Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo MiTo 1.4T 155 HP LPG Uyumu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

denizlion

İnşallah hafta içi bakımlı bir MiTo alacağım, 1.4t 155hp olan modelden. Genel sorularım:

Tüp uyumu nasıldır? Hangi marka tüp daha uygundur? Maliyeti kaça olur? Tüpden sonra tahmini yakıt ne olur ve amorti etme süresi uzun sürer mi? En önemlisi kesinlikle tüp takılabiliyor mu?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Edit: Türkçe'miz çok güzel bir dildir. İmla kurallarına uyarak ve küçük harflerle mesaj yazalım.

ssg

BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

OğuzCanAlantor

LPG uyumu vardır .

Lovato - prins gibi iyi markalar taktırınız.

2 yıl önce mitomda vardı , 25 kuruş civarı şehir içi yakıtı bulunuyordu .

KUY65

You are not allowed to view links. Register or Login
Yaklasik 2 senedir lpgyi uyumlu kullaniyorum 155hp mitoda.
Maliyetini vs bilmiyorum ben taktirmadim onceki sahibi taktirmis fakat 22-23 kurus civari yakiyorum 11 litre lpg ortalamasi. Benzinle lpg arasi performans neredeyse hic yok 1-2 hp varsa vardir anlasilmaz zaten :) tabiiki amorti eder lpgde az yakiyor mito, neredeyse yari yariya olarak dusunebilirsiniz, yaptiginiz kmye gore ne zaman amorti edecegi size kalmis.
Kisacasi kesinlikle tup takilabiliyor. Ben zavoli kullaniyorum fakat oguzcanalantor' un dedigi gibi lovato prins de takabilirsiniz.
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

stan

2 hafta önce Aydın'da 155'lik çok güzel bi Mito buldum, fiyatı da makuldü. Adamla telefonda anlaştım, ertesi gün gidip alacaktım arabayı. Dedim ki emin olayım, arabanın motor koduyla beraber kendi LPG ustama danıştım. Sağolsun o da araştırdı. Dönüşü ise "piyasada uyumlu denilen kitler var ama bu motorda genel olarak sorun yaşanıyor" şeklinde yorumda bulundu. Öyle olunca içim cız ederek olsa da arabadan vazgeçtim. 2 gün sonra da araba başkasına satıldı.
Zaten o araba resmen içimde uhde kalmıştı, bu başlığı da okuyunca resmen bağrıma taş basma durumuna geldim arkadaş ya:(

ayredin1982

multiair motorlar lpg ile uyumludur.
ancak iyi ve referansli usta bulmanız gerekir.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

stan

135'lik ve 170'lik olan motorları multiair olarak biliyorum, 155'lik olan multiair değil. Doğru muyum hocam? Eğer denklem bu ise, tüm mito'lar lpg ile uyumlu diyebilir miyiz? Çünkü üstteki mesajlar da 155'lik motorlar lpg ile uyumlu diyor.

OğuzCanAlantor

135'lik ve 170'lik olan motorları multiair olarak biliyorum, 155'lik olan multiair değil. Doğru muyum hocam? Eğer denklem bu ise, tüm mito'lar lpg ile uyumlu diyebilir miyiz? Çünkü üstteki mesajlar da 155'lik motorlar lpg ile uyumlu diyor.

155 likler TJet diğerleri MultiAir Hepsi Lpg ye uyumludur.

Kibitzer

155 likler TJet diğerleri MultiAir Hepsi Lpg ye uyumludur.

Multiair kesin midir? Hani alıp taktırsak hangi tip kit taktırmamız lazım?

Genel olarak soruyorum, bildiğiniz en uzun süre/km'dir LPG'li multiair ne zamandır kullanıyor? Bu soru uzun zamandır dönüyor kafamda.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

ayredin1982

bende 27000 km dir prins  lpg li  olarak kullandığım 170 bg lik Giulietta var.

Kibitzer

Herhangi bir problem oldu mu bu süre içinde?
Benim arabanın birkaç ay borcu kaldı. İstanbul trafiğinde artık manuel çekilmiyor. Borç bittiğinde otomatik giuliettaya geçiş düşünüyorum. O zaman belki multiair seçeneğini de düşünürüm bu durumda.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

stan

Hocam, aracınızdaki lpg kitini hangi şehirde, hangi ustaya taktırdınız? LPG kitinin tam olarak modelini ve maliyetini belirtebilir misiniz? ayrıca lpg kitinin 5000 rpm'den sonra otomatik benzine geçmesi gibi bir özelliği var mı? Yoksa devamlı lpg'de mi çalışıyor?

ayredin1982

prins vsi 2 kit taktırdım.yuksek devirlerde benzine gecme yok.ankarada takdırdım.diger markaları takdiranlarda var.en onemli husus iyi usta ve cok iyi bir ayar yapılması gerekir.ufak bir sıkıntı yaşadım. Ancak bunlar olabilecek bir seydi.lpg ecusu bir defa değişti.

stan

Bugün 135'lik ve 170'lik motor koldarını da ustama sorgulattım ve zavoli ve prins'in uyumlu kitleri olduğunu o da doğruladı. Ama asıl Prins'i tavsiye ettiğini de söyledi.
135'lik ve 170'lik mito sahibi arkadaşlardan ricam, araçlarının motor kodlarını paylaşabilirler mi? Sorgulamış olduğum motor kodlarının doğruluğundan emin olmak istiyorum.

cumhurcagri

Bugün 135'lik ve 170'lik motor koldarını da ustama sorgulattım ve zavoli ve prins'in uyumlu kitleri olduğunu o da doğruladı. Ama asıl Prins'i tavsiye ettiğini de söyledi.
135'lik ve 170'lik mito sahibi arkadaşlardan ricam, araçlarının motor kodlarını paylaşabilirler mi? Sorgulamış olduğum motor kodlarının doğruluğundan emin olmak istiyorum.
Bende 135 hp otomatik mito var. prins taktirmaya gittim ama bir taksici tavsiyesi ile atiker gold taktirdim. Turbo kitli. 6 lik boru yerine 8 lik boru kullandigini soyledi. Zaten atikerin yeni regulatoru 250 hp ye kadar kaldiriyormus. 4 ay oldu. 15000 km yaptim. Bir kere bakima gidip filtreyi degistirmek disinda hic bir sey yapmadim. Gidisi de cok iyi. Takan usta da cok iyiydi. Lpg montajini cok iyi yapti. Kaputu actiginda ne enjektor ne de ragulator gorursun. Bayram usta lpg/ivedik sanayi /ankara.Tavsiye ederim. Zaten prins de taksan sana keihn enjektorlusuni takmiyor. Oyle olunca da prins in bir anlami kalmiyo. 3000 lira prins. 1550 tl atiker ve hic bir farki yok bence.

Sent from my ASUS_Z002 using Tapatalk

cumhurcagri

Bende 135 hp otomatik mito var. prins taktirmaya gittim ama bir taksici tavsiyesi ile atiker gold taktirdim. Turbo kitli. 6 lik boru yerine 8 lik boru kullandigini soyledi. Zaten atikerin yeni regulatoru 250 hp ye kadar kaldiriyormus. 4 ay oldu. 15000 km yaptim. Bir kere bakima gidip filtreyi degistirmek disinda hic bir sey yapmadim. Gidisi de cok iyi. Takan usta da cok iyiydi. Lpg montajini cok iyi yapti. Kaputu actiginda ne enjektor ne de ragulator gorursun. Bayram usta lpg/ivedik sanayi /ankara.Tavsiye ederim. Zaten prins de taksan sana keihn enjektorlusuni takmiyor. Oyle olunca da prins in bir anlami kalmiyo. 3000 lira prins. 1550 tl atiker ve hic bir farki yok bence.

Bu arada alfa romeo giuliettalarda fabrikasyon landirenzo kullaniyor. İtalyada tuplu olarak satilanlarda landirenzo mevcuttur.

stan

Bu arada alfa romeo giuliettalarda fabrikasyon landirenzo kullaniyor. İtalyada tuplu olarak satilanlarda landirenzo mevcuttur.

Valla bunlar güzel haberler hocam. Ama bir türlü içime sinen ve yakınlarda gidip görüp sağlamlığından emin olacağım bi mito bulamadım. Ama aramaya devam, illa sonunda içime sinecek bir tane buluruz...

OğuzCanAlantor

Multiair kesin midir? Hani alıp taktırsak hangi tip kit taktırmamız lazım?

Genel olarak soruyorum, bildiğiniz en uzun süre/km'dir LPG'li multiair ne zamandır kullanıyor? Bu soru uzun zamandır dönüyor kafamda.

Sıkıntı olmaz zaten prins kasko dahil yapıyor , Multiairi Lpgli kullanan müşterim çok sadece bizim foruma üye olan lpgli Giulietta olmadığı için pek bilinmiyor.

Zaten Ma az yakan bi araç lpg ile 1.6 Jtdm den daha az yakıyor. Şuan lpg ortada en son sizin için dün müşterime mesaj attım. Güncel olarak söylediği çok devirlik kullanırsam maksimum 29 kuruşu gördüğünü normal kullandığımda 22 kuruşu görüyorum . Bu değerler Şehir içidir.

Sizin için söylemiyorum yanlış anlamayın , Amerikayı yeniden keşfetmiyoruz neden olmasın Jts ve tsi  bile lpg takanlar var bu ülkede Multiair basit bir teknolojiyken neden takılmasın.

Ülkemizde kullanıcı sayısı az ve çoğu benzini tercih ettiği için lpg sistemi sadece ülkeye 1-2 yıl geç geldi

cumhurcagri

Valla bunlar güzel haberler hocam. Ama bir türlü içime sinen ve yakınlarda gidip görüp sağlamlığından emin olacağım bi mito bulamadım. Ama aramaya devam, illa sonunda içime sinecek bir tane buluruz...
Ankaradaysaniz arabaya bakabilirsiniz.

stan

Ankaradaysaniz arabaya bakabilirsiniz.

Ben izmir'deyim hocam.  Zaten ilanlara bakınca da Mito'ların yarısı İstanbul'da,  diğer yarısı Ankara'da. Buralarda denk getirsem bir şekilde anlaşıp alacağım inş.

cumhurcagri

Ben izmir'deyim hocam.  Zaten ilanlara bakınca da Mito'ların yarısı İstanbul'da,  diğer yarısı Ankara'da. Buralarda denk getirsem bir şekilde anlaşıp alacağım inş.
xxxxx ilan no ile bakabilirsin. Ankaradakilerden biri benim:)

stan

xxxxx ilan no ile bakabilirsin. Ankaradakilerden biri benim:)

Hocam, sizin aracınızdaki lpg tankı simit midir? Bir de tek dolumda maksimum kaç litre lpg alıyor?

cagdas oto izmir

Tjet mitoya landirenzo brc zavoli isi bilen biri taksin sıkıntı olmaz izmirde nil otogaz var 6.sanayide ben multiair tjet bravo punto gıulietta gonderdim sıkıntısız kullaniyorlar randiman aliniyor

SM-A310F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cumhurcagri

Hocam, sizin aracınızdaki lpg tankı simit midir? Bir de tek dolumda maksimum kaç litre lpg alıyor?
Simit taktirdim. En fazla 36 lt aliyor. 40 lt sanirim tank.

qncylmz

konu eski ama bende 2012 mito 1.4 tb multiair araç sahibiyim 6 ay önce atiker tüp taktırdım araç çok ısınıyor ve motor suyu sürekli bi eksilme oluyor normalmi kaç tane ustaya baktırdımsa normal olduğunu söyledi ama yinede kafama oturmadı