Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ssg

You are not allowed to view links. Register or Login
Teşekkür ederim sonunda birisi anladı yani ben 65hp clio ile 160-170 gidiyordum zaten otobanda ama mesele o değil. Yani 100 kere ankara istanbul yaparsınız 3-5 kere 2 saatte gidersiniz. Mesela bugün çıksanız Sapanca İzmit arası kapalı İstanbul girişinde üst geçit çalışmaları var hadi gidin 2 saatte. Anlatmak istediğim buydu ama iddalaşmalara kadar geldi. Olsun sıkıntı yok söz sözdür ☺️

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yol calismasi felan her zaman olmuyor sanirim. İstisnai durumlar. 2-2.5 saatte gidenler olmus ki yazmislar. Yine her zaman yol yogun olmuyor.  Kimse zaten ben her seferinde 2-2.5 saatte gidiyorum demiyor.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

bsrgzc54

Yol calismasi felan her zaman olmuyor sanirim. İstisnai durumlar. 2-2.5 saatte gidenler olmus ki yazmislar. Yine her zaman yol yogun olmuyor.  Kimse zaten ben her seferinde 2-2.5 saatte gidiyorum demiyor.
Çalışma olmasa kaza olur kaza olmasa yağmur olur yağmur olmasa bayram seyran olur yani bütün değişkenleri tek tek yazayım mı şimdi?

halil

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

bsrgzc54

Dikkati yanlış yazmışlar 😂😂😂

Doğa Tosun

Ben 2 bucuk saate yakın gittğimde yağmur da gördüm yol çalışması da gördüm. Otoban açılsın iddaa ortadadır sadece Basri Bey için değil herkes için geçerlidir şartlar hep aynı olacaktır telefon numaram profilimde mevcuttur.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

OğuzCanAlantor

Sürekli İstanbul- Ankara arası yolculuk yaptığım için genellikle mola vermem . Anadolu tarafından Dizel giulietta ile 2 saat 45 dakikada giriş yapıyorum. Yapılabilir bi süre 2-2.5 saate inilebilir.

octinum

1. You are not allowed to view links. Register or Login gaza getirme adamları (ve varsa aramızda, kadınları) :)
2. Vay arkadaş, birbirinizi yanlış anlayıp aynı şeyi söylediğinizi 2 sayfada farketmişsiniz. :)
3. You are not allowed to view links. Register or Login sosyal mesajı önemli bulduğum için yine de veriyorum, Türkiye'de çok da yapmamak lazım (bu laf Doğa ve diğer arkadaşlara da geçerli). Hız sınırlarının isteyelim ya da istemeyelim getirdiği bir sorun, ortalama bir sürücünün arkasından 200+ hızlarda birinin gelme ihtimalini düşünemeyebileceğidir. Bizi aynadan göremeyeceği bir virajdan sonra aynasına bakıp boş zannederek kamyonun soluna 130'la kendini atar, haklıdır da. Adam sola geçtikten sonra biz arkasında bitiveririz. Ortalama sürücünün tepkisi deneyimli sürücünün tam tersi diye arkadan itişli BMW'ler dahil tüm binek otomobillerin sıkışınca önden kayacak şekilde üretici tarafından kasten ayarlandığı bir dünyada yaşıyoruz.
4. Soldan 120'yle giden hakkında da sosyal mesaj vereyim. :) Adamın sağı dolu ise makul mesafede frenimizi yapıp efendi efendi işini bitirmesini bekliyoruz. İşini bitirip yol vermezse küfrediyoruz. Dizel Golfçü, ezik 1.4TSI Passatçı mıyız biz, kıçına yapışıp taciz edelim? :haydi: :alfisti:
5. Disclaimer: Sosyal mesaj veren adam olarak İstanbul-Ankara arası yaklaşık 450km'yi Vectra B ile 3 saatin altında almışlığım olduğunu kabul edeyim.  :-[ Büyüyünce Alfa aldım denemedim, hanımın C5'i aldım yine denemedim.

Doğa Tosun

Abi kesinlikle haklısın. Ama ben yazı tarzından dolayı böyle bir teklif sundum. Eğer gidilemez deniyorsa çok da güzel gideriz, durduk yere 159 sahibi olursunuz bi bakmışsınız.

Ben hep otomobillerle ilgiliydim severdim ederdim ama yüksek hızdan korkan biriydim. Ciddi manada korkardım. Babam 159'u uzun yolda hızlı kullandığına kendisine ben kızardım. Benim için yüksek hız yanlıca bir kere denenir bomboş bir otobanda, tamam bu kadar gidiyormuş bu araba deyip 120'ye geri düşülür birşeydi. Ne zaman 159'la hızlandım, uzun yola gittim; o gün bugündür bahane arıyorum ki yola gideyim diye. Sercan Kutay Hikmet falan bilir bir gece toplandık sohbet muhabbet, dağıldık. Herkes evine gitti ben kendimi eskişehirde buldum. Bunun gibi birçok gidişim var spontan. Abant buluşmasına uyuyakaldık diye 1 saat geç çıktık konvoydan sanıyor çoğu kişi. Oysa kalktık saatinde gittik serpme kahvaltımızı yaptık :D

İşin aslı ben de inanmazdım eskiden istanbul ankara 2 saat 2 buçuk saat yok canım derdim. Aynı hesabı yapardım kim gidiyo hangi araba gidiyo 200'ün altına düşmeden, dümdüz yol değil ki sonuçta. Ama ne zaman gittim istanbula dediğim sürede, saate baktığımda anladım demekki gidiliyormuş. 159'la çok rahat 200'lerde seyredebiliyosunuz zaten dip gidince 210'da 6'ya atan bi araba. 160'a cruise control kurarsanız düzlükte anlık 6,5 litre civarı gösterir yazılımlı 159. 147'yle hiç aşırı gitmedim Halil Abinin dediği gibi gitmeye 147 ile de gidilir velhasıl boluya mekan açan arkadaşım tüplü 1.6 elantra ile 1 saatten biraz fazla sürede gidiyor boluya ve adam 2-3 günde bir kesin gidiyor. Diyeceğim o ki 159'la zaten rampalarda da hızınızı koruyabiliyorsunuz. Hafif eğim aşağı ise zaten kadranda 250'yi geçiyor. İşte matematiksel olarak 200'ün üstünde gittiğiniz her saniye kendinize 200'ün altına da inebilme şansı tanımış oluyorsunuz. Ve bahsettiğimiz rotada çoğunlukla 159 200'ün üstünde hızlarda yol katediyor zaten.

Ben bahsettiğim gidişimde yağmura da yakalandim 7-8 km civarı karşı yola tek şeritte de gittim çalışmadan dolayı. Bol bol solda 120'yle giden vag'lar, 200'le gittiği için arkasına bakmayan f10'lar gördüm. Sellektörümü uzaktan yapmaya başlarım vermiyorsa sağ müsaitse sağından geçerim hiç bozmaz beni, geçerken önüne çapraz yakın geçerim genelde anlıyorlar. Tek sıkıntım abant buluşması dönüşü 220 civarı giden A6'ya sellektör yaptım yol vermeyince sağından geçip önüne girdim önce 2-3 saniyelik bi polis sireni duydum aynaya baktım a6 çakar lambaları açtı, yavaşlayıp kendisine yol verdim :D ne çıkacağı belli olmaz malum.

Diğer teklifteki a6 sahibi yakın bi abimiz. Kendisi 525xdrive'dan 2015 a6 3.0 tdı quattro'ya geçiyor. Günlük istanbul ankara yapıyor haftanın 5 günü. Neyse bindik gidiyoruz bu kullanıyor yolun başlarındayız, bolu'dan yol üstü bi arkadaşı alıcaz. Çocuğa mesaj attım kanka çıktık 197 km yolumuz var 1 buçuk saate falan geliriz dedim. 1 saat bile olmamıştı navigasyona bir baktım 5 km kalmış. Ama öyle bi gidiyoruz ki yaklaşık 300 beygir 500 nm torklu araba, 210'da dip gaz yapıyorum koltuğa yaslıyo inceden. Yanan esp off lambasını farkettim sahibine sordum abi esp mi kapalı? Esp ne? Dedi. Abi şu lamba niye yanıyor dedim, esp kapatma tuşunu göstererek "buna basınca kuatro oluyo 4 çekere geçiyo kertenkele gibi" dedi. Oysa araba sürekli 4 çeker ve bastığı tuşla dayı sürekli uzun yola stabilite kontrol sistemlerini kendi eliyle kapatıp gidiyormuş bilmeden. Ha ihtiyacı oldu mu hiç arabanın esp'ye hayır resmen asfaltı eze eze gidiyordu.

Aslında birçoğumuz bindiğimiz otomobillerin limitlerinden tam haberdar değiliz. Ben 159'u kullanmaya başladığımda bi arkadaşımın megane2 siyle incek'te deliler gibi virajlara giriyordu her seferinde öldük diyodum mümkün değil dönmez. Ama öyle yada böyle biraz kayarak biraz esneyerek biraz esp'yle biraz bilekle dönüyodu yol tutmayan megane2. Bunun gibi örneklerle anladım "ulan megan böyle dönüyosa 159 benim tahminimden çok daha hızlı girebilir" öyle düşündükten sonra uzun yolda tempolu kullanır oldum. İlk istanbula gidişimde 159'la da ürktüğüm anlar oldu ama viraja girdiğim an tamam dedim hepsinde, "dönüyor işte rayda gibi. Henüz Megan2'nin sahibi kadar cahilleşmedim" :D

Sosyal mesaj kısmı olarak şehiriçinde 159 ile 6-7 ortalamalarda gezen heralde birkaç kişiden biriyim. Hiç yormam çok nadirdir gazladığım. Sol şeritte pek işim olmaz. Ama şehirlerarası yolda böyle kullanmak keyif veriyor. Bir de yüksek hızlarda edilen seyahatin sürücüyü daha dikkatli daha zinde tuttuğunu düşünüyorum. Ki 159 özellikle düz yolda tank gibi hissettiriyor zaten. Kadran 250'yi geçerken nerdesin diye arayan Oğuz Abi'ye abi 3-5 dakikaya yakalayacağım gibi sizi derken bi elimde de soğuk kahvemle o yüksek hızdan korkan ben gram tedirgin olmadan gidebiliyorum, 220-230'larda Usb'den ve changer'daki cd'lerden sıkılınca teypteki cd'yi değiştirebiliyorum vs vs. Bunlar matah bişey mi elbette değil sadece tedirgin hissettrmediğini ve 200'ü geçtikten sonra Semih Abi'nin dediği gibi birdaha 150'lere inemediğinizi söylemek istiyorum. 159 şehiriçinde de mutlaka keyifli bi model ama uzun yola 159'la gittikten sonra inanın çoğu araba oyuncak gibi gelmeye başlıyor.

(Dip gidilirse çok yakıyor 200 civarı sabit gidilirse eh aşırı olmasa da yakıyor. Abanta 200 km'de 150 liralık mazotu nerdeyse bitirdi.)

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

octinum

Haha ben polis sireni çakarı yaksa da basar giderdim ya o durumda. Öyle de şuursuzum.  :p Gerçi zaten öyle yapınca esas polis "ulan bu kim ki siren öttürdük sallamadı, dur ben de bunu görmemiş olayım" diyor galiba. En son Kocaoğlan'la Ankaraya gelirken Kulu makas civarında çevirme yapan polise durduracak mısın anlamında bir selektör atmıştım, adam sağ elini alnına götürüp selam durdu. İyi niyetiyle vatandaşı selamladı diye ümit ediyorum.  :haydi:

Dediğin gibi, arabaların limitleri bizim kullanımımızdan çok yüksek. Ama işte o limitleri A'dan B'ye t sürede gitmek gibi bir hedef dahilinde değil, güvenliğinden emin olduğumuz yerde kontrol altında keyif için kullanmak gerek. Esas sosyal mesaj bu olmalı galiba. :) 1980'lerde Giulietta (116) için İngiltere'de sanıyorum, "180'le güvenli, yani 90'la iki kat güvenli" gibi reklamlar dönüyormuş (Alfaowner'da bir Alfista'nın yazısında vardı). Böyle bir şeyler işte. :)

ssg

Çalışma olmasa kaza olur kaza olmasa yağmur olur yağmur olmasa bayram seyran olur yani bütün değişkenleri tek tek yazayım mı şimdi?

Sanırım yol lanetli hiç müsait olmayacak. Neyse kendi dünyanızda size iyi geceler diliyorum.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

Sercan Keklik

Hadi burdan bi ankara - istanbul bulusması saglayalım :D
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

bsrgzc54

Sanırım yol lanetli hiç müsait olmayacak. Neyse kendi dünyanızda size iyi geceler diliyorum.
Anlamamakta ısrarcısınız sanırım arkadaş ben ne diyorum sen ne diyorsun yani bukadar zor mu gerçekten iki dakika oturup düşünsen anlarsın kaldı ki konunun sizinle hiç alakası yok nedir bu tavırlar laf sokma çabaları hiç anlamıyorum. Ağır konuşurum ayıp olur. Doğa ile aramızda hallederiz bundan sonrasını kendisine özelden attım numaramı. Siz sıkmayın canınızı kendi işinize bakın. Konu burda kapansın özelden devam ederiz biz.

ssg

Anlamamakta ısrarcısınız sanırım arkadaş ben ne diyorum sen ne diyorsun yani bukadar zor mu gerçekten iki dakika oturup düşünsen anlarsın kaldı ki konunun sizinle hiç alakası yok nedir bu tavırlar laf sokma çabaları hiç anlamıyorum. Ağır konuşurum ayıp olur. Doğa ile aramızda hallederiz bundan sonrasını kendisine özelden attım numaramı. Siz sıkmayın canınızı kendi işinize bakın. Konu burda kapansın özelden devam ederiz biz.

Öncelikle forumda tartışılan bir konu beni alakadar edip etmediği sizi ilgidiren bir konu değil. Ağır konuşursanız da kendi karakterinizi belli eder benlik sıkıntı yok. Umrumda olmaz ağır konuşmanız.

2 saatte gidelemeyeceğini söylüyorsunuz. Aksi görüşler geliyor karşınıza, bu sefer yol çalışması var yağmur var vs. diyorsunuz. Sizin iddianızı çürütecek şeyler geliyor ama kabullenemiyorsunuz sanırım. Kendinizde belirttiğiniz gibi 3-5 sefer 2 saatte gidilir diyorsunuz kimse ya ben her seferinde İstanbul'a 2-2.5 saatte gittim demedi. Denk gelinmiş gidilmiş. Demek ki Ankara-İstanbul arası 2-2.5 saatte gidilemez diye bir şey yok. Sadece şansınız yanınızda olmalı.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

bsrgzc54

Öncelikle forumda tartışılan bir konu beni alakadar edip etmediği sizi ilgidiren bir konu değil. Ağır konuşursanız da kendi karakterinizi belli eder benlik sıkıntı yok. Umrumda olmaz ağır konuşmanız.

2 saatte gidelemeyeceğini söylüyorsunuz. Aksi görüşler geliyor karşınıza, bu sefer yol çalışması var yağmur var vs. diyorsunuz. Sizin iddianızı çürütecek şeyler geliyor ama kabullenemiyorsunuz sanırım. Kendinizde belirttiğiniz gibi 3-5 sefer 2 saatte gidilir diyorsunuz kimse ya ben her seferinde İstanbul'a 2-2.5 saatte gittim demedi. Denk gelinmiş gidilmiş. Demek ki Ankara-İstanbul arası 2-2.5 saatte gidilemez diye bir şey yok. Sadece şansınız yanınızda olmalı.
İddiamı çürütecek olan sen değilsin muhatap olduğum şahıstır umarım bunu bari anlarsın.

ssg

İddiamı çürütecek olan sen değilsin muhatap olduğum şahıstır umarım bunu bari anlarsın.

İddianiz zaten curutulmus sadece kendi gozunuzle gormek istiyorsunuz. Doga'da uygun yol sartlarinda (yapim calismasi, kilit trafik vb. haric) rahatlikla gosterecektir. İyi geceler dilerim.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

bsrgzc54

İddianiz zaten curutulmus sadece kendi gozunuzle gormek istiyorsunuz. Doga'da uygun yol sartlarinda (yapim calismasi, kilit trafik vb. haric) rahatlikla gosterecektir. İyi geceler dilerim.
Bak hala uygun yol şartları diyosun ya beni deli ediyorsun söylediklerimin tek bir kelimesini bile anlamamışsın.

bsrgzc54

Bak hala uygun yol şartları diyosun ya beni deli ediyorsun söylediklerimin tek bir kelimesini bile anlamamışsın.

ssg

Ekstra durumlar hariç diyorum siz anlamıyorsunuz. Her Allah'ın günü yol yapım çalışması olmuyor bu yolda her Allah'ın günü trafik olmuyor bu yolda. Benim açımdan tartışma bitmiştir. İyi günler.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

01hakan

Gtv mizin yağını suyunu antifirizini Filtresini vs değiştirdik turbomuzu ustundeki kirleri temizledik

156 da genel kontrol yapıldı 90. Binde Olduk [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

COURE SPORTİVO

01hakan

Gtv mizin yağını suyunu antifirizini Filtresini vs değiştirdik turbomuzu ustundeki kirleri temizledik

156 da genel kontrol yapıldı 90. Binde Olduk [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

COURE SPORTİVO

Sercan Keklik

konu uzamasın bence beyler. uzatcaksanız özel mesajla aranızda uzatabılırsınız.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

bsrgzc54

konu uzamasın bence beyler. uzatcaksanız özel mesajla aranızda uzatabılırsınız.
Ama ben zaten konunun doğa ile benim aramda olduğumu üçüncü şahıslara gerek olmadığını söylüyorum arkadaş hala burnunu sokuyor. Neyse bundan sonra kendisine cevap da vermiyorum istediği kadar konuşsun ☺️

Sercan Keklik

Ama ben zaten konunun doğa ile benim aramda olduğumu üçüncü şahıslara gerek olmadığını söylüyorum arkadaş hala burnunu sokuyor. Neyse bundan sonra kendisine cevap da vermiyorum istediği kadar konuşsun ☺️

insanlar her zaman anlaşmak zorunda degil, karşı fikirlere, karşı görüşlere herkes saygı duymalı. Tartışma ortamına dönsün istemiyorum.

Varsa idda vs yapın goy goy olsun amenna, ama tartışmaya gerek yok.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Doğa Tosun

Sonuçta burası bir forum siz gidilemeyeceğini söyleyince giden arkadaşlar mutlaka yazacaktır. Sercan'ın söylediklerini ben gayet net anladım kısaca 2 buçuk saatte gidilemeyecek kadar ağır bir istisnai durum (büyük bir kaza, çok uzun süren yol çalışması, otobandan çıkıp eski yol veya tali güzergahları uzun süre kullanma gibi) hergün yaşanmaz diyor. Haklı mıdır bence haklıdır, ben defalarca gittim görmedim öyle ağır bi durum. Ha görebilir miydim mutlaka olabilir.

İddaa ortadadır tartışmaya gerek yoktur şartlar yazılıdır. Zaten Ssg'nin postlarında da herhangi bir agresiflik veya gereksiz hiddet göremedim.

İyi günler dilerim

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

cem meric

Herkesin fikrine ve yazdıklarına saygı duyarım amaa
Zaten bu 2.5 saat mevzusu 1 temmuz sonrası istesenizde yapmanız zor ortalama hız muhabbeti yüzünden  o yüzden bir iddia var ise şimdiden yapın  😁

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi