Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hayvan hakları, korunması, kollanması

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aşmış

You are not allowed to view links. Register or Login
ben özellikle son 2 senedir "yemek" yerken çok mutsuz hissediyorum, yediğim şeyi bir plastik olarak düşünüp geçmeye çalışıyorum, et yemek istemiyorum ancak küçüklükten beri etin tadına alışmış olduğumuz için bir yerde kokusunu bile duyunca çekici geliyor, günde 2 öğün et tüketiyorum ve resmen pişman oluyorum.

ben et yemesem ne değişecek, mezbahalar, kesimhaneler, kaçak et kesim yerleri yine devam edecek biliyorum, ama kediye köpeğe dokunurken gözlerinin içine baktığımda pişmanlık hissediyorum artık.

bazen de durup düşünüyorum, güçsüz olan her şey bir şekilde yok oluyor. güçsüz olan, fakir olan insan da buna dahil, eziliyor ve yok oluyor.  şu saniye bile dünyada ne kadar çok av-avcı durumu yaşanıyor bir düşünsenize, bir aslan bir zebra yavrusunu yiyor, büyük ve vahşi balıklar küçük balıkları tek lokmada götürüyor, et yiyen bitkiler bile var, yani doğada herşeyin bir döngüsü var evet, mezbahadaki hayvanlar da insanlığın nesli devam edebilsin diye "üretilen" hatta çoğu zaman laboratuvarlarda hormonlarla yapısı değiştirilen hayvanlar, ancak onların da duygu ve hisleri var, bu sebeple, tavanın üzerinde yakıp mideme indiriyor olduğumda pişmanlık yaşıyorum.
son zamanlarda bu sebeple spordan da biraz soğudum diyebilirim, sporda gelişim göstermenin tek koşulu yemek, ancak ne zaman instagramda vb. iri yarı bir sporcu görsem, bu herif bugünlere gelebilmek için kaç hayvanı yedi? düşüncesi sarıyor.

geçenlerde facebookta bir video denk geldi, denk gelirseniz lütfen izlemeyin, çinde br sokak köpeğini yakalayıp, kaynak makinesi ile canlı canlı yakıyorlar, yemek için,  hayatımda bu kadar rahatsız eden bir görüntü hiç izlemedim ( bomba ile patlayan insan, kafası kesilen insan vb. inanın bu kadar acı bir görüntü oluşturmuyor)
insanlığımdan utandım resmen, ve son zamanlarda hep , bu dünyanın çok fazla acı içerdiğini, bu kadar acıyı nasıl kaldırdığını düşünüyorum, mutlaka bir sonu olmalı, insanlığın da bir sonu olmalı diye düşünüyorum.. kafayı kırdı heralde bu herif diye düşünecek arkadaşlar için de ; bu düşünceler de çok sağlıklı düşünceler değil bu arada biliyorum :) ama böyle düşünmekten kendimi alamıyorum

Tam olarak en sağlıklı düşünce yapısıyla düşünüyorsunuz. :) Çoğunluğun ne düşündüğünün önemi yoktur, yani bir şeyi milyonlarca insan destekliyor olması onun doğru olduğunu göstermez hatta genellikle yanlış olduğu kesindir. Bu yüzden alışılagelmiş mantık ve bakış açısından çıktığınızda ancak gerçek hisleri ve gerçekleri görebilirsiniz. Düşünceleriniz tamamen doğru fakat tek bir nokta var değinebileceğim: Doğadaki güçlü zayıf ilişkisi, doğadaki güçlü zayıf ilişkisidir. Biz insanlar olarak düşünce yeteneği kazandıktan sonra bu artık başka bir yere gitmiştir. Yani artık hayatta kalmak için yemek yerine keyif için hatta hava atmak için yemek yer hale geldik.
İhtiyacımız olandan çok çok fazlasını yer hale geldik ve bu talebi karşılamak için sadece yiyecek olarak kullanılmak üzere üretilen duyguları olan bu hayvanları sömürmeye başladık.
Zenginin hayatta kalması fakirin ölmesi de zenginin doyamamasından dolayıdır. Burada güçlü olan ve zayıf olan diye bir denge söz konusu değildir ama benzer olduğu için ayıt edebilmesi derinlemesi analizler sayesinde gerçekleşebilir.

Dünya nüfusunun %90'lık geliri dünya nüfusunun %3'lük kısmının elinde. Bunun nedeni açları doyuramamak değil tokları doyuramamaktır, hal böyleyken de güçlü güçsüz dengesi aslında iyi ve kötü olarak evriliyor günümüzde. Çok parası olan evet güçlü ama o parayı nasıl elde etti? (zenginlerin büyük bir çoğunluğu tahmin edilemeyecek kadar büyük kötülükler yapmıştır) Aileden zengin olarak doğmak tamamen bir şans meselesi. Afrika'da da doğmuş olabilirdik. Yeterince kötüysek emek sömürerek ve insan kazıklayarak çok paralar kazanabilirdik, güçlü olabilirdik, ama bu, burada doğadan ayrılıyor, ihtiyacın için gücünü kullanmak yerine insani iç güdün olan hırs ve egon için bunu yapıyorsun. Aklını kullanıp diğer insanları ezerek yükselmeyi seçmek tamamen bir ahlak meselesidir, doğadaki savaşı kazanma meselesi değildir. Bu; bu insanları arslan, diğerlerini de ceylan yapmaz, bu ahlaklıyla ahlaksızlık arasında bir seçimdir.
Aklını, dehanı dünyanın iyi bir yer olması için kullanmak yerine kendi yükselmen için kullanmayı seçerek güçlü olunmaz, ahlaksız olunur. :)
Bertrand Russell'ın bir lafı vardır: "Tüm canlıların refahı sağlanamadıkça dünyada refah sağlanmış sayılamaz" der. Konu budur.

Empati yüksek zekaya işaret eden geliştirilebilir yani öğrenilebilir bir şeydir. Duyduğunuz kaygılar bunun içindir, yani analitik düşünebildiğiniz noktada ulaşacağınız yer bu derin üzüntü hissidir.

İnsan maalesef etçil bir tür. Et yemeden de hayatını sürdürebilmesi mümkün fakat bazı durumlarda sağlık sorunlarına yol açabiliyor ama bu da günde 3 öğün et yemek zorunda demek de değil. Dünyanın aldığı bu son derece sefil ve aşağılık hale bakarak zaten bunu yapabilmek imkansız. Ben haftada en fazla 1-2 gün tek öğünde içinde et olan bir yemek yiyorum artık. Yani haftada 1 hamburger, yada içinde kıyma olan bir yemek gibi. Bunun dışında azıma et girmiyor ve yakın gelecekte de tamamen kesmeyi planlıyorum. Bunu sizin de yaşadığınız empati, bilgi, farkındalık ve vicdan sağlıyor. Dereceleri var. Keşke vegan olacak kadar derinlemesine bir yapıya sahip olabilsem diyorum ama bu yönde de ilerliyorum.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

agucba

Farklı bir Levent Kobaza örneği!

Agucba by Tapatalk

///////////////

Aşmış

Farklı bir Levent Kobaza örneği!

Agucba by Tapatalk

Çok doğru. :)

Aşmış

umitkilic

"Dünyayı güzellik kurtaracak"

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

krm1983

Bir doz güzellik.

Adamın dibi

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

mythos

Evimizde 5 yıl önce sokaktan aldığımız kedimizle beraber ev dışında da en az 10 farklı kediye bakıyoruz. Aldığımız mamalar da kilosu en az 20-30 liralık mamalar... Hayvancağızların daha biz arabadan inmeden sokağın başından koşa koşa sevinçle gelmelerinizi görmeniz lazım. O gözlerindeki minnet ve sevgi anlaşılmayacak gibi değil. Garibanların derdi sadece yaşamak... Daha geçen gün kardeşim sırf bi kediyi tekmeledi diye elemanın birini hastanelik etmiş... Olm diyorum manyak mısın niye yaptın öyle bişey diye, abi kendimi kaybetmişim diyo... Allahtan ciddi bişey olmadı da konu uzamadı... İnşallah akıllanmıştır dayak yiyen de bir daha savunmasız hayvancıklara öyle davranmaz ne diyim...
2017 Nissan Navara 4x4 Platinium 2017-...
2016 BMW 320i ED 40th Year Edition 2016-...
2015 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TCT 2015-2017
2009 Infiniti FX50s 2015-2016
2010 Dodge Charger 5.7 Police Edition 2014-2015
2010 Fiat Bravo 1.6 Multijet 2010-2015
2005 Fiat Panda 1.2 Duologic 2005-2010
2001 Fiat Marea 2.0 HLX 2001-2011
1993 Fiat Tempra 2.0 ie 1993-2001

Aşmış

You are not allowed to view links. Register or Login  Kardeşinizin ellerine sağlık!  :)

Şu videoyu 50 kere izlemişimdir:

Kendisi Fırat Sert. Facebook'ta takip edebilirsiniz, harika bir insan. Mahallemde aç kalan canlı olamaz diye her gün dolaşıyor.
Profesyonel boksör olduğu için de böyle durumları minik müdahaleler ile çözebiliyor. :)

Ne demişler: "Dünya yaşamak için tehlikeli bir yer; kötülük yapanlar yüzünden değil, durup seyreden ve onlara ses çıkarmayanlar yüzünden."

mythos

Adam resmen elemanı köpeklere yem yaptı :)
2017 Nissan Navara 4x4 Platinium 2017-...
2016 BMW 320i ED 40th Year Edition 2016-...
2015 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TCT 2015-2017
2009 Infiniti FX50s 2015-2016
2010 Dodge Charger 5.7 Police Edition 2014-2015
2010 Fiat Bravo 1.6 Multijet 2010-2015
2005 Fiat Panda 1.2 Duologic 2005-2010
2001 Fiat Marea 2.0 HLX 2001-2011
1993 Fiat Tempra 2.0 ie 1993-2001

Olgun

Dopdolu bir başlık.
Katkı sağlayan herkesin ellerine sağlık.
[url="http://bisiklethirsizlari.tumblr.com"]http://bisiklethirsizlari.tumblr.com[/url]

wolkanku

hayvansever arkadaşlarımdan bir sahiplendirme ricam olacak;

bizim farlarla ünlü ilker kemal'in kardeşi , bir kediyi ameliyatlar vs. ettirdi, ardından sahiplendiremediği için bizim bahçeye koymasını söyledim, koyduk birlikte, 2 gün kedi iyiydi ancak 2 gün soğuk yiyince tekrar veterinere kaldırdık.

gelelim detaylarına;

dışarıda bulunduğu halde yapılan ilk veteriner ziyaretinde, sol gözü dışarıda, çene dağılmış şekilde bulunmuş. ameliyatlar geçirmiş, sol göz alınmış ve çeneye pim takılmış. enfeksiyon oluşmaması için antibiyotik kullanılmış.

benim götürdüğüm veteriner ziyaretinde ise;
böbrekler antibiyotik kullanımına bağlı olarak zarar görmüş, kandaki üre ve kreatin değerleri okunamayacak kadar yükselmişti. ölecek / uyutalım gözüyle bakıyorduk. ancak bize süpriz yaptı ve son tahlilden önceki gün hareketlenmeye başladı, tahlilde de değerleri iyiye gitti, hayata tutundu ve 10 günde taburcu oldu.

şimdi kız arkadaşımın evinde geçici olarak mutlu mesut yaşıyor.  ona kalıcı bir ev arıyoruz ( evde pug olduğu için biraz zorlanıyor bakım konusunda)
*6-7 yaşında
*dişi
*yemek ve tuvalet eğitimi var. sadece böbreği için özel mama yemesi gerekiyor. yeme içmede herhangi bir problemi yok.
*çeneye aldığı darbe sebebiyle duymasını da kaybetmiş, yani sağır.

* hiç görmediğiniz kadar sevdiren bir kedi. yani 10 saniye bile yanınızdan ayrılmak istemiyor, tuvalete gittiğinizde bile karşınıza oturup sev beni diye gözünüzün içine bakıyor :)

hayvansever çevrelerde özellikle bu tür hayvan sahiplenmek isteyen olabilir diye buraya da yazmak istedim.

kızımızın fotoğrafları;
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Aşmış

Merhabalar tekrar. Bu sefer benim de başıma bir kaza olayı geldi. Hayatımda ilk kez bir köpeğe çarptım. Hafif yokuşlu bir virajın ve yolun tam ortasında oturmuş ormana atılan canlardan biriydi ve oturduğu yerden kalkıp intihar eder gibi arabanın önüne koştu, çaresiz tam ortadan çarpmak zorunda kaldım. Abs devreye girince fren mesafesi uzadı ve çok da yavaş sayılmayacak şekilde çarptım. Köpek 5 metre kadar yerde sürüklendi ve topallayarak ormana kaçtı. Peşinden gidip yaklaşık 3 saat ormanda bakabildiğim her yeri aradım ama maalesef bulamadım. Ertesi gün sabahtan gittim ve 1 saatin sonunda çarptığım yerin yakınlarında çalıların arasında yatarken buldum ama çok korkak olduğu için yaklaşmak mümkün olmadı ve yakalayamadım. Çeşitli araştırmalar derken bölgenin belediyesini arayıp veterinere götürmek için yardım istedim. O gün de kaçtığı için yakalayamadım ama 3. gün yol kenarına indiğini görünce belediye ekipleriyle oldukça zor koşullarda 2 km civarı  koşarak sonunda uyutucu iğneyle bayıltıp önceden ayarladığım yakındaki veterinere götürebildim.
Çok özet geçerek anlatıyorum, belediye ekipleriyle yaşananları tahmin edersiniz.. :)

Neyse ki köpeğe çarpmasam zaten kışı geçirmesi imkansızmış ve bacağındaki sakatlık da önemli değilmiş, hatta kendi kendine geçti diyebilirim. Uyuz, mantar, anemi ne ararsanız var doğal olarak. Kemikleri sayılıyor diğer binlercesi gibi.

Şu anda insanlardan o kadar çok korkuyor ki 3 haftadır bir odanın içinde sadece duruyor aşağıdaki fotolardaki gibi. Neyse ki bir tanesi de olsa hayata tutundu ve iyileşip olması gerektiği gibi bir köpek olacak.

Sahiplendirme için tam sağlığına kavuşmasını bekliyoruz. Benim bakabilmem imkansız ama güzel insanların olduğu bir fabrikanın bekçi köpeği bile olsa hayatını çok daha iyi koşullarda sürdürebilir.

Not: Böyle durumlarda belediyeden köpeği almasını istediğinizde başına ne geldiğini takip edemiyorsunuz genel olarak, kendileri nazi toplama kampı benzeri çalışan yerler olduğu için böyle bir durumda tedaviyi veterinerde yaptırmanız ve gerekirse yardım toplayıp meblayı taksitlendirip ödemenizi tavsiye ederim. Diğer türlü boş bir vicdan rahatlatmasından öteye geçememe ihtimali oldukça yüksek çünkü barınağa giren sakat bir köpeğin iyileşip çıkması esasen bu ülkede nadir görülen bir durum en minnoş cümlelerle anlatmak gerekirse..

3 haftalık gelişimi de burada.

3. günün sonunda yakaladığımız hali.

1 hafta sonrası

3. hafta

ayredin1982

Merhamet ne güzel bir şey.Bu ülkede köpeğe çarpıp, arabasında oluşan ufak tefek çizikler için bir de köpeğe söven hatta işkence eden insanlarda var.Sizi örnek davranışınız  için  takdir ettim. :alkis:

Theillest

Merhabalar tekrar. Bu sefer benim de başıma bir kaza olayı geldi. Hayatımda ilk kez bir köpeğe çarptım. Hafif yokuşlu bir virajın ve yolun tam ortasında oturmuş ormana atılan canlardan biriydi ve oturduğu yerden kalkıp intihar eder gibi arabanın önüne koştu, çaresiz tam ortadan çarpmak zorunda kaldım. Abs devreye girince fren mesafesi uzadı ve çok da yavaş sayılmayacak şekilde çarptım. Köpek 5 metre kadar yerde sürüklendi ve topallayarak ormana kaçtı. Peşinden gidip yaklaşık 3 saat ormanda bakabildiğim her yeri aradım ama maalesef bulamadım. Ertesi gün sabahtan gittim ve 1 saatin sonunda çarptığım yerin yakınlarında çalıların arasında yatarken buldum ama çok korkak olduğu için yaklaşmak mümkün olmadı ve yakalayamadım. Çeşitli araştırmalar derken bölgenin belediyesini arayıp veterinere götürmek için yardım istedim. O gün de kaçtığı için yakalayamadım ama 3. gün yol kenarına indiğini görünce belediye ekipleriyle oldukça zor koşullarda 2 km civarı  koşarak sonunda uyutucu iğneyle bayıltıp önceden ayarladığım yakındaki veterinere götürebildim.
Çok özet geçerek anlatıyorum, belediye ekipleriyle yaşananları tahmin edersiniz.. :)

Neyse ki köpeğe çarpmasam zaten kışı geçirmesi imkansızmış ve bacağındaki sakatlık da önemli değilmiş, hatta kendi kendine geçti diyebilirim. Uyuz, mantar, anemi ne ararsanız var doğal olarak. Kemikleri sayılıyor diğer binlercesi gibi.

Şu anda insanlardan o kadar çok korkuyor ki 3 haftadır bir odanın içinde sadece duruyor aşağıdaki fotolardaki gibi. Neyse ki bir tanesi de olsa hayata tutundu ve iyileşip olması gerektiği gibi bir köpek olacak.

Sahiplendirme için tam sağlığına kavuşmasını bekliyoruz. Benim bakabilmem imkansız ama güzel insanların olduğu bir fabrikanın bekçi köpeği bile olsa hayatını çok daha iyi koşullarda sürdürebilir.

Not: Böyle durumlarda belediyeden köpeği almasını istediğinizde başına ne geldiğini takip edemiyorsunuz genel olarak, kendileri nazi toplama kampı benzeri çalışan yerler olduğu için böyle bir durumda tedaviyi veterinerde yaptırmanız ve gerekirse yardım toplayıp meblayı taksitlendirip ödemenizi tavsiye ederim. Diğer türlü boş bir vicdan rahatlatmasından öteye geçememe ihtimali oldukça yüksek çünkü barınağa giren sakat bir köpeğin iyileşip çıkması esasen bu ülkede nadir görülen bir durum en minnoş cümlelerle anlatmak gerekirse..

1 hafta sonrası

3. hafta

Öncelikle geçmiş olsun hocam hassas davaraşınız içinde tebrik ederim keşke herkes sizin gibi olumlu düşüncelere sahip olsa hayvanlara karşı,umarım en kısa sürede yeni sahibine evine kavuşur .

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

halil

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Wolfshade1989

1 hafta sonrası

3. hafta

Öncelikle gecmis olsun. Acikli bir hikaye ama mutlu sonla bitmesi sevindirdi. 3 haftada baya toparlamis gorunuyor. Manevi anlamda icinizdeki ferahlik hissini tahmin edebiliyorum. Bravo size.
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

Aşmış

Teşekkür ederim arkadaşlar. Umarım kimsenin başına gelmez. Veterinere teslim edene kadar geçen süreyi nasıl tamamladığımı anlatmam pek mümkün değil.
Dün kazanın olduğu yere gittim, artık elimden geldiğince o bölgede besleme yapacağım. Orayı sahiplenmiş 4 köpek vardı ve gittiğimde onları bulamadım ama 8-10 tane şaşkın yeni bırakılmış köpekle karşılaştım, neyse ki bagajda mama vardı. Kışı nasıl geçirecekler bilmiyorum, belki küçük kulübeler yapıp oraya bırakabilirim.

octinum

Büyük geçmiş olsun You are not allowed to view links. Register or Login . Köpek için de.

Aramızda 3-boyut çizim yapan arkadaşlar var aslında; üretimde de çalışmış arkadaşlar. Belki kolay ve ucuz yapılabilecek/yaptırılabilecek, küçük sağlam kulübecikler çizilebilir. Kendi köpeklerim hariç hiç böyle bir fırsatım olmadı ama sokak kedileri için karton kutu-çöp torbası-strafor plaka ile bir şeyler yapmıştım. Belki yapılabilecek bir şeydir. Öylesine aklıma geldi işte...

Aşmış

Teşekkür ederim çok. Meslek icabı çizim üretim konusunda sorun yaşamam, hatta marangozumuzun borcu vardı bana, :) onunla maliyetine bir kaç basit kulübe yaptırmaya karar verdim. Gidip yerine bile koyabiliriz.
En azından bir kaç tanesi daha kışı atlatabilir de elinden alınan yaşam hakkını berbat şekilde de olsa yaşayabilir.

Aşmış

Şimşek'in son hali ve bölgeye bıraktığımız kulübeler.

Meslek sayesinde tanıştığımız samimi marangoz arkadaşlar sağolsun maliyetine 4 tane kulübe yaptılar, bugün bölgeye dağıttık, yakında belki bir kaç tane daha yaptırıp götüreceğiz.
Şimşek'in de rehabilitasyona ihtiyacı var, diğer sağlık problemleri neredeyse tamamen bitti. Bu üzücü hikayeyi, var olma savaşında saf sevgiyle yaşamaya çalışan canlara destek olarak iyi bir yere taşıyabildiğimiz için çok mutluyum.

octinum

Hocam, ceketim olsa bilgisayarın başında ayağa kalkıp ceketimin önünü ilikleyecektim.

murat

Sizin gibi insanlar umudu yaşatıyor  :alkis: :alfisti:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Aşmış

Estafirullah! Bu yapmam gerekendi zaten arkadaşlar, eksik olmayın.

KAKIRMAN

Maalesef böyle tatsız bir olay yaşadık fakat yediğimiz linç ise işin daha da trajikomik  boyutu...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

devirsever

Maalesef böyle tatsız bir olay yaşadık fakat yediğimiz linç ise işin daha da trajikomik  boyutu...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Cok gecmis olsun dostum.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6