aparat var üstünde, onda çok çok az bir boşluk var, ustaya sordum normal bu böyle dedi ama bence çok az da olsa boşluk olması normal değil ve illa ki onun da bir etkisi vardır.

Sıfırlamayı yaptım.
Kelebeği söktürdüm balata spreyiyle güzelce temizlettim.
Gaz telini değiştirdim.
Şaseyi hafifçe zımparaladım.
Üstüne bu sibop yay olayı.

Bunların hepsini yapınca artık sorun saymayacağım kadar azaldı dertler. artık bundan sonra biraz da kalırsa ona yapcak bişi yok, 16 yaşında araba diyeceğiz :)

Hocam o hortumu yaklaşık 7-8 ay önce söküp o işlemi yapmıştım hatta rolanti problemi olan bir çok arkadaşa da önerdim. Kelebeğin arkasında ki pvc valfi denen valfe bağlanıyor. Dediğin gibi yay var içinde yayı gerdirmektense değiştirmiştim ben o daha güzel bir çözüm olmuştu. Benim rolanti çok dert değil şu sirkeleme işini çözsek seninle çok güzel olucak abi, gazdan ayağımı çekesim gelmiyor özellikle 2 ve 3 vites düşük devirlerde, gaz telini değiştirmen bir şey farkettirdi mi soracaktım ne zamandır aklımdaydı o da :) Teşekkür ediyorum bu arada her defasında beni hatırladığın için  :serefe:

yigitekimdemir

Ayrıca belirtmeyi unuttum, artık gazı bırakınca hop diye yoğun kompresyona girmiyor, tatlı tatlı kendini salıyor gazı kısıyor :)

DcD-Semih

Hocam o boşluk benimkinde de var, bir kaç tane daha örnekte gördüm onlarda da mevcut aynı boşluk, usta doğru söylüyor olabilir. Yada baktığım tüm kelebekler bozuktu :)

Benim yapmam gereken tek şey gaz telini değiştirmek o halde şuanlık, üşeniyorum acayip artık sanayiye girmeye Cuma nöbet çıkışı gidip halledeyim en iyisi belkide derdimin çözümü o dur, çünkü zamanında bir usta tek derdin bu gaz teli demişti, üstüne düşmemiştim bana çok mantıklı gelmemişti değiştirince mucizevi bir şekilde sorunlarımın çözülmesi. Ondan sonra geriye bir şey kalmıyor zaten dediğin gibi yıllanmış şarap diyip kabullenicez derdini  :)

yigitekimdemir

bir dostum bir konunun daha bu hususta etkili olduğunu söyledi, ama yapmaya cesaret edemedim.

motor ecu'sunun içerisindeki bazı silikonla ayrılmış telleri ayıran silikon seneler içerisinde sıcaktan eriyebiliyormuş, o zaman da teller yakınlaşıp birbirlerini etkiliyorlarmış, aracın dengesini bozuyormuş.

lakin bizim ecuların içini hiç görmediğim için mevzu konusunda bilgili mi değil mi emin olamadım.

en son seçenek buna bakman lazım demişti bana, bu ecu işlerinden anlıyorsan diye belirteyim dedim. :)

Hocam o boşluk benimkinde de var, bir kaç tane daha örnekte gördüm onlarda da mevcut aynı boşluk, usta doğru söylüyor olabilir. Yada baktığım tüm kelebekler bozuktu :)

Benim yapmam gereken tek şey gaz telini değiştirmek o halde şuanlık, üşeniyorum acayip artık sanayiye girmeye Cuma nöbet çıkışı gidip halledeyim en iyisi belkide derdimin çözümü o dur, çünkü zamanında bir usta tek derdin bu gaz teli demişti, üstüne düşmemiştim bana çok mantıklı gelmemişti değiştirince mucizevi bir şekilde sorunlarımın çözülmesi. Ondan sonra geriye bir şey kalmıyor zaten dediğin gibi yıllanmış şarap diyip kabullenicez derdini  :)

DcD-Semih

bir dostum bir konunun daha bu hususta etkili olduğunu söyledi, ama yapmaya cesaret edemedim.

motor ecu'sunun içerisindeki bazı silikonla ayrılmış telleri ayıran silikon seneler içerisinde sıcaktan eriyebiliyormuş, o zaman da teller yakınlaşıp birbirlerini etkiliyorlarmış, aracın dengesini bozuyormuş.

lakin bizim ecuların içini hiç görmediğim için mevzu konusunda bilgili mi değil mi emin olamadım.

en son seçenek buna bakman lazım demişti bana, bu ecu işlerinden anlıyorsan diye belirteyim dedim. :)

Hocam işte ona dokunmaktan korkarım en son anladığım şeylerden birisi, Ecu, elektrik tesisatı hatta sensörlere elimi attığım anda yolda kaldığım çok oldu. Öyle bir durum varsa da şayet çıkma mümkün olduğunca en iyi durumda ki Ecuya bakarım tamirine dahi çok sıcak bakmam nedense  :)

yigitekimdemir

gene rahat durmamaya devam

dün 2 aydır bozuk olan sinyal kütüğümü komple değiştirdik temiz bir tane çıkma ile, artık sinyaller çalışıyor

bunun yanında aşağıdaki resimdeki parçayı değiştirdik, üstünden çıkan yayla arabanın üstündeki yay farklıydı, bunu takıp bir de kelebek sıfırlama yapınca şimdilik araba pamuk gibi oldu. zaten bu sibop ve yayın olduğu yerden bende cızırtı geliyordu, o da geçti şu anda.

yigitekimdemir

Geçen gün klima borularına da izolasyon yaptık, klima performansını ciddi anlamda değiştirdi diyebilirim

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

yigitekimdemir

Bugün de rutin 7500 bakımına ek olarak hava filtresinin altındaki susturucu parçayı söktük. İçi zaten leş gibi olmuş, filtreli kısmını açamadık ama allah bilir onun içi de tıkanmıştır bile.

Açık filtre takmışçasına çıkan ses oldukça hoşuma gitti şu haliyle, gidişte de biraz rahatlama oldu gibi hissettiriyor.

Debriyaj rulmanım da bozulmuş gıy gıy gıy ötüyor ama ona şimdilik yapacak bir şey yok maddiyattan dolayı :)

yigitekimdemir

yeşil zeytinim geçen hafta tam da klimaya ihtiyaç duyduğum zaman klima hortumunu patlattı, hortumu yeniledik güzel oldu sonra oringlerden ve bir tane iğne ucu gibi bir yerden daha gaz kaçırdığını farkettik, oraları da yeniledik veya kaynakladık.

sanırım 7/24 klima açık gezmeye çok dayanamıyor eski sistem :)

yigitekimdemir

Bugün biten ön fren balataları bendix marka yeni balatalar ile değişti. Katalitik konvertör dağılmış free Flow krom orta susturucu takıldı yerine. :) [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

E.Ç.M. (MiTongin)

*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

yigitekimdemir

Bayadır doğru düzgün fotoğraf atmamışım biraz da ne yaptık ettik yerine fotoğraf atayım :)

DcD-Semih

Çiçek gibi maşallah :) Katalitiği sökünce çekiş farkı hissettin mi hocam benimki dağıldığında aynı şekilde bir orta susturucu takınca hem tok bir ses hem de özellikle üst devirlerde baya canlanma olmuştu.

Theillest

Çiçek gibi maşallah :) Katalitiği sökünce çekiş farkı hissettin mi hocam benimki dağıldığında aynı şekilde bir orta susturucu takınca hem tok bir ses hem de özellikle üst devirlerde baya canlanma olmuştu.
Üst devirler özellikle canlı 3 binden sonra ama kalkışlar ve 1 2 biraz daha katlı haline göre tepkisiz kalıyor birde muayenede istasyonlara göre sıkıntı çıkarabiliyorlar.

Xperia Z3 cihazımdan gönderildi

yigitekimdemir

alt devirlerde bir gram fark görmedim birebir aynı eskisiyle, üst devirlerde baya olmasa da tatlı bir canlanma var, eskiden anlamsız bir içe kapanma olurdu şimdi daha rahat gittiğini ben hissediyorum, muhtemelen yakıtım da düşer diye umuyorum.

benim yan sanayi bir son susturucum var tok ses veren cinsten, ama katalizör gidince onun sesi de biraz daha inceldi. bende şu anda eskisine göre daha tiz bir ses var ama öyle cızır cızır cızırdamıyor hondacılar gibi, tatlı bir cızırtı. :)