Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Neden 159 Çok Sık El Değiştirir?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

düşportacı

You are not allowed to view links. Register or Login
teşekkür ederim abi cümlemizi :) bu da bir örnek mesela. 180 binde, 8 senelik bir turbo. 100 bin kilometredir yazılımlı bir araba. Turbosu 1 Nisan 2008'den 29 Ağustos 2016'ya kadar tek bir revize, yenileme görmemiş. Üstüne bir de tempolu bir uzun yol, kelimeler kifayetsiz bir istanbul trafiği ve 35 derece sıcakta güneşin altında piste çıkmış. Şimdi bu turbo cortladığı zaman ben "allah kahretsin rezil müptezel dallama araba seni" desem çok yüzsüzce ve komik olmaz mıydı.. bence olurdu  :))

Öncelikle geçmiş olsun Rabbim beterinden sakınsın. Bende aracıma yazılım yaptırmak istiyorum tavsiye eder misin ? Performans olarak beni şuan ki beygir değeri tatmin ediyor fazlası olsa da olur olmasa da fakat yakıt konusunda biraz kasıyor beni. yakıtta ne kadar bir tasarruf sağlarım. 100 bin km yazılımlı 159 kullanan birisi olarak söyleyeceklerin benim için değerli. Teşekkür ederim.

ArinFırat

Bende dpf+yazılım düşünüyordum ama özel servisteki usta önce dpf i iptal ettirin ve deneyin tatmin olmazsanız eğer yazılımda attıralım dedi. Dpf öncesi bile dyno testte 161 BG güç vermiş 159 um. Dpf iptali ile birlikte muhtemelen +10 bg daha gelmiş olabilir.Sadece dpf iptali ile bile istediğim rahatlamayı elde ettiğim için yazılıma  gerek duymadım.bence sadece dpf i iptal ettirmeniz yeterli olacaktır.DPF baldır DPF+yazılım ise Bal kaymak..hemen hepimiz iyi kötü şehiriçi trafiğinde kullandığımız için ekstra ekstra beygirlere ihtiyaç yok.150 160 beygir yeterde artar bile,motorun orjinal değerleriyle oynamak ne kadar iyi kötü ona da tecrübeli arkadaşlar yorum yapsın.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Doğa Tosun

Öncelikle geçmiş olsun Rabbim beterinden sakınsın. Bende aracıma yazılım yaptırmak istiyorum tavsiye eder misin ? Performans olarak beni şuan ki beygir değeri tatmin ediyor fazlası olsa da olur olmasa da fakat yakıt konusunda biraz kasıyor beni. yakıtta ne kadar bir tasarruf sağlarım. 100 bin km yazılımlı 159 kullanan birisi olarak söyleyeceklerin benim için değerli. Teşekkür ederim.

Orjinalci ve kurcalatmaktan kaçınan biri olmama rağmen birdaha 159'a yazılımsız bir gün bile binmem. Eğer düzgün, bilinen ve tecrübeli biryerde yaptıracaksanız, Turbolu ve yazılımlı araba sahibi olmanın kullanımında uzun ömürlülük için  birkaç detaya (dinlendirmek, ısınmadan gazlamamak vs) uyan biriyseniz hiç durmayın. babam çok kıldır böyle işleri hiç sevmez, o bile yazılımsız binmeyecek  kadar memnun. Ama ısıtmaya soğutmaya sıkıştırmaya ve bakımlara dikkat etmek gerek.

Şehiriçinde 9'lu litrelerden 7'nin sonları/8'lere düştü tüketim. Şehirdışı ise bir depo ile 950 km'den 1150 km'ye kadar arttı menzili.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

canselmo

159 herkesin hayalidir. İlk kullandıgımda ki hissi anlatamam sanki özel yapım bir araç veya ulaşılmaz bir otomobil kullanıyor gibi hissediyordum.

Sonuçta italyan genel olarak sorunlu denemez. Fakat coğu araçlarında daha fazla özene ihtiyac duydugu kesin. Bu süpersportlarda bile geçerli

Örnek ferrari- Porsche bir pist gününde 458 4-5 seansda frenleri bitirirken Porsche gt3  10 seans gidiyor.
458 in dreksiyon pompası 2-3 kere değişip adam olmazken porsche da değişen birşey olmuyor.

Genel olarak alman araçları kalitelidir. Fakat His ???

Alfa romeo sahipleri araçlarına vw alır gibi almıyorlar. Bir jetta muammelesi görmüyor. Hisleri onu alfa romeo alıp mutlu olması gerektirdiği için gidip onu alıyor. Amaç A noktasından B noktasına kadar beni götürsün az yaksın diyenler zaten alfayla işi olmuyor.

Onun için özel bir otomobil her zaman özel olucaktır. Daha fazla özen gerektirdiği doğrudur fakat his ve zevk arıyorsanız verdiğiniz ekstra yıllık 3-4 bin tl ,o hisleri satın almaya bile yetmiyeceğini size söylemeliyim.
2.memleket  = İtalya

düşportacı

Orjinalci ve kurcalatmaktan kaçınan biri olmama rağmen birdaha 159'a yazılımsız bir gün bile binmem. Eğer düzgün, bilinen ve tecrübeli biryerde yaptıracaksanız, Turbolu ve yazılımlı araba sahibi olmanın kullanımında uzun ömürlülük için  birkaç detaya (dinlendirmek, ısınmadan gazlamamak vs) uyan biriyseniz hiç durmayın. babam çok kıldır böyle işleri hiç sevmez, o bile yazılımsız binmeyecek  kadar memnun. Ama ısıtmaya soğutmaya sıkıştırmaya ve bakımlara dikkat etmek gerek.

Şehiriçinde 9'lu litrelerden 7'nin sonları/8'lere düştü tüketim. Şehirdışı ise bir depo ile 950 km'den 1150 km'ye kadar arttı menzili.

Bende çok orjinalciyimdir fakat yakıt konusunda söylediğim gibi sıkıntı yaşıyorum.Kesinlikle söylemiş olduğunuz hususlara dikkat eden birisiyimdir.Tavsiye edebileceğiniz bir yer veya firma varsa dikkate alabilirim

ibrahim

yarın bir 159 a bakmak için konyaya gideceğim. araç alma arefesinde kafamı çok karıştırdı bu konu. araç 240 binde. ben km ye hiç önem vermem , isterse 500 bin km olsun. yeter ki motoru düzgün ve masrafsız olsun. bakalım hakkımızda hayırlısı.

araç budur ;

hi_cazz

yarın bir 159 a bakmak için konyaya gideceğim. araç alma arefesinde kafamı çok karıştırdı bu konu. araç 240 binde. ben km ye hiç önem vermem , isterse 500 bin km olsun. yeter ki motoru düzgün ve masrafsız olsun. bakalım hakkımızda hayırlısı.

araç budur ;

Valla araçtan daha çok konya olması benim hoşuma gitmiyor. 2 kez konyaya araç almaya gidip aracı canlı görünce ekspertize götürme gereği bile duymadan geri dönmüşlüğüm var. Keza çevremde duyduklarımda hiç iyi değil. Antalya'da dürüst kalan galericilerden bir tanıdığım var. Onunda söylediği her yerden araç alırım ama konyadan almam lafıdır.

Tapatalk

h.t

Valla araçtan daha çok konya olması benim hoşuma gitmiyor. 2 kez konyaya araç almaya gidip aracı canlı görünce ekspertize götürme gereği bile duymadan geri dönmüşlüğüm var. Keza çevremde duyduklarımda hiç iyi değil. Antalya'da dürüst kalan galericilerden bir tanıdığım var. Onunda söylediği her yerden araç alırım ama konyadan almam lafıdır.

Tapatalk

+1
Bende konyadan alırken ekstra dikkat edilmesi taraftarıyım. Adamların sanayisi uyguna ne işler yapıyor bir nevi iç anadolunun pert toplama ili.

Bu araç fena durmuyor sanki sahibi bir dönem forumumuzdaydı diye hatırlıyorum ama emin değilim.

İnşallah gönlünüze göre bir 159 bulursunuz :clover:

Sent from my iPhone using Tapatalk

ozm5

Benim ve nişanlımın gönlünü fetheden 159 tasarımıyla bizi kendine bağladı. Önden bakınca bana göre camaro havalarında bu fiyatlarda sanırım emsali yoktur. Henüz almadık ve mutlaka almak istiyoruz.(Öncelikle 159, 2.ihtimal giulietta) Alırken artı 10bin tl düşünerek almak istiyorum. Arıza yapmasa bile kendim arabaya değer katacak değişiklikler için sanırım pazarları feda edicem. Fakat sizlere sorum:
-159 parçaları sizce kaç yıl daha mevcut olur? Yani temizinden 7-8 sene kullanmak istediğim bir araç. Allah göstermesin bir olayda ön tampon, kapı vb. gibi temel parçalar 2022-23 te bulunur mu? Konuyu okurken buraya yazayım dedim, umarım yeri uygundur.

ibrahim

bu kadar korkmayın , 10 bin tl kenarda paramız dursun diye falan. sonuçta 1.9 jtd motor değil mi ? benim aracım 240 binde , gözü kapalı aldım ben.

yedek parça konusunda ise , ankarada ostim veya adanadaki çıkmacılarda bırakın 159 parçasını kaybettiğiniz çocukluk resmini bile bulursunuz. bu kadar karamsar olmayın , 70 model pointac ya da jaguar değil , parçası rahat bulunur :D

ozm5

bu kadar korkmayın , 10 bin tl kenarda paramız dursun diye falan. sonuçta 1.9 jtd motor değil mi ? benim aracım 240 binde , gözü kapalı aldım ben.

yedek parça konusunda ise , ankarada ostim veya adanadaki çıkmacılarda bırakın 159 parçasını kaybettiğiniz çocukluk resmini bile bulursunuz. bu kadar karamsar olmayın , 70 model pointac ya da jaguar değil , parçası rahat bulunur :D
Teşekkürler o zaman :) Forumu sürekli takip ediyorum daha nasip olmadı alfa. O 10binde arabanın hakkı, arıza yapmasa da titiz biri olduğum için burdaki değerli insanların görüşleriyle arabaya ufak dokunuşlar yapma parası.