Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yine yeni yeniden...Busso`ya devam...156 2.5 V6 Q2

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

devirsever

You are not allowed to view links. Register or Login
    Böyle projeleri gördükçe sanki kendim yapıyormuş gibi mutlu oluyorum
Maaşallah çok güzel işler bunlar.

Bir de bir sorum olacak size. 159' umu alalı 2 yıl oldu ve aldığımdan beri kalkışlarda ve vites geçişlerinde bir lokurtu duyuluyor. Alırken aks boşluğu dendi neyse hallederiz dedim ve aldım. Hemen Zeki abiye koşup gittim. Aracın konusunda da var zaten ön düzen ve frenle ilgili çalışmada, Zeki abinin "evet aksta boşluk var ve bu tamir edilebilir yenisini almaya gerek yok" demesi üzerine aks da tamir edildi. Zeki abinin teşhisinden ve yaptırdığı tamirden şüphem yok fakat problem çözülmedi akstaki boşlukla beraber başka bir sorun da vardı demek ki. Daha sonra tekrar Zeki abiye gitmek yerine "Arkadaş" tavsiyesi ile oturduğum yere yakın olan Lüleburgaz' da bir vatandaşa gittim. İlk teşhisi bu lokurtunun motor takozlarından kaynaklandığıydı. Ne gerekliyse yap ne değişecekse değişsin dedim. Ama değişmeyen tek şey lokurtunun kendisiydi ve hala devam ediyordu. Çıldırmak üzereyim

Bu kadar gereksiz bilgi verdiğim için özür diliyorum ve son ihtimal olan diferansiyel için M32 şanzımanın orjinali yerine Quaife LSD ile değiştirmek istiyorum. Bu konuda bana bir yol gösterebilir misiniz? Teşekkür ederim

SM-J510FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben olsam ilk olarak akslar, amortisor takozlari, motor takozu sonra sanziman takozu ve en son difransiyel kismina bakardim. Akslarla motor takozunu elemissiniz.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

devirsever

Quaife lsd ve uzun diferansiyel dişlisi ile projeye devam. Mevcut 2.5 şanzımanı yüksek güçlerde çok kısa kalıyor :)

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

I love Q2   :D

Otobanda kisa sanziman cok sikinti. 2.5ten yuzde 8 civari uzun olan 3.2 gt sanzimaninda bile elim hep 7. vitese gidiyordu :S

gt + 100hp + daha dusuk bir yuksek rakim kayip gucu ile uzun sanzimanin birlesimini sabirsizlikla bekliyorum  :haydi:
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

devirsever

Iyi dilekleriniz icin cok tesekkurler arkadaslar  :alfisti:

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

Theillest

Tam gaz harika gidiyor abi proje merakla beklemedeyiz :)

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tunerviper

Böyle projeleri gördükçe sanki kendim yapıyormuş gibi mutlu oluyorum
Maaşallah çok güzel işler bunlar.

Bir de bir sorum olacak size. 159' umu alalı 2 yıl oldu ve aldığımdan beri kalkışlarda ve vites geçişlerinde bir lokurtu duyuluyor. Alırken aks boşluğu dendi neyse hallederiz dedim ve aldım. Hemen Zeki abiye koşup gittim. Aracın konusunda da var zaten ön düzen ve frenle ilgili çalışmada, Zeki abinin "evet aksta boşluk var ve bu tamir edilebilir yenisini almaya gerek yok" demesi üzerine aks da tamir edildi. Zeki abinin teşhisinden ve yaptırdığı tamirden şüphem yok fakat problem çözülmedi akstaki boşlukla beraber başka bir sorun da vardı demek ki. Daha sonra tekrar Zeki abiye gitmek yerine "Arkadaş" tavsiyesi ile oturduğum yere yakın olan Lüleburgaz' da bir vatandaşa gittim. İlk teşhisi bu lokurtunun motor takozlarından kaynaklandığıydı. Ne gerekliyse yap ne değişecekse değişsin dedim. Ama değişmeyen tek şey lokurtunun kendisiydi ve hala devam ediyordu. Çıldırmak üzereyim

Bu kadar gereksiz bilgi verdiğim için özür diliyorum ve son ihtimal olan diferansiyel için M32 şanzımanın orjinali yerine Quaife LSD ile değiştirmek istiyorum. Bu konuda bana bir yol gösterebilir misiniz? Teşekkür ederim

Selamlar. Salıncaklar kontrol edildi mi. Salıncak burçlarından boşlukta lokurtu yapar. Eğer alt takımı da elersek şanzıman tarafına bakmakta fayda var.

Turbo Twin Spark

Serhat59

Üstad bakılmayan tek yer şanzıman kaldı. İlk fırsatta baktıracağım. Yanılıyorda olabilirim tabii ki ama tahminim diferansiyel. Orjinal diferansiyel 2500 TL gibi bir fiyatta. Quaife ise 750 £ getirmesi falan 1000 £ olur gibi. O da 6000 TL Bakalım ne çıkacak. Eğer diferansiyel değişmesi gerekirse Quaife ile değiştirmeyi düşünüyorum.
Selamlar. Salıncaklar kontrol edildi mi. Salıncak burçlarından boşlukta lokurtu yapar. Eğer alt takımı da elersek şanzıman tarafına bakmakta fayda var.

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

tunerviper

Üstad bakılmayan tek yer şanzıman kaldı. İlk fırsatta baktıracağım. Yanılıyorda olabilirim tabii ki ama tahminim diferansiyel. Orjinal diferansiyel 2500 TL gibi bir fiyatta. Quaife ise 750 £ getirmesi falan 1000 £ olur gibi. O da 6000 TL Bakalım ne çıkacak. Eğer diferansiyel değişmesi gerekirse Quaife ile değiştirmeyi düşünüyorum.

Quaife tabiki de güzel ama 2500 gibi fiyatlara çıkma m32 şanzıman bulunur :)

Turbo Twin Spark

tunerviper

İlk marşı yaptık hayırlısı ile.

Turbo Twin Spark

01hakan

Hedef ne oldu şuan
İlk marşı yaptık hayırlısı ile.

Coure Sportivo

COURE SPORTİVO

devirsever

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

E.Ç.M. (MiTongin)

*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Alsift140

Anlaşılan efsane makine olacak

HTC 10 evo cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfadanadam

Maaşallah, faceboook üzerinden de takip ediyorum. Bitmiş halini de merakla bekliyoruz.
Ellerinize, sabrınıza ve kesenize sağlık  :yukari-ok:

Murad

Harika çalışma. Süreci merakla takip ediyorum.

G3221 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

devirsever

Evet bir video gelsin  :)

Kasnagimiz bir beden kucuk kaldi bu yuzden 280-290hp civarinda cikti makine. Kasnak degisimi ile beraber 300+hp... Firsat bulunca fotolari ekleyececegim. Video asagi yukari Ankara rakiminda cekildi, 2 kisi ve full bagaj. Hiz gostergesi gps hizina cok yakin, -3kph gibi.

Cok tesekkurler You are not allowed to view links. Register or Login

Ayrica boya koruma, temizlik, seramik kaplama ve jantlarin boyanmasi icin tesekkurler You are not allowed to view links. Register or Login
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

01hakan

Hay maşallah bre bismillah o zmn
Ibre neden çok oynuyor

Kasnagimiz bir beden kucuk kaldi bu yuzden 280-290hp civarinda cikti makine. Kasnak degisimi ile beraber 300+hp... Firsat bulunca fotolari ekleyececegim. Video asagi yukari Ankara rakiminda cekildi, 2 kisi ve full bagaj. Hiz gostergesi gps hizina cok yakin, -3kph gibi.

Ayrica boya koruma, temizlik, seramik kaplama ve jantlarin boyanmasi icin tesekkurler You are not allowed to view links. Register or Login

Coure Sportivo

COURE SPORTİVO

Murad

Çok iyi. Kazasız belasız.

G3221 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

devirsever

Hay maşallah bre bismillah o zmn
Ibre neden çok oynuyor
Coure Sportivo

Kotu alfa iste  :)
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

01hakan

Şanzımana el atacaksınız dimi
Kotu alfa iste  :)

Coure Sportivo

COURE SPORTİVO

devirsever

Şanzımana el atacaksınız dimi
Coure Sportivo

Yok, sanziman degisti zaten, gtalardan hafif daha uzun oldu, son iki vites cok uzun kaldi arabayi oldurmek istemedik.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

tunerviper

İyi günlerde kullan abi. Gayet keyifli oldu. Güncellemeler ile daha keyifli olacaktır.
Turbo Twin Spark

tunerviper

Turbo Twin Spark

ademirtas

Masallah...

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1996 - Alfa Romeo GTV
2008 - Fiat Grande Punto
1998 - Alfa Romeo 156
2000 - Alfa Romeo 156 SS