Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Motor Yağı?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

Yağ katkıları ile gerçek ve somut sonuç alınmış hiç bir test olmadığından, iki farklı katkının nasıl bir etki yarattığını bilmek zor.

Şöyle düşünün;
Bir ilaç alıyorsunuz ve ağrınızı azaltıyor.
Diğer bir ilaç ise yaranızı iyileştiriyor.
Ama ikisi bir araya gelince midenize zararı dokunuyor.

Gesendet von meinem Lenovo K53a48 mit Tapatalk

///////////////

Alsift140

156 2.0 TS aracıma
Motul 8100 x power 10w60  yağ koydum arabanın çalışma sesi bile değişti, motorun rahat çalıştığını hissedebiliyorum, bayağı iyimiş. Bundan sonra başka yağ koymam heralde.

fluhayat

You are not allowed to view links. Register or Login
Yağ katkıları ile gerçek ve somut sonuç alınmış hiç bir test olmadığından, iki farklı katkının nasıl bir etki yarattığını bilmek zor.

Şöyle düşünün;

aldığım ürünün(ceratec) test sonuçlarına baktım. olumlu sonuçlar var. ancak yapılan testlerde kullanılan araçlar kısıtlı sayıda. ancak dünya üzerinde bir çok farklı teknolojili motor var ve aynı olsa bile araçların kullanım şekline, vb. gibi bir çok değişik etken var. dediğiniz gibi aynı marka model olsa bile çok farklı sonuçlar alınıyor. bizimkisi merak. sarımsakla saç çıkartmaya çalışmak gibi  :)
alfa romeo 2004 156 distinctive

Ozturksalih38

ceratec ve baska marka test i

Lenovo P1ma40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

fluhayat

videoyu izlemiştim. flash tv reklamlarından sonra hiç birşeye itimat etmemeye başladım :) bugün ürün elime geçti. 10-40 yağ ile yağı tamamladım ürünü de üzerine ilave edip 15 dk rölantide çalıştırdım. ilk bi kaç yüz yüklenmeden kullanacam. sonrasında sonuçları belirtirim.
alfa romeo 2004 156 distinctive

cenk55

Her seferinde farklı yağ kullanıyorsanız, yağınız normalden bir miktar daha erken aşınacak/kirlenecek/eksiltecektir.
147 1.6 ts komple motor yaptırdım hangi marka yağ kaç no kullanacağım ilginize tşr :alfisti:

cenk55

Şöyle düşünün;

147 1.6 TS komple motor yaptırdım hangi motor yağı kullanacağımilginize tşkr :alfisti:

cenk55

geçen sene 10-50 yağ ararken  turkoılmarket adlı sitede 5-50 uygun fiyatlı sentetik yağ bulmuştum,yağın markasının net sayfasını inceledim,brezilya firması ve baya köklü firma imiş.sonra ürün gamına baktım,5-50 yağ yok adamların üretiminde,çakma yani.araştırmak lazım
147 1.6 TS KOMPLE MOTOR YAPTIRDIM HANGİ MARKA YAĞ ÖNERİRİSİNİZ? :alfisti:

Alfista35

147 1.6 TS KOMPLE MOTOR YAPTIRDIM HANGİ MARKA YAĞ ÖNERİRİSİNİZ? :alfisti:

mobil 10w60 kullanıyorum. Öneririm
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

Semih izgi

Çok uzun yıllardır petronas syntium kullanıyorum.  Özellikle son yıllarda çıkan COOLTECH  yani soğuk teknolojili yağ çok başarılı.

Aracınızın motorunu serin tutuyor.  Petronas yıllarca motorsporlarında bulunmuş çok köklü bir Malezya firması. Petrol kaynakları yüksek kalite kaynaklardan işlem yapıyor ve şuanki AMG Mercedes'in teknoloji partneri.

Tavsiye ederim.

Giulietta'ma henüz koyamadım, ilk bakımda servisten rica edip bu yağı koymaya çalışacağım. Bakalım yardımcı olacaklar mı o konuda.  isterlerse 30 40 TL ekstra işçilik yazsınlar sorun değil

admin

Euro 6 normundaki Multiair motorlarda ACEA C3 tavsiye edilmekte. Syntium ise A3/B4 normunda. Sıkıntı olmasın sonra?
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

147BLACK

Senelerdir eski servisimin önerisi ile Mobil 10-60 alıp tanıdık bir ustada filtre ile beraber değiştirtiyordum yağı. 2.0'lar TS'lar 4.4 litre yağ aldığı için 4+1 litre aldığım yağın kalan 600'lük kısmını bagajda tutup ufak ufak ekleme yapıyordum.
Yeni geçtiğim özel Alfa servisi yağı bir kere değiştirdi bakımda ve 10-40 Apatech diye bir marka koydu. Normalde yağ olayını dediğim gibi, başka yerde yaptırtıyordum.
"Neden 10-40, 10-60 daha iyi değil mi?" dediğimde "Atmosferik motor için 10-40 en iyisi. 10-60'a gerek yok" dedi usta.

Apatech de hiç duymadığım bir markaydı. Zaten uzun yol vs yapınca epey bir yakmış. Sonra tatil yerinde bagajdaki 10-60'ı ilave etmeye başladım. İkisi karıştı epeyce ve düne kadar öyle kullandım.
Dün de 3 hafta sonra ilk kez yağ kontrolü yapınca epey epey eksik olduğunu gördüm ve yol üstünde gözüme çarpan Shell'e girip "yağ satın alana ücretsiz değişim" kampanyasından Shell Helix 5 ile motorun yağını sıfırlattım. O an yanımda filtre olmadığından ve zaten 2 ay önce değiştiğinden filtreye dokunmadık.
Daha önce Mobil 10-60 yağı 4+1 litre alıp bir de sanayideki ustaya 30 tl civarı para verince el emeği, neredeyse bir yağ değişimi 200 TL'ye denk gelirken burada elemana 15 tl bahşiş de vererek 125-130 tl civarına çıktım.
Bir forumda Helix'in 5 ve 7 serisi için "baz versiyonlara göre gayet iyi" diye yorumlar okudum. Ferrari'ler bile kullanıyormuş anlaşmadan ötürü.

Şimdi karar verme aşamasındayım. 10-40 yağ, 10-60'dan daha iyiyse TS motorlar için ve bu Helix yağ da fena sayılmazsa çok pratik ve hesaplı oldu. Ama yok,"Mobil 10-60 daha iyi kesinlikle" deniliyorsa ona geri döneceğim.

Gerçi Isparta'da oturan bir arkadaşım bana ısrarla Luqui Moly 10-40 öneriyor bir senedir. Bulabilirsen tüm yağlardan daha üstün diyor ama Ankara'da nereden alabilirim bilmiyorum. Segman ve yağ yakma aşamasındaki motorunu uzun süre toparlamış anlattığına göre.
Neyse.. eski sayfalara biraz daha göz atayım. 8) :) ;)
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

octinum

Araştırmadığınızı şeyi koymayınız motora. :D Ustacıklar kendilerine uğrayan yağ pazarlamacılarından acayip acayip şeyleri alıp, onların ağzıyla müşteriye satmayı seviyor bazen. Ucuz aldığı için işine geliyor. Yağla ilgili sorunlar da öyle üç beş günde kendini göstermediğinden sorumluluk almalarına da gerek kalmıyor.

Benim Vectrayı alan komşum, kayınpederinin arkadaşı olan bir ustaya baktırmıştı. Lubex diye bir şey var, ondan kullanıyor ustacık, vay çok iyiymiş, ne gereği varmış o kadar para vermenin yağa diye anlatmaya başladı. Dur dedim, bu arabanın şanzımanı bir kere dağıldı, onda da Lubex denen şeyin güya Dexron II'sini koyduktan 10 bin km sonra. :) Ondan önce üç bakımda bir düzgün bir markanın Dexron II'sini kullanıyordum, araba 210 bin km'ye kadar hiç sorunsuz şanzımanla geldi, 220 bini biraz geçtikten sonra birden sorun çıkarmaya başladı ve birkaç ay sonra da Gearbox Error'la şanzımanı indirdik.

Bakınız bilmediğiniz markayı koymayın demiyorum, öneri değişim anında bile gelse klasik yağla devam edip o önerilen yağı araştırmak, uygunsa sonraki değişimde koymak gerek.

Alfa'ya göre bizim 16v TS'lerde sürekli yüksek devir kullanıyorsanız tavsiye ediliyor. Normal kullanımda 10W-40 diyorlar. Forumdan bir dostumuz (isterse müdahale eder :) ) yağ basınçlarının 10W-60'ta daha yüksek olduğunu ölçmüş, bu bilgiyi paylaşmıştı. Ben sanki tasarım basıncını geçtikten sonra fazlası çok fayda getirmez diye düşünüyorum ama kanıtım yok, kişisel fikir bu. Bir de tabii aşırı yağ yakma şikayeti varsa 10W-60 yağ tüketimini azaltabilir.

Bu arada kışın Twin Spark'larda 5W-40'ı da düşünün. Soğuk çalışmaya özel bir katkısı yok ama varyatörün soğuk yağlamasını bir tık hızlandırabilir. Ben yaz-kış 5W-40 tam sentetik kullanıyorum halihazırda.

fatihmehmet

Araştırmadığınızı şeyi koymayınız motora. :D Ustacıklar kendilerine uğrayan yağ pazarlamacılarından acayip acayip şeyleri alıp, onların ağzıyla müşteriye satmayı seviyor bazen. Ucuz aldığı için işine geliyor. Yağla ilgili sorunlar da öyle üç beş günde kendini göstermediğinden sorumluluk almalarına da gerek kalmıyor.

Benim Vectrayı alan komşum, kayınpederinin arkadaşı olan bir ustaya baktırmıştı. Lubex diye bir şey var, ondan kullanıyor ustacık, vay çok iyiymiş, ne gereği varmış o kadar para vermenin yağa diye anlatmaya başladı. Dur dedim, bu arabanın şanzımanı bir kere dağıldı, onda da Lubex denen şeyin güya Dexron II'sini koyduktan 10 bin km sonra. :) Ondan önce üç bakımda bir düzgün bir markanın Dexron II'sini kullanıyordum, araba 210 bin km'ye kadar hiç sorunsuz şanzımanla geldi, 220 bini biraz geçtikten sonra birden sorun çıkarmaya başladı ve birkaç ay sonra da Gearbox Error'la şanzımanı indirdik.

Bakınız bilmediğiniz markayı koymayın demiyorum, öneri değişim anında bile gelse klasik yağla devam edip o önerilen yağı araştırmak, uygunsa sonraki değişimde koymak gerek.

Alfa'ya göre bizim 16v TS'lerde sürekli yüksek devir kullanıyorsanız tavsiye ediliyor. Normal kullanımda 10W-40 diyorlar. Forumdan bir dostumuz (isterse müdahale eder :) ) yağ basınçlarının 10W-60'ta daha yüksek olduğunu ölçmüş, bu bilgiyi paylaşmıştı. Ben sanki tasarım basıncını geçtikten sonra fazlası çok fayda getirmez diye düşünüyorum ama kanıtım yok, kişisel fikir bu. Bir de tabii aşırı yağ yakma şikayeti varsa 10W-60 yağ tüketimini azaltabilir.

Bu arada kışın Twin Spark'larda 5W-40'ı da düşünün. Soğuk çalışmaya özel bir katkısı yok ama varyatörün soğuk yağlamasını bir tık hızlandırabilir. Ben yaz-kış 5W-40 tam sentetik kullanıyorum halihazırda.

Abi senin tavsiyenle bahsettiğin 5-40 tam sentetik lukoil'i iki seferdir kullanıyorum. Ben 2.0 ts 4.94 litre yağ alıyor diye biliyorum ama değişim sırasında sadece 4 litre ilave edildi ve üst sınıra ulaştı. Nasıl oldu anlamadım. Yedek 1 litre aldım duruyor bagajda ama eleman kesinlikle ilave yapma gerek yok dedi. Ben yine de aldım. Yalnız neden üst sınıra kadar geldi anlamadım. Orjinal yağ filtresi ile beraber 4 litre yetti. Ama hala aklımı kurcalıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

octinum

Abi senin tavsiyenle bahsettiğin 5-40 tam sentetik lukoil'i iki seferdir kullanıyorum. Ben 2.0 ts 4.94 litre yağ alıyor diye biliyorum ama değişim sırasında sadece 4 litre ilave edildi ve üst sınıra ulaştı. Nasıl oldu anlamadım. Yedek 1 litre aldım duruyor bagajda ama eleman kesinlikle ilave yapma gerek yok dedi. Ben yine de aldım. Yalnız neden üst sınıra kadar geldi anlamadım. Orjinal yağ filtresi ile beraber 4 litre yetti. Ama hala aklımı kurcalıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aman, 4.9 değil, 4.25 olması gerek. Kintrol eder misin bir? Üst sinira ulasmasini ben de anlamlandiramadim ama. :s
Çok onemi yok ama 0.25 litrenin. Haftalik kontrolu aksatma, limitin altina düşmesin yeter.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

qrkmtp

Acikcasi bende sirf meraktan ceratec alirken liqui moly nin sitesine girip önerdiği yaga baktim 1.6 ts icin super 10w-40 oneriordu suan 1000km ye yaklasti ceratecle birlikte enjektor temizleyici ve karter temizleyici hepsini kullandim yag olarakta liqui moly kullandim motorda varyator kaynakli dizel sesi vardi inanilmaz dercede azaldi ilk calismada bir kez cok hafif gelip kayboluyor.Kesinlikle alfam cok akici bir hale geldi.Catrol magnatec kullaniordum kesinlikle aratmadi diyebilirim.

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfista35

Acikcasi bende sirf meraktan ceratec alirken liqui moly nin sitesine girip önerdiği yaga baktim 1.6 ts icin super 10w-40 oneriordu suan 1000km ye yaklasti ceratecle birlikte enjektor temizleyici ve karter temizleyici hepsini kullandim yag olarakta liqui moly kullandim motorda varyator kaynakli dizel sesi vardi inanilmaz dercede azaldi ilk calismada bir kez cok hafif gelip kayboluyor.Kesinlikle alfam cok akici bir hale geldi.Catrol magnatec kullaniordum kesinlikle aratmadi diyebilirim.

Şu enjektör temizleyiciler , lpg katkıları falan gerçekten işe yarıyor mu acaba? Bana birazcıkta psikolojik geliyor  :) . Bu arada 10-60'la ilgili bir tecrübemi söyleyeyim. Yaşadığınız yerde hava -5'ten aşağılara düşüyorsa 0-40 , 5-50 gibi yağlara yönelmek daha doğru. -10'larda ilk çalıştırmada biraz zorlanabiliyor,başıma geldi bir kaç kez. Ben İzmir'de yaşadığım için yaz kış 10W-60'tan tatminkar sonuç alıyorum.

qrkmtp

Lpg katkis kullanmadim ancak bu tarz katkilari motorsiklet kullandığım donemde de kullanmistim hicbir fark görememiştim.Ancak alfada kesinlikle bir serilesme ses azalmasi vede ufak bir yag sizdirmasini onleme gibi durumlara sahit oldum.Tabiki bunlar abartilacak seyler deil araba ucuyor diyemem:) bir kisminin psikoljik oldugu bencede aşikar ancak tespit ettigim seyleride inkar edemem:)

octinum

Bu arada arkadaşlar, Ceratec denmiş, o konuda ben de olumlu konuşacağım. You are not allowed to view links. Register or Login tavsiyesiyle denedim hanımın Citroen'de. O arabanın motorunda da bizim varyatör benzeri bir düzenek var. Biraz farklı bir sebepten ama aynı varyatör sorunu gibi ilk çalıştırmada dizel sesi geliyordu. Sorunun kaynağını buldum, çözene kadar bu Ceratec'i bir denedim. 5W-40 Lukoil Genesis Premium tam sentetik yağ değişimiyle ekledim.
Gerçekten de ilk çalışmada gelen dizel sesinin süresi çok çok kısaldı ve daha az duyulur hale geldi. Bu da düzeneğin daha az yıprandığına işaret ediyor. Yani eskiden her soğuk çalışmada düzenekteki yağ basıncı yükselip sürtünme azalana kadar gelen dizel sesi daha az sürtünmeden dolayı azaldı ve muhtemelen 5W-40 yağ sayesinde de daha çabuk yağlanmaya başladı.

Alfanın motorunun yapılması gerekiyor artık yavaş yavaş. O zamana kadar idare edip, motora segman-supap vb. operasyonundan sonra düzenli Ceratec'le devam edeceğim ben. Galiba bu sefer gerçekten işe yarar bir şeye rastladık. Sercan Keklik'e teşekkür edelim. :)

Sercan Keklik

Bu arada arkadaşlar, Ceratec denmiş, o konuda ben de olumlu konuşacağım. You are not allowed to view links. Register or Login tavsiyesiyle denedim hanımın Citroen'de. O arabanın motorunda da bizim varyatör benzeri bir düzenek var. Biraz farklı bir sebepten ama aynı varyatör sorunu gibi ilk çalıştırmada dizel sesi geliyordu. Sorunun kaynağını buldum, çözene kadar bu Ceratec'i bir denedim. 5W-40 Lukoil Genesis Premium tam sentetik yağ değişimiyle ekledim.
Gerçekten de ilk çalışmada gelen dizel sesinin süresi çok çok kısaldı ve daha az duyulur hale geldi. Bu da düzeneğin daha az yıprandığına işaret ediyor. Yani eskiden her soğuk çalışmada düzenekteki yağ basıncı yükselip sürtünme azalana kadar gelen dizel sesi daha az sürtünmeden dolayı azaldı ve muhtemelen 5W-40 yağ sayesinde de daha çabuk yağlanmaya başladı.

Alfanın motorunun yapılması gerekiyor artık yavaş yavaş. O zamana kadar idare edip, motora segman-supap vb. operasyonundan sonra düzenli Ceratec'le devam edeceğim ben. Galiba bu sefer gerçekten işe yarar bir şeye rastladık. Sercan Keklik'e teşekkür edelim. :)

esasında 2 ürün daha var şiddetle tavsiye edeceğim fakat vakit ayıramadım :)

Bide bizim ustalar, servisler, kullanıcılar bunu kendileri bulup denemiş çözmüş gibi yorumlar yazdıkça adamın bilgilendiresi gelmiyor :)

Sonra "forumda soru sordum cevaplamadılar yeaaa?" oluyor.
:asagi-ok:
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Kurzuk

Bide bizim ustalar, servisler, kullanıcılar bunu kendileri bulup denemiş çözmüş gibi yorumlar yazdıkça adamın bilgilendiresi gelmiyor :)

Bugun Alfan için ne yaptın başlığında paylaşmıştım. Ceratec+Motul 5w-40 ve Liqui Moly  Super Diesel katkısını kullanmaya başladım. Bariz bir ilk çalışma sesinde azalma ve alt devirlerde canlılık ilk gözlemlerim.
Sercan o yeni 2 ürünü de merak ettim :)) Müsait olunca yazarsan sevinirim.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

qrkmtp

Ya eğer oyle bi algi yarattiysam cok özür dilerim.Ben liqui moly urunlerini bile bilmezdim cerateci de zaten sizin onermenizle gordum ilk yazdiginiz donemde deneyecegimi belirtmiştim ama şuan yazdigim oyle algilandiysa kusuruma bakmayin.Kesinlikle öyle bir niyetim yoktu :(

Sercan Keklik

Ya eğer oyle bi algi yarattiysam cok özür dilerim.Ben liqui moly urunlerini bile bilmezdim cerateci de zaten sizin onermenizle gordum ilk yazdiginiz donemde deneyecegimi belirtmiştim ama şuan yazdigim oyle algilandiysa kusuruma bakmayin.Kesinlikle öyle bir niyetim yoktu :(

Yok hayır sizin için demedim.

Bugun girin facebooka veya ustalarımıza sanki kendileri denemiş çözmüşler gibi reklamlar havalarda uçuşuyor :)

187 Adet Ceratec Sattık. Zam gelmesine ragmen çok uzun süre eski fiyattan verdik. İlk verdiğimizde fiyat yüksek dendi ki malesef piyasada eski tarihliler vardı alanlar eski tarihli aldı kullandılar.

Fark varmıdır? Tarih yeni - eski ? Bilmiyorum.

Ama bizim açımızdan fatura alış tarihi açısından fiyat farkı oluyor tabiki.

Konu tamamiyle fiyat açısından başka yerden alanlarla alakalı bir alınganlık veya trip vs değil. Anlatmak istediğim şu;

Bu ürünü alıp deniyip test edip bilgilendiren biri var, Başkaları aldım denedim şahane diye yazıyor :) Yani okumadan etmeden aldılar denediler şahane çünkü sercan yazmasaydı buraya kimse dur ben bi ceratec alıyım atıyım demezdi. İnanmazdı bile böyle bir ürüne ki benim sattığım, aracına koyduğum bi çok kişi abi sen olmasan bana kimse bunu attıramazdı dedi..

Olay burda konunun kahramanı olmak değil, insanlar çok kısa sürede google dan ordan burdan bişi okuyarak kendilerini prof dr ilan ediyolar o can sıkıyor
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

qrkmtp

Yok hayır sizin için demedim.

Bugun girin facebooka veya ustalarımıza sanki kendileri denemiş çözmüşler gibi reklamlar havalarda uçuşuyor :)

187 Adet Ceratec Sattık. Zam gelmesine ragmen çok uzun süre eski fiyattan verdik. İlk verdiğimizde fiyat yüksek dendi ki malesef piyasada eski tarihliler vardı alanlar eski tarihli aldı kullandılar.

Fark varmıdır? Tarih yeni - eski ? Bilmiyorum.

Ama bizim açımızdan fatura alış tarihi açısından fiyat farkı oluyor tabiki.

Konu tamamiyle fiyat açısından başka yerden alanlarla alakalı bir alınganlık veya trip vs değil. Anlatmak istediğim şu;

Bu ürünü alıp deniyip test edip bilgilendiren biri var, Başkaları aldım denedim şahane diye yazıyor :) Yani okumadan etmeden aldılar denediler şahane çünkü sercan yazmasaydı buraya kimse dur ben bi ceratec alıyım atıyım demezdi. İnanmazdı bile böyle bir ürüne ki benim sattığım, aracına koyduğum bi çok kişi abi sen olmasan bana kimse bunu attıramazdı dedi..

Olay burda konunun kahramanı olmak değil, insanlar çok kısa sürede google dan ordan burdan bişi okuyarak kendilerini prof dr ilan ediyolar o can sıkıyor
Haklisiniz vallahi bende siz yazmasaniz birakin ceratec'i liqui moly urunlerini bile bilmiordum.allah razi olsun :)

Alfista35

Ceratec'i mobil 10-60'la deneyen oldu mu? :) Benimde aklıma girdiniz. Ayrıca eski-yeni fark etmez , her konuda bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim.