Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Detailing, İç - Dış Kozmetik Bakım Hakkında Bilgiler-Sorular-Cevaplar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KUY65

Far camı içten toz tutmuş olan farı söktürmek istemeyen mito ve giu kullanıcilarina önerim.( diğer modellerde yeterli alan var mi bilmiyorum denenip ögrenilebilir)
İlk önce internetten uzunlardan veya parklardan girebilecek boyutlarda mümkünse ince uzun bir neodyum mıknatıs aliyoruz. İş için iki mıknatısa ihtiyacimiz var.
Benim aldığım;
You are not allowed to view links. Register or Login
Daha sonra bu beze saglamca bir ip baglayip(ben kurdale kullandım) elektrik bandiyla sağlamca bir kat sariyoruz ki miknatisi fara dusurursek geri alabilelim :) sonra mıknatısa bir bezi sarıp ince bir iple bağlıyoruz.(bunu iki miknatisa da yapin ki cami disardan cizmeyin) bezlere nemlendiricek kadar camsil sıkıyoruz. Park, drl yada uzunlardan(kisacasi merceksiz, far camiyla temasa gecebilicegimiz bi yerden.-ben mitoda drl den girdim-) miknatisi elimiz yardimiyla ittirip disardan tuttugumuz miknatisla birlestirip farin ulasabildigimiz her yerini icten temizliyoruz. Cikarirken de ilk bagladigimiz kurdele yardimiyle miknatisi fardan cikariyoruz.
İşi düzgün yapma hevesiyle sadece 1 fotoğraf çekmişiz, genel haliyle anlatabilmişimdir umarim :)

06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

Kurzuk

Akvaryumların camlarını böyle temizlerdik. İçeriden oluşan yosunu almak için.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

KUY65

Akvaryumların camlarını böyle temizlerdik. İçeriden oluşan yosunu almak için.
Bizim de aklımıza ordan geldi fara uygulamak :D
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

Theillest

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Eksikleri tamamlıyoruz yavaştan :)

Xperia Z3 cihazımdan gönderildi

wolkanku

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Theillest

Güzel çeyiz:)
Abi bu megunun Micro fiber eldivenine ne diyorsun kullandın mı onuda sipariş geçeyim diyorum, birde torpido bakım parlatıcı için önerin varsa megunun ki bitmek üzere.

francobaresi

aslinda alfa romeo ile ilgili fotograflarda paylascaktim ama burda paylasayim dedim

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

kWo

Merhaba,

İlk resimdeki kırmızı ok işaretli yerler ile ikinci resimdeki ayna yanındaki plastik kısımların deformasyonu için ne yapabilirim?

Özellikte jant iç kısımlardaki paslanma çok moral bozucu, ATAS Jant Temizleyici veya MD40 sıksam iyi sonuç elde edebilir miyim?

francobaresi

Merhaba,

İlk resimdeki kırmızı ok işaretli yerler ile ikinci resimdeki ayna yanındaki plastik kısımların deformasyonu için ne yapabilirim?

Özellikte jant iç kısımlardaki paslanma çok moral bozucu, ATAS Jant Temizleyici veya MD40 sıksam iyi sonuç elde edebilir miyim?
janttaki derin cizik oyuklari boyacilar hallediyo. benim ilk arabamin janti daha kotuydu., jant boyamaya verdim  sanirim o kisimlari macunla doldurup boyamislar, sifir gibi olmustu. pas kismina gelince pasi temizleyip ustune gri sprey boya uygularsaniz uzun sure temiz kalir
plastik kisim icin yikadiktan sonra chemical guys vrp ya da silk shine alarak temiz goruntu elde eder, uv isinlarina karsi korursunuz

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

octinum

Önemli bir sorum olacak deneyimli arkadaşlar: Konsolun rengini nasıl geri getireceğiz? :)

Vectra'nın konsolda, ön camla birleştiği bölge resmen beyaza çalmış. Ben deri mont boyasıyla dalmadan önce sizden bir tavsiye gelir mi?  8)

wolkanku

Tam meg m40 işi işte o:) volkanın gtv de apc ile temizlenmiş konsolu m40 ile geçince çıkan kire inanamamıştık:)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Theillest

Apc konsola 1 e 4 deılde 50 ye 4 kullanmak daha iyi yoksa iz kalıyor biraz megunun apcsi.

octinum

universeee

Volkan'ın tavsiye etmiş olduğu şu kurulama bezinden ayın 10'unda sipariş vermiştim, bugün geldi  :o Aliexpress'ten aldığım en hızlı gelen ürün. Hayret ettim.

Haftasonuna yetişti çok güzel oldu  :yukari-ok:
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

emreyilik

Herkese iyi aksamlar
Belki gormussunuzdur 2008 147 siyah colleziine ile araniza katilali 1 ay oldu. Burdaki arkadaslarin her konuda ne kadar bilgili oldugunu gorunce hayretler icinde kaliyorum. Bazi konularda kullandığınız teknik terimlerin ne oldugunu goigle sormam gerekiyor cogunlukla. Buyun konulari zaman bukdukca heyecanla okuyirum. Detailing konusunda da wolkanku arkadasimiza ve diger arkadaslarimiza bilgi ve tecrübelerini bizimle paylastigi  icin ayrica tesekkur ederim.
Ben de amator olarak kendi aracimin detailing i ile ugrasmak istiyorum. Buyun konuyu okudum tabi konu cok eskiden acildigi icin zamanla yeni urunler eklenmis. Onlarca urun not ettim kafam iyice karisti bazilarini bulamadim sanirim yenileri cikmis. Sizden ricam yeni baslayayan biri olarak bana uygulamam gereken adimlar ve bu adimlarda kullanabilecegim fiyat performans olarak guncel detailing urunler hakkinda bilgi verebilirseniz cok sevinirim. Ilk olarak dis indan baslamak istiyorum. Cunku aracimda cok sayida kilcal ve derin olmasa da cizikler mevcut tabi bir de siyah olunca daha da belli oluyor. Simdiden herkese tesekkurler.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2008 Alfa Romeo 147 Collezione

ilbey666

Herkese iyi aksamlar
Belki gormussunuzdur 2008 147 siyah colleziine ile araniza katilali 1 ay oldu. Burdaki arkadaslarin her konuda ne kadar bilgili oldugunu gorunce hayretler icinde kaliyorum. Bazi konularda kullandığınız teknik terimlerin ne oldugunu goigle sormam gerekiyor cogunlukla. Buyun konulari zaman bukdukca heyecanla okuyirum. Detailing konusunda da wolkanku arkadasimiza ve diger arkadaslarimiza bilgi ve tecrübelerini bizimle paylastigi  icin ayrica tesekkur ederim.
Ben de amator olarak kendi aracimin detailing i ile ugrasmak istiyorum. Buyun konuyu okudum tabi konu cok eskiden acildigi icin zamanla yeni urunler eklenmis. Onlarca urun not ettim kafam iyice karisti bazilarini bulamadim sanirim yenileri cikmis. Sizden ricam yeni baslayayan biri olarak bana uygulamam gereken adimlar ve bu adimlarda kullanabilecegim fiyat performans olarak guncel detailing urunler hakkinda bilgi verebilirseniz cok sevinirim. Ilk olarak dis indan baslamak istiyorum. Cunku aracimda cok sayida kilcal ve derin olmasa da cizikler mevcut tabi bir de siyah olunca daha da belli oluyor. Simdiden herkese tesekkurler.

Emre bey sorunuz o kadar genel ki sayfalarca yazabiliriz :) aracınızla kendiniz ilgilenmek istemeniz çok güzel birşey. Özelden numaramı gönderiyorum. Kafanıza takılan şeyleri sorabilirsiniz.

Dış boyalı yüzeyde kılcal ve çizik almak için muhakkak bir polisaj makinenizin olması lazım. Elle yapılan işlemler kolunuzu yormaktan başka bir işe yaramaz malesef..
Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

emreyilik

Emre bey sorunuz o kadar genel ki sayfalarca yazabiliriz :) aracınızla kendiniz ilgilenmek istemeniz çok güzel birşey. Özelden numaramı gönderiyorum. Kafanıza takılan şeyleri sorabilirsiniz.

Dış boyalı yüzeyde kılcal ve çizik almak için muhakkak bir polisaj makinenizin olması lazım. Elle yapılan işlemler kolunuzu yormaktan başka bir işe yaramaz malesef..
Tesekkurler ilbey ilgin icin.

2008 Alfa Romeo 147 Collezione

fluhayat

Sözcü Gazetesi'nden bir haber.

güneşe karşı sabunu arabaya yediriyor ve bu adama para veriyorlar  :alkis:
alfa romeo 2004 156 distinctive

suqunet

videoyu izledim, İlbey de aynı sekilde temizliyor aracları. nusret edasında wax ı eline surerek araca uyguluyor :)

agucba

güneşe karşı sabunu arabaya yediriyor ve bu adama para veriyorlar  :alkis:

İngiltere'nin güneşi aldatmasın. Dışarıdakiler montla duruyorlar.

///////////////

fluhayat

İngiltere'nin güneşi aldatmasın. Dışarıdakiler montla duruyorlar.
o da doğru. güneş kendini biraz göstersin mayolarını alıp parklara şezlong açıyorlar. bizim arkadaş ilk başta biraz yadırgamış sonrasında parka ilk koşanlardan olmuş :) bu adamın bukadar paraya yıkaması işini nasıl yaptığından ziyade sosyoekonomik koşulların buna neden olması. 200 paund a yapıyorum dese gitmezler :)
alfa romeo 2004 156 distinctive

Serhat59

o da doğru. güneş kendini biraz göstersin mayolarını alıp parklara şezlong açıyorlar. bizim arkadaş ilk başta biraz yadırgamış sonrasında parka ilk koşanlardan olmuş :) bu adamın bukadar paraya yıkaması işini nasıl yaptığından ziyade sosyoekonomik koşulların buna neden olması. 200 paund a yapıyorum dese gitmezler :)
Bir de yıkadığı arabalara bakmak lazım, ben normal araba göremedim. Zira iyi durumda 159 TI ikinci el fiyatları 8000-10000 £ civarı İngilterede zaten meraktan bakmıştım :)

Bunları yazarken son anda gerçekten söylediğiniz şeyin realitesini şu kıyaslamayla anladım, ilbey bey 18,750 TL ye ultra + mega + grand yıkama yapsa kim yaptırır? :)

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

ilbey666

videoyu izledim, İlbey de aynı sekilde temizliyor aracları. nusret edasında wax ı eline surerek araca uyguluyor :)

Abi kahkaha attım :) çok sağol :D
Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

Sercan Keklik

Antistatik değil. Uyarmakta fayda var

:asagi-ok:

Yani? Toz tutuyor bu cila
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark