Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 - 1.9 JTDM - Büyük turbo, enjektör, intercooler, manifold,

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bf5580

Abi 159 ariyorum 3 haftadır burayı gorunce korktum şimdi 😂😂

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emre2blue

You are not allowed to view links. Register or Login
Abi 159 ariyorum 3 haftadır burayı gorunce korktum şimdi 😂😂

Neden korktun hayırdır ?

alphaboy

Alfa 147 1.6 120hp benzina

Bf5580

Neden korktun hayırdır ?
Arızayı bulma konusundaki ugrasinizdan..

emre2blue

Demirden korkan ne olsun :D En kötü ihtimallen yenisini alır takarsın. Baktın paran yetmedi, biriktirir öyle yaparsın. Koparsa kaynatırsın. Parça yoksa yaratırsın. Bende böyle çalıştır hep. Bir zaman sonra insan doktor gibi düşünüyor. Hasta geliyor, kesiyon biçiyon. düzeltiyorsun. İlk başta elim titreye titreye girdim bu işe. Ama sonuçta bakıyorsun, iyi oluyor. Yapıyorsun uyuyor. ve araç'ta bu işten memnun. Şimdi rodaj bitti. Turboya biraz daha müdehale edeceğim. Yazılımsız gidiyorum. 1500km ortalaması 5.9LT çıktı. İş yoğunluğum arttı ondan dolayı elleyemiyorum. Sadece sürüyoruz. Ve çok güzel durumdayım. 159 Herzaman tavsiye ederim. Zamanının ötesinde bir araç.

salihyksk

arabayı ne zaman boyatıp parlatmayı düşünüyorsunuz peki? bu kadar emeğin birde görünüş olarak hoş durmasını merak ediyorum açıkcası :)

emre2blue

Yazın sonuna doğru olur. Yada yaz ortasına falan. Aklımda 8C kırmızısı var aslında. Yada Komple İnci Beyazı' da olabilir.  Şimdi Logoları yeniledim. Jantlar dahil olarak bir işlem yapacağım. Bu arada 2008 Arka kaput logosu + Düğmesini taktım, şimdi onu bağlamanın bir yolunu bulacağım. Yakında resim falan koyarım.

PS: 2008 Modellerdeki Arka kaput açılma fonksiyonu nasıl ? Nezaman kilitli, Ne zaman açılabilir oluyor?

Bf5580

Haklisiniz aracimla uğraşmayı bende çok severim gerçi o da ayrı birşey 😄 maşallah diyelim bizede inş su 4 5 gün içinde istediğim kombinasyonda bir 159 bulursam alacağım nasipse yoksa da başka bahara kalacak yine maalesef.

emre2blue

2008 Model Arka Kaput Logosunu Taktım. Sadece iki adet Metrik somun söküyorsun hemen hazır. Tabiki Kilit mekanizmasını da söküyorsunuz ama sorun yok. Şimdi sadece elektrik sistemine bağlayıp aktif hale getirmek kaldı.

Yeni Logo
Kilit Mekanizması

emre2blue

Logo Vidaları
Logo Söküldü

Yerine de direkt oturdu zaten. Onu çekmedim :D

emre2blue

Asıl mutlu olduğum gün bugün oldu. Uzun zamandır beklediğim AFR sensörlerim geldim. DHL express ile getirdim. Ama Stokta olan ürünü 1 haftada zor gönderen firmaya, ve Turkiye Gümrüğüne şükranlarımı sunuyorum. Üç buçuk haftada zor getirdim Yunanistandan.

Paket Açıldı
LSU 4.9

emre2blue

LC-2 'yi kendime aldım. Arabanın içine koyacağım Monitörden izleyecim.
MTXL-Plus. Bu da arkadaşıma...

sarpgrey

Dostum senin konunu okurken nasıl hissediyorum biliyor musun, hani normal vatandaş, bir grup doktorun konuşmasını dinlese arada 2-3 kelime anlarya, tıpkı benim durumum da öyle şu an :D
O kadar çok teknik terim varki kendimi çok cahil hissettim.
Bu arada yaptığın çalışmalara ve emeğe hayran kaldım, bu işleri sevmeyen ve aşık olmayan bir insanın yapacağı işler değil bunlar, seni gerçekten tebrik ediyorum.
Esas zor olan, senin yaptığın gibi standart bir aracı degim yerinde ise bazı parçaları tekrar tasarlayip üretip bambaşka bir şeye dönüştürmek. Eline koluna sağlık
Aracın teknik verileri ne oldu şu an hiç ölçme fırsatın oldu mu?

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

ekerem

2008 Model Arka Kaput Logosunu Taktım. Sadece iki adet Metrik somun söküyorsun hemen hazır. Tabiki Kilit mekanizmasını da söküyorsunuz ama sorun yok. Şimdi sadece elektrik sistemine bağlayıp aktif hale getirmek kaldı.

Yeni Logo
Kilit Mekanizması
elinize saglık. direk yeni bagaj kapağın takıp bağlantı sağlanılabiliyor mu? yoksa yapılması gereken ekstra teknik seyler varmı?
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

Serhat59

elinize saglık. direk yeni bagaj kapağın takıp bağlantı sağlanılabiliyor mu? yoksa yapılması gereken ekstra teknik seyler varmı?
+1 cevabı ben de bekliyorum.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

emre2blue

Dostum senin konunu okurken nasıl hissediyorum biliyor musun, hani normal vatandaş, bir grup doktorun konuşmasını dinlese arada 2-3 kelime anlarya, tıpkı benim durumum da öyle şu an :D
O kadar çok teknik terim varki kendimi çok cahil hissettim.
Bu arada yaptığın çalışmalara ve emeğe hayran kaldım, bu işleri sevmeyen ve aşık olmayan bir insanın yapacağı işler değil bunlar, seni gerçekten tebrik ediyorum.
Esas zor olan, senin yaptığın gibi standart bir aracı degim yerinde ise bazı parçaları tekrar tasarlayip üretip bambaşka bir şeye dönüştürmek. Eline koluna sağlık
Aracın teknik verileri ne oldu şu an hiç ölçme fırsatın oldu mu?

Teknik olarak bir veri yok. Yazılım yok, sadece gidiyor. Elimdeki tek veri Rahatlıkla overboost yapabildiğim bir araç oldu. MAP sensörü 2 Bar Boost ölçüyor bende bunu sonuna kadar basabiliyorum. Ama tabiki basmıyorum. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle birşeyler yapamıyorum yaptıramıyorum fazlaca. Düşünki 1.5 - 1.6 Bar boost ile 180-190 HP verebiliyorsa bu motor. 2 Barda sanırım 200HP nin üstündedir. Birde Intercooler'ın soğutma kapasitesi hakkında şunu diyebilirim. Ölçebildiğimiz en büyük fark Hava sıcaklığı +20 C oldu. Normal +10C veya +15C civarında geziyor IAT.

Alıntı Yapelinize saglık. direk yeni bagaj kapağın takıp bağlantı sağlanılabiliyor mu? yoksa yapılması gereken ekstra teknik seyler varmı?

Hiçbirşey ekstradan yapmadım. Sadece oraya ulaşmak için kilit motorunu söktüm. Logoyu söktüm yenisini taktım vidaladım. Motoru taktım. Oldu bitti. Hatta motorun yanında kaportada bir delik daha vardı. Kabloyu sokup kilitleyebilmek için. Olay bu kadar. Ama Cidden bu kadar. Yeni "Logo Button" 'u elektriksel olarak bağlayabileceğiniz hiçbir yer ve soket yok tabiki. Onu kendiniz yapacaksınız. Ondan dolayı soruyorum yeni model kullanan arkadaşlara. Bu düğme nezaman nasıl çalışıyor. Şunu yapınca çalışıyor. Bunu yapınca çalışmıyor desinler. Bende ona göre programlayıp sisteme bağlayayım.

ekerem

Hiçbirşey ekstradan yapmadım. Sadece oraya ulaşmak için kilit motorunu söktüm. Logoyu söktüm yenisini taktım vidaladım. Motoru taktım. Oldu bitti. Hatta motorun yanında kaportada bir delik daha vardı. Kabloyu sokup kilitleyebilmek için. Olay bu kadar. Ama Cidden bu kadar. Yeni "Logo Button" 'u elektriksel olarak bağlayabileceğiniz hiçbir yer ve soket yok tabiki. Onu kendiniz yapacaksınız. Ondan dolayı soruyorum yeni model kullanan arkadaşlara. Bu düğme nezaman nasıl çalışıyor. Şunu yapınca çalışıyor. Bunu yapınca çalışmıyor desinler. Bende ona göre programlayıp sisteme bağlayayım.
Takipteyim :yukari-ok:
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

Alfadanadam

Harika bir konu, elinize emeklerinize sağlık

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

emre2blue

Teşekkür ederim. Bugün ve yarın boş günlerim. Biraz daha devam edeceğim arabayla uğraşmaya.  Geçenlerde arka park sensörlerinden biri bozulmuş, buldum bir çıkma ürün hemen taktım ama sensör kablolarına yapılan eziyeti gördüm üzüldüm.. Nasıl bir tamirci bunu yapabilir. Bu şekilde bırakabilir. Madem bilmiyorsun yapamıyorsun lehim v.b. bari sar bu kabloyu. Çok sinirlendim heryerini temizledim, soketi yeniledim ve taktım. Şimdi süper çalışıyor.

Bunlar dışında hala ne yazılım, ne birşey yapmadım. Aklımda birkeç şey var.

1) VNT kesinlikle elektrikli olacak Kontrolcüyü bitirdim. Windows Yazılımını yazıyorum.
2) Intercooler Bağlamasını daha sağlam yapacağım. Cooler hareket ediyor. Ve hortumların gevşemesine sebep oluyor.

Şimdilik bu kadar bugün, ve yarın minik tamir işlerim ve toparlamalarım var. Durmak yok..

ekerem

Emre hocam merak ettiğim bişey var burdan sormak doğru mu bilmiyorum ama, yanlışsa kusuruma bakmayın bu kadar ilgili olduğunuz için size sorayım dedim 2008 sonrası 159'lar da ki tek marşta çalışma yani düğmeye uzun basmadan tek dokunarak marş basma düzeneği 2008 öncesi için de uygulanabilir mi?
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

emre2blue

Dün bizimkilerler konuşmuştuk,  ;) Olabilir. Bakalım yapabiliyormuyuz  8)

Doğa Tosun

tebrik ediyorum her okuduğumda, jant yay yapıp TI'a çevirmiyor model yükselttiriyor arabaya, helal olsun  :serefe:
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)