Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ayredin1982

Bende Mıchelin Crossclimate hakkında bilgilendirmek yapayım.
Araç:giulietta 1.4 170 tct
Lastik ebadı:205 55 16
Yapılan Km:35.000
Aracın kar performansı gayet güzel.Tabikii Ankaraya kar kışın en fazla 5 defa yağar.Karlı zamanlarda da yolda kalmadım ancak herhangi bir aksiyon dada bulunmadım. :)
Aracın bahar aylarındaki performansıda gayet iyi.Ankaradaki bulvarlarda virajlara hatırı sayılır hızlarda girdiğimde çok nadiren esp devreye girdi.Yaz performansı da bence gayet iyi memlekete olsun, Antalya olsun,istanbul olsun bir çok yere değişik mevsimlerde gittim bir olumsuz yönünü görmedim. Fren mesafesi yazın ve baha ayında gayet iyi.Karlı ve buzlu yollarda ise fren mesafesinin iyi olması için dikkat ediyorum.Yani fena değil.

Sadece tek bir sıkıntısı var.Oda sıfırdan kalkış yaparken araç patiye kalıyor.İlk 3-4 ay harika idi.Daha sonra asr devreye girmeye başladı.

admin

Dört mevsim lastik konusunda şu anda GoodYear Vector 4Seasons Gen-2 de methedilmekte.

Michelin Crossclimate daha çok kış özellikleri "de" sunan yaz lastiği iken GoodYear Vector biraz daha çok dört mevsim lastiği gibidir.

Michelin, çok yüksek performans beklentisi olmayıp kışın kış lastiği kullanımına nadir olarak ihtiyaç duyulan hallerde ve şehirlerarası yolculukları sık yapanlar için mantıklı olabilecek iken, GoodYear ise karın kendini daha sıkı hissettirdiği hallerde ve bölgelerde kullanılabilir.

Henüz daha ticari olmayan araçlar için kış lastiği zorunluluğu yok bu arada.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

ayredin1982

Good yearı ben kullanmadım çevremde de yok.Ancak abimde bulunan duster ve babamda bulunan fusiona benim araştırmalarım sonucunda nokian weather prof aldırdım.Her ikiside gayet memnun.Bu lastiği tercih etmemdeki sebeb kayseride kar yağışının fazla olması ve kullanıcıların arçlarının sınırlarını zorlamamaları.

Benim kullandığım crossclimate ise biraz daha ilkbahar ve yaza hitap eden lastik.Ama bu değildir ki kışın çok kötü performansı var.Zorlanmadığı sürece yolda bırakmaz.

Bu lastikleri tercih etmeden önce http://www.tyrereviews.co.uk  sitesinde bayağı bir araştırma yapmıştım.

Bence aracı zorlamayanlar ve kışında güzel performans isteyenlere nokian weatherproff,  ancak aracın yazın ve bahar aylarında biraz keyfini almak isteyenlere mıchelin crossclimate derim.

Goodyear  sanki pek piyasada yok.Ancak kötü lastik olduğunu düşünmüyorum

nazamarya

You are not allowed to view links. Register or Login
Nokian kullanmadım ama Sottozero 3 (225/50R17) kullandım, harikaydı. Tavsiye ederim. Yalnız saklama koşulları çok önemli. Aynı lastik bir sezon sonra farklı olabiliyor.

Teşekkür ederim bilgi için. 2016 üretimi Run Flat, 1 kış kullanılmış lastikçide çıkma olarak buldum. Yakın tarihli olması açısından sorun olmaz diye düşünüyorum ama tam karar veremedim. 200 Lira fazla verip Run Flat almayıp sıfır Nokian'a devam etmek de mantıklı aslında.
2015 - 2012 Model  Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive TCT
2017 - 2012 Model Urban Line BMW 1.16 Otomatik

admin

2017 All Season Tyre Test sonuçları şu şekilde açıklanmış.

Test Summary
Best tyre for dry roads
Michelin CrossClimate

Best tyre for wet roads
Continental AllSeasonContact
Goodyear Vector 4 Seasons Gen 2

Best tyre for snow
Kleber Quadraxer 2

The lowest fuel use

The most comfortable
BFGoodrich g Grip All Season 2
Pirelli Cinturato AllSeason

The lowest wear
Kleber Quadraxer 2

The quietest tyre
Nexen N Blue 4 Season

The best value tyre
Kleber Quadraxer 2

Bu arada Kleber ve BF Goodrich'in desenleri aynıdır.

admin

Teşekkür ederim bilgi için. 2016 üretimi Run Flat, 1 kış kullanılmış lastikçide çıkma olarak buldum. Yakın tarihli olması açısından sorun olmaz diye düşünüyorum ama tam karar veremedim. 200 Lira fazla verip Run Flat almayıp sıfır Nokian'a devam etmek de mantıklı aslında.

Birebir örnek olmayacak ancak bir Giulia Veloce kullanıcısı şöyle bir örnek vermiş.
Veloce'sini aldığında 18" jantlar ve Run Flat varmış. Daha sonra bunları orijinal 19" jant ve Run Flat olmayan lastikler ile değiştirmiş. Yeni lastiklerin hem daha hafif olduğunu hem de konforun, 19" janta rağmen, arttığını belirtti.

nazamarya

Birebir örnek olmayacak ancak bir Giulia Veloce kullanıcısı şöyle bir örnek vermiş.
Veloce'sini aldığında 18" jantlar ve Run Flat varmış. Daha sonra bunları orijinal 19" jant ve Run Flat olmayan lastikler ile değiştirmiş. Yeni lastiklerin hem daha hafif olduğunu hem de konforun, 19" janta rağmen, arttığını belirtti.

18'' ve 19" jantta yanak kalınlıkları 35-40 ölçüsünde olduğu için Run Flat lastiklerde evet çok fark edecektir.

Ben de 225 40 18 den 205 55 16 ya düşünce şuan Run Flat olmasına rağmen müthiş bir konfor yaşıyorum haliyle :) Ama Run Flat olmayan lastiklere dönersem de bu kez ikinci bir konforu yaşayacağım tabi ki :) 225 40 18 den 205 55 16 ya düştüğüm için şuan konfor açısından sıkıntım yok gayet memnunum. Stepne yokken de uğraşmak istemiyorum yollarda normal lastikle. Asıl endişem Sottozero 3 Run Flat lastikten performans alabilecek miyim onu şuan araştırıyorum.

nazamarya

2016 üretimi Pirelli Sottozero 3 lastik takımı buldum 1 veya 2 kış kullanılmış dişleri iyi durumda tamiri vs. yok. Mevsim lastiği olsa mantıklı ama kış lastikleri çabuk sertleşiyor şeklinde bilgiler var o yüzden güvenemiyorum. AYnı zamanda sottozero 3 de ilk tecrübem olacak. Sottozero 3 kullanan arkadaşlardan öncelikle bilgi rica ediyorum.

admin

Alman dergisinin 2018 kış sezonu için yapmış olduğu kış lastiği testi ve sonuçları. Testte kullanılan lastikler 225/40/18 ölçüsündedir.

Kazanan lastik 1
Continental WinterContact TS 850 P

• Güçlü Yönleri: En yüksek seviyede performans sergileme, dinamik kullanım kalitesi, direkt yönlendirme özellikleri, tüm hava koşulunda kısa fren mesafeleri.
• Zayıf Yönleri: Yüksek fiyat.

Kazanan lastik 2
Michelin Pilot Alpin PA4

• Güçlü Yönleri: Kar ve buz üzerindeki muhteşem performansı onu bu sezonun kar kralı yapmakta, ayrıca ıslak ve kuru yol koşullarında da tatmin edici bir performans sergilemekte.
• Zayıf Yönleri: Yüksek fiyat.

3. sıra
Goodyear Ultra Grip Performance Gen-1
• Güçlü Yönleri: Tatmin edici kış özellikleri sunan tüm koşullar için yeterli bir lastik, kar ve ıslak zeminde yüksek kullanım kalitesi, direkt yönlendirme özellikleri, konforlu sürüş
• Zayıf Yönleri: Kuru zeminde ortalama tutuş özellikleri.

4. sıra
Dunlop Winter Sport 5

• Güçlü Yönleri: Kar ve buzda yüksek performans sunan kış uzmanı, suda kızaklama konusunda yüksek güvenlik rezervleri, ıslak zeminde dinamik-sportif kullanım özellikleri.
• Zayıf Yönleri: Kuru zeminde ortalama tutuş özellikleri.

5. sıra
Pirelli Winter Sottozero 3

• Güçlü Yönleri: Karda sportif-dinamik kullanım ve stabil yanal tutuş özellikleri sergileyen kış lastiği, yüksek direksiyon yönlendirme özellikleri, kuru zeminde kısa fren mesafesi.
• Zayıf Yönleri: Kuru zeminde orta tutuş özellikleri, nispeten yüksek yuvarlanma sesi

6. sıra
Hankook Winter I'cept evo 2

• Güçlü Yönleri: Tüm hava şartında stabil ve güvenli sürüşlere imkan sağlayan kış profil yapısı, uygun satış fiyatı.
• Zayıf Yönleri: Islak pistte ortalama tutuş özellikleri, ıslak ve kuru zeminde nispeten uzayan fren mesafesi.

7. sıra
Cooper WM-SA 2+

• Güçlü Yönleri: Güvenli kızaklama(ma) özellikleri, tatmin edici ıslak zemin kullanımı, düşük yuvarlanma sesi.
• Zayıf Yönleri: Kış koşullarında orta derecede performans ve tutuş özellikleri, nispeten uzun kuru fren zemin mesafesi.

7. sıra:
Fulda Kristall Control HP2

• Güçlü Yönleri: Güvenli kış kullanım kalitesi, yüksek kızaklama(ma) özellikleri, uygun fiyat.
• Zayıf Yönleri: Direksiyon hareketine geç tepki ve ıslak zeminde önden kayma eğilimi, ıslak ve kuru zeminde uzun fren mesafesi.

9. sıra
Nokian WR A4

• Güçlü Yönleri: Tatmin edici kur zemin kullanım özellikleri, yakıt tasarrufu sağlayan azaltılmış yuvarlanma direnci.
• Zayıf Yönleri: Finli kış uzmanı karlı ve ıslak zeminde direksiyon hareketlerine geç cevap vermesi ile hayal kırıklığı yarattı, düşük kızaklama sürati.

10. sıra
Sunny Wintermax A1 NW211

• Güçlü Yönleri: Tatmin edici kış kullanımı kalitesi, düşük yuvarlanma direnci.
• Zayıf Yönleri: Islak zeminde düşük yanal tutuş ve ıslak zeminde uzun fren mesafesi, kuru zemindeki direksiyon tepki direkt değil ve dalgalanma hissi vermekte.

Alınan Notlar(*):
1. Continental WinterContact TS 850 P 92 V   
Örnek lastik
(2/1-/2+)

1. Michelin Pilot Alpin PA4 92 V   
Örnek lastik
(1-/2+/2)   

3. Goodyear Ultra Grip Performance Gen-1 92 V   
Örnek lastik
(2+/2+/2)   

4. Dunlop Winter Sport 5 92 V   
İyi
(2+/2+/2-)       

5. Pirelli Winter Sottozero 3 92 V   
İyi
(2+/2/2-)       

6. Hankook Winter I'cept evo² 92 V   
Tatminkar
(2/2-/2-)       

7. Cooper WM-SA 2+ 92 V   
Tatminkar
(3+/2+/2-)       

7. Fulda Kristall Control HP2 92 V   
Tatminkar
(2+/3+/2-)       

9. Nokian WR A4 92 V   

(2-/3+/2)       

10. Sunny Wintermax A1 NW211 97 V   
Tavsiye edilmez
(2+/4-/3+)

(*) Notlar sırası ile kar/ıslak/kuru sonuçlarını göstermektedir.

ealprsln

Ben de Pirelli kışlık lastiklerinde yüksek ses dışında rahatsız edeici hiç birşey görmedim. Sottozero3'ün tutuşu gayet iyidir değil mi You are not allowed to view links. Register or Login ?
Sottozero SerieII kullandım ben "3" sezon, yüksek fiyatlı olmasına rağmen verdiğin paraya acınmayacak bir lastikti...
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

octinum

Bu arada farkettiniz mi, Nokian'lar son zamanlarda hep aşağıda kalmış. Niye öyle ki?

judge_85

Ben de Pirelli kışlık lastiklerinde yüksek ses dışında rahatsız edeici hiç birşey görmedim. Sottozero3'ün tutuşu gayet iyidir değil mi You are not allowed to view links. Register or Login ?
Sottozero SerieII kullandım ben "3" sezon, yüksek fiyatlı olmasına rağmen verdiğin paraya acınmayacak bir lastikti...

Şirket araçlarında hep Pirelli vardı, biraz da sert bir lastik. Kendi aracımda Goodyear var, kıyaslama buna göre

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
2016-05 / 93756KM

Alfadanadam

2 sezon Pirelli Sotto Zero II kullandım Citroen Picasso'da. Aldığıma asla pişman etmeyen bir lastik oldu. Hatta bir keresinde Kartalkaya'dan zincir takmaya ihtiyaç duymadan inebilen tek araçtık. Bilimsel bir gösterge değil elbette ama bence oldukça başarılı bir lastik.

nazamarya

Pirelli pzero dan ben de biliyorum sert ve sesli bir lastik olduğunu. Goodyear asym 3'e geçince yol sesi tamamen kesilmişti. Kış lastiğinde idare edilir, önemli olan karda ve yağmurda iyi performans almak ki yorumlar hep olumlu yönde.

Sottozero3'ü 2016 üretimi bir lastikçide çıkma olarak buldum gidip bakacağım. Pek de içime sinmiyor güvenemiyorum sahibinden bulsam biraz daha rahat olacağım. Eğer alırsam gözlemlerimi paylaşırım.

Kurzuk

Yaklaşık 2 yıl pzero kullandım. 10 gündür Goodyear assy 3 kullanıyorum daha yumuşak, sessiz ve konforlu bir lastik. Her iki lastiğin ilk zamanlarını karşılaştırınca yol tutuşu ve fren mesafesi de daha iyi diyebilirim. Ama zamanla eskime, yıpranma vb. Gelişmeleri gözlemledikçe yazacağım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

nazamarya

Karda RFT ve normal lastik arasında performans farkı olur mu sizce? Aynı marka ve model lastik için düşünürsek.

nazamarya

Pirelli Sottozero 3 Run Flat lastikleri bugün taktım, lastikleri kaçırmamak için biraz erken taktırmak zorunda kaldım.

Kuru zeminde yol tutuş ve fren mesafesi çok iyi, kavşaklarda özellikle denedim yola tutunması başarılı, ani frenlerde abs hiç devreye girmeden durabildim. Goodyear Efficientgrip Performance Run Flat yaz lastiklerim ile aynı diyebilirim.

71db ses seviyesi 20-30km hızlarda hafif uğultu yapıyor.

Yağmur ve karda da gözlemlerimi paylaşırım.

fluhayat

daha önceden paylaşıldı mı bilmiyorum ama baya ayrıntılı ve güzel bilgiler sunuyor.
alfa romeo 2004 156 distinctive

ayredin1982

Arabamın jantlarını değiştirmek istiyorum.(giulietta 1.4 tct) mevcut jantlar 16(205 55 16) .Ben oem 18  janta geçmek istiyorum.Kullanacağım lastik 30.000 km dir  kullandığım ve memnun kaldığım crosclimate.

Sizlere danışmak istediğim husus aşırı konfor kaybı olur mu ? 18 oem jant alırsam çukurlardan dura dura mı geçmek lazım.Ayrıca ön takım bozulur diyenler oluyor.Jantın sürekli yamulur diyenler de var.Ayrıca 17 jant ile (225 45 17) 18 jant (22540 18) arasında konfor farkı çok çok varmı. Kullananlar arkadaşlar bir açıklama getirirse ona göre 18 janta geçeğim yoksa 17 jant alıp yoluma devam edeceğim.

Kaan

Arabamın jantlarını değiştirmek istiyorum.(giulietta 1.4 tct) mevcut jantlar 16(205 55 16) .Ben oem 18  janta geçmek istiyorum.Kullanacağım lastik 30.000 km dir  kullandığım ve memnun kaldığım crosclimate.

Sizlere danışmak istediğim husus aşırı konfor kaybı olur mu ? 18 oem jant alırsam çukurlardan dura dura mı geçmek lazım.Ayrıca ön takım bozulur diyenler oluyor.Jantın sürekli yamulur diyenler de var.Ayrıca 17 jant ile (225 45 17) 18 jant (22540 18) arasında konfor farkı çok çok varmı. Kullananlar arkadaşlar bir açıklama getirirse ona göre 18 janta geçeğim yoksa 17 jant alıp yoluma devam edeceğim.

17 ile 18 arasında ölümcül bir konfor farkı yok. Jant oem ise yamulma vs. hiçbir şey olmaz. Sadece park ederken kaldırım kenarlarına daha bir dikkat etmek lazım çizmemek için. Alfa Romeo lar zaten yapısı gereği sert arabalar olduğundan ön takım ve özellikle amortisörler daha kısa ömürlü. Bu kısa ömrü daha da kısaltmamak için bozuk yollarda daha yavaş gitmekte, kasislerden, çukurlardan durarak geçmek te fayda var.
(Bu arada kısa ömür derken 5-10 bin km den bahsetmiyorum tabii ki. Yanlış anlaşılmasın.) 
1 hayal
5 duyu
6.his

Dellobaltino

Malum giuliettalarin amortisörleri biraz sert yapida olduğundan konforu artirmak amaciyla eskimiş lastiklerimi konfor ve sessizlik odakli lastiklerle değiştirmeye karar verdim.uzun araştirmalar neticesinde goodyear eagle f1 asymmetric 3 de karar kildim.yol bozukluklarini kavrama 10 üzerinden 8.6 puan almis, sessizlikte 9.7.çok sessiz yumuşak denilen lastiklerin puanlari 7 civarinda.kullanan herkes konforlu ve sessiz bir lastik olduğunu söylüyor.açikçasi yol tutuşu o kadar umursamiyorum.çünkü bozuk,yamali, çukurlu tümsekli yollarda zaten yoldan çikacak kadar hizli gidemiyorum.tek istediğim konfor yumuşaklik.bozuk yollarda korka korka gitmekten biktim

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nazamarya

Malum giuliettalarin amortisörleri biraz sert yapida olduğundan konforu artirmak amaciyla eskimiş lastiklerimi konfor ve sessizlik odakli lastiklerle değiştirmeye karar verdim.uzun araştirmalar neticesinde goodyear eagle f1 asymmetric 3 de karar kildim.yol bozukluklarini kavrama 10 üzerinden 8.6 puan almis, sessizlikte 9.7.çok sessiz yumuşak denilen lastiklerin puanlari 7 civarinda.kullanan herkes konforlu ve sessiz bir lastik olduğunu söylüyor.açikçasi yol tutuşu o kadar umursamiyorum.çünkü bozuk,yamali, çukurlu tümsekli yollarda zaten yoldan çikacak kadar hizli gidemiyorum.tek istediğim konfor yumuşaklik.bozuk yollarda korka korka gitmekten biktim

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Giulietta'da Pzero ve Asym 3 kullandım 225/40/18 ebatta. Islak ve kuru yol tutuşlarında ben bir fark göremedim ikisi de iyiydi. Sadece pzero biraz geç ısındığı için abs çabuk devreye giriyordu. Ses konusunda ise Pzero dan Asym3'e geçince yol sesi gitti diyebilirim. Konforlu ve yol tutuşu iyi bir lastikti memnun kaldım tavsiye ederim.

nazamarya

2012 TCT 2015 Ekimde aldım 32.000km'de. 2017 Ekimde 58.000km'de sattım. 225/40/18 ebatta 7,5J x 18" ET41 orjinal jant vardı üzerinde ben aldığımda. Sanırım 2. sahibi almış tahminim de 50.000km civarı toplam kullanıldı. 2 Jantımda tek noktada küçük yamuk vardı ama ne balans ayarını ne de aracın gidişini etkileyecek boyutta değildi. Muhtemelen çukura sert düşüşte olmuştur. Kaldırıma çıkma durumum çok olmadı ona birşey diyemem. Fakat orjinal olmazsa büyük sıkıntı yaşarsınız onu belirteyim.

Ek olarak ön takım olayına gelince, 5 yıl bu ebatta ön takım ve arka takımdan tek bir parça değiştirmedi aracım. Satarken en küçük bir ses tıkırtı bile yoktu. Üstelik balon yaptığı için hem eski sahibi hem ben toplamda 5 lastik değiştirmişiz :) En kötü yanı da bu. Bugün 1 lastik 500 lira civarında bu ebatta. Eğer jant orjinal olmazsa hem lastik hem jant gidebilir.

Son olarak şuanda 205/55/16 RFT var yeni aracımda. RFT ye rağmen oh be diyorum :) Yerde çukur arama derdi bitti ve konfor şuan bana o kadar iyi geldi ki 18 jantta yorulduğumu hissediyorum. Muhtemelen sizi biraz zorlar ama görsellik ve konfor ikisi bir arada olmayacaktır 225/40/18 için :)

ayredin1982

2012 TCT 2015 Ekimde aldım 32.000km'de. 2017 Ekimde 58.000km'de sattım. 225/40/18 ebatta 7,5J x 18" ET41 orjinal jant vardı üzerinde ben aldığımda. Sanırım 2. sahibi almış tahminim de 50.000km civarı toplam kullanıldı. 2 Jantımda tek noktada küçük yamuk vardı ama ne balans ayarını ne de aracın gidişini etkileyecek boyutta değildi. Muhtemelen çukura sert düşüşte olmuştur. Kaldırıma çıkma durumum çok olmadı ona birşey diyemem. Fakat orjinal olmazsa büyük sıkıntı yaşarsınız onu belirteyim.

Ek olarak ön takım olayına gelince, 5 yıl bu ebatta ön takım ve arka takımdan tek bir parça değiştirmedi aracım. Satarken en küçük bir ses tıkırtı bile yoktu. Üstelik balon yaptığı için hem eski sahibi hem ben toplamda 5 lastik değiştirmişiz :) En kötü yanı da bu. Bugün 1 lastik 500 lira civarında bu ebatta. Eğer jant orjinal olmazsa hem lastik hem jant gidebilir.

Son olarak şuanda 205/55/16 RFT var yeni aracımda. RFT ye rağmen oh be diyorum :) Yerde çukur arama derdi bitti ve konfor şuan bana o kadar iyi geldi ki 18 jantta yorulduğumu hissediyorum. Muhtemelen sizi biraz zorlar ama görsellik ve konfor ikisi bir arada olmayacaktır 225/40/18 için :)
O zaman 17 ye bakmam daha uygun olur gibi. Teşekkür ederim.

SM-C7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aktugoksuz

Aracımın yazlık lastiklerini değiştireceğim ama lastik konusunda emin olamıyorum. Herkes gibi fiyat&performans gözeterek araştırıyorum. Yol tutuş ve fren mesafesi en çok göz ettiğim durumlar.
Aklımda şu anda Goodyear Eagle Sport var ancak, çok fazla kullanıcı yorumu bulamadım. Aranızda kullanan, tecrübe sahibi olan varsa değerlendirme yapabilirse sevinirim.
Ebat olarak 195/65R15 düşünüyorum.
156 - 1.6 TwinSpark  - 2002
Mito - 1.4T Distintive - 2010
Fiesta - 1.0 Red Edition - 2015