Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kuti147

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben borusuz dümdüz açtım orayı karter muhafaza plastiği olduğu sürece sıkıntı yaratmıyor yaz kış sürüyorum :D

Sent from my HTC M8 using Tapatalk
Vallamı ya :) bende ugrasicaz simdi diyordum. Ama suan bende kutu içi KN filtre var.  Açık hava filtresi koymak gerek o zaman. Çunku kutu içi filtre için uygunsuz ortam olusturmayacak mı
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

fatihmehmet

Kan, gözyaşı ve balata spreyi.  :alfisti: :clover:

Önceki hafta muayeneden kalmıştım, bu hafta başka şeyler çıktı ve hanımla çocuğun yazlıkta olmasını fırsat bilip öğlene doğru giriştim. Epeyce mevzunun yanında, "Pimaş boru modifikasyonu"nu yaptım. :D

Ne bu? Şimdi Twin Spark'lar için V6 intake mod denen şeyi bileniniz vardır. Rezonatör kutusu çıkarılır, 2.5 v6 Busso veya JTD'nin hava emiş borusu onun yerine hava filtre kutusuna sokuşturulur. Birisi de bunun GTA olanını yapmıştı.

Tabii bunları bulamayıp, araba da liftte olunca kurtlandım ve gidip 2 tane 70'lik 45 derece gibi, bir tane de yine 70'lik 90 derece boru dirseği aldım. Rezonatör kutusunu bagaja attım. Bunları uç uca ekleyip eskiden hava girişinin olduğu yere yetiştirdim. Kulağım tıkalı ama arabanın sesi sanki daha bir homurtuya dönüştü. Alt devir torkunda da sanki bir miktar artış var. Yarın şu ECU'yü resetleyelim bakalım.

Geçen bakımları yaptırırken simota'yı takayım istedim. Baktım baktım herkes v6 gibi yapılır diyor. Fotolar da uçmuş göremedim. Sen yine yön verdin abi bu isteğime ama hani foto? :arkadasim:

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

octinum

You are not allowed to view links. Register or Login arkadaş ben boruların bittiği yer yukarı doğru bakıyor oradan su girer mi ki diyorum sen baya dümdüz açmışsın.  :lol: dikkat et su filan çekmesin yanlışlıkla kışın, aman ha.

You are not allowed to view links. Register or Login foto yok ne yazık ki. :( Bunun dışında iki radyatör hortumu uydurmaca, Selespeed ve şanzıman yağlarının değişimi, basınç tüpü değişimi, clutch rod ayarı, hat sonu, yağ çözücü ve bulaşık teliyle yağ temizleme, kaput altına girene kadar arkadan öne tüm LPG hatlarının spirallerinin sökülmesi, boğaz kelebeği temizliği... Fırsat bulamadım. Sabah Kutay için foto çekmeye çalışacağım ama. Olmadı hafta içi oralara bir yılan kamera sarkıtırım.

Videosunu vereyim bu arada. Tabii giderken kendi kulaklarınla duymazsan çok anlamlı değil belki ama videoyu kendim için çekmiştim. Kulak tıkanıklığından muzdaribim bu ara, sol kulağım neredeyse hiç duymuyor, Salı günü hastanede temizlik yapacaklar o zamana kadar ben idrak edemiyorum belki siz fark görürsünüz.

yigitekimdemir

Vallamı ya :) bende ugrasicaz simdi diyordum. Ama suan bende kutu içi KN filtre var.  Açık hava filtresi koymak gerek o zaman. Çunku kutu içi filtre için uygunsuz ortam olusturmayacak mı

Ana kutuyu sökmedim, susturucu denen parçayı söktüm sadece, kutu içinde normal hava filtresi duruyor hala. Uygun bir açık filtre bulana kadar standart hava filtresi ile bu şekilde kullanıyorum. Aşırı derin olmayan su birikintilerinde, sağanak yağmurda falan çok kullandım bir sıkıntı yaşamadım şimdiye dek. Zira susturucu parça zaten genelde hafif çatlaklara sahip oluyor ve ondan su çekme ihtimali de oldukça yüksek.
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

kuti147

Kutu içi KN bi temizlensin dedim. Tozlu toprakli ege yollarından sonra tozlar kalıplaşmadan temizlemek daha kolay oluyor.
Filtre kuruyup yağlayana kadar oem karton filtreyi takıyorum ;)
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

Yiğit Doğukan

Sararan farlarımızı parlattık. Biraz yordu ama değdi.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk

ali kaynak

Bayram temizliğimiz bu saate kaldı :)

En mutlu,hep mutlu anları paylaşmak dileği ile herkese iyi bayramlar.

Lancia delta III

srkngr

Aracı aldığımda farlar fena haldeydi

Bugün sırasıyla 800, 1500, 2000, 2500, 3000, 4000, ve 6000 lik zımpara ile giriştim. Daha sonra pasta uygulayıp finalde meguiars plastx uyguladım. Sonuç baya iyi oldu sanki  :D :D

Daha bir haşin bakmaya başladı sanki  8) 8)

peyzaj44

Bugün alfa ma 10-60 yağ değişimi yaptım balatalari değiştirdim.Pasta cilaya verdim.Klima gazı tamamlandı filtreleri değiştirdim.Yarın pasta ciladan çıktıktan sonra alev alev yanan yakisiklimin resmini atarım.

OğuzCanAlantor

Bugün bir çılgınlık yapıp GQV aldım  :haydi: Yakında konusunu açarım

h.t

Kardeşim tekrardan hayırlı olsun, giu gerçekten eşsiz :nazar:

balesanist

Güzel hareket
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

Kibitzer

:o :alkis: :yukari-ok:

Hayırlı uğurlu olsun :D Muhteşem.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

OğuzCanAlantor

Herkese çok teşekkürler yakında konusunu açıcam  :clover:

You are not allowed to view links. Register or Login  kadim dostum sen olmasan belki almazdım . Yarım günde bana Qv aldırdın 😂

qrkmtp

Aman tanrım  :alkis: :alkis: artık heycanla dört gözle takip edeceğim,konu altına yazılan her yoruma acaba yeni bir fotoğrafmı diye düşünüp heycanlanacağım ikinci bir başlık geliyor :)) Şimdiden hayırlı uğurlu yoncalı olsun :))Forumdan birisi yeni bir alfa aldığında kendim almış gibi seviniyorum :))  :alfisti:

furkan_topay

Vayyy kardeşim, sana da bu yakışır

Alfa Romeo 147       2007 1.6TS  Blackline
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Collezione
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive SP2
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive SP2
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Distinctive
Alfa Romeo 147       2006 1.6TS  Blackline

ssg

Hayırlı olsun Oğuz abi. Gelsin bi ıslatalım :)
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

OğuzCanAlantor

You are not allowed to view links. Register or Login  Islatırız kardeşim ;) You are not allowed to view links. Register or Login Teşekkürler abicim. You are not allowed to view links. Register or Login iyi dilekleriniz için teşekkürler , aslında hiç aklımda yoktu ama Fabrikanın ürettiği en dolu Qvsi olabilir o nedenle aklımı yarım günde aklımı aldı. 1-2 foto daha göndereyim o zaman :) :)

depeche101

Maşallah kazasız belasız kullan kardeşim , rengin güzelliği  :yukari-ok::clover: :nazar:

srkngr

Maşallah kazasız belasız kullanın  :yukari-ok: :yukari-ok: :clover: :clover: :nazar:

OğuzCanAlantor

Maşallah kazasız belasız kullan kardeşim , rengin güzelliği  :yukari-ok::clover: :nazar:

Teşekkürler abicim

You are not allowed to view links. Register or Login  Teşekkürler

etimat

Hayırlı uğurlu olsun :)

06 UJ 192
    147

ArinFırat

giulia'dan daha güzel görünüyor desem kızmazsınız değil mi :))

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

francobaresi

Gule gule kullan oguz, cok guzel gorunuyor.

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Cuore sportivo

agucba

Algıdaki seçicilik artık nasılsa ben Giulietta'yı hiç görmedim bile. Vay, Oğuz'a bak Gulia almış dedim.

Gesendet von meinem Lenovo K53a48 mit Tapatalk

///////////////