Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

5 yıllık özlem ve sonunda 159 JTDm 2009 Dist.Plus

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ucarozcan

Maşallah çok güzel,  ama egzoz...

Xperia Z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

ArinFırat

You are not allowed to view links. Register or Login
Maşallah çok güzel,  ama egzoz...

Xperia Z3
"Ama egzoz " haklısın :)))  geçenlerde takas ve hibe masasından son susturucu verecek arkadaş vardı,niyetlendim almaya ama hiçkimse net bilgi veremediği için rezerve süresi geçince @muğlalı arkadaşa kısmet oldu..aktifleştirmek için düz boru mu çekilmeli yoksa illaki son susturucu kazanı olmalımı?

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

francobaresi

"Ama egzoz " haklısın :)))  geçenlerde takas ve hibe masasından son susturucu verecek arkadaş vardı,niyetlendim almaya ama hiçkimse net bilgi veremediği için rezerve süresi geçince @muğlalı arkadaşa kısmet oldu..aktifleştirmek için düz boru mu çekilmeli yoksa illaki son susturucu kazanı olmalımı?

benim gordugum cogu cift egzosta sag taraftakine susturucu takmiyolar direk yandakinin cikisina kaynakliyolar. Dpf sokulu mu sizin arabada? benim sattigim 159 1.5 yil aktif olmayan sag egsozla kullanildi ama hic renk farki olusmadi, dpf oldugundan duman falan hic atmiyodu ona bagladim ben.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

alperuzi

Düz boru ile bağlanıyor, soldaki susturucu ilginç bir şekilde görevini yerine getirmeye devam ediyor, öncesinde bağlanmış olsa bile.

harunk

benim anlamadigim neden sagdakinede susturucu taktirmiyo cogu 159 sahibi susturucunun parasindan kacmaya calisiliyo dense muayene zamani o boru tekrar sokulecek sonra tekrar kaynak yaptirilacak falan zaten ayni olaya geliyo,
ben yaptirirken susturucu da taktirmistim dpf yide flashli sokturdum ki muayene zamani takmak tekrar cikartmak hem daha kolay hem daha masrafsiz ve zararsiz olsun
Ford Focus 1.6ecoboost 180hp
Alfa Romeo 159 1.9jdm  10 HK 757  & Regal Raptor E350-6
Polo 2011 1.6tdi            10 HK 216
A4 2010 1.8tfsi             10 HR 358
A3 2010 1.4tfsi             10 HR 355 & Borelli Ledow 250cc
Golf 6 2011 1.4tsi         34 GT 5151

hi_cazz

benim anlamadigim neden sagdakinede susturucu taktirmiyo cogu 159 sahibi susturucunun parasindan kacmaya calisiliyo dense muayene zamani o boru tekrar sokulecek sonra tekrar kaynak yaptirilacak falan zaten ayni olaya geliyo,
ben yaptirirken susturucu da taktirmistim dpf yide flashli sokturdum ki muayene zamani takmak tekrar cikartmak hem daha kolay hem daha masrafsiz ve zararsiz olsun

Ben iki tarafıda boş bırakmıştım. Daha güzel ses alıyordum bu şekilde. Zaten egzozcumda dpfli komple egzozum duruyordu. Muayene zamanı 3 vidayla iş halloluyordu.

Tapatalk

ArinFırat

Dpf iptal ama içi You are not allowed to view links. Register or Login ara niyetlendim düz boru çekmeye ama egzozcu mırın kırın etti, o an canının iş yapmak istemediği her halinden belliydi. Sadece haftasonları müsait olabiliyorum,Son 1 2 aydır da eşimin sınav görevleri olduğu için haftasonlarım çocuk bakmakla geçiyor.okullar kapansında egzoza girişeyim.. bu arada düz borunun muayenede sorun olacagını sanmıyorum,ayrıca dpf kazanı iptal edilmediği için muayenede farkedilmez heralde.

ArinFırat

Şekil ve Yön farkından dolayı sağ tarafa oturması için iyi bir işçilik gerekiyor denildiği için ya bozarlarsa ya kırarlarsa ya olmazsa vb  kurcalatmaya cesaret edemedim.amaaan orjinali kalsın demiştim..her alfistin yaşadığı klasik kaygılar işte :)

hi_cazz

Şekil ve Yön farkından dolayı sağ tarafa oturması için iyi bir işçilik gerekiyor denildiği için ya bozarlarsa ya kırarlarsa ya olmazsa vb  kurcalatmaya cesaret edemedim.amaaan orjinali kalsın demiştim..her alfistin yaşadığı klasik kaygılar işte :)

Benim egzozcum ortaokuldan arkadaşım olunca. Bende direk işin içine giriyordum. O yüzden sıkıntı yaşamadım hiç. Sağ egzozum hizası için abartısız 1 saat uğraştırdım ama

Tapatalk

ArinFırat

Huyum değil ama yıkamacının ısrarına dayanamadım,garanti veriyorum bişey olmaz dedi..banada fotoğraflamak düştü.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

rst

Motor temizse araba da temizdir  8) güzel olmuş  :clover: :nazar:
'08 Honda Civic
'05 Honda Crv
'05 Ford Fiesta
'99 Ford Focus
'00 Ford Focus
'10 Ford Fiesta
'13 Chevrolet Cruze
'12 Peugeot 308
'11 Fiat Punto Evo
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive
'17 Seat İbiza

wolkanku

motor temizlenince ben hamama gidip rahatlamışım gibi hissediyorum her zaman :)

şarj dinamosunun üstünü kapattıktan sonra motor temizlerken bir şey olmaz.
şarj dinamosu çok açık bir yerde ve su alıyor, o yüzden o önemli.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ArinFırat

motor temizlenince ben hamama gidip rahatlamışım gibi hissediyorum her zaman :)

şarj dinamosunun üstünü kapattıktan sonra motor temizlerken bir şey olmaz.
şarj dinamosu çok açık bir yerde ve su alıyor, o yüzden o önemli.
Hadi yaww   şarj dinamosunu kapatmadılar, sadece beyni kapattılar..umarım akabinde bişey olmaz,korktum şimdi.

wolkanku

Hadi yaww   şarj dinamosunu kapatmadılar, sadece beyni kapattılar..umarım akabinde bişey olmaz,korktum şimdi.

kendi yaptığım motor temizliğinin yaklaşık 1-2 ay sonrasında şarj dinamom gitmişti. üstünü falan kapatmamıştım. ve baktım ki içi açık ,bobinleri sargıları falan gözüken bir parça.

parçayı çıkarttığımızda bobinlerin yanmış gibi olduğunu görmüştük.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ArinFırat

kendi yaptığım motor temizliğinin yaklaşık 1-2 ay sonrasında şarj dinamom gitmişti. üstünü falan kapatmamıştım. ve baktım ki içi açık ,bobinleri sargıları falan gözüken bir parça.

parçayı çıkarttığımızda bobinlerin yanmış gibi olduğunu görmüştük.
Karnıma ağrılar girdi.. :)

TRSemih

yıkamadan sonra mümkün mertebe en az çalıştırma ile güneş alan bir yere aracı çekip, kaputu açık bırakın ve bir kaç saat kurumasını bekleyin. Ön görülmeyen yerlerdeki suları buharlaştırmış olursunuz. birde kaput keçesine kesinlikle su tutulmamalı. havayla tozunu indirdikten sonra nemli bir bezle, apc ile temizleyebilirsiniz.

not: motor yıkamadan sonra bir kaç noktadan şasinin içine su giriyor. üzerinden 1 ay geçse dahi aracı özellikle ön sağ veya soldan kriko ile kaldırdığınızda şarıl şarıl su akıyor. korkmayın. radyatör ve hortumlar %99 sağlam. şasinin içindeki su akıyor :)
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

hi_cazz

Ziebart Isparta'ya açıldığında motor yıkama dahil araç yıkıyordu. 4-5 kere ben gittim ve bir sorun olmadı. Çok korkmayın derim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ArinFırat

yıkamadan sonra mümkün mertebe en az çalıştırma ile güneş alan bir yere aracı çekip, kaputu açık bırakın ve bir kaç saat kurumasını bekleyin. Ön görülmeyen yerlerdeki suları buharlaştırmış olursunuz. birde kaput keçesine kesinlikle su tutulmamalı. havayla tozunu indirdikten sonra nemli bir bezle, apc ile temizleyebilirsiniz.

not: motor yıkamadan sonra bir kaç noktadan şasinin içine su giriyor. üzerinden 1 ay geçse dahi aracı özellikle ön sağ veya soldan kriko ile kaldırdığınızda şarıl şarıl su akıyor. korkmayın. radyatör ve hortumlar %99 sağlam. şasinin içindeki su akıyor :)
Motoru yıkadıktan hemen sonra,kaput açık ve çalışır vaziyette en az 20 dkka kaldı. keçeye su You are not allowed to view links. Register or Login gibi bişeyle kuruttular ama..
Şaseye giren su paslanmaya neden olmaz dimi?

ArinFırat

Ziebart Isparta'ya açıldığında motor yıkama dahil araç yıkıyordu. 4-5 kere ben gittim ve bir sorun olmadı. Çok korkmayın derim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İnşallah..ağzınızdan bal damlıyor :)

halil

motor yıkattıktan sonra , basınçlı hava ile kurutma yapabilirsiniz.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

ArinFırat

motor yıkattıktan sonra , basınçlı hava ile kurutma yapabilirsiniz.
onuda yaptılar,tazyikli hava ile olabildiğince kuruttular..boşuna pimpiriklenmeme gerek yok bence..temizliğin tadını çıkarayım.

ArinFırat

Bu arada son 1 haftadır havalar serinlediğinden beri rahatsız eden bir durum var.Şöyle ki; sabahları daha yoğun olmak üzere düşük devirlerde anormal bir ses vermeye başladı, kalkıştan itibaren gaza bastığım anda delinen egzozdan çıkan ses gibi veya egzoz muhafaza sacı çatlak veya kırık olduğunda çıkardığı cırcır titreşim sesi gibi..sadece düşük 1500 ve altı devirlerde yapıyor,gazladığım zaman ses kesiliveriyor.ses ön sağ taraftan geliyor.

ArinFırat

Yeni logolarım geldi.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

ArinFırat

Yeni logoları taktık.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

ArinFırat

Ön konsola dokunayım dedim.piano black.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]