Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Düşük bütçeyle yedek araba alınsa ne olur?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

devirsever

You are not allowed to view links. Register or Login
Düşük bütçe ile 2. araba alımını 1 sene önce yaptım. İş için çok kullanıyordum Alfa'mı.
16 bin tl'ye TATA Marina 2006 aldım, sw. Çok memnunum. Fiyat fayda oranı ve kullanışlılık şahane. Yedek parça ve bakım maliyetleri düşük. Ön takım sorunu yok. Station kısmı aşırı geniş. Tatilde rahat ettik..
Dizel yakıt biraz pahalı ama lpg de zaten pahalılandı..
1.4 70 hp gitmiyor ama gitmesi de gerekmiyor öyle pek de hızlı.
Ayrıca, abs, hidrolik direksiyon, 4 cam otomatik, mp3 player vs  gibi donanımlar da var.
Şiddetle tavsiye ediyorum.. Alfa'm da şimdi keyfine bakıyor.
:)

2012 de esim araba kullanmasini ogrenene kadar vursun kirsin diye hb olanini (Indica sanirim) alacaktik, satan arkadas firmadan cikma araclarin motorlarini toplayip satiyordu, turbosuz olan duz dizel gayet benzinli gibi tepkisi, turbo olan pire gibiydi bu yuzden sakin surus olsun diye turbosuzunu alacaktik ama satan arkadas sureci uzatinca baska arabalara donmustuk. HB olaninin gorus alani cok guzel.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

Tolga033

Konuyu yeni gördüm baştan sona keyifle okudum. :) Ne güzel denk gelmiş öyle, hayırlı olsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

147BLACK

TATA'yı önerme konusunda aslında gayet ciddiyim.. Bulunduğunuz ilde yapabilecek usta varsa ve yedek parçasına ulaşabiliyorsanız kesinlikle o fiyata bir tane alınıp paşa paşa binilir. Biz hatta babama da bizim apt komşumuzun TATA Marina'sını aldık. Ailede iki tane SW Tata'mız oldu.. Aslında onun aracını ilk ben almak istedim ama o sıra satmayacağım dedi. Ben de 2017 Kasım ayında Sahibinden'e düşen ilk Marina'yı aradım ve direkt görmeye gittik.
Ankara GATA'nın giriş kapısının karşısındaki bir bayan kuaförününmüş. Amcam eski ustadır, senelerce ŞAŞMAZ Sanayi'de rot balans dükkanı işletti.
Aracın fiyatını duyup bir de görüntüsünü görünce bir anda yüzünde gülücükler açtı, beraber gitmiştik. Kuaför de saftorik ayaklarına yatan bir adam. Arabadan pek anlamaz ayaklarına yatıyor.. "Değişen parça var mı arabada?" diye soruyoruz.
"Yağı değişti bir kez.." benzeri cevaplar veriyor.
Neyse, 88 OTO'daki tanıdık bir ustaya götürdük. Aracın debriyajının bitik olduğunu ve piyasasının olmadığını ama kaporta ve motorunun düzgün olduğunu vs söyledi. 1-2 gün içinde aldık ruhsat devrini.
Bu kuaför aklı sıra saf ayağına yatıp çakallık yapıyormuş. Arabayı aldıktan 2 gün sonra hararetten dolayı yolda kaldım. Meğerse radyatör delikmiş. Adam bana "cam suyu kabı delik, onu değiştirin" demişti.
Çakal eleman, arabaya 3 kuruşluk bakım yaptırmamak için satışa çıkartmış.
Bana da bir seferinde "Etlik'te işime yakın ev alacağım bu yüzden satıyorum" dedi. Bir seferinde de "BMW alacağım" dedi..
Hepsi laf, arabaya bakım yapmamak adına acilen satılığa çıkartmış. Az bir süre kullanmış zaten. Öncesinde Doğu'da çalışan bir astsubayınmış araç. 27 plakadan 06'ya çevirttim sonra.
O sene ALFA ile 5 kez yolda kalıp sürekli çekici çağırmışken TATA ile de 2. gününde yolda kalınca benim moral yerle bir oldu.
Benim ALFA servisi de "2. arabayı alacaksan bize illaki getir göster" demişti. Onlara da hiç danışmadan aldım. Zaten sürekli DACİA övüyorlardı bana TATA ile kapılarına gidince kızdılar. Biz sana demiştik gibi...
Adamlara TATA'yı emanet ettim, keza ilk kez yapıyorlarmış. 3 günde trigerden, radyatöre, baskı balatadan amortisör tamirine kadar bir giriştiler. O günün parasıyla 3000 tl masraf yaptım ama sonra araba tık demedi.
Servisteki ustalardan birisi "iyi iyi, yaptığımız bakıma cevap verdi araba, demek ki düzgünmüş" dedi.

İşin özü şu, düzgün bakımları yaptırılınca çıtkırıldım bir araç gibi sürekli masraf çıkartmıyor. Aldıklarımız bakım yaptırmamışlar düzgünce. 
OSTİM Sanayi'de sadece TATA yapan bir yer var. Hemen karşı caddede de bakkal dükkanı gibi bir yerde yedek parçaları satılıyor. Onlar da uygun fiyatlı sayılır...

Lüks istemeyen kişiler değerlendirebilir.  :alfisti:
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Turkay33

Mesela şöyle bir liste oluşturmak mümkün;

Alfa Romeo
33
155

Citroën
Saxo VTS

Renault
Clio 1.8 RSi

Gerçi bunları daha sonra satmak mümkün olur mu, veya ne zaman satılır, orası ayrı bir hikaye konusu olur!
Burdaki ilanlardan yeşil 155 i gruptan biri mi aldı ? Bilgisi olan var mı :)
1994  33  1.5 ie / 2001 Başlangıç
2004 156 1.6 TS
2006 159 1.9 Jtdm
2005 156 2.0 Selespeed White
1998 156 1.6 TS
2003 156 1.6 TS
2000 156 2.4 JTD
2006 156 1.6 TS
2004 156 2.0 Selespeed
2001 156 1.9 JTD
1998 156 2.0 TS
2006 159 1.9 Jtdm
2000 156 2.0 TS
2006 147 1.6 TS
2001 156 2.0 TS

147BLACK

2011 yılında eski kız arkadaşıma çok uygun fiyata bir 155 Super Lusso almıştık. Dört ay bizde kaldı ve en sonunda aldığımızdan bile düşük bir fiyata Bitlis Tatvan'dan atlayıp gelen bir polis komiserine vermiştik arabayı. Adam daha yolda giderken Malatya'dan telefon açıp "yolda kaldım, ne yapacağım" demişti. Kız arkadaşım bir sefer bile kullanamadı aracı sorunlarından dolayı.
155'lerin elektrik tesisatı cidden sıkıntılı.. Defalarca elektrikçiye gitti ama çözemediler.
Yedek parçası vs de çok zor bulunuyor.
Düzgün giden bir aracın yanına hobi veya proje maksatlı düşünülebilinir ama günlük işlerde kullanayım, yorayım kafasıyla gideceğini sanmıyorum. Ankara'da bir tane 155 var mesela. FLY plakalı.. Orhan beydi sanırım kullananın ismi. İlk aldığından beri o kullanıyordu. İlk sahibi..
Ancak böyle bir 155 bulunursa düşünülmeli. Seceresi belli...
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

devirsever

2011 yılında eski kız arkadaşıma çok uygun fiyata bir 155 Super Lusso almıştık. Dört ay bizde kaldı ve en sonunda aldığımızdan bile düşük bir fiyata Bitlis Tatvan'dan atlayıp gelen bir polis komiserine vermiştik arabayı. Adam daha yolda giderken Malatya'dan telefon açıp "yolda kaldım, ne yapacağım" demişti. Kız arkadaşım bir sefer bile kullanamadı aracı sorunlarından dolayı.
155'lerin elektrik tesisatı cidden sıkıntılı.. Defalarca elektrikçiye gitti ama çözemediler.
Yedek parçası vs de çok zor bulunuyor.
Düzgün giden bir aracın yanına hobi veya proje maksatlı düşünülebilinir ama günlük işlerde kullanayım, yorayım kafasıyla gideceğini sanmıyorum. Ankara'da bir tane 155 var mesela. FLY plakalı.. Orhan beydi sanırım kullananın ismi. İlk aldığından beri o kullanıyordu. İlk sahibi..
Ancak böyle bir 155 bulunursa düşünülmeli. Seceresi belli...

Aklima ilk Alf 155 q4 geldi. Hergin arabanin altina yatmayi aliskanlik haline getirmistim, hic yolda birakmadi ama parkettigim yerden sikintisiz geri ciktigi cok nadirdir. Gtv alinca baska sikintilarim oldu ama 155e gore 1/10 oraninda ariza cikardigini soyleyebilirim.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

devirsever

Eski araba alinca ozellikle motor sogutma sivisi, hortumlari , radyator, kalorifer petegi, termostat vs degisirse ariza orani yari yariya dusuyor...
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

ysbilgin

Aklima ilk Alf 155 q4 geldi. Hergin arabanin altina yatmayi aliskanlik haline getirmistim, hic yolda birakmadi ama parkettigim yerden sikintisiz geri ciktigi cok nadirdir. Gtv alinca baska sikintilarim oldu ama 155e gore 1/10 oraninda ariza cikardigini soyleyebilirim.

Ne demişler, bir İtalyan otomobilinin altında yağ damlaları görmüyoranız motorunda yağ kalmamış demektir. :)
Hayat sıkıcı otomobillere binmek için çok kısa!

devirsever

Ne demişler, bir İtalyan otomobilinin altında yağ damlaları görmüyoranız motorunda yağ kalmamış demektir. :)

:D
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

octinum

Hahaha  :haydi: :alfisti: