Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bella'yı takdimimdir: 156 2003 Mk1.5 Selespeed - 34 GH 8783

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

Teşekkürler arkadaşlar. Alfisti'den onay geldiyse hakikaten olmuştur. Ben "kargaya yavrusu Anka gelirmiş" mi diyordum. :)

Fotojenik yosma; fotoğraflarda güzel çıkıyor. Aslında yaylı fotoğrafların hepsi aynı kirli gününde çekildi, üstelik boyada çok belirgin kusurlar var. Seneye komple boyaya girecek bu yüzden; artık Ankara-İstanbul'da olanlarınızdan AR130 kodlu Dupont marka boya yardımı isteyeceğim. :)

Günlüğe ek olsun: Dün bujilerimizi de değiştirdik ve kompresyon testini yaptık. Arabadan 147 1.6 105hp'nin bujileri çıktı. :) Alfayedek'ten aldığım 2.0TS'ye uygun bujileri taktım. Bir canlanma var, ama doğru bujiye geçiş mi yoksa eski bujilerin hakikaten eskimesi mi sebepti bilmiyorum.

Kompresyon testi tahminlerimi doğru çıkardı. Dört silindir de 120psi civarında veriyor. Bir kaşık yağ döküp test edince 170'lere çıkıyorlar. Yani segman kompresyon kaçırıyor. Yağ eksiltmesi çok fazla değil ama performans da tam değil. Dört silindirin de eşit çıkması ve yağ eksiltmenin az olmasıyla birleştirince, pek de kitabına göre olmayan bir "motor yapma" olayıyla karşı karşıyayız gibi görünüyor. O da 2018'de artık. :)

octinum

You are not allowed to view links. Register or Login
O bujileri kim takmış

You are not allowed to view links. Register or Login bilmiyorum da, "o da Alfa bu da Alfa" kafasıyla filan takılmıştır diye, takanın yaptığı-yapacağı işi epeyce anıp güldük. :)

Bu arada, hakikaten farkediyor mu böyle bir şey? Ben sırf 2.0TS'nin olması gerekeni/önerileni bu olduğu için Alfayedek'ten alıp taktım. Yani yoklukta 1.6TS'ninkini taksak başımıza taş yağar mı?

Alfadanadam

O bujileri hala orjinal twin spark bujisi diye satıyorlar heryerde. Alıp ta takan belki yüzlerce kişi vardır bilmeden.  :duvar:

halil

O bujileri hala orjinal twin spark bujisi diye satıyorlar heryerde. Alıp ta takan belki yüzlerce kişi vardır bilmeden.  :duvar:

Bülent satan adamlar yemin etseler başları ağrımaz.neticede 105 hp lik 147 de twin spark motora sahip.parça alırken titiz davranmak gerekir.yoksa yedek parçacılar kafalarına göre malzeme satıyor.servisler de takıyor.sıkıntısı kullanıcıya çıkıyor.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Alfadanadam

Ben o bujileri düzgün alfa servislerine siz götürseniz de takmaz diye düşünüyorum. Daha merdivenaltı yerlerde yapıyorlar o işleri. Google'a yaz alfa buji diye. En ucuzunu bul, al. Sonra sonuç ortada. Her parça için geçerli aslında bu durum ya.

Sent from my iPhone using Tapatalk

octinum

Ben o bujileri düzgün alfa servislerine siz götürseniz de takmaz diye düşünüyorum. Daha merdivenaltı yerlerde yapıyorlar o işleri. Google'a yaz alfa buji diye. En ucuzunu bul, al. Sonra sonuç ortada. Her parça için geçerli aslında bu durum ya.

Aynen. Ya da çok ısrar etmek gerekir doğru düzgün bir Alfa servisine. Hatta kendine saygısı olan herhangi bir servise. :) Benim Opelci ustam köhne atölyesine "ilk 15 dakika yağı" diye getirdiğim mineral yağı inat etti koymadı Vectra'ya. "Bu yağ bende kalsın ben sana kendi yağımdan katayım, fark almayacam" diye deposundan yarı sentetik getirdi. Altı üstü buji diye bunu takmışlardır tahminen.

Bu arada 105hp için ana bujinin kodu BKUR6ETB. Üç tırnaklı bir şey. 2.0TS için olanı 2 tırnaklı. Aklınızda bulunsun, kazara Alfa uzmanı olmayan bir yere girmeniz gerekirse tipinden tanırsınız. :)

Tolga033

Güle güle kullanın. Çok seviyorum bu jantları .

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

octinum

Zender spoiler şart  :)

Allah Allaaaah, jant taktık yay şart dediniz, yay taktık. Şimdi spoiler gelmiş. İşiniz gücünüz beni gazlamak :D

Şaka bir yana, öneri için teşekkürler.  :clover:  :arkadasim: Tamamen kişisel estetik algımda spoiler pek çekici gelmiyor bana. Sen söyledikten sonra tekrar alışır mıyım diye bir baktım, ı-ıh. :) Belki vakti gelip kaşınmaya başlayınca anket açarım ama.

Kaan

Far karartma şart  :)

Bence de. O zaman tam gta'yı andırır. Görür gibi oluyorum.  :haydi:
1 hayal
5 duyu
6.his

erdem1904

Allah Allaaaah, jant taktık yay şart dediniz, yay taktık. Şimdi spoiler gelmiş. İşiniz gücünüz beni gazlamak :D

Şaka bir yana, öneri için teşekkürler.  :clover:  :arkadasim: Tamamen kişisel estetik algımda spoiler pek çekici gelmiyor bana. Sen söyledikten sonra tekrar alışır mıyım diye bir baktım, ı-ıh. :) Belki vakti gelip kaşınmaya başlayınca anket açarım ama.
Yaydan sonra müthiş oldu ama :) maşallah

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

octinum

Far karartma olmalı evet. :) Haftasonu halojen farı nasıl takacağımı belirleyip haftaya sipariş edeceğim kullanılmış halojen farları. Xenonların da hazır içini açmışken karartmayı yapacağım.

Jantlarla beraber yay hakikaten hem görünüm hem kullanımda nokta atışı oldu. Dedikleri kadar varmış.

octinum

Güncelleme geliyor konuya. :) Zannettiğiniz gibi değil ama.

Geçen haftalarda VAG-Com OBD bağlantı arayüzü ve Fiat MultiECUScan (MES) ara kablolarım gelmişti. Deneme olanağı bulamadım; hatta fırsat bulurum ümidiyle bayram zamanı Adana-Konya-Ankara-Konya-Adana bagajda gezdirdim. Geçtiğimiz Pazar gününe kısmet oldu.

MES için ucuz yollu iki seçenek var: ELM327 ve VAG-Com arayüzleri. MES uyumluluk sayfasını tek tek inceledim, VAG-Com hemen her şeye bağlanabiliyor. Ayrıca Çin malı ELM327 klonlarının CAN bağlantısıyla ilgili bir tasarım hatası var. Bir de eğer kendiniz yapamıyorsanız veya uğraşmıyorsanız ara kablo kiti alıyorsunuz. Almışken Lancia dahil bağlanabilen dörtlü kablo kitiyle VAG-Com aldım. Toplam maliyet VAG-Com için 5.5, kablo kiti için 11.5 dolar olmak üzere toplam 18 Dolar oldu.

Haftaya Vectra'nın muayenesi var, onu toparlayıp bitirdikten sonra Bella projesi devam edecek. MES rehberiyle beraber. :)

ali kaynak

Emirhan Bella yı hep Vela ile hayal etmiştim biraz kirli ama genede çok güzel görünüyor :nazar:
Bujileri de bizim meşhur usta takmıştı demek +bir yanlış daha yapmış :(

Bu arada anket işini tekrar bi düşün istersen
Sevgiler . :) 

Lancia delta III

octinum

Emirhan Bella yı hep Vela ile hayal etmiştim biraz kirli ama genede çok güzel görünüyor :nazar:
Bujileri de bizim meşhur usta takmıştı demek +bir yanlış daha yapmış :(

Bu arada anket işini tekrar bi düşün istersen
Sevgiler . :)

Fotoğrafı göremeyruk. :)

Teknik restorasyon devam ediyor efenim. Sen iste sana özel anket bile açarım ama.  :serefe:

ali kaynak

Video yüklesek :)

Bella 2015
:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
Lancia delta III

octinum

Vay şaşkın ben. Arabaya işlemleri savsaklayınca fotoğraf da paylaşmayı bırakmışım. GTV soran dostumuzla iki laklak edeyim derken yazdan kalma şu fotoğrafı hatırladım, paylaşayım.

Son durumumuz: Feci ağır bakım bekliyor. Çoğu malzeme ya sevgili Sercan'da, ya burada; bir (daha doğrusu dört  ;) ) parça yurtdışından yolda. nanotechmilas bir konuda yardımcı olacak sağolsun haftasonu göndereceğim parçalarla ilgili. Nisan sonu muayeneye gireceğiz, o tarihte motor, boya ve iç döşeme hariç artık oynama yapmayacağım duruma gelmesini hedefliyorum. 2018 başında da triger değişimiyle beraber supap/segman ne gerekiyorsa yapılıp, komple boyaya girip, deri döşemelerin restorasyonu olacak kısmetse.

Olgun

[url="http://bisiklethirsizlari.tumblr.com"]http://bisiklethirsizlari.tumblr.com[/url]

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Kibitzer

O vela jantlar yok mu 156 aldırır adama. Önce jantları sonra arabayı alasım gelir her satılık gördüğümde. Bu kadar sade ama bu kadar güzel jantlar  :o

41bin kere maşallah :D
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

agucba

Sanırım Vela denen jantları sevmeyen tek kişi benim.

agucba via tapatalk

///////////////

antihero

145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

Alfadanadam

O vela jantlar yok mu 156 aldırır adama. Önce jantları sonra arabayı alasım gelir her satılık gördüğümde. Bu kadar sade ama bu kadar güzel jantlar  :o

41bin kere maşallah :D

Birebir aynı hisleri paylaşıyoruz. 156 alırsam Vela için olur o kadar :)