Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2014 dizel manuel Giulietta'dan otomatiğe geçiş. 159 vs TCT Giulietta Multiair?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kibitzer

You are not allowed to view links. Register or Login
Tabii ki herkesin arabalardan bekledikleri ve hissetikleri farklı şeyler.10 yaşında ve 200 bini devirmiş 159,2 yaşında ve 30 bindeki giuliettadan her zaman bir adım öndeydi benim için ve hep 159 la gitmek istiyordum biryerlere.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dizel ve benzinli giuliettaların karakterleri çok farklı değilse(ki muhtemelen farklıdır, hem otomatik hem benzinli) yeni birşeyler deneme/sahip olma hevesi beni 159'a bu kadar yönlendiren. Giulietta kullandım yaklaşık 27 aydır. Hevesimi aldım gibime geliyor. Aynı konsol, aynı direksiyon. Fakat ben efsanevi 159'a da sahip olmak/kullanmak istiyorum.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

alisto

156'nın katalog değeri 11,4lt olmasına rağmen biz 8,5-10lt arası yakardık. Eğer giulietta alırsak umarım fazla üstüne çıkmayız. Yoksa can sıkar.

TCT Giu istanbul şehir içinde trafik akıyorsa 8 lt civarı.
Sabahları köprü trafiği 11 lt

Kibitzer

TCT Giu istanbul şehir içinde trafik akıyorsa 8 lt civarı.
Sabahları köprü trafiği 11 lt

Dizel ile kışları 6,5lt yazları 6lt civarı yakıyoruz. Muhtemelen yüklenmediğimiz müddetçe 9lt'yi aşmaz benzinlisi.
2013 BMW 1.16i

umitkilic

Dizel ve benzinli giuliettaların karakterleri çok farklı değilse(ki muhtemelen farklıdır, hem otomatik hem benzinli) yeni birşeyler deneme/sahip olma hevesi beni 159'a bu kadar yönlendiren. Giulietta kullandım yaklaşık 27 aydır. Hevesimi aldım gibime geliyor. Aynı konsol, aynı direksiyon. Fakat ben efsanevi 159'a da sahip olmak/kullanmak istiyorum.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
2005 model,93 bin km de,kondüsyon olarak çok iyi durumdaki 192 beygirlik c230 mercedes de benim.Mercedesin ne olduğunu kimseye anlatmaya gerek yok.Ama o mercedes ki,bir 159 değil.

Kibitzer

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
2005 model,93 bin km de,kondüsyon olarak çok iyi durumdaki 192 beygirlik c230 mercedes de benim.Mercedesin ne olduğunu kimseye anlatmaya gerek yok.Ama o mercedes ki,bir 159 değil.

İkisi de harika  :nazar:

İşte, o kadar çok duydum ki "159 efsaneleri"ni insan mutlaka kendi de sahip olmak istiyor.
2013 BMW 1.16i

umitkilic

159 almak isteyen herkese arabamın kapısı açık.aradığın kriterlerde bir 159 değil benimki ama,Samsun'dayım yolun düşerse. Gel,1 gün akşama kadar kullan.Efsane miymiş gercek miymiş kendin karar ver.Bu arada benimki manuel ve şehiriçi ortalaması olarak bu mevsimde dahi 7-7.5 civarlarında tüketimi var

octinum

Ara ara öldürücü trafiklere giriyoruz.

Otomatik hiç kullanmadığım için yokuş olayını anlamadım pek :D Frene basıp bırakınca hafiften ilerliyor mu diğer araç? Giulietta ilerlemiyor tct olduğu için sanırım. Bu durumda da gaza basınca balata ısınıyor mudur?

159 tam otomatik olduğu için trafikte ısınma vs vız gelir. Zaten alırsak 3 yılda bir de şanzıman yağını değiştiririm yeter.

Tam otomatik (tork konvertörlü) olanlar freni bırakınca yürüyor. Hatta rölanti torku yeterliyse rampa yukarı da yürüyor. Hatta ve hatta, sıkışık trafikte fren basıncını hafifletince bile ufaktan yürüyebiliyorlar. :) Hanımın arabada 159'un şanzımanı var, hafif rampa yukarı sıkışık trafikte gaza hiç dokunmuyorsun.

TCT dediğin aslında Selespeed'in çift kavramalı ve epeyce gelişmiş olanı. Ama yine de baskı balata var ortada. Çift kavramalılarda iki çeşit davranış var. Bazıları freni bırakınca kavramayı otomatik yapıp ufaktan yürüyor. Bazıları gaza basınca kavrama yapıyor. Her iki durumda da, tıpkı manuelde sıkışık trafikte çok yavaş ilerleme gibi, yarım debriyaj oluyor. E yarım debriyajda kalınca da ısınıyorlar. :) TCT bu konuda DSG'ye göre çok önde gibi görüyorum, bu gerçek bir sorun olur mu onu da bilmiyorum ama bu ihtimal her zaman var.

159'da baskı balata komple yok. Isıtamazsın, yakamazsın, eritemezsin. :)

Kibitzer

159 almak isteyen herkese arabamın kapısı açık.aradığın kriterlerde bir 159 değil benimki ama,Samsun'dayım yolun düşerse. Gel,1 gün akşama kadar kullan.Efsane miymiş gercek miymiş kendin karar ver.Bu arada benimki manuel ve şehiriçi ortalaması olarak bu mevsimde dahi 7-7.5 civarlarında tüketimi var

Gelip kullanmış kadar oldum :)) Çok teşekkürler. Geçen yıla kadar Samsun Atakum EML.'de öğretmenlik yapmıştı çok yakın bir arkadaşım. Hatta 2013'te Trabzon'dan aldığım 156'ım ile geri dönerken bir hafta sonu orada kalmıştım :D

8lt ortalama ile kullanabileceğimi bilsem 159 otomatiği, hiç tüketim derdini düşünmeyeceğim. Tek derdim eşimin rahat kullanımı kalacak.
2013 BMW 1.16i

Kibitzer

Tam otomatik (tork konvertörlü) olanlar freni bırakınca yürüyor. Hatta rölanti torku yeterliyse rampa yukarı da yürüyor. Hatta ve hatta, sıkışık trafikte fren basıncını hafifletince bile ufaktan yürüyebiliyorlar. :) Hanımın arabada 159'un şanzımanı var, hafif rampa yukarı sıkışık trafikte gaza hiç dokunmuyorsun.

TCT dediğin aslında Selespeed'in çift kavramalı ve epeyce gelişmişi. Ama yine de baskı balata var ortada. Çift kavramalılarda iki çeşit davranış var. Bazıları freni bırakınca kavramayı otomatik yapıp ufaktan yürüyor. Bazıları gaza basınca kavrama yapıyor. Her iki durumda da, tıpkı manuelde sıkışık trafikte çok yavaş ilerleme gibi, yarım debriyaj oluyor. E yarım debriyajda kalınca da ısınıyorlar. :) TCT bu konuda DSG'ye göre çok önde gibi görüyorum, bu gerçek bir sorun olur mu onu da bilmiyorum ama bu ihtimal her zaman var.

159'da baskı balata komple yok. Isıtamazsın, yakamazsın, eritemezsin. :)

Şimdi tam olarak anladım :)) Teşekkürler :)

Mart ayında bir toplantı olacak gibi görünüyor. Orada 159 sahiplerinin başına ekşiyeceğim :))
2013 BMW 1.16i

octinum

Şimdi tam olarak anladım :)) Teşekkürler :)

Mart ayında bir toplantı olacak gibi görünüyor. Orada 159 sahiplerinin başına ekşiyeceğim :))

Şu toplantıları Ankaraya filan alsak da biz de gelsek. Sağ koltuğuna da ben otururum, ben de hiç 159 kullanmadım. :)

Yahu şaka bir yana da, hiç 159 sahibi olmadım mı demiştin?? E o zaman karar net hocam, 159 alınacak. :) 2020 yılını inşallah beraber gördüğümüzde piyasada düzgün Giulietta bulma ihtimali, düzgün 159 bulma ihtimalinden daha fazla olmayacak mı? Bence 159 mutlaka tadına bakılması gereken bir Alfa. Kaçırmadan bakmak iyi fikir.

Yakıttan yana ben hala (trafiğe bağlı olmakla beraber) 8 litrenin altına çok rahat düşeceğine inanıyorum. Hatta 159'un 8 litre gördüğü trafikte Giu MA'nın da 8-10 litre arasını çok rahat göreceği gibi bir görüşüm var.

Kibitzer

Şu toplantıları Ankaraya filan alsak da biz de gelsek. Sağ koltuğuna da ben otururum, ben de hiç 159 kullanmadım. :)

Yahu şaka bir yana da, hiç 159 sahibi olmadım mı demiştin?? E o zaman karar net hocam, 159 alınacak. :) 2020 yılını inşallah beraber gördüğümüzde piyasada düzgün Giulietta bulma ihtimali, düzgün 159 bulma ihtimalinden daha fazla olmayacak mı? Bence 159 mutlaka tadına bakılması gereken bir Alfa. Kaçırmadan bakmak iyi fikir.

Yakıttan yana ben hala (trafiğe bağlı olmakla beraber) 8 litrenin altına çok rahat düşeceğine inanıyorum. Hatta 159'un 8 litre gördüğü trafikte Giu MA'nın da 8-10 litre arasını çok rahat göreceği gibi bir görüşüm var.

159 sahibi olmuş olsam bu başlığa gerek olmazdı ki :)) Ağır direksiyon ve göz korkutan büyüklük, kullanım kolaylığı dışında hiç korkum kalmadı artık.
2013 BMW 1.16i

octinum

159 sahibi olmuş olsam bu başlığa gerek olmazdı ki :)) Ağır direksiyon ve göz korkutan büyüklük, kullanım kolaylığı dışında hiç korkum kalmadı artık.

Uzunluk olarak aralarında 30cm var. Genişlik farkı yaklaşık 3cm. Bir tek aks mesafesi zorlayabilir o da dönüşleri az dışarıdan alınca geçer. 30cm büyük mü, önemli olan o. :) Referans için, bizim hanımın eski Vectrası 4.5 metreydi. Şimdili C5'i 4.75 metre. Boyutlardan şikayeti yok.

Kibitzer

Uzunluk olarak aralarında 30cm var. Genişlik farkı yaklaşık 3cm. Bir tek aks mesafesi zorlayabilir o da dönüşleri az dışarıdan alınca geçer. 30cm büyük mü, önemli olan o. :) Referans için, bizim hanımın eski Vectrası 4.5 metreydi. Şimdili C5'i 4.75 metre. Boyutlardan şikayeti yok.

Hanım 156 kullanıyordu. O da manueldi ve benzinli olduğu, dizellerdeki hayvani tork olmadığı için stop ettiriyordu arada bir. O nedenle ısınamamıştı. Göz korkusu olmazsa büyüklük derdimiz çok fazla olmayacaktır.
2013 BMW 1.16i

Doğa Tosun

2 Gün Giulietta dizel kullandım. Benim için yeni bir deneyimdi ve ben 5 bin liralık bir tenekeye bile ilk zamanlar inanılmaz heveslenirim kullanmaya ki Giulietta'yı gerçekten beğendim. Buna rağmen kullanırken aklım 9 senedir hayatımızda olan 2 yıldır aktif hergün kullandığım 159'a ne zaman kavuşacağımdaydı.

Gözünü kapat hocam canlanan ilk silüet hangisiyse diğerini sil gitsin.

Emirhan Abi berlingo'nun camı talihsiz oldu sözüm söz ilk ziyaretinde 159 seni bekliyor  :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Cihan82

İkisi farklı segment araçlar,159>giu. dolayısıyla 159 ların hala düzgünü bulunabilirken 159 almak mantıklı gözüküyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2003 Azzurro Gabbiano 156 Mk 1.5 SS
1998 Laguna 2.0 RXE
2015 Ford Tourneo Courier
2009 Fiat Bravo 1.4 T-Jet Emotion
2001 Ford Focus Sport Trend

akıllı

8lt ortalama ile kullanabileceğimi bilsem 159 otomatiği, hiç tüketim derdini düşünmeyeceğim. Tek derdim eşimin rahat kullanımı kalacak.

Evden çıkıp işe gittiğim yolun yarısında hararet göstergesi anca canlanmış oluyor (55C-60C). Mevsim kış, motor geç ısınınca trafik derdim de olmamasına rağmen düz hesap 10 litre Bursa şartlarında. Yol uzun olsa, yaz olsa, İstanbul da trafik işini biraz amorti etse bunlar, yakacağınız gene max 10 litre olur. Siz 8 Litreye tav oluyorsunuz? Haddim olmayarak soruyorum:

100 km'de ortalama 2 litre yani 9.2 tl için, ayda 2000 km niz olsa (ki bilmiyorum yolunuz ne kadar, bunun ne kadarı trafiksiz) 180 tl eder. 159 bu kadar hesap yapmaya bence değmez, sizce? (Maddi konu olarak yanlış bir şey anlaşılmasın lütfen).

Kibitzer

İkisi farklı segment araçlar,159>giu. dolayısıyla 159 ların hala düzgünü bulunabilirken 159 almak mantıklı gözüküyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

159 hiç kullanmadık. Sağlıklı bir 159'un direksiyon sertliği eşim için problem olmazsa ilk hedefimiz 159 :))
2013 BMW 1.16i

Kibitzer

Evden çıkıp işe gittiğim yolun yarısında hararet göstergesi anca canlanmış oluyor (55C-60C). Mevsim kış, motor geç ısınınca trafik derdim de olmamasına rağmen düz hesap 10 litre Bursa şartlarında. Yol uzun olsa, yaz olsa, İstanbul da trafik işini biraz amorti etse bunlar, yakacağınız gene max 10 litre olur. Siz 8 Litreye tav oluyorsunuz? Haddim olmayarak soruyorum:

100 km'de ortalama 2 litre yani 9.2 tl için, ayda 2000 km niz olsa (ki bilmiyorum yolunuz ne kadar, bunun ne kadarı trafiksiz) 180 tl eder. 159 bu kadar hesap yapmaya bence değmez, sizce? (Maddi konu olarak yanlış bir şey anlaşılmasın lütfen).

Bizim yolumuz günde ortalama 45 km civarı. Sabah 18, akşam da trafiğin az olduğu yoldan 23-25km arası yol yapıyoruz. Mutlaka motor ısınmış olacaktır. Başlığı açtığımdan şu ana kadar olan sürede 159'u çok daha fazla istediğimi iyice anladım. Direksiyon sertliği bizi rahatsız edecek kadar fazla olmaz ise ana hedef şu an için 159 :)
2013 BMW 1.16i

alperuzi

159 un direksiyonu çok güzel yahu, ne sertliği? Elektrikli oyuncak araba direksiyonlarına alışmayın, alıştırmayın :)

akıllı

Bizim yolumuz günde ortalama 45 km civarı. Sabah 18, akşam da trafiğin az olduğu yoldan 23-25km arası yol yapıyoruz. Mutlaka motor ısınmış olacaktır. Başlığı açtığımdan şu ana kadar olan sürede 159'u çok daha fazla istediğimi iyice anladım. Direksiyon sertliği bizi rahatsız edecek kadar fazla olmaz ise ana hedef şu an için 159 :)

İyi, iyi benim dediğimden daha az eder.  :D Tavsiyem öncesinde bir yerden çok km yapmamış easytronic bir astra h kullandırın eşinize (benim eski araç, alışınca çok zevli ama ilk başlarda bir acayip, kesinlikle kötüleme yok aksine arıyorum bazen). O sertlik ve vites geçişlerinin ardından 1 saat içinde hedefi vurmuş olursunuz zaten  ;) 159 ziyadesiyle hafif bence

159 un direksiyonu çok güzel yahu, ne sertliği? Elektrikli oyuncak araba direksiyonlarına alışmayın, alıştırmayın :)

+1  :)) :))

kemal_live

159 hiç kullanmadık. Sağlıklı bir 159'un direksiyon sertliği eşim için problem olmazsa ilk hedefimiz 159 :))

Bende 159'u alırken eşim acaba kullanabilir mi, direksiyon sert gelir mi diye endişe ediyordum. Ama şu anda gayet rahat bir şekilde kullanıyor. Zaten 159'un direksiyonuna alıştıktan sonra elektro servolu direksiyonlar oyuncak gibi geliyor  :)

umitkilic

Elektrikli oyuncak araba direksiyonu.kesinlikle doğru benzetme.bugün de zaman zaman kullandığım bir citroen ds5 1.6 thp ile 250 km kadar yol yaptım ve yolda kendimce bir kıyas yaptim.80 bin lira civarında ds5.işin parasal boyutunu bir tarafa bırakalım, hem vallahi hem billahi kendi 159 umla değişmem.bir sürü donanım var içinde ama ortada gerçek bir araba yok.ahhh 159 ah.çıtamı çok yükselttin.o 159 un sert olan direksiyonu bir araba eder bence.direksiyon tepkisi falan gibi lafların ne anlama geldiğini alfadan sonra anladım ben

ucarozcan

Adana'ya davet ettin de biz mi gelmedik.
Davet etseydin bir tur verirdim.

Xperia Z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

octinum

2 Gün Giulietta dizel kullandım. Benim için yeni bir deneyimdi ve ben 5 bin liralık bir tenekeye bile ilk zamanlar inanılmaz heveslenirim kullanmaya ki Giulietta'yı gerçekten beğendim. Buna rağmen kullanırken aklım 9 senedir hayatımızda olan 2 yıldır aktif hergün kullandığım 159'a ne zaman kavuşacağımdaydı.

Gözünü kapat hocam canlanan ilk silüet hangisiyse diğerini sil gitsin.

Emirhan Abi berlingo'nun camı talihsiz oldu sözüm söz ilk ziyaretinde 159 seni bekliyor  :)

Ooo, hayır demem. Ama sen de Bellayla bir tur atacaksın. O tarihe kadar benim ağır bakımlar da yapılmış olur.  :arkadasim: :yukari-ok:

Ben bu başlığa 159 demek için geri geldim bu arada. Birkaç gün düşündüm sonuç bu oldu. :)

octinum

Adana'ya davet ettin de biz mi gelmedik.
Davet etseydin bir tur verirdim.

Xperia Z3
Ya evet, o işleri bir ayarlayalım artık. İstanbul tayfasinin sehir icinde olduğundan daha yakiniz biz. Ben şu AdanAlfisti kapsamini bir genisleteyim bakalım. :)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk