Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

35 AC 3464 156 2.5 V6

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tunerviper

You are not allowed to view links. Register or Login
Alp kalbim seninle dostum. Mantik frenler, yag sogutma, sogutma sivisi sogutma, on yureyen aksamin o guce dayanmasi ve aracta esp olmamasi konusunda acabalar cikariyor. 190hp den 300hp gibi bir degere sicramak tum sistemleri degistirmek demek.

Ekip saglamsa bende gelirim Izmir'e

GT 3.2 V6

Bekleriz her zaman :)
Turbo Twin Spark

ATA

Alfa Rosso olarak projeyi yürütmekten onur duyuyoruz :)

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ALP

Alp kalbim seninle dostum. Mantik frenler, yag sogutma, sogutma sivisi sogutma, on yureyen aksamin o guce dayanmasi ve aracta esp olmamasi konusunda acabalar cikariyor. 190hp den 300hp gibi bir degere sicramak tum sistemleri degistirmek demek.

Ekip saglamsa bende gelirim Izmir'e

GT 3.2 V6
Halletcez inşallah kardeşim

Alp Çalıkoğlu
156 2.5 v6 1999 Giulietta 1.6 jtdm 2013

ALP

Herkese teşekkürler iyi dilekleri için inşallah sonuç güzel olur

Alp Çalıkoğlu

hakan

Öncelikle aracın satılmamasına çok sevindim.diyeceksinki o nedemek.hiçbir alıcı bu arabaya sizin kadar iyi bakamıyacaktı. parayı verip saçma sapan gaz basacak, sağda solda resim paylaşacak yağını suyunu değiştirmeyi bakımdan sayıp, ağır bakımları geldiğinde yüklü bir fiyata satışa çıkaracaktı.o paraya satamayıp arabayı mundar edecekti.açıkcası bizde sizin bu proje düşüncesinde olmanızla heyecanlandık.umarım muvaffak olursun.senden ricam bol bol bilgi ve fotoğraf paylaşıp bizide her aşamada haberdar edersin.kolay gelsin.
haktas

ALP

Öncelikle aracın satılmamasına çok sevindim.diyeceksinki o nedemek.hiçbir alıcı bu arabaya sizin kadar iyi bakamıyacaktı. parayı verip saçma sapan gaz basacak, sağda solda resim paylaşacak yağını suyunu değiştirmeyi bakımdan sayıp, ağır bakımları geldiğinde yüklü bir fiyata satışa çıkaracaktı.o paraya satamayıp arabayı mundar edecekti.açıkcası bizde sizin bu proje düşüncesinde olmanızla heyecanlandık.umarım muvaffak olursun.senden ricam bol bol bilgi ve fotoğraf paylaşıp bizide her aşamada haberdar edersin.kolay gelsin.

Hazırlıklar bitip başladığımızda bilgi resim paylaşımı elimizden geldikçe yapıcaz düşünceleriniz için teşekkür ederim.

Alp Çalıkoğlu

octinum

Ben tam ters görüşteyim hala. :) Daha önce piyango bileti aldım derken ciddiydim. Amorti bile vurmadı gerçi.  :haydi: Yani gerçekten, malum ikinci el sitesinde o komik fiyata düştüğünde kendi arabamı satıp üzerine az bir şey koyarak bunu alabilirdim ama kendiminkini çok seviyorum ve hayatımın kalanında tutmayı planlıyorum. Yine de sırf kenara koymalık almayı çok istedim, rüyama bile girdi.

Çünkü 13 sene sonra araba dergilerinin artık dijitalleşmiş web sürümlerinde "Klasikler dosyası" gibi bölümler altında bunun fotoğrafları çıkacak. 1990'lardan beri çıkanlardan ancak GTV, Busso'lu 156, muhtemelen GT bu payeye erişecek.

Ha, işin güzel yapılacağından eminim, o ayrı. :) Yapan Alfistaların referansı sağlam. Ben de ufak tefek araştırmalarımdan katkıda bulunmaya çalışırım bana laf düşerse. Başkası yapacak olsa kasaplar, Frankenstein'a çevirecekler güzelim 156'yı derdim ama bu kadroyla ı-ıh. :)

ALP

Ben tam ters görüşteyim hala. :) Daha önce piyango bileti aldım derken ciddiydim. Amorti bile vurmadı gerçi.  :haydi: Yani gerçekten, malum ikinci el sitesinde o komik fiyata düştüğünde kendi arabamı satıp üzerine az bir şey koyarak bunu alabilirdim ama kendiminkini çok seviyorum ve hayatımın kalanında tutmayı planlıyorum. Yine de sırf kenara koymalık almayı çok istedim, rüyama bile girdi.

Çünkü 13 sene sonra araba dergilerinin artık dijitalleşmiş web sürümlerinde "Klasikler dosyası" gibi bölümler altında bunun fotoğrafları çıkacak. 1990'lardan beri çıkanlardan ancak GTV, Busso'lu 156, muhtemelen GT bu payeye erişecek.

Ha, işin güzel yapılacağından eminim, o ayrı. :) Yapan Alfistaların referansı sağlam. Ben de ufak tefek araştırmalarımdan katkıda bulunmaya çalışırım bana laf düşerse. Başkası yapacak olsa kasaplar, Frankenstein'a çevirecekler güzelim 156'yı derdim ama bu kadroyla ı-ıh. :)

Düşünceleriniz için teşekkür ederim.
Tabiki fikirlerinize sayğı duyarız laf herzaman düşer.Neler çıkacak yaşayıp görücez bakalım  hepbirlikte.

Alp Çalıkoğlu

ealprsln

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

milano 75

Alfa Rosso olarak projeyi yürütmekten onur duyuyoruz :)

Tapatalk
geçen forumdan bi arkadaşla muhabbet ediyoruz,ikimizde dedik ki,keşke izmirde olsak  ;)
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ATA

geçen forumdan bi arkadaşla muhabbet ediyoruz,ikimizde dedik ki,keşke izmirde olsak  ;)

Abi keske, mesafeleri ancak internet yolu ile kisaltabiliyoruz :)

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

milano 75

senin mekan büyük şans bnece ordakilere,yeni bi soluk,işin içinde senin gibi bi alfisti var,orda olsam kapıya bırakırım 75 i, bunu adam edin sonra beni arayın der kaçarım  :))

mahoretti

yahu son gelişmeleri okuyunca aklıma hemen "acaba çıkacak 2.5 motoru ne yapacaklar" geldi. 147 ye sığar mı o motor ?  :haydi: :haydi: :haydi: :haydi:

milano 75

yahu son gelişmeleri okuyunca aklıma hemen "acaba çıkacak 2.5 motoru ne yapacaklar" geldi. 147 ye sığar mı o motor ?  :haydi: :haydi: :haydi: :haydi:
mevcut 2.5 in üzerinde uğraşıcaklar sanırım

octinum

mevcut 2.5 in üzerinde uğraşıcaklar sanırım

Ben sanki Busso 3.2 getirtmekten bahsediliyor gibi anladım ama? :)

Bu arada ufak bir bilgi; geçen haftalarda bir yerde gelmiş geçmiş en güzel sesli motorlardan biri Alfa Romeo v6'dır, onun da 3.2 filan değil 2.5 litreliğidir gibisinden bir yorum okudum. Çok bilinen yayınlardan biriydi. Bulayım da paylaşayım.

tunerviper

2.5 3.0 3.2 busso blokları aynı. Krank, piston, kol, gömlek farklı. Gta da ise sadece emme egzantrikleri farklı. Blok değiştirmeyeceğiz sadece farklı karışımlar deneyerek en yüksek hacim ve gücü almayı deneyeceğiz. Artan parçalarla bir motor daha çıkarsa 75 kasası bulup ona koyarım yanlamalık :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Turbo Twin Spark

octinum

2.5 3.0 3.2 busso blokları aynı. Krank, piston, kol, gömlek farklı. Gta da ise sadece emme egzantrikleri farklı. Blok değiştirmeyeceğiz sadece farklı karışımlar deneyerek en yüksek hacim ve gücü almayı deneyeceğiz. Artan parçalarla bir motor daha çıkarsa 75 kasası bulup ona koyarım yanlamalık :)

Bloklar aynı da silindir çapları farklı (2.5 için 88, 3.0 ve 3.2 için 90 küsurdu galiba). Sesle alakalı mevzu bu bileşimlerden birinden geliyordur. Tabi o silindir çapları değişir, piston stroku farklı takılır onlar sizin uzmanlık alanı ona lafım yok. :)

Neyse, şimdi anladım galiba, 2.5 litrenin silindir çapını ve strokunu değiştirip yükseltmek planlanıyor.

Bu arada başka bir fikir vereceğim, Quaife diferansiyel ve GTA gövde sıkılaştırma braketleriyle filan viraj yeteneklerini artırmak? Sizin V6'lar virajda gazlayınca Scudetto'sunun gösterdiği yöne gidiyor diye biliyorum, o düzelir.  8) >:D

tunerviper

Bloklar aynı da silindir çapları farklı (2.5 için 88, 3.0 ve 3.2 için 90 küsurdu galiba). Sesle alakalı mevzu bu bileşimlerden birinden geliyordur. Tabi o silindir çapları değişir, piston stroku farklı takılır onlar sizin uzmanlık alanı ona lafım yok. :)

Neyse, şimdi anladım galiba, 2.5 litrenin silindir çapını ve strokunu değiştirip yükseltmek planlanıyor.

Bu arada başka bir fikir vereceğim, Quaife diferansiyel ve GTA gövde sıkılaştırma braketleriyle filan viraj yeteneklerini artırmak? Sizin V6'lar virajda gazlayınca Scudetto'sunun gösterdiği yöne gidiyor diye biliyorum, o düzelir.  8) >:D
2.5 90 3.0 ve 3.2 93 mm bore var. 3.2 krank stroku uzun. Bizim amacımız 3.5 litre 11 sıkıştırma yapmak. 80 mm throttle ile.

Kilitli diff v6 lar için çok kolay şanzımanı indirmeden değişebiliyor. Planlar arasında var.

Turbo Twin Spark

ALP

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Alp Çalıkoğlu

Nickmenza

Selamlar
Maşallah çok güzel ve diri duruyor aracınız. Allah kaza bela vermesin keyifle binersiniz umarım.
Konu çok uzun kaçırmış olabilirim aracı atmosferik mi tune edeceksiniz yoksa turbo uygulaması mı yapacaksınız?

ALP

Selamlar
Maşallah çok güzel ve diri duruyor aracınız. Allah kaza bela vermesin keyifle binersiniz umarım.
Konu çok uzun kaçırmış olabilirim aracı atmosferik mi tune edeceksiniz yoksa turbo uygulaması mı yapacaksınız?
Teşekkürler atmosferik olucak.

Alp Çalıkoğlu

Nickmenza

Kolay gelsin.
Ecu yu değiştirecek misiniz?

ALP

Kolay gelsin.
Ecu yu değiştirecek misiniz?

Teşekkürler evet değiştiricez. Gidişata göre ecu master büyük olasılık.

Alp Çalıkoğlu

ALP

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Alp Çalıkoğlu

Burak

1997 Gtv V6 TB