Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Varyatör ve Debimetre

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATA

Varyatoru korumak için takılan valf motor ust kapagının altında bi yere ozel kapak işçiliği ile takılıyormus..

valf ucuz ama işçilik pahallı imiş.. servisin soylediği bu.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

AlfistiKerem

Benim varyatörü değiştireli 35.000 km oldu,yavaş yavaş yola girmeye başladı.Tırtır çalışmaya başladı ama sürekli yapmıyor.Özellikle çok ısındığı zaman dizele dönüyor

n/a

Varyatör yanlış hatırlamıyorsam 420ytl idi. Varyatörün arızasının safhası çok ilerlemediyse 140ytl lik tamir kiti ile iş çözülebiliyormuş. Bu arada sorunun tekrarlanmaması için araya bir valf koyulduğunu ve yağın aşağı kaçmasının engellendiğini duydum. En sağlıklı çözümün varyatör değiştirildikten sonra aracın ilk çalışıtırılmada 1dk boyunca olduğu yerden kıpırdatılmamasıymış. Tabi kim bekler o ayrı :roll:
VAryatörün arızasının ilk safhasında, ilk çalıştırmada 3-5sn arası itecek sesi gibi şıkış şıkır ses gelmesi ve ilerleyen safhalarda bu sesin 20-30 sn ve hatta 1-2dk ya kadar uzamasıymış ki bunlar kaldır at demek oluyor muhtemelen. Bence çok korkulacak bir problem değil.

OGC

Arkadaşlar bir süre önce krank dişlimin kam'ı yani mil'i tutan çok ufak bir parçası kırıldı.Tabii başıma gelen kıralan parça kadar küçük olmadı.Kam'ın kırılması ile birlikte dişli boşa çıktı ve zincirleme olarak kayışımıda boşa çıkardı dolayısı ile sübapları yamulttuk.Hazır motor açılmışkende varyatör tamir takımını değiştirdim(70 Ytl).Pişman oldum.
Arabam yine ilk çalıştırmada eski bedfort kamyonlar gibi çalışıyor.
Merak ettiğim bu şekilde çalışmaya devam ederse başıma herhangibir farklı problem açarmı motora zarar verirmi?

n/a

Genel duyumlarım bir sıkıntı olmayacağı yönünde. Peki tamir takımı işçilik dahil 70 ytl ye mi mal oldu? Benim aldığım fiyat 2 katıda ondan soruyorum.

Cem

Varyatörün sıkıntısı sökülüp açılana kadar belli olmuyor,içindeki plastik conta kaçırmaya başladıysa o değişiyor bildiğim kadarıyla tamir takımı denen de o olsa gerek,bende durum o kadar vahim değilmiş,sadece varyatörün içindeki yay esnekliğini kaybettiğinden o yay değişti ve sorun kalmadı.Ses kesildi şükür. Triger ve 100.000 bakımı esnasında halledildi,ama tamir takımı gerekse 70-80 gibi duymuştum.

OGC

Yalnızca tamir takım seti bu fiyata dahil

n/a

Tamam bende işçilik dahil 140 lira diye fiyat aldım. 70-80 ise fiyat normal gibi. Mi?

OGC

Piyasayı çok iyi bilmiyorum ancak.Bana gayet iyibir fiyat gibi geldi hatta çok iyi gibi geldi

admin

tamir takımı denilen şey, bir-iki pul vida gibi bişiler. Buna pek kanmayın, çok geçmeden gene eskisi gibi ses duymaya başlıyorsunuz.

Araç garantideyse doğru birmotlara, yok değilse işi iyi yapan bir özel servise, kapağa çek-valf taktırmaya.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

alfa146

varyatörün içinde bulunan plastiğin arkasına layna (çok ince pul) yerleştirdim. Şimdilik sorunsuz çalışıyor. Bakalım nereye kadar gider.

AlfistiKerem

Bizde mi öle yaptırsak.Aslında paraya kıyacan alacan sıfırını.Kurtulacan bu dertten

Cem

Sıfırının da çözüm olmadığını bizzat Alfist Mustafa Ustadan öğrendim,kendi aracına 2 ay içinde tam 3 defa garantiden varyatör takılmış,hala ses yapıyordu.

Fatih_AurA

Cahilliğimi mazur görün ama bu varyatör sesi nasıl bir ses acaba? Benim arabada da rolantide çalışırken bir ses geliyor ama dizel sesi gibi değil ve ısındığında da ses devam ediyor bu varyatör mü yoksa başka bir arızayla karşı karşıya mıyım?

AlfistiKerem

quote:

Cahilliğimi mazur görün ama bu varyatör sesi nasıl bir ses acaba? Benim arabada da rolantide çalışırken bir ses geliyor ama dizel sesi gibi değil ve ısındığında da ses devam ediyor bu varyatör mü yoksa başka bir arızayla karşı karşıya mıyım?

Valla dinlemek lazım.Dizel gibi ses veriyorsa varyatördür.Ama başka bir ses ise o zaman bilemem.Hemen baktırmanızda yarar var.

n/a

quote:

Alfaların motor sesleride biliyorsunuz ki farklıdır. Rülantide çalışırken çıkarttıkları ses bazen klasik sübap veya itecek sesiylede karıştırılabiliyor. Ama bir ustaya dinletmekte fayda var.

Fatih_AurA

Videosunu çektim bana fikir verebilir misiniz You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - Fatih_AurA on 27/09/2007  11:36:54

Cem

Varyatör arızası malesef.

Fatih_AurA

teşekkür ederim

Cem

Alfa Romeo'ların en belli başlı arızasıdır. Hatta triger değişme zamanınız geldiyse beraber yaptırılması tavsiye edilir. Triger kayışının sökülmesi gerektiğinden,eski kayışın zorlanması ,kopmasına zemin hazırlayacağından,hazır yapılmışken triger ile varyatörü aynı anda yaptırabilirsiniz bence. Bu halde çalışmasının motora herhangi bir zararı olmadığı gibi biraz performans eksikliği doğurur sadece hepsi bu. En iyisi triger değişim zamanını bekleyip o ara hepsini halletmek.

Fatih_AurA

Trigerimi 10bin km önce değiştirmiştim o zamanda sadece varyatör tamiri yaptırmıştım.Ama yaptırmadan ses böyle değildi.Yaptırdım o ses kesildi.Şimdide bu ses başladı.İlk defa bu sesi duyuyorum arabamda. Bu yüzden endişelendim başka bişey mi var acaba diye

Cem

Bana ses varyatör gibi geliyor,ama daha tecrübeli arkadaşlar var,onlr dinlesin kararversinler.

omeroguz

Benim arabanın eski traktör modu olmuş, herkes dizel mi diyordu. Mutlaka sanada soruyorlardır :))

Kesinlikle varyatör, tamir yoluna gitme fazla uzun ömürlü olmuyor.

agucba

Varyatraktör.

İmkan varsa değiştirin. Veya Triger ve Triger Bilya değişim zamanını bekleyin. Üst devirlerde performansa az da olsa etkisi haricinde bir zararı yok.

///////////////

n/a

ben yeni degiştim.triger degişimi sırasında.