Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bella'yı takdimimdir: 156 2003 Mk1.5 Selespeed - 34 GH 8783

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

murat

Benim 1 numaram 17" Selespeed jantları, ikincisi ise Vela  :serefe:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

agucba

You are not allowed to view links. Register or Login

Şöyle bir 156 fena olmazdı.

Zamanında Alfa Romeo arayışında iken 17" jantlı bir tane 156 Selespeed vardı ama param yetmediği için alamamıştım.

///////////////

octinum

Of, Sportwagon.  :o :'( İki sene önce, henüz gerçek anlamda Alfaya girememişken burnumun dibinde, Mersin'de bir tane Mk1.5 SW düşmüştü. Çarşamba gördük, Cumartesi için gidelim bakalım dedik, Cuma günü satıştan çekildi. Şaşırmıştık hem koyu renk, hem "Alfa", hem "otomatik", hem 2 litre, hem de sıteyşınvagon, benden başka iki kişi daha vardır bu bölgede bunu alacak adam diye. Yine satılığa çıkmış gördüm, sahibi "2 yıldır biniyoruz" yazmış.

Walter Da Silva amcamız bence 156'yı önce Sportwagon tasarlamış. Sonra pazarlamacılar abi bunun bi de sedanı lazım deyince SW'yi biçip sedan yapmışlar. Sportwagon'un hatlarının bütünlüğü sedanda yok.

Vela bana kazara geldi bu arada. :) Ben de Vela'yı benim zevkime göre fazla "düz" buluyordum. Ayrıca bence kullanılabilecek en mantıksız jantlardan biridir ağırlığından dolayı.

Hikayesini anlattım mı bilemiyorum; ben öncelikli olarak Teledial kılıklı olan GTA jantlarını, olmazsa bildiğimiz Teledial'i arıyordum. GTA'nın replika olmayanı çok zor, Teledial'in 17" modeli GTV için. Selespeed güzel ama jant opsiyonu pek seçilmediğinden hemen hemen tüm SS'lerde var diye burun kıvırıyordum. :) Bu arada Adanada çok yakın bir Alfista dostum da 16" lastiğe geçince 17" jantları satmak için kenara ayırdı. Ben o jantları SS sandığımdan aylarca hiç sormamıştım. O da ben Teledial arıyorum diye hiç söylememişti.

Aylar sonra arkadaş "sen Teledial bulamayacaksın gel benimkileri takalım" dedi. Ben de madem Teledial olmuyor bari SS jant olsun fabrika çıkış görüntüsüne döneyim dedim. Aldığım lastikleri jantları görmeden taktırdık, arabanın başına döndük: A-aaa, Vela!!  :D O da benim jantları Selespeed sandığımı bilmiyormuş. Tribe girdi hatta hayal kırıklığına uğradığımı zannederek, "istersen sökelim sorun değil ben dışarı satarım zaten" diye.

Bugün arabama bakıyorum, iyi ki böyle olmuş. Mk1 kasasına tüm "delikli Alfa jantları" bir şekilde yakışıyor, hepsi de kendine özgü ama güzel duruyor.

murat

Bugün arabama bakıyorum, iyi ki böyle olmuş. Mk1 kasasına tüm "delikli Alfa jantları" bir şekilde yakışıyor, hepsi de kendine özgü ama güzel duruyor.

Bence stock 15" jant o kadar yakışıksız ki ne taksan beğeniliyor..
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

antihero

145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

kuti147

5.5 sene iki ayrı 147 aracımda 17 selespeed jantı kullandım. Sıkılmış olmasam147 yi satarken yine sökerdim..şuan tek hedefim 17 Gta  >:D
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

erdem1904

vakti zamanında (2009-2010) Ata'nın RAL 40 zehirlemesi yüzünden vela jantları 6 ay arayıp en son hurdacıda bulmuştum. :) 

Bu da moderatörümün jantlarına :)

hela vela vel vela  :)

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

DcD-Semih

Ali abi de iken Ömerli taraflarında 3 5 km kullanmıştım, hatta canını sıkmak gibi olmasın ama çıtırdan da bir gazlamıştım bu güzellik ile ama yormamıştım abi bir iki ufak viraj denemem olmuştu sadece :) Ozaman ki kondisyonu dahi gayet kabul edilebilir iken şimdiki halini düşünemiyorum. Çok güzel işler yaptın hocam aracına maşallah  :nazar:
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

octinum

Ali abi de iken Ömerli taraflarında 3 5 km kullanmıştım, hatta canını sıkmak gibi olmasın ama çıtırdan da bir gazlamıştım bu güzellik ile ama yormamıştım abi bir iki ufak viraj denemem olmuştu sadece :) Ozaman ki kondisyonu dahi gayet kabul edilebilir iken şimdiki halini düşünemiyorum. Çok güzel işler yaptın hocam aracına maşallah  :nazar:
Iyi yapmışsın. :) Koşarken mutlu o. :) Umarım istediğim kondisyona geldikten sonra bulusmak kısmet olur da bir de öyle gazlarsin. :)

Aslinda yakindan görsen hayal kırıklığına ugrarsin. Aylardır Japon arabası muamelesi yapiyorum, eksilen yagi tamamlamak disinda bir sey yapamadim. Bugün iste baslayabilecegim. Farlar sökülüp adam edilmeye gidecek: biXenon+temizlik+karartma.
Aha çenemi tutamadım, gitti sürpriz.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

octinum

vakti zamanında (2009-2010) Ata'nın RAL 40 zehirlemesi yüzünden vela jantları 6 ay arayıp en son hurdacıda bulmuştum. :) 

Bu da moderatörümün jantlarına :)

hela vela vel vela  :)

Anaaa, ben!

OğuzCanAlantor

Jakomo

Vallahi bence de ya GTA ya da Vela.... Oğuz' un koyduğu jantlar' da efsane ama 18, konfor vs. kaybı yüksek...
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

agucba

Velayı filan bırak Abi

Jantların burda :)

147, 156 veya GT sahibi olmuş olsaydım uygun yaylarla beraber bunlardan takmak isterdim. Daha üstüne tanımam.

agucba via tapatalk

///////////////

cem meric

147, 156 veya GT sahibi olmuş olsaydım uygun yaylarla beraber bunlardan takmak isterdim. Daha üstüne tanımam.

agucba via tapatalk
Benimde gözüm bu jantlarda açıkçası Gt'yi en iyi gösteren jant budur !
156 2.5 v6 24v.
BMW 318Tİ.
MİNİ COOPER S R53.
GT Q2 1.9 JTD.
166 3.0 v6 24v.

octinum

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bir Xenondan BiXenona geçiş hazırlıkları. @nanotechmilas yardimci oluyor sagolsun. İç kasa da karartilacak. Cam karartmayacagim ama. Onemli olan işlevi. Zaten standart GTA'da da yoktu diye biliyorum o.

Kant mevzuuna bilgisayardan yanıt vercem. Old school adama gösterdiğiniz janta bak...

OğuzCanAlantor

Bana takıl hayatı yaşaaaa You are not allowed to view links. Register or Login

octinum

Bana takıl hayatı yaşaaaa You are not allowed to view links. Register or Login

De get!  :D Renkte aklıma girdin bak, yatarken sol tarafımdan bi fısıltı geliyo Rosso Competizione diye sürekli. Jantta yemezler ama.  :lol:

Şimdi muhtemelen ben 156'yı ilk kez Teledial'le gördüğümden böyle hissediyorum ama Mk1'lere çok kolluları bir türlü yakıştıramıyorum. Daha doğrusu güzel duruyor da, beş delikliler sanki 156'ya aitmiş gibi hissettiriyor. Şöyle anlatayım; sanki tasarım masasında delikli jantlarla çizilmiş ve öyle üretilmiş, sonra satış departmanı opsiyon listesine çok kolluları eklemiş gibi.

Çok kollular Mk2'ye yakışıyor. Zaten Mk2, 156'dan 159'a giden evrimin tam anlamıyla geçiş formu. Walter amca her ne kadar "arabamın burnunu uzatmış tapire çevirmiş eşşoğleşşekler  :duvar: " dese de Mk2 kasa hem Mk1'in mirasını bozmadı, hem de bariz şekilde 159'un babası görünümünde kaldı. Mk1 ile Mk2'yi yan yana koyup hiç bilmeyen birine sorun, biri diğerinin makyajlısı der. Mk2 ile 159'u yan yana koyup aynı adama sorun, yine biri diğerinin makyajlısı diyebilir.  :haydi:

E çok kollu jantlar 159'a çok yakışıyor. Haliyle Mk2 156'ya da yakışıyorlar. Mk1? Yok hocam, ötekilerin yanında çirkin ve asabi ördek yavrusu görünümüne uzaydan gelme jant gidiyor. :)

Aynısı GT ve GTV için de geçerli. O çok kollu jantlar ne yazık ki benim 156'da öyle GT'de durduğu gibi durmaz. Boyu önemli değil, 17" de olsa 18" de olsa zaten birkaç ay sonra Eibach yaylara Koni Sport'lar eklenecek. O kadarcık lastik yanak farkı bunların yanında hiç olur. :) Yine o jantlar GTV'de de GT'de durduğu gibi durmuyor.

Bu arada, 2.5 saatlik çabanın ardından iki farı söküp Bella'yı kapattım. Doktor You are not allowed to view links. Register or Login Bey göz ameliyatını yapana kadar bir hafta istirahat yazdık. İnşallah BiXenon halini farları taktığım anda daha o garajdan çıkarmadan paylaşacağım. :)

balesanist

Sanırım Vela denen jantları sevmeyen tek kişi benim.

agucba via tapatalk

Yalnız değilsiniz
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

hannibal

Çok kollular Mk2'ye yakışıyor. Zaten Mk2, 156'dan 159'a giden evrimin tam anlamıyla geçiş formu. Walter amca her ne kadar "arabamın burnunu uzatmış tapire çevirmiş eşşoğleşşekler  :duvar: " dese de Mk2 kasa hem Mk1'in mirasını bozmadı, hem de bariz şekilde 159'un babası görünümünde kaldı. Mk1 ile Mk2'yi yan yana koyup hiç bilmeyen birine sorun, biri diğerinin makyajlısı der. Mk2 ile 159'u yan yana koyup aynı adama sorun, yine biri diğerinin makyajlısı diyebilir.  :haydi:

E çok kollu jantlar 159'a çok yakışıyor. Haliyle Mk2 156'ya da yakışıyorlar. Mk1? Yok hocam, ötekilerin yanında çirkin ve asabi ördek yavrusu görünümüne uzaydan gelme jant gidiyor. :)

You are not allowed to view links. Register or Login eibach prokit yay & gta selespeed jant kombinasyonu :) Ben de aşırı yakıştırdığımdan mütevellit böyle bir seçime gittim.
Renk olarak da ben de kesinlikle çok özel bir renk olan rosso competizione diyorum.  :yukari-ok:

octinum

You are not allowed to view links. Register or Login eibach prokit yay & gta selespeed jant kombinasyonu :) Ben de aşırı yakıştırdığımdan mütevellit böyle bir seçime gittim.
Renk olarak da ben de kesinlikle çok özel bir renk olan rosso competizione diyorum.  :yukari-ok:

Ya işte Mk2'de güzel duruyor o jantlar. Mk1'in GTA'sında bile çok kolluyu pek beğenmiyorum bir türlü. :)

Renk konusunda 1 yıl filan düşüneceğim artık anket konuma gelen yanıtlara göre. :) İlbey tecrübesiyle "tutmaz o tutmaaaaz" dedi, bir tarafta zaten kafa ancak toplanır. Du' bakali n'olcek. :)

octinum

Farlarımız You are not allowed to view links. Register or Login tarafından karartılıp biXenon'a çevrildi.  :clover: :haydi:

Böylece far camlarının değişim ihtiyacı da ayyuka çıktı. Bir de tampon ve davlumbazlardaki tamiratların dandikliği. Usta diye götürdüğümüz adamlar taktıkları vidaların altına kıçıkırık iki pulu esirgediğinden sallanıyor her tarafımız.  >:(

Far camları daha önceki işlemlerden dolayı vernik atmasına kurban gitmiş. Çiziklerin de temizlikle geçmeyecek kadar kötü olduğunu gördük. Aydınlatmayı bile etkiliyor. Yaptığım plana göre bunları hallettikten sonra bu yıl dış kozmetiğe yapılacak değişiklikler son bulacak. Bir de tabi panjur grubu ve arka kapı açma kollarının mat siyaha yeniden boyanması var. Seneye yapılacak komple boyaya kadar böyle iyi gibi.  :yukari-ok:

ssg

Çok güzel olmuş abi öndeki görüntüye çok yakışmış. :nazar:
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

DcD-Semih

Maşallah hocam güzel olmuş, güzel bir ön tampon eki hoş olmaz mıydı acaba ?

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

octinum

Çok güzel olmuş abi öndeki görüntüye çok yakışmış. :nazar:

Teşekkürler. Alfadaşların beğendiğine seviniyorum. :)

Alıntı yapılan: DcD-SemihMaşallah hocam güzel olmuş, güzel bir ön tampon eki hoş olmaz mıydı acaba ?

Muhtemelen. Kendisi şu anda oturmakta olduğum sandalyenin arkasında duruyor. :) Az sonra forumda başka bir konuda paylaşılan eski fotoğrafını buraya ekleyeceğim, orada görürsün. :)

Arabayı ben Ali'den almadan önce başkası almış ve iade etmişti hatırlarsan. O alan arkadaş tampon ekini kırmış. Zeki Usta'ya göstermeye gittiğimde ve ilk yol bakımını yaparken "bu yolda kırılırsa başına iş açar" demiş, çıkarmıştı. Tamir görmesi ve tamir edilen kısmın boyanması gerekiyor. Komple boya zamanına kadar beklemeyi planlıyorum açıkçası. Fotoğraflarda görmüyorsun pek ama dikkatli bakarsan göreceksin, gözünün ayarı olmayan boyacılar yüzünden araba yeteri kadar çok renkli.  :p Bir de rengi tutmamış tampon eki riskine girmeyeyim.

...diyorum ama emin değilim. Dolduruşunuza da gelebilirim. :D 

Ekleme: You are not allowed to view links. Register or Login buyur, tampon eki bu. Bella'nın 33 YD 190 olduğu günlerden kalma. :)

DcD-Semih

Abi zaten bu arabayı ilk görüp kullandığımda o ek ile beraber gördüğüm için yakışacağını düşünüyorum, ön tarafa bir iki ufak dokunuş sonrasında farz gibi bir şey oluyor tampon eki isterse boya gökkuşağı olsun :)

Zamanında gördüğümde en azından bel altı komple bir boyamak lazım demiştim hocam zaten tahmin ediyorum o yüzden boyanın şuan ki halini ama elinde sağlam bir parça var nasılsa, ilerde komple boya da görecek boş boş yatacağına güzelim şey takıver gitsin, karşıdan arabana doğru yürürken boyada ki kusurlar görünmez ama tampondaki ekin agresifliği görünür için gide gide yaklaşırsın abi arabaya :)