Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Özel Servis Beğeni ve Eleştirilerimiz

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

necati_jr

Selamlar.

Çarşamba Maslak Alfa'ya verdiğim arabayı bugün (Cuma) aldım.

Daha önce, aracıma arkadan vurulduğunda, buraya değil de Birmot Zincirlukuyu'ya verdiğime bin pişman oldum açıkçası bu kadar kısa sürede bu kadar kaliteli işçiliği görünce.

Bahattin Usta ve Hayati Bey'in ilk defa tanışmamıza rağmen müşteriye karşı oldukça saygılı, sıcak ve dürüst yaklaşımlarıyla da bundan sonra benim servisim burası diyorum!

Servis olarak kesinlikle burayı tavsiye ederim sizlere bir kaza mağduru alfisti olarak.

Saygılar.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bandırmalı

You are not allowed to view links. Register or Login
Ya arkadaşlar esenyurt fatih oto sanayide Oto Sur Salih Usta var (bir de ortağı var ama adını hatırlamıyorum). Salih Usta Esenyurt'ta Fiat servisinde uzun yıllar çalışmış ve ayrılmış. Beni tanıştıran kişi de Salih Usta'nın aslen Alfa Romeo ustası olduğunu söylemişti.  Kaç kere gittiysem önünde 145,166,156,159, gui her türlü Alfayı gördüm. Hatta bir çok kez Fiat servisinden Salih Usta'ya araç getirdiklerini de gördüm.

Küçük bir dükkan deyim yerindeyse tamirhane. Dükkanın yarısı alfa yarısı Fiat Ducato ağırlıklı olmak üzere iş/okul servisi araçları dolu.

Bu arada benim henüz Alfa'm yok ama Citroen'imi 3 kere ***ürdüm. 2'sinde memnun kaldım 1'inde bayram arefesiydi çok yoğundu memnun kalmadım.

Bu Salih Usta'yı yada Oto Sur'u tanıyan, Alfa'sını ***ürmüş denemiş olan var mıdır? Eğer iyi bir ustaysa Küçükçekmece'den Büyükçekmece'ye kadar bir çok Alfa sahibi için büyük kolaylık olacağı kanaatindeyim.
Salih ustayı tanirim ve aracının baskı balata volan değişimini yapan ustadır.
Orjinal harici parça hayatta kullanmaz. İşini bilen biridir.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

E.Ç.M. (MiTongin)

Salih ustayı tanirim ve aracının baskı balata volan değişimini yapan ustadır.
Orjinal harici parça hayatta kullanmaz. İşini bilen biridir.

iyi referans oldu  :yukari-ok:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

aydinunlu

Merhaba Arkadaşlar ;

Bugün ilk defa Alfa Romeo ailesine katıldım. 2002 model 156 2.0 SeleSpeed aldım. Alırken küçük bir ekspertiz yaptırdım. Sonuç olarak triger seti, v kayışı, lamda sensörü, selespeed yağ kaçağı gibi sorunları olduğunu söylediler. Şimdi bunları halletmem gerekiyor.

İstanbul Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz, uygun fiyat avantajı sunan özel servis biliyorsanız yardımcı olur musunuz ?

Herkese kolay gelsin.

dogan48586

Carium zeki ustayi tavsiye ederler genelde ist.icin ama hangi yakada bilmiyorum haritadan bakarsiniz.
2008  147 1.6 distinctive { ROSSO }

agucba

Alfist Servis, Bostancı

Agucba by Tapatalk

///////////////

murat

Bostancı sanayide genelde en çok tercih edilen 2 adet servis vardır: Carium ve Sportivo..Bunlardan Carium Zeki Usta'nın samimi yaklaşımı ve uzmanlığına dayalı bir iyi izlenime sahip olmakla beraber, biraz daha pahalı olarak değerlendirilir. Sportivo ise daha kurumsal bir yapısının bulunması ve üyelerimizden Sercan Keklik'in de başaralı yedek parça operasyonları ile ön plana çıkmaktadır.
Serkan'ın belirttiği Alfist ise daha uygun fiyatları ile dikkat çekmekte, kendisinizi görece daha rahat hissedebileceğiniz mütevazı bir ortama sahip olup yağ vb. sarf malzemesi değişimlerinde sıkça kullanıldığını gözlediğim bir servistir. Ben bunların hepsini kullanmış kullanan biri olarak hiçbirinden bir şikayet yaşamadım ve kısaca anlatmaya çalıştım.
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

nazamarya

Ekim ayında almıştım aracı. Forumdan Carium için daha çok öneri geldiğini okumuş ve aracı Carium'a göstermiştim. İlk kez Bostancı sanayiye gittiğim için zor bulduk dükkanı, biraz da tabelayı göremedik :) Önce Giulietta'ya sonra da Carium tabelasına baktım. Hakkımızda hayırlısı dedim  :) Ekspertiz işlemi için ücret almadılar ben de 30.000km bakımına gittim. Her iki gidişimde de ilgi ve yardımlarından memnun kaldım. Disk temizleme için yine yardımcı oldular. Bayram nedeniyle genel bi kontrol için bu hafta sonu gittim, yine ücretsiz olarak genel kontrol yapıldı, hidrolik yağı tamamlandı.

Her ne kadar tanışmasam da Sportivo daha profesyonel görünüyor. Tabi fiyatlara etkisi var mıdır bilmiyorum. Yine anladığım kadarıyla Sportivo ve You are not allowed to view links. Register or Login beraber çalışıyor galiba. Planımda olan önce yan etekler sonra difüzörü Sportivo'da uygulatmayı düşünüyorum.
2015 - 2012 Model  Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive TCT
2017 - 2012 Model Urban Line BMW 1.16 Otomatik

admin

Sportivo ile You are not allowed to view links. Register or Login 'in herhangi bir ortaklığı yoktur. Yanlış anlaşılma olmasın.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

nazamarya

Sportivo ile You are not allowed to view links. Register or Login 'in herhangi bir ortaklığı yoktur. Yanlış anlaşılma olmasın.
Sitelerinde yedek parça linki You are not allowed to view links. Register or Login olarak verilmiş o yüzden beraber çalışıyorlar diye yorumladım. Dediğim gibi kendileri ile tanışma fırsatım olmadı ama aksesuar konusunda bayramdan sonra aksilik çıkmazsa görüşeceğim.
2015 - 2012 Model  Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive TCT
2017 - 2012 Model Urban Line BMW 1.16 Otomatik

OnurG

Bostancı - Alfa Garaj ... Muttalip Usta.

gayet iyi ustalığı ve işçiliği var. Her zaman müşterinin yanında olması da, başka bir güzel durum... :)

ilkay0308

Arkadaşlar Alfa ailesine yeni katılmış biri olarak Alfatech Şerif ustayı öneririm. ilgisi alakası işçiliği 10 numaraydı.

admin

İlk defa veya bir iki kez gidilen bir servisi veya ustayı önermek aslında çok doğru olmasa gerek. Yıllardır gidilir ve bu süre zarfında memnun kalınmış ise "öneri" yapılabilir ancak bir kez gidip önermek, açıkçası çok doğru gelmiyor.

Bir defa giderseniz ve yapılan işlemlerden, ilgiden alakadan memnun kalırsanız, "Memnun kaldım" denebilir ancak bir şeyi önerebilmek için tüm yönleri ile tecrübe etmek gerek.

Yukarıda yazdığımız "genel" bir değerlendirme ve kişi veya kişileri hedef alan bir değerlendirme değil.  :)
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

crown063

Alfa Romeo markasına 2 senedir biniyorum. İlk aracım 147 ve şu an 2 haftadır 159'a biniyorum. 2 sene boyunca Ankara'da özel bir servise gittim ve neredeyse Alfa Romeo markasından vazgeçecektim sıkıntı yaşadığım servisin ismini  vermeyeceğim sebebi ise etik olduğunu düşünmüyorum. Servis 2 sene boyunca hem sıkıntılarımı çözemedi yada istediğim gibi olmadı yada orjinal parça diye revize edilmiş parçaları taktı bunu tabi zamanla anlıyorsunuz tabi orjinal parça yerine revize edilmiş parçaların takıldığını öğrenince de insan üzülüyor. Alfa Romeo markası bana göre sıkıntılı bir marka değil sıkıntılı olan servisler ve ustalar. Bu sırada tabi Alfa Romeo markasına geri dönmeme sebep olanda sağolsun Alfa Tech Özel serviste Şerif usta ve Burak usta oldu.  Alfa Romeo 147' min bütün sorunlarını çözdü ve onların sayesinde aracı sattım yerine de Alfa romeo 159 aldım. İşlerini gayet profesyonel yapıyorlar. En önemlisi dürüstler. Gönül rahatlığı ile Ankara'da Alfa Tech Özel servisi öneririm.

cem meric

Alfa Romeo markasına 2 senedir biniyorum. İlk aracım 147 ve şu an 2 haftadır 159'a biniyorum. 2 sene boyunca Ankara'da özel bir servise gittim ve neredeyse Alfa Romeo markasından vazgeçecektim sıkıntı yaşadığım servisin ismini  vermeyeceğim sebebi ise etik olduğunu düşünmüyorum. Servis 2 sene boyunca hem sıkıntılarımı çözemedi yada istediğim gibi olmadı yada orjinal parça diye revize edilmiş parçaları taktı bunu tabi zamanla anlıyorsunuz tabi orjinal parça yerine revize edilmiş parçaların takıldığını öğrenince de insan üzülüyor. Alfa Romeo markası bana göre sıkıntılı bir marka değil sıkıntılı olan servisler ve ustalar. Bu sırada tabi Alfa Romeo markasına geri dönmeme sebep olanda sağolsun Alfa Tech Özel serviste Şerif usta ve Burak usta oldu.  Alfa Romeo 147' min bütün sorunlarını çözdü ve onların sayesinde aracı sattım yerine de Alfa romeo 159 aldım. İşlerini gayet profesyonel yapıyorlar. En önemlisi dürüstler. Gönül rahatlığı ile Ankara'da Alfa Tech Özel servisi öneririm.

Yeni aracınız hayırlı olsun.

Diğer memnun kalınmayan servisi burada paylaşır mısınız lütfen.

Afişe olsun başka insalarında canı yanmasın,Keyfi kaçmasın.
156 2.5 v6 24v.
BMW 318Tİ.
MİNİ COOPER S R53.
GT Q2 1.9 JTD.
166 3.0 v6 24v.

crown063

Servis ismi vermek doğru bulmuyorum ama amaç bur da olumlu yada olumsuz olayların  paylaşımı ise, iki sene boyunca sıkıntı yaşadığım AR Servis.

cem meric

Servis ismi vermek doğru bulmuyorum ama amaç bur da olumlu yada olumsuz olayların  paylaşımı ise, iki sene boyunca sıkıntı yaşadığım AR Servis.

Teşekkürler.
156 2.5 v6 24v.
BMW 318Tİ.
MİNİ COOPER S R53.
GT Q2 1.9 JTD.
166 3.0 v6 24v.

fluhayat

geçen eskişehir de osman ustanın yeri olan otobay servisine gittim. aracın bakımlarını yaptırdım. ancak osman usta arabanın inciğine cinciğine bakmış. bir nevi chek up yapmış. onun dışında alfama nasıl davranmam gerektiğini ve bir çok teknik bilgiyi bir bir anlattı. bundan sonra da oraya gitmeye devam edecem sanırım.kasaplardan uzak durmak gerekiyor sizinde bildiğiniz üzre.
alfa romeo 2004 156 distinctive

Sercan Keklik

bence bir yeri överken karalanan yerinde ismini vermediğiniz zaman bu post REKLAM dan öteye gitmiyor, en azından aklı kemal insanlar bunu böyle anlıyor.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

erdem1904

İlgili servisten revize edilmiş parça kullanımı şikayetini başka kullanıcılardan da çeşitli ortamlarda duydum.... Umarım bu konuyla ilgili şikayetleri göz önünde bulundururlar...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Sercan Keklik

Kısa ve Öz birşeyler yazmak istedim.

İsim ve Firma vermeden belirtiyorum,

Bugun siteden bir arkadaşımıza buji göndermiştik. Ankara da bir servis bujilerin bu arabanın değil vs. diyerek kullanıcıyı resmen üstümüze salıp, yeni buji satma yoluna gitmiş.

Arkadaşlar Alfa Romeo camiasında neden bu var bilmiyorum zira gittiğiniz servise, aldığınız ürüne lütfen çok dikkat edin.

Arkadaş silindir kapağını sökeden, bu bujinin boyutu bu değil, iyi ateşlemez performansı olmaz bunlar 105 HP bujisi diyerek 105 Hp ile 120 HP bujisi arasında ki farkı bile bilmeden kullanıcıyı doldurup, Bak bizden al muhabbeti yapılıyor.

Konu Kullanıcının neyi nerden alması değil, kullanıcıyı yanlış bilgiler ile yönlendirmesidir.

Ne yazıkki bir nebze olan Alfa Romeo markasını Türkiye de bitiren daha önce de belirttiğim gibi servislerdir. Sonrasında ise kullanıcılar gelir. Kullanıcının suçu arabayı haşat ederek satması, servisin ise yolacak kaz buldum gözü ile bakmasıdır.

Servislerden illallah eden kullanıcı arabayı satar, AR ye de bi daha binmez.

Arabasına para harcamayıp satan kullanıcı ise bir hevesle AR ile yeni tanışan veya bir alfistiyi yıldırır.

Araba alırken de servise giderkende Gözünüzü kulağınızı 4 açarken, 8 açın.

Kendinizi açık ve net söylüyorum kazıklatmayın.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

E.Ç.M. (MiTongin)

Kısa ve Öz birşeyler yazmak istedim.

İsim ve Firma vermeden belirtiyorum,

Bugun siteden bir arkadaşımıza buji göndermiştik. Ankara da bir servis bujilerin bu arabanın değil vs. diyerek kullanıcıyı resmen üstümüze salıp, yeni buji satma yoluna gitmiş.

Arkadaşlar Alfa Romeo camiasında neden bu var bilmiyorum zira gittiğiniz servise, aldığınız ürüne lütfen çok dikkat edin.

Arkadaş silindir kapağını sökeden, bu bujinin boyutu bu değil, iyi ateşlemez performansı olmaz bunlar 105 HP bujisi diyerek 105 Hp ile 120 HP bujisi arasında ki farkı bile bilmeden kullanıcıyı doldurup, Bak bizden al muhabbeti yapılıyor.

Konu Kullanıcının neyi nerden alması değil, kullanıcıyı yanlış bilgiler ile yönlendirmesidir.

Ne yazıkki bir nebze olan Alfa Romeo markasını Türkiye de bitiren daha önce de belirttiğim gibi servislerdir. Sonrasında ise kullanıcılar gelir. Kullanıcının suçu arabayı haşat ederek satması, servisin ise yolacak kaz buldum gözü ile bakmasıdır.

Servislerden illallah eden kullanıcı arabayı satar, AR ye de bi daha binmez.

Arabasına para harcamayıp satan kullanıcı ise bir hevesle AR ile yeni tanışan veya bir alfistiyi yıldırır.

Araba alırken de servise giderkende Gözünüzü kulağınızı 4 açarken, 8 açın.

Kendinizi açık ve net söylüyorum kazıklatmayın.
madolyonun iki tarafından da bakarak objektif bir değerlenme yaptığın için ağzına sağlık Sercan
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

MehmetMurat

33 restorasyon sürecinde arabadan değil ama ustalardan illallah ettim. Çoğu işi kendim yapıyorum artık.

156 1.6 TS Facelift
33 1.5 Boxer
145 1.6 TS
145 1.7 16v Boxer

Sonery1

Adana Özel Servis... bu servise sevdiğim bir abimin aracılığıyla gittim. Sırf saygımdan sustum ama Allah'a havale ettim..parayı kolay yoldan kazandığımızı sanıyolar galiba. Aracı aldıktan sonra 1 hafta boyunca gittim geldim hala hoşuma gitmeyen şeyler var ne desem olur yapar bişey olmaz gibi cümleler. Yanan hatalar var motor kontrol ünitesinden diyor 5bin tl miş... aydınlatma sistemi hatası kablolardan olabilirmiş! Yanmayan ışık yok halbuki..  Sağ dikiz aynasının kablosunu takmak 150 tl. Viraj lastikleri 30 tl yerine 200 tl. Sol arka cam kriko yuvasından çıkmış yeni kapı takmış gibi fiyat. Çalışan cam düğmesi bozmuşlar bide üstüne 50 tl bir cam düğmesi. 4 kapı içi artı tavan döşemesi 750 tl. Bin tl işçilik bin tl de klima elektrik..Dahası aşağıdaki resimlerde. Allah büyük kimsenin yaptığını yanına bırakmaz İnşallah.

octinum

You are not allowed to view links. Register or Login hocam oraya bundan sonra para verilecek bir iş için gitmeyin. Başka konularda yeri geldikçe çekincelerimi iletmiştim ama kendi ustam Alfacı olmadığından ve tavsiye etsem de bir aksaklık çıkarsa diye utanıp net bir şey söyleyememiştim. Ama şu kesin, bu kadarı hiç aklıma gelmezdi.

Sondaki "beyin değişecek"lere olmazsa beraber bir bakalım. Ayrıca size benim ustanın yerini vereyim. Benim yönlendirdiğimi söyleyin. En azından hakkı neyse onu alır, daha fazlasını değil. Yapamadığını da forumda hepberaber kafa patlatır yaparız.

Bu ne yahu? Ankara'ya gidip Alfin'e bıraksaymışsınız yakıt ve kalma dahil daha ucuza bile çıkılabilirmiş, veya aynı fiyata çıkılırmış.