Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cAn16

Bursadaki gizli zengin diye tabir ettiğimiz tayfadan iki adet veloce siparişi geçilmiş bile  :haydi:  Bakalım Mengerlere gelir gelmez görebilmeyi ümid ediyorum  :D

Bu arada geçen haftalarda fabrika içerisinde iki adet canavar mevcut idi. Biri veloce paket kırmızı, diğeri QV mavi . Efsane  :rock:

Ne yazıkki boş vakit bulup detaylı foto çekme şansım olmadı  :asagi-ok:
2008 Blackline 147 - 1.6 TS 120Hp
2014 Alfa Beyazı Giulietta 1.4 TB TCT 170Hp
2006 Jamara Black 156 1.6 TS Distinctive 120Hp

Sportivo

Dün Enriko Alibertiye uğradım , Giulanın gelmediğini bilmeme rağmen , Enriko napıyor görmek için .

Sağolsun görevli bayan arkadaş İzmir'e ne zaman geleceğini bilmiyor , fiyat soruyum bilmiyor , test aracı gelir mi diyorum bilmiyor , yoklama çekiyorum İstanbul'a gelmiş diyorum bilgim yok diyor , QV gelir mi diyorum bilmiyorum dedi ama hakkını yemeyelim büyük ihtimalle QV nin ne olduğunu bilmediği için bilmiyorum demiş olabilir .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Ormanci

You are not allowed to view links. Register or Login
Dün Enriko Alibertiye uğradım , Giulanın gelmediğini bilmeme rağmen , Enriko napıyor görmek için .

Sağolsun görevli bayan arkadaş İzmir'e ne zaman geleceğini bilmiyor , fiyat soruyum bilmiyor , test aracı gelir mi diyorum bilmiyor , yoklama çekiyorum İstanbul'a gelmiş diyorum bilgim yok diyor , QV gelir mi diyorum bilmiyorum dedi ama hakkını yemeyelim büyük ihtimalle QV nin ne olduğunu bilmediği için bilmiyorum demiş olabilir .

Hocam öyle elemanların hiçbiri bilmez ki. Zurnanın son deliği onlar. Onlara merkezden bilgi gelir, öyle hareket ederler, o kadar, başka yapabildikleri bişey olmaz.

murat

Hocam öyle elemanların hiçbiri bilmez ki. Zurnanın son deliği onlar. Onlara merkezden bilgi gelir, öyle hareket ederler, o kadar, başka yapabildikleri bişey olmaz.

Üstad emin ol Zincirlikuyu showroomdaki de benzer yanıtlar verecektir  :duvar:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

agucba

Bizler otomobil ve Alfa Romeo markasına meraklı olduğumuz ve takip ettiğimiz için biliyoruz. Bu "bilmemek" durumu aslında genel olarak tüm iş kollarında var olan bir şey, öyle değil mi? Bu sebeple çok da kızmamak gerek. Bu tarz çalışanlar sadece kendilerine ne verilirse, onlar da onu verirler. Araştırma, derine inme durumu yok. Belki gün içerisinde yaşanan aşırı yoğunluk sebebi ile gerektiği gibi ilgilenememeleri diyebiliriz. Mesai bittikten sonra da işle uğraşmak istemediklerinden, yaptıkları iş ile ilgili yeni bilgiler takip edilmemekte.
Ben uluslararası taşımacılık sektöründeyim, 15 sene oldu. Aynı zamanda masanın diğer tarafında, müşteri ayağında da çalıştım. Uluslararası taşımacılık sektöründe olup daha y. römorkün ölçülerini bilmeyen satış pazarlama çalışanları var.
Türkiye'nin belki de en iyi uluslararası taşımacılık şirketinde olan bir "İş Geliştirme Uzmanı" hanım, benimle kilometre hesabı yaparken Avusturya ve Avustralya'yı karıştırdı. İlk söylediğinde dilinin sürçmüş olduğunu düşündüm, ama tekrar edince bizim Avustralya'dan taşıma yapmadığımız nazik bir şekilde belirtmek durumunda kaldım.
Yine zamanında Türkiye'nin önde gelen taşıma şirketlerinden birinde çalışmış birisi, ki bu kişi "Ben şunu yaptım, şununla görüştüm" gibi cümleleri çoğunlukla kullanan birisi, güzergahlar ve evrak düzenleme şekilleri ile ilgili zaman zaman şaşırtıcı bilgiler paylaşmakta ve benim "Vay sayın seyiciler" dememe sebep olmakta.
Masanın diğer tarafında çalışırken, Türkiye'de bir çok şehrin doğalgaz alt yapısını gerçekleştirmiş, Türkiye'nin sayılı ünlü otel, hastane, alışveriş merkezleri ve hatta kamu binalarına tesisat döşemiş olan bir şirketin lojistik müdürünün, taşımacılık için önemli bir bilgi olan bir kap'ın nasıl bir şey olduğunu bilmediğine şahit oldum.
Örnekleri çoğaltmam mümkün.
Burada kesinlikle "benim mükemmel olduğum, her şeyi bildiğim, uçtuğum, kaçtığım" düşünülmesin, ancak eğer bir iş yapıyorsam ve bir yerde bir konuda eksiklik hissediyorsam, gider öğrenirim, araştırırım, sorarım, kendimi geliştiririm.
Bunu herkes yapmamakta ve herkesten aynı performansı, bakış açısını, ilgi ve alakayı beklememek lazım.
Ancak şu bir gerçek ki, bahsi geçen Enriko Aliberti'deki satış temsilcisine gelen, hasbelkader bir şekilde Alfa Giulia'dan haberdar olan normal bir insan olsa ve soru sorsa, ancak sorduğu sorulara cevap alamasa, o zaman sıkıntı olur, ve bu, o satış temsilcisinin eksi hanesine yazılmaz, önce Enriko Aliberti, sonra Alfa Romeo Türkiye ve belki de genel olarak Alfa Romeo'nun eksi hanesine yazılır.
Konuyu fazla dağıttım, biz Giulia'dan devam edelim.

///////////////

murat

Sayın müdür, BMW showroomunda M paket veya M1-2-3-4-5-6-7 filan dediğinde yüzüne bön bön bakacak adam var mıdır? "Cuore Sportivo" sloganını kullanan bir markanın showroomunda Quadrifoglio Verde veya Q veya QV bilmeyen adam varsa, en hafif tabirle bidon kafalı adamların elindedir o marka.. Ulan ithal edemiyorsun, satamıyorsun, en azından bil be mübarek.. :duvar:  Yani soruyu sorandan bağımsız olarak bilmesi gerekir, hatta anlatması gerekir bunları bilmeyene.
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

bado

Sayın müdür, BMW showroomunda M paket veya M1-2-3-4-5-6-7 filan dediğinde yüzüne böm böm bakacak adam var mıdır? "Cuore Sportivo" sloganını kullanan bir markanın showroomunda Quadrifoglio Verde veya Q veya QV bilmeyen adam varsa, en hafif tabirle bidon kafalı adamların elindedir o marka.. Ulan ithal edemiyorsun, satamıyorsun, en azından bil be mübarek.. :duvar:  Yani soruyu sorandan bağımsız olarak bilmesi gerekir, hatta anlatması gerekir bunları bilmeyene.

+1

Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

agucba

Sayın müdür, BMW showroomunda M paket veya M1-2-3-4-5-6-7 filan dediğinde yüzüne böm böm bakacak adam var mıdır? "Cuore Sportivo" sloganını kullanan bir markanın showroomunda Quadrifoglio Verde veya Q veya QV bilmeyen adam varsa, en hafif tabirle bidon kafalı adamların elindedir o marka.. Ulan ithal edemiyorsun, satamıyorsun, en azından bil be mübarek.. :duvar:  Yani soruyu sorandan bağımsız olarak bilmesi gerekir, hatta anlatması gerekir bunları bilmeyene.
Alfa Romeo'ya tüm kademelerinde verilen değeri bilen ve gören en önde gelen kişilerden birisin. Q, QV, Verde, ti, Scudetto, Baffi gibi şeyleri bilen kaç kişi var, 916 kodlu GTV'yi, Spider'i tanıyan kaç kişi vardır. Bizim 145'i dikkate almazlardı.

Gesendet von meinem GT-I9190 mit Tapatalk

///////////////

murat

Alfa Romeo'ya tüm kademelerinde verilen değeri bilen ve gören en önde gelen kişilerden birisin. Q, QV, Verde, ti, Scudetto, Baffi gibi şeyleri bilen kaç kişi var, 916 kodlu GTV'yi, Spider'i tanıyan kaç kişi vardır. Bizim 145'i dikkate almazlardı.

Gesendet von meinem GT-I9190 mit Tapatalk

Yok bilader işte yok..Koç grubuna zaman zaman iş ortamlarında da bulunduğum için çok çok saygı duyan bir adamım. Müthiş organize olmuş, formel yapısı çok güçlü, kurumsallaşmanın tavanına vurmuş ve bi yandan da amatör ruha her fırsatta atıf yapan bir yapı...Beni tek hayal kırıklığına uğratan hep ve hep Tofaş oldu bu konuda..Birilerinin bin emekle yaptığını birinin dikkatsizce 1 You are not allowed to view links. Register or Login bozabildiği, sistem düşüncesi adına yapılabilecek her türlü tersliğin yaşandığı bir yapıya sahip maalesef.. Hep söylüyoruz, kardeşim bu işi sevenlerine yaptırın diye ama tık yok..
Bu nedenlerle Giulia'ya acımaktan başka yapacağım bişey yok, ha fukaralığıma da acıyorum ki 800 bin lira verip alamıyorum o da ayrı  :haydi:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

Doğa Tosun

Ankara Akota'da da pek bilgi yok. Satış müdürü Murat Abi yine elbette biliyor detayları ama personeller Giulia deyince "gelecek" diyebiliyorlar sadece ama bence de onlara kızmaya çok gerek yok.

Yani bu iş tabiki satışlada alakalı, pazarda ne kadar varolduğunla ve Türkiye'deki satış hedefine ürün gamına da bağlı ama hiçbir showroom daha ziyade hiçbir "satış" BMW'ye yaklaşamaz. Gidiyosun adamlar gayet saygılı, kibar bi şekilde oturtuyor seni masaya. Açıyor önüne kocaman LCD den ilgilendiğin modeli, hem tanıtıp bilgisini veriyor, hem de sana istediğin donanımlarla doldurup önizlemesini yapıyor. En son da fiyat teklifi veriyor. Bkz: Bmw Genius nedir?

Akota'da başka bir problem de showroomda sergilenen araçlar. Renk renk çeşit çeşit renegade var, rubicon'lar, cherokee'ler var. Giulietta ise iki tane var ve ikisi de birbirinin aynısı. Mk3 geldi geleli duum böyle. Arabalar düz dolu. Hiçbir opsiyon yok, ve şahsi fikrim hiç iştah kabartmıyor. Koy şuraya bi 18 jantlı tavanlı bişey, ne bileyim mat fümeyi koy lüks sporlu olsun. Etkilesin yani insanı. Ben makina mühendisliği öğrencisiyim benim bile pazarlama dersim var, "satış mühendisliği" diye birşey var. Bunun içinde reklamdan teste, tanıtımdan ilk izlenime birçok konu var. Bunlara da dikkat edilmeli.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

hi_cazz

Ankara Akota'da da pek bilgi yok. Satış müdürü Murat Abi yine elbette biliyor detayları ama personeller Giulia deyince "gelecek" diyebiliyorlar sadece ama bence de onlara kızmaya çok gerek yok.

Yani bu iş tabiki satışlada alakalı, pazarda ne kadar varolduğunla ve Türkiye'deki satış hedefine ürün gamına da bağlı ama hiçbir showroom daha ziyade hiçbir "satış" BMW'ye yaklaşamaz. Gidiyosun adamlar gayet saygılı, kibar bi şekilde oturtuyor seni masaya. Açıyor önüne kocaman LCD den ilgilendiğin modeli, hem tanıtıp bilgisini veriyor, hem de sana istediğin donanımlarla doldurup önizlemesini yapıyor. En son da fiyat teklifi veriyor. Bkz: Bmw Genius nedir?

Akota'da başka bir problem de showroomda sergilenen araçlar. Renk renk çeşit çeşit renegade var, rubicon'lar, cherokee'ler var. Giulietta ise iki tane var ve ikisi de birbirinin aynısı. Mk3 geldi geleli duum böyle. Arabalar düz dolu. Hiçbir opsiyon yok, ve şahsi fikrim hiç iştah kabartmıyor. Koy şuraya bi 18 jantlı tavanlı bişey, ne bileyim mat fümeyi koy lüks sporlu olsun. Etkilesin yani insanı. Ben makina mühendisliği öğrencisiyim benim bile pazarlama dersim var, "satış mühendisliği" diye birşey var. Bunun içinde reklamdan teste, tanıtımdan ilk izlenime birçok konu var. Bunlara da dikkat edilmeli.

MB yeni çıkan her modelde yurtdışına araçları tanıma amaçlı tüm personelini sırayla götürüyormuş. Yeni E seri tanıtımından 3-4 hafta sonda bayiye gittiğimde koca bayide 2 tane adam vardı gerisi E serisi için yurtdışına götürülmüş. Dolayısıyla adamlar hakim oluyorlar yeni araçlara. Tofaş'ın böyle bişey yaptığını sanmıyorum. Hal böyle oluncada bilgi namına bişey olmuyor.

admin

Tofaş'ta da yurtdışına gidilmekte ve ayrıca Türkiye'de de tanıtımlar yapılmakta personele.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Sportivo

Ya arkadaşlar , ben Giula'nın internette mevcut olan tüm videolarını izlemişimdir , lansmandan itibaren izliyorum makinanın gidişatını adım adım takip ettim .Enrikoda sorduğum soruların cevaplarını zaten bildiğim konular. benim oraya uğrama sebebim 6-7 senedir beklenen bu model ile ilgili Enriko'nun özel bir hazırlığı olup olmadığını hissetmeye çalışmaktı (öğrenmek de demiyorum , hissetmek)

Neticede satış elemanı tavsiyesiyle bu devirde alacağı arabayı belirleyen bi kişi olacağını düşünmüyorum .
enrikodaki bu vaziyete bakıp da Alfa'dan soğuyacak da değiliz. Fakat oraya ben değil de Alfa'yı hiç bilmeyen markayı tanımayan hasbelkader Giula'yı bir şekilde görüp merak ederek giden bir kişi de olabilirdi, muhtemelen son gidişi olurdu.

Murat arkadaşın Koç grubu ile söylediklerine katılıyorum . Türkiye'de kurumsallığı en iyi özümsemiş , ülkedeki en profesyonel kişileri yetiştiren bu güzide grupta  olan bu nedense Alfa bir türlü hakettiğini marka olgusunu göremiyor. Ben üst düzey Koç profesyonellerinin bu durumun farkında olduklarını düşünmüyorum . Aslında ellerinde pastaya çok güzel çilek olabilecek bir marka var ve parlamaya ve patlamaya nazır. İnsanlara bay geldi her köşede bir 1.6 BMW veya C serisi görmekten.

Şu makinayı ısrar edip peşini kovalayıp Eylül ayında ülkeye getiremediler. Koç profesyonelleri bunu yapamayacak insanlar mı , hayır tam tersine bu ülkenin en yetişmiş kadroları. Şubat olmuş hala ortada makina yok. Demek ki farkındalık yok, niyet yok , özen yok, heyecan yok .

Alfa Romeo 156
35 AU 4494

admin

İsviçre'den yeni alınmış bir Giulia. Sahibi Giulia'yı henüz yeni aldı ancak servis ile olan iyi ilişkileri sebebi ile daha 1 metre bile yapmadan hemen servise sokup lifte çıkarttı. Sahibi aracın altında, üstünde, sağında, solunda, kendisine göre kusur olacak olan şeyleri (ki bunlar aslında kusur değil), kalan wax artıklarını, üretim esnasında hafif taşmış olan yalıtım malzemesi ve benzeri şeyler temizlemekle meşgul.
İlk izlenimler süspansiyon sisteminin, işçiliğin yüksek kalitede olduğudur. Hatta fren sistemindeki yalıtım malzemesini sac yerine paslanmaz çelikten yaptıklarını belirtmiş.

DcD-Semih

İsviçre'den yeni alınmış bir Giulia. Sahibi Giulia'yı henüz yeni aldı ancak servis ile olan iyi ilişkileri sebebi ile daha 1 metre bile yapmadan hemen servise sokup lifte çıkarttı. Sahibi aracın altında, üstünde, sağında, solunda, kendisine göre kusur olacak olan şeyleri (ki bunlar aslında kusur değil), kalan wax artıklarını, üretim esnasında hafif taşmış olan yalıtım malzemesi ve benzeri şeyler temizlemekle meşgul.
İlk izlenimler süspansiyon sisteminin, işçiliğin yüksek kalitede olduğudur. Hatta fren sistemindeki yalıtım malzemesini sac yerine paslanmaz çelikten yaptıklarını belirtmiş.

Sıfır otomobil altına, kaput içine bakmak, tertemiz yürür aksamı görmek çok güzel nedense :)
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

blackgear

Sıfır otomobil altına, kaput içine bakmak, tertemiz yürür aksamı görmek çok güzel nedense :)

Ölçekli model arabaya bakar gibi hissediyor insan :D

alperuzi

Alt salıncakta kendini geliştirmiş alfa :D :)

balesanist

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

"Mantığınla sev, duygularınla seç"

alperuzi

NeyzeN

:S :o :haydi: :lol: :alkis: :( :'( :S :o >:( :asagi-ok: :kahve: :duvar: :duvar: :serefe: :p :D :p :)) 8)

KIsaca fiyatlardan sonra ruh halim...

A.S.GÜMÜŞ

Giulietta tekrar estetik ameliyat olacak mı acaba Giulia görünümlü Giulietta renderleri gerçek mi ?

07 DH 800

bado

admin

Bahadır Bey, sizden Giulia'ya ait fotoğrafları paylaşmanızı bekliyoruz!  :)

murat

Bahadır Bey, sizden Giulia'ya ait fotoğrafları paylaşmanızı bekliyoruz!  :)

Ya bu You are not allowed to view links. Register or Login bey her zamanki gibi bizi trolluyo, yok almam filan diye diye..Bekliyorum ben inatla  :lol:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

bado

murat abi yok vallahi öyle bir niyetim.  :duvar: bu vergilerle anca hayal işte böyle takip ederim sadece.

adminim :) ben ziyaret edemedim o yüzden bende foto yok.  showroom fotoları facedeki gruplarda var...
artık showroomda da yokmuş kendileri çünkü satılmış maseratinin garajındaymış...  :haydi:

lansmanının mart ayında olacağını duydum.

bir de otomobil için ötv indirimi gelebilirmiş dönemlik beyaz eşyaya yapıldığı gibi.