Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

enesk ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

You are not allowed to view links. Register or Login
Dün itibarı ile Michelin CrossClimate siparişi verdim. Muhtemelen bugün yarın gelir ve en geç Perşembe takılmış olur.

Kendi yazdığımdan alıntı yapayım. Malum, Mayıs ayında Michelin CrossClimate almıştım. Her ne kadar dört mevsim lastiği olarak adı anılsa da bu lastikler yaz lastiği. Ancak desenlerinden dolayı, yani kış lastiğine benzer bir tasarımda olduğundan, kışın da kullanılabileceği belirtiliyor açıklamalarında.

Bu lastiği nerede ise çıktığın günden beri araştırıyorum ve lastiği almadan bir gün öncesine kadar çok fazla sayıda "kullanıcı" yorumu okudum, testleri takip ettim.

Bayram dolayısı ile uzun yola çıkmadan önce, son iki aylık dönemde şehir içinde nerede hiç kilometre yapmadığımızdan çok sağlıklı yorum yapmam mümkün değildi. Bayram dolayısı ile uzun yol yapma fırsatı olunca, lastiği değerlendirebilme fırsatı da bulmuş oldum.

Lastiği taktıktan sonra ilk fark ettiğim şey, park manevraları esnasında direksiyonun yumuşaması oldu. Bunu daha çok kapalı garajımızda fark ettim. Bunun haricinde genel gidişte nispeten bir yumuşama olmuştu.

Gelelim uzun yol kullanımına. Bayramda İstanbul-Kocaeli-Sakarya-Ankara-Sakarya-Kocaeli-İstanbul güzergahını içeren yaklaşık 1.000 km'lik bir mesafe kat ettik. Genel olarak lastik oldukça sessiz ve yumuşak. Islak zeminde de herhangi bir sıkıntı yaşamadık, ancak aşırı yağmur ve aquaplaning denilen durumu tecrübe etme fırsatı ile karşılaşmadık. Eğer olsa idi, özellikle deseninden dolayı bir sürpriz ile karşılaşmaz idik muhtemelen.

Yol tutuş konusuna gelecek olursak. İlk aldığımız zamanlarda, lastiğin yeni olması sebebi ile olsa gerek, yoncalarda dönerken, viraj içinde viraj yönüne doğru ani direksiyon kırma hareketini yaptığımda arkasının hafif de olsa kaydığını hissediyordum. Ancak lastiğin ilk katmanının aşınması sonrasında İzmit-Kefken arasında (özellikle Kandıra'dan sonra Kefken-Cebeci güzergahında) bolca bulunan çok keskin viraj ve dönemeçlerde iyi iş çıkardığını gördüm. Çok fazla zorlamadım ancak zamanında sahip olduğumuz Eibach yay, kule gergisi, Monroe SensaTrac ve önce Dunlop SP9000, sonra Bridgestone Adrenalin lastik kombinasyonu ayarında değil. Bu, şu anda sahip olduğumuz standart yay, kule gergisi, Monroe Reflex ve Michelin CrossClimate kombinasyonunun kötü olduğu anlamına gelmiyor. Bir öncekiler daha sportif ver sert iken ve şu anki şartlar biraz daha konforlu (yapı itibarı ile zaten sert olan 145 QV artık ne kadar konforlu olabilirse).

Genel olarak iki ay ve yaklaşık 1.100-1.200 km'lik kullanım sonrasında memnunum ve vaad edildiği gibi kışın, çok aşırı olmayan şartlarda da iş görürse, benim ortalama beklentilerimi karşılamış olacak.

Eğer kısmet olurda 145 QV sonrası Giulietta alırsak, ihtiyaç anında Michelin CrossClimate benim için kesinlikle en önemli alternatiflerden biri olur. Giulietta'daki tecrübelerimi de zamanı gelince yazarım.

Eğer gelecek otomobilimiz bir Alfa Romeo olmaz ise... O zaman görevi tamamı ile You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login ve You are not allowed to view links. Register or Login 'a devreder ve inzivaya çekilirim.  :)

///////////////

iceberg156

Bende 2 aydır cross climate kullanıcısı olarak benzer fikirlerdeyim. Ayrıca benim için yol tutuş dışında önemli etkenlerden olan sessizlik ve konfor konusunda da beklentilerimi fazlası ile karşıladı. Lastik deseni tam bir kış lastiği edasında.Bu beni biraz rahatsız etsede kış koşullarında kullanılabilirliği konusundaki söylemler doğrultusunda bende kış performansını merak etmekteyim.

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

octinum

Eğer gelecek otomobilimiz bir Alfa Romeo olmaz ise... O zaman görevi tamamı ile You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login ve You are not allowed to view links. Register or Login 'a devreder ve inzivaya çekilirim.  :)

Haha nasıl emin, bu tayfanın bir sonraki arabasının Alfa olacağından. :)

Aslında bir test yapayım ben yahu haftasonu filan. Kenara yazarız, yıllık karşılaştırırız.

master

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login sinanla asym3 testine gittiğinde yorumlarını alayım diye konuşmuştum, o da hemen kıyas olarak contisp5 ile kıyaslamıştı.

asym'ler ile kaç km yaptın peki taktıktan sonra önder?
eğer yapmadıysan,  150-200 km yol yaptıktan sonra tekrar bir yorumlar mısın? eninde sonunda 19" da iyi bir takım lastik aldığımda bunlar ilk seçeneğim çünkü

You are not allowed to view links. Register or Login ilk 500 km pek zorlamadım, uzun yolda gittim geldim. Ardından 1500 km kadar kullandım ve referans virajlarımda denedim.

Ben markaların her ölçüde aynı performansı vermediğine inanıyorum. Yani atıyorum belki de Asym. 3'ler 225/40/18 değil de 225/50/17 falan olsa rakiplerine fark atacak performans veriyordur ama benim ölçümde en iyisi değildir.

Genel olarak memnunum bu arada, "alınmaz bu lastik" dediğim bir durum yok. Aksine tavsiye ederim, çünkü henüz ıslak performansını ve ömrünü bilmiyorum. Sadece ve sadece ideal sıcaklıktaki kuru performansına istinaden yorum yaptım. Bridgestone'lara oranla daha sessiz ve konforlu mesela, öyle bir artısı var. Yakıt tüketimi de daha iyi. Sadece performans için bugüne kadarki Asymmetric yorumlarından yola çıkarak süpersonik sonuçlar bekliyordum, onu vermedi. Orta ömrünü geçmiş Bridgestone'lar ile 88 km/s ile girip sonunda kıç attığım virajda bunun limiti 93 km/s falan. Üstünde yeni Bridgestone'lar olsa demek ki hemen hemen aynı performansı verecek.

Belki de benim beklentim çok fazlaydı. Sırf şu lastikleri deneyebilmek adına nereden baksan daha %30-%40 ömrü olan Bridgestone'ları çıkardım, öyle hevesliydim Asymmetric serisini denemeye.

Continental'ler ise her taktığım araçta (159, Spider, Mercedes C) "oharey" dedirtti. Ömrü diğer lastiklere göre daha kısa, ama bugüne kadar ıslak/kuru farketmez daha iyi tutan ve aynı zamanda konforu koruyan başka lastik kullanmadım.

Dediğim gibi ölçü meselesi olabilir. Muhtemelen GT'de bir daha lastik değiştirmeyeceğim, çünkü üstündeki GY'ler yeni ve benim kullanımım ve yaptığım km ile 2-3 senede bir lastik zamanım geliyor, o zamana kadar da GT'yi satarım gibi geliyor. Yani aynı araç üstünde CSC5 vs GY Asym. 3 karşılaştırması yapamayacağım, ama özetle CSC 5 ömür konusu dışında her zaman en memnun olduğum lastik oldu. Bundan sonra CSC 5 dışında lastik alacak olursam bir de Pirelli'yi deneyebilirim aynı sınıfta. Michelin'lere GTV pert olayından bugüne önyargım var :)

Bu arada söylemeyi unutmayayım CSC5 fiyatları Asym 3'e oranla ciddi şekilde daha ucuzdu en son.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

JUNIOR

ARKDAŞLAR ALFA ROMEO 156'MK2 YE 225/45/17 LASTİK OLURMU BİLGİSİ OLAN PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM.

Theillest

ARKDAŞLAR ALFA ROMEO 156'MK2 YE 225/45/17 LASTİK OLURMU BİLGİSİ OLAN PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM.
Dediğiniz ebatta ben kullanıyorum sıkıntı olmadı 225 50 sürtme yapıyor ama 225 45 sıkıntı yaratmaz takozların durumuda iyiyse arka full dolu olsa bile sıkıntı çıkmadı bizim araçda ama önerilen ebat 215 45 17 alfa kitapçıpında onuda belirteyim.

Xperia Z3 cihazımdan gönderildi

JUNIOR

Dediğiniz ebatta ben kullanıyorum sıkıntı olmadı 225 50 sürtme yapıyor ama 225 45 sıkıntı yaratmaz takozların durumuda iyiyse arka full dolu olsa bile sıkıntı çıkmadı bizim araçda ama önerilen ebat 215 45 17 alfa kitapçıpında onuda belirteyim.

teşekkür ederim bende 215 kafama göre bulamadım uyguna 225 buldum değerlendireyim dedim sizin Lastik le aranız nasıl 225 le +/- leri neler .

Theillest

teşekkür ederim bende 215 kafama göre bulamadım uyguna 225 buldum değerlendireyim dedim sizin Lastik le aranız nasıl 225 le +/- leri neler .
225 seçeceksiniz yumuşak hamurlu lastik almanız yararınıza olacaktır 17 ile kullanınca konfordan ödün vericeksiniz haliyle sessiz bir lastik olmasıda önemli 150 km gibi hızlarda lastik sesi bariz hissettirmeye başlıyor zaten yalıtım olarak sıkıntılı 156 lar trim sesi olsun vs.Yol tutuşunuz artıcaktır ama 225 le diye düşünüyorum görünüşüde tabi:) Ama takozları kontrol ettirin arkaları özellikle ben 215 dede sıkıntı yaşamıştım değişince 225 de sıkıntı çıkmadı takozların değişim vakti gelmişse 215 le de sıkıntı yaşarsınız yani.

kuti147

Peki yaylı ve 225/45/17 olculerinde lastik ile problem oluyormu 156 da
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

Theillest

Stok olarak kullandığım için ondan fazla bilgim yok abi ama eibach sorun cıkarmaz bence ama sportline 5 lik sürter diye düşünüyorum.

sacak

Belirttiğiniz ölçüleri 3.5 yayla iki haftadır kullanıyorum
yaklaşık 2500 km üstü yol yaptım hafif bagaj + arkada 3 kişi herhangi bir sorun yaratmadı
156 2.0
INFINITI FX -35

kuti147

3.5 cm yayli ve 17 jantli bi 156 geliyor kismetse. Ona gore lastik bakicam çünkü
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-

TRSemih

Yayla birlikte 225 taban sürter. Özellikle arkalar.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

kuti147

Yayla birlikte 225 taban sürter. Özellikle arkalar.

Mesaj alınmıştır Semih :)
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-

suqunet

selam,

replika 8c jantı ve lastik arıyorum julyet icin nerden bulabilrim acaba lastikparkta vs bulamadım, hatta daha uretilmiyor dediler.

suqunet

yok mu arkadaslar yardımcı olacak? istanbulda jant kalmamıs :(

ssg

yok mu arkadaslar yardımcı olacak? istanbulda jant kalmamıs :(

BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

suqunet

bunların hepsini aradım jantsel ve diger magazıyı kalmamıs urun. ama sahibinden de gozukuyor. 2 el de almak istemiyorum 0 bakıyorum tesekkurler

sbk0655

Tedarikcinin elinde yok suan , onumuzdeki hafta gelmesini bekliyorlar.

krm1983

selam,

replika 8c jantı ve lastik arıyorum julyet icin nerden bulabilrim acaba lastikparkta vs bulamadım, hatta daha uretilmiyor dediler.

Replikse kesinlikle tavsiye etmem, malzeme kalitesi kötü. Oem jantın yamulduğu darbede replika kırılıyor.
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

suqunet

hocam senin konuda da kullandıgını gormustum, kırıldı mı senin jantlar? bir de hic basıma gelmedi jant yamulması vs. nasıl olusabilir ki bu durum?

ku2

Replika kullanıyorum.. 1 senedir sıkıntım yok. 8C replika bendekiler.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

admin

Replika jant sıkıntısız kullanılabilir, bu konuda genelde hemfikirdir herkes. Ancak sıkıntı zaten çok ileri uçtaki durumlarda baş gösterir ve orijinal jantın deforme olduğu yerde replika jantın kırılması söz konusu olabilir. Olacak diye bir şey yok, ancak olursa, o zaman sonuç kötü olabilir.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

krm1983

hocam senin konuda da kullandıgını gormustum, kırıldı mı senin jantlar? bir de hic basıma gelmedi jant yamulması vs. nasıl olusabilir ki bu durum?

Kırılmıştı kaynak yaptırdım daha sonra. Hızlı giderken sağlam bir çukura girilmesi sonucu yamulabiliyor.

Sent from my iPad using Tapatalk
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

suqunet

ben istanbulda yasadıgımdan hız yapılacak yol olmuyor :)