Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 Göze geldik.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alperturkeri

You are not allowed to view links. Register or Login
Selamlar. Babamız kansere yakalandı ve malesef kaybettik 1 sene süren mücadelemizle. Bu nedenle uzun süredir giremiyordum. 1,5 senedir de Alfamızla pek ilgilenemedik. Hava filtre kazanından su alma sorunumuz vardı 2 kere turbo revize etmek ve yağ değiştirmek zorunda kaldığım. Konu hakkında nasıl sonuçlandığınıda yazmak istedim bir kaç arkadaş nasıl olur imkansız filan demişti Haklılar. İhsan ve zeki ustada sonuç alamadığım bu sorunu bostancıdan parçaları alıp başka bir yerde sorunu bulduk. Carrium da her iki sefer turbo yağ bakımı yapılırken hava filteri kazanı alt kapaktan açılıp filtre yerine takılıp bakım tamamlandı her seferınde kazandan baya bir su döküldü. Nasıl olur nereden alır diye çok sormama rağmen normal bakım yapılırmş gibi tamamlandı hep. Çalışıyor olmamdan araç başında çok duramadım. ikinci seferinde gittiğimde genç bir arkadaşa bırakılmış oda filtreleri değiştiriyor kolay gelsin napıyorsun dediğimde yağ bakımı yapılıyor dedi halbuki turbo tekrar revizeye gitmiş aynı sorundan tekrar aracı çekici ile götürmüşüz sorun nerden kaynaklanıyor bakılmadan orada bulunan genc arkadaşlara bilgi verilmeden işlem tamamlanıyor. 4 bin tl zamanıda hatırlamıyorum 2018 di herhalde bir haftada 4 bin tl para harcayarak çözülemedi. Ustaları kötülemek işciliklerine laf söylemek değil amacım sorunum bu kadar ilgisiz olunmasıydı ki yağa su karıştıgında kullansaydım çok daha büyük derdimiz olacaktı en büyük şansımızda bu oldu. Sorun çok basit gözle dikkatlice bakılınca görünebilecek birşeymiş. Hava filtresi kazanını sökselerdi ki sökülmeliydi nasıl nereeden su alıyor diye bakılmalıydı. Kazanda 3 cm çapında bir delik oluşmuş. Yağmurlu bir dönemde oldugumuz için evın onunde park halindeyken az az almış suyu. Yani burada Carrium dikkatli olsaydı ki ilki için birşey demiyorum ama ikinci kez aynı sorunla gidildiginde daha dikkatli bakılmalı sorunun kaynağı ne diye daha alakalı olunmalıydı. Bendeki hata ide çalışlıyor olmamdan ve araçı öekici ile yollamamdanilk birkaç saat araç başında olamamdı. Ben birçok kez dedim hava filtresi kazanının kenarından ustunden fılan almazmı su diye imkaansız dediler ustalar. Neyse sorunu başka bir yerde çözdük şükür daha fazla zarar görmeden. Konu ile ilgili birkaç arkadaş yazmıştı başka birşey vardır yıkarken hava hortumundan olmaz ama ben yok oyle oldu dıye ısrar etmiştim haklılarmış. Böyle birşey çok nadir yada hiç yaşanmaz belki ama olurda yağa azıcıkda olsa su karışma görülürse hava filtresi hortumları cıkartılıp iyice bakılmalı uzaktan uzerındeyken değil. Şimdi Muttalip usta ile yolumuza devam ediyoruz Volan Baskı balata fren balataları yağ bakımı için kendisinde Araçım. Maddiyatta önemli ancak daha önemlisi ilgili alakalı özenle yapılmış işcilik. Kazasız keyifli süreüşler olsun herkese  :nazar:

Başınız sağolsun Allah mekanını cennet eylesin. Size de sabır diliyorum.

Muttalip usta iyidir ilgilidir alakalıdır ve çok alışık olmadığımız bir şekilde size çok para harcatmamak için uğraşır.

hannibal

Başınız sağolsun, Allah mekanını cennet eylesin.
Talihsiz şeyler yaşamışsınız. Ben de Muttalip'e gidiyorum oldukça da memnunum. Arızalara yaklaşımı genellikle akıllıca oluyor, sorununuzu çözmesine şaşırmadım  :)
Hayırlısı olsun,bundna sonra keyifle binersiniz inşallah.

Gouki

Başınız sağolsun, mekanı cennet olsun.

erdem1904

Geçtiğimiz yıl bizde annemin göğüs kanseriyle uğraştık. Çok zor süreçlerin sonunda Allah'a şükür sağlığına kavuştu.
Diğer yandan babamı da 6 ay önce kaybettim. Bu sebepten sizi çok iyi anlıyorum.  :(  Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Theillest

Başınız saolsun bizde yakın bir zamanda dayımı kanserden kaybettik zor bir süreç oluyor Allah rahmet eylesin.Aracınızın sorununun çözülmesine sevindim kazasız belasız keyifli sürüşler.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

agucba

///////////////

Testarossa

Başınız sağolsun.
Herkesin çok övdüğü serviste böyle bir hata yapmaları çok garip :D
Benim arabanında eski sahibi yedek anahtarı cariuma bırakmış, anahtar kayıp 3 kere gittim geldim. En sonunda pes ettim Sercan Keklikten sipariş veriyim dedim (1600 tl civarı fiyatı ) orjinal olsun amacıyla üretimi bitmiş.
this is all about passion

2009 159 JTSSW Rosso

Wolfshade1989

Geçmiş olsun. Evet göz ardı etmemek lazım.

Geçmiş olsun. Demekki yıkamaya verirken bunlara dikkat edin demek lazım. Benimde hiç aklıma gelmemişti direk içine tutacakları ama ne olur ne olmaz. Bundan sonra bende uyarayım başımıza iş açmayalım durduk yere.
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

MusamPa

Başınız sağolsun.
Herkesin çok övdüğü serviste böyle bir hata yapmaları çok garip :D
Benim arabanında eski sahibi yedek anahtarı cariuma bırakmış, anahtar kayıp 3 kere gittim geldim. En sonunda pes ettim Sercan Keklikten sipariş veriyim dedim (1600 tl civarı fiyatı ) orjinal olsun amacıyla üretimi bitmiş.

Evet garip gerçekten ama bizler içinde çok can sıkıcı bir durum. Yaklaşık 10 sendir Carrium da yapıyorum her şeyimi. 156 2.0 alfam da debriyaj baskı balata değiştirmiştim o zamanda sorun yaşamıştım. Zeki ve İhsan ustayı bende seviyorum özellikle İhsan usta ile güzel bir dostluğumuz oluştu. Amacım kimseyi kötülemek değil ki zaten bir çogumuzun yolu bir kere de olsa düşmüştür Carrium'a. Ben yaşadığım sorunu paylaştım sorunun çözülemediği yeri söyledim Kimse yanlış anlamasın herkesin ustalarla tecrübeleri var. Bende bu oldu diye kimse kötü değil. Benim huzursuz ve servis değiştirme sebebim Aracıma karşı ilgisiz olmaları.
1600 anahtar için biraz pahalı gelitor insana :)
02 - 156 2.0 TS Executive
09 - 159 1.9 JTDm Distinctive+

MusamPa

Basınız sağ olsun. :(
Teşekkür ederim çok saol.
Hiç birşeyin önemi olmadığı, çok zor dönem.

MusamPa

Geçmiş olsun. Evet göz ardı etmemek lazım.

Teşekkür ederim.
Basit şeyler büyük sorun çıkartabilir dikkat etmek gerekiyor.
Alfa garaj Muttalip usta ile yağ bakımı, Volant, Debriyaj set, Şanzuman kulağı, Ön fren balataları, Salıncak burçları filan bakım yaptık. 2 gün Her yerimize göz atıp kontrol ettik. Çalışan ama yıpranmış olan her şeyi değiştirdik Misss gibi olduk. Tirger 113 binde degiştiği için bir tek onu bıraktık. keyifle uzun bir süre sadece kozmetiği ile ilgilenerek zaman geçireceğiz.

MusamPa

MusamPa

MusamPa

Geçtiğimiz yıl bizde annemin göğüs kanseriyle uğraştık. Çok zor süreçlerin sonunda Allah'a şükür sağlığına kavuştu.
Diğer yandan babamı da 6 ay önce kaybettim. Bu sebepten sizi çok iyi anlıyorum.  :(  Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

Anneniz için gerçekten çok ama çok sevindim inşallah hep sağlıklı olur. Babanızın mekanı cennet olsun başınız sağolsun.
Annelerimiz için çok daha zor buna alışmak Allah sabırlar versin.

MusamPa

Başınız saolsun bizde yakın bir zamanda dayımı kanserden kaybettik zor bir süreç oluyor Allah rahmet eylesin.Aracınızın sorununun çözülmesine sevindim kazasız belasız keyifli sürüşler.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim. Sizinde başınız saolsun Allah rahmet eylesin.

MusamPa

Başınız sağolsun Allah mekanını cennet eylesin. Size de sabır diliyorum.

Muttalip usta iyidir ilgilidir alakalıdır ve çok alışık olmadığımız bir şekilde size çok para harcatmamak için uğraşır.

Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi gerçektende  :clover:

Başınız sağolsun, Allah mekanını cennet eylesin.
Talihsiz şeyler yaşamışsınız. Ben de Muttalip'e gidiyorum oldukça da memnunum. Arızalara yaklaşımı genellikle akıllıca oluyor, sorununuzu çözmesine şaşırmadım  :)
Hayırlısı olsun,bundna sonra keyifle binersiniz inşallah.

Maddi olarak yaşadık sadece Şükür Alfamız zarar görmeden hallettik  :)

Başınız sağolsun, mekanı cennet olsun.

Teşekkür ederim.

Doğa Tosun

başınız sağ olsun...
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

MusamPa

başınız sağ olsun...

Teşekkürler sağolasın.

ayredin1982

Başınız sağolsun.Zor bir durum olduğunu annemi 3 sene önce kanserden kaybettiğimden sizi çok iyi anlıyorum.Hayat işte .

Merakımız arabalarımız onada böyle üstün körü tamirat yapılınca insanın canı sıkılıyor.Geçmiş olsun.

ArinFırat

selam kardeşim,başınız sağolsun, mekanı cennet olsun, allah kalanlara uzun ve sağlıklı ömür versin inşallah..eski 159 umu görünce baştan sona kadar ilgiyle okudum, plaka değişmiş duygulandım.bir o kadar da üzüldüm çünkü gerçekten de şanssızlıklar peşini bırakmamış.

krm1983

Başınız sağolsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

octinum

Başınız sağolsun, benim henüz tahayyül edemediğim kadar zor bir süreçtir.

Kılıç Kalkan

Allah rahmet eylesin. Başınız sağolsun. Sabırlar diliyorum. Bende göğüs kanseri şeker diyaliz yıllarsa tedavi uğraşı sonucu 2013 Ağustos ta kaybettim.İnsan yaşı kaç olursa olsun başını koyacağı bir diz ve anne şefkati her zaman arıyor. Alışıyor insan diyen yalan söyler. Allah tüm geçmişlerimize rahmet etsin.

ekerem

Başınız sağolsun , geldi mi üst üste geliyor inşallah sizin için kötü günler sona ermiştir
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

MusamPa

Başınız sağolsun.Zor bir durum olduğunu annemi 3 sene önce kanserden kaybettiğimden sizi çok iyi anlıyorum.Hayat işte .

Merakımız arabalarımız onada böyle üstün körü tamirat yapılınca insanın canı sıkılıyor.Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim. Kötü bir hastalık bu çok zor.
Sizinde başınız soğolsun.

selam kardeşim,başınız sağolsun, mekanı cennet olsun, allah kalanlara uzun ve sağlıklı ömür versin inşallah..eski 159 umu görünce baştan sona kadar ilgiyle okudum, plaka değişmiş duygulandım.bir o kadar da üzüldüm çünkü gerçekten de şanssızlıklar peşini bırakmamış.

Amin dostum sağolasın.
Plakayı babamı kaybettikten sonra değiştirdim aklımda yoktu hiç ARN hoşuma gidiyordu. O zamanki ruh halimle kendimizce değişiklikler yapmak istememden herhalde değiştirdim.
Şanssızlığımız ilgisiz kontroller oldu.
Sende iyisindir umarım. İstanbula gelirsen haberim olsun

Başınız sağolsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Teşekkür ederim.

Başınız sağolsun, benim henüz tahayyül edemediğim kadar zor bir süreçtir.

Sağolasın. Gerçekten de çok zor süreç kötü bir hastalık. Çaresiz olmak bir şey yapamamak gerçekten de anlatılabilecek bir durum değil. Allah kimseye bu hastalığı yaşatmasın.

Allah rahmet eylesin. Başınız sağolsun. Sabırlar diliyorum. Bende göğüs kanseri şeker diyaliz yıllarsa tedavi uğraşı sonucu 2013 Ağustos ta kaybettim.İnsan yaşı kaç olursa olsun başını koyacağı bir diz ve anne şefkati her zaman arıyor. Alışıyor insan diyen yalan söyler. Allah tüm geçmişlerimize rahmet etsin.

Amin, sizin de başınız sağolsun. Doğru söylüyorsun, nefes aldığımız sürece alışmak diye bir şey yok.
Allah tüm kaybettiklerimize rahmet eylesin.

Başınız sağolsun , geldi mi üst üste geliyor inşallah sizin için kötü günler sona ermiştir

Teşekkür ederim.